- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.081
Baştan beri mi yoktuda geldi canım yoksa kesilmşmiydi? Başta biraz geç gelebilir ya öylemiydi yani senin yoksa azı mı çoğalttı by damla?Kullandım canım yaradı bende başta benimde yoktu 2.gün sonunda damlayla gelmeye başladı çok şükür al bir dene istersen sende
Memurlar sadece doğum yardımı alıyor. Bunun için çocuğun kimliğiyle veya geçici kimlik belgesiyle bulunduğunuz ilçedeki sosyal hizmetlere başvurmanız gerekiyor. Bizim nüfus müdürlüğü bebeğe kimlik çıkartmak için gelen herkese ne yapması gerektiğini anlatan bir kağıt verip yönlendiriyor. Süt parası ise memura verilmiyor.Canım bu parayı almak için birşey yapmamız gerekiyor mu. Devlet kendiliğinden mi yatırıyor. Ben memurum kurumum aile bakanlığına gidip başvuru yapmamı söylemişti
Ahhh ah aklının başına gelmesi için dava açman gerekiyormuş demek haklısın baksana... Ama yine de demek ki adamın içinde var yardımcı olmak ve çocuk sevgisi yat kalk şükret ve öp kocanibenim kanayan bir yaram da o bayramdan sonra iznim bitiyor ve çalışmak zorundayım. Maddi olarak o kadar zor durumdayız ki öğrenciyken bile daha rahattim. Üç tane kredi ödüyoruz. Kendime bir tane çikolata bile alırken kırk kere düşünüyorum almasam mi cüzdan da mı dursa bu para diye. Eşimin babası bize borç verecekti ben calismaya başlayınca ödeyecektik rahatça. Ne oldu bilmiyoruz alın size 5 bin borç değil ama daha fazlası yok dedi. Mshfolduk. Şimdi çözüm düşünüyoruz. Oğlum çok ağlıyor bakıcı şiddet bile uygular ya nasıl bırakcam Allah korusun
Internetten görebiliyor muyuz yattı mı diye ona göre çıkıp ptt ye gldeyim.Kızlar pttden devletin yatırdığı parayı almayı unutmayın. Ben bugün çektim 300 lira ilk çocuk.
Bende de medela var. Emmeyen kızım anne memesine benzediği için bu biberonuda istemiyor, akmıyor hiç bebeğin çekmesi lazım hanımefendiye zor geliyor. diğer emen kızımda kullanıyorum. Diğer biberonlara göre biraz daha pahalı ama.Çektikce anne gögsündeki gibi yavaş mı geliyor canım yoksa tazyikli mi
Evet en iyisi öyle yapayım canım kızım sabah 6dan 12ye kadar hiç uyumuyor o yüzden zorlanıyorum yoksa gün içinde içiyorum bol bol su
Çocuk dr.gidiliyor artik.Benim oğlumda genelde kusuyır ama öyle abartı değil ama bazen de emdiği sütü olduğu gibi süt şeklinde çıkarıyor çökelek gibi değil bir de bu arada bencilleri artık çocuk doktoruna mı yoksa Yenidoğanlar mı götüreceğiz yarım kırkımız doluyor
Yok canım sorabilirsin tabi şuan tek derdimiz bu :) baştan beri yoktu bende sadece sarı sütüm geldi sonra ilk başta sıkınca çok çok az geliyordu süt gibide değildi tam damladan sonra iyice başladıBaştan beri mi yoktuda geldi canım yoksa kesilmşmiydi? Başta biraz geç gelebilir ya öylemiydi yani senin yoksa azı mı çoğalttı by damla?
Bu aralar pek takip edemedim ondan çok sordum kusura bakma. Herşeyi ala ala iyice içim dışıma çıktı da ondan bu kadar sordum :)
Ben e devletten giris yaptm arama butonuna dogum yardimi yazdim cikan yere tikladm basvurum gorundu yaninda basvuru asamasnda gibi cumle yaziodu ordan daha paranin yatmadigi sonucunu cikardm canmInternetten görebiliyor muyuz yattı mı diye ona göre çıkıp ptt ye gldeyim.
Kaç gün yapmadı. İlk haftalarda bir bebeğim 4 gün yapmadı doktor 5 olursa getir demişti. Şimdi düzeldi, mama yapıyor sanırım.
Canim k vit eksikliginde kanama oluyor igne yapiyorlar geciyor korkma .
oinone27 bu arada ben de 60 cc yapiyorum ama bitirmiyo
Canım bizim 4. Günde düştü göbek. 15. Gün kontrolünde dediğin gibi hafif kanama ıluyordu. Dr u bize k vitamini iğnesini bi doz daha vurdu. Göbek düşümünden 1 hafta sonra kanama olmasını istemeyiz dedi. Bikaç gün daha takip et kanama geçmezse götürürsün doktora cnaım.
Canım bende de oldu o. Doktor ilk bir ay olur normaldir ama bir ay sonra kanama devam ederse müdahale etmemiz gerekir dedi. Ama doktora danışmanda fayda var tabii benim aşırı bir kanama olmadı zıbınında bezinde leke şeklinde oluyordu
Gec gordüm kusura bakmayın belkı yazan olmuştur önce sıcak suyla pamuğu ısladım o kurumuş kanı yumuşatıp temizledim sonra kuru pamuk yada gazlı bezle iyice kuruladım inşallah cabuk gecerNeyle temizlediniz 4 5 gün oluyo düşeli
Canım ben babamla sgk ya gittim, hem emzirme hem doğum yardımı harası verdiler bu hafta çekicem parayı. Memur 850₺ alcaksın dedi bana çok geldi ama alınca fiyatı yazarım yineCanım sgk ya mı başvurmak gerekiyor nasıl oluyor süreç?
Canım eczacı kadına en incesini istiyorum dedim binu verdi ama tabi meme kadar yavaş akıtmıyor, dahada ince uçlusu varsa onu al bencede garanti olsun memeni bırakmasın benim kızım benide emdiği için sorun olmadı eğer bıraksaydı memeyi dahada incesini almaya çalışırdım çünkü kayıkla zor yedirmesiIkinizde avent demişsiniz kızlar ama biriniz memnun biriniz değil kafam karıştı :)
Ben başlarda 30 cc veriyordum canım günde 3 kere bazen onu bile bitirmiyordu çok aranmaya devam ederse yenideb yapıyordum. Yeni yeni 60 cc veriyorum kaşıkls çok zor oluyor. Çok ağlıyor.
Memurlar neden alamıyor acaba süt parası? 150₺ çok değil gerçi :)Memurlar sadece doğum yardımı alıyor. Bunun için çocuğun kimliğiyle veya geçici kimlik belgesiyle bulunduğunuz ilçedeki sosyal hizmetlere başvurmanız gerekiyor. Bizim nüfus müdürlüğü bebeğe kimlik çıkartmak için gelen herkese ne yapması gerektiğini anlatan bir kağıt verip yönlendiriyor. Süt parası ise memura verilmiyor.
Yavaş geliyor ben kısa süre kullandım meme reddi yaşamadım kuzenim kullanıyor o da yaşamadı ama ben önce emzirdim sonra biberon verdimÇektikce anne gögsündeki gibi yavaş mı geliyor canım yoksa tazyikli mi
Evet en iyisi öyle yapayım canım kızım sabah 6dan 12ye kadar hiç uyumuyor o yüzden zorlanıyorum yoksa gün içinde içiyorum bol bol su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?