2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kullandım canım yaradı bende başta benimde yoktu 2.gün sonunda damlayla gelmeye başladı çok şükür al bir dene istersen sende
Baştan beri mi yoktuda geldi canım yoksa kesilmşmiydi? Başta biraz geç gelebilir ya öylemiydi yani senin yoksa azı mı çoğalttı by damla?
Bu aralar pek takip edemedim ondan çok sordum kusura bakma. Herşeyi ala ala iyice içim dışıma çıktı da ondan bu kadar sordum :)

Canım bu parayı almak için birşey yapmamız gerekiyor mu. Devlet kendiliğinden mi yatırıyor. Ben memurum kurumum aile bakanlığına gidip başvuru yapmamı söylemişti
Memurlar sadece doğum yardımı alıyor. Bunun için çocuğun kimliğiyle veya geçici kimlik belgesiyle bulunduğunuz ilçedeki sosyal hizmetlere başvurmanız gerekiyor. Bizim nüfus müdürlüğü bebeğe kimlik çıkartmak için gelen herkese ne yapması gerektiğini anlatan bir kağıt verip yönlendiriyor. Süt parası ise memura verilmiyor.

Bende ondan endişelendim cnm, anne baba olaarak biraz fazla ağlasa geriliyoruz, elin bakıcısı ne yapmaz en azından 3 ayını çıkarabilirsiniz umarım. Heyet raporu düşünmezmisin

@Kizilcik123 canm sen nezaman başvurmuştun 300 tl için ben kurumum aracılığıyla başvurdum temmuz basıydı ama bugun e devletten baktm sanrm 26 temmuz yaziodu sanrm.bu tarihte incelemeye alms karşı taraf başvuru aşamasında yazıodu daha yatmamış düşündüm bende. Buarada Allah yardımcınız olsun canm kolaylık versn size

Bende de medela var. Emmeyen kızım anne memesine benzediği için bu biberonuda istemiyor, akmıyor hiç bebeğin çekmesi lazım hanımefendiye zor geliyor. diğer emen kızımda kullanıyorum. Diğer biberonlara göre biraz daha pahalı ama.

Çocuk dr.gidiliyor artik.
Saglikla buyutun.

Süt yardımını e devlette görebilirsiniz. Diğer yardım ilk bebekte 300 küsur 2. Bebekte 3. Bebekte artarak değişiyor. Ben ikizler için 700 küsur alacağım. Süt parasınıda biraz daha fazla aldım. Maaş yerine yatan paraları isterseniz bitince yani ekimde isterseniz bölünmüş olarak ay sonlarında alabilirsiniz ama bunun için ik yada muhasebe ile görüşmeniz lazım. Süt parası için bir başvuru yapmadım ama diğer yardım için aile sosyal bakanlığına başvurmak gerekiyor bebeklerin nüfusları ile. Bu yazdıklarım özel sektör için.

Çökelek gibi kusuyorsa fazlasini atiyor normal.sut gibi cikiyorsa reflu.
Reflu varsa az az sık sık beslemeli.
İlk aylarda 2 saati gecmemeli besleme aralari,reflu olsun yada olmasin.uyuyorsa bile uykuda beslemeli.uyansin diye beklememeli.
Özellikle gece alarm kurulabilir.ama ben birkac kez yanimda oldugu icin kapatip uyudum alarmi. Sonra yataktan kalkacagim uzakliga koydum.mecburen kalkinca zaten gorev baslamis oluyor.

Yazdiklarimi ukalalik olarak yorumlamayin.çoğu anne tek başina buyutuyor bebegini.birine olmasa birinin isine yarar belki yazilanlar.
Birde sizden onceki aylarda dogum yapan annelerin sayfalarina gozatin arada.nede olsa ayni seylerden gecmislerdir.fikir olur.

Kiz bebeklerinin alt temizligi daha bir ozen istiyor.yoksa enfeksiyona cok musait anatomi olarak.
Ben her seferinde bir kaba ilik su koyup icine pamuk parcalari koparip koyuyrdum.
Temizlerken bir elimin iki parmagiyla cok nazikce aralayip sulu pamukla siler,ardindan baska sulu pamugun suyunu sıkarak suyla yikamis gibi olurdum.
İlerleyen aylarda bezi ve badisini geniş kullanmaya ozen gosterdim.cunku çiş cikarken sıkı olursa geri kacmadin diye.

Yok canım sorabilirsin tabi şuan tek derdimiz bu :) baştan beri yoktu bende sadece sarı sütüm geldi sonra ilk başta sıkınca çok çok az geliyordu süt gibide değildi tam damladan sonra iyice başladı

Kaç gün yapmadı. İlk haftalarda bir bebeğim 4 gün yapmadı doktor 5 olursa getir demişti. Şimdi düzeldi, mama yapıyor sanırım.

Canim k vit eksikliginde kanama oluyor igne yapiyorlar geciyor korkma .
oinone27 bu arada ben de 60 cc yapiyorum ama bitirmiyo

Kızlar bebiş sessiz sakin ne güzel diyodum gaz sorunu yok fıs fıs bırakıyo diye seviniyodum akşamdan beri yırttı kendni içim parçalandı damla verdk uyuyo şimdi gaz sorunu ne zormuş sizler nasıl baş ediyosunuz ilk 10gün sakin geçmişti bakalım neler bekliyo daha bizi yarın sağlık ocağına gidecektik kan meselesini de söyleyeceğim orda yaparlar mı iğne sanmıyorum ama

Canım eczacı kadına en incesini istiyorum dedim binu verdi ama tabi meme kadar yavaş akıtmıyor, dahada ince uçlusu varsa onu al bencede garanti olsun memeni bırakmasın benim kızım benide emdiği için sorun olmadı eğer bıraksaydı memeyi dahada incesini almaya çalışırdım çünkü kayıkla zor yedirmesi

Memurlar neden alamıyor acaba süt parası? 150₺ çok değil gerçi :)

Yavaş geliyor ben kısa süre kullandım meme reddi yaşamadım kuzenim kullanıyor o da yaşamadı ama ben önce emzirdim sonra biberon verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…