- 19 Şubat 2017
- 2.424
- 3.908
- 133
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #57.101
geceleri uyandıramıyorum bende canım altını falan açıyorum üstünü çıkarıyorum banamısın demiyor mecburen biberonu sokuyorum ağzına mama veriyorumKızlar bebeğini zorla uyandıran var mı ya uyanmıyor sıcaktan mayışıp kalıyor
Bende inceliyim bi canım sağol zor emmesi daha iyi aslında ama hiç emmeyen bebek için zor tabi.Bende de medela var. Emmeyen kızım anne memesine benzediği için bu biberonuda istemiyor, akmıyor hiç bebeğin çekmesi lazım hanımefendiye zor geliyor. diğer emen kızımda kullanıyorum. Diğer biberonlara göre biraz daha pahalı ama.
Bende deniyim o zaman canım şimdi bira mayası tableti aldım 1 hafta bunu deniyim olmadı son çare damla alırım.Yok canım sorabilirsin tabi şuan tek derdimiz bu :) baştan beri yoktu bende sadece sarı sütüm geldi sonra ilk başta sıkınca çok çok az geliyordu süt gibide değildi tam damladan sonra iyice başladı
Ben uyandırıyorum canım ayağıyla burnuyla oynuyorum ıslak pamukla siliyorum altını açıyorum uyanır gibi olunca memeyi veriyorum gece en fazla 15 dk emiyor ama oda benim zorumlaKızlar bebeğini zorla uyandıran var mı ya uyanmıyor sıcaktan mayışıp kalıyor
Benimkide emiyor canım ama süt az ya korku var o yüzden ya kolaya kayarsa diye. Bi araştırayım bakalım.Canım eczacı kadına en incesini istiyorum dedim binu verdi ama tabi meme kadar yavaş akıtmıyor, dahada ince uçlusu varsa onu al bencede garanti olsun memeni bırakmasın benim kızım benide emdiği için sorun olmadı eğer bıraksaydı memeyi dahada incesini almaya çalışırdım çünkü kayıkla zor yedirmesi
Bende önce emziriyorum canım ama süt az akınca kızıyor o yüzden biberona alışırsa diye korkuyorum hani biberonda onu benim memem kadar yorsun istiyorumYavaş geliyor ben kısa süre kullandım meme reddi yaşamadım kuzenim kullanıyor o da yaşamadı ama ben önce emzirdim sonra biberon verdim
Bende baktım şimdi aynı şey yazıyor daha yatmamış demek. Teşekkür ederim canım.Ben e devletten giris yaptm arama butonuna dogum yardimi yazdim cikan yere tikladm basvurum gorundu yaninda basvuru asamasnda gibi cumle yaziodu ordan daha paranin yatmadigi sonucunu cikardm canm
Kızlar pttden devletin yatırdığı parayı almayı unutmayın. Ben bugün çektim 300 lira ilk çocuk.[/QUOTE
Sebebini bilmiyorum ama verilmiyor. İlk doğumumda sadece 300 lira verdiler, bunda da 400 lira alıp şükredeceğizMemurlar neden alamıyor acaba süt parası? 150₺ çok değil gerçi :)
Gecmis olsun canim. Benim bi gogusumde yaralar kanamisti. Sagmayi denedigimde de foş diye kan cikmisti. Cozum olarak bi gun boyunca obur gogusten emzirdim. Kanayana madecasol bepanthol karisimi merhem surup acikta biraktim butun gun. Ertesi gune iyilesmisti.Kızlar bu gün sabah sol göğsüm kanamıştı oğlumu emzirirken. Çok korktum. Akşam da sağ göğsüm kanıyordu emziremedim. Şimdi sağdım bir dk geçmeden kan gelmeye başladı. Görünürde yara yok süt gelir gibi kan geliyor resmen.
Artık emziremezsem diye korkuyorum ya. Doğru dürüst süt çıkmadı göğsümden. Halbuki 5-6saattir emzirmedim. Sütüm azalır da kesilirse bi de?? Doktora mı gitsem kızlar yaa böyle kanama yaşayan olmadı mı hiç??
bu damlanın adı neydi canım ben de bakayım :)Yok canım sorabilirsin tabi şuan tek derdimiz bu :) baştan beri yoktu bende sadece sarı sütüm geldi sonra ilk başta sıkınca çok çok az geliyordu süt gibide değildi tam damladan sonra iyice başladı
Dun abartisiz 3 saat uyandirmaya calistim uyanmadi. 6 saat beslenmeden uyudu. Gecede uyanmadi normalde 2 defa kalkardi. Memeyi zorla vermeme ragmen almiyor uykuda.Kızlar bebeğini zorla uyandıran var mı ya uyanmıyor sıcaktan mayışıp kalıyor
Internetten görebiliyor muyuz yattı mı diye ona göre çıkıp ptt ye gldeyim.
Allah Allah ya niye öyle ki acaba? Ben memurum devlet ilk çocuğa 300 TL veriyor. Eğer çalisirsm her maasa da süt parasi ytacak ama miktarını bilmiyorumCanım ben 850 alcam sizin niye az okadar. Doğum parası artı süt parası 850₺ dedi işlemi yapan memur ve bi hafta alcam. Bide çalıştııım için ekimdede çalışmadığım günlerin parasını alıcam . Parayı alıyım miktarı derim size gene
Heyet raporu aslında gerçekten bir sağlık sorunum olmadığı için bana çok ters geliyor ama oğlumun bu şekilde olmasına içim dayanmıyor tabiki. Yine de ben istesem de heyet raporu verecek doktor yok ki. Hamileliğimde bile çok zor rapor alıyordum. İlk iki ay eşim gece nöbete kalacak güya sabah o bakacak çocuğa ben de yarım gün çalışıyorum ya. Eve dönünce ben bakcam o ise gidecek. Şimdilik böyle düşünüyoruz ama bilemiyorum 4 saat bakabilir mi... Hiç sanmiyorumBende ondan endişelendim cnm, anne baba olaarak biraz fazla ağlasa geriliyoruz, elin bakıcısı ne yapmazen azından 3 ayını çıkarabilirsiniz umarım. Heyet raporu düşünmezmisin
Maalesef oyle oluyor canim sanirim hamileyken cok buyuk laflar etmişiz onu yapmam bunu yapmam diye ben de uykusuzluktan zombiye benziyorum artik mecbur emzik alcam bugun , sen hangi emzikten kullandin canim hangi marka damakli mi damaksiz mi ?Gunaydin kizlar 2 saatlik uykuyla sabahi ettik
.Artik kafayi yiyecektim .Yatiriyorum ağlıyor. Kolumda uyumak istiyor yarim saat ,bir saat nereye kadar. Annem daha fazla direnme ver su emzigi sen de rahat et o da dedi .Hem sen de 3 yasina kadar emzik emdin dediBen de geceki kafayla verdim hemen aldi uyudu .Yarim saat de olsa oyaladi emzik .Sonra basa sardık .Emzik vermem derken bir de emzigimiz oldu sinir oldum
Gecmis olsun canim. Benim bi gogusumde yaralar kanamisti. Sagmayi denedigimde de foş diye kan cikmisti. Cozum olarak bi gun boyunca obur gogusten emzirdim. Kanayana madecasol bepanthol karisimi merhem surup acikta biraktim butun gun. Ertesi gune iyilesmisti.
Sağol canım haziran 15 te doğum yaptım ama bayramdı o zaman cuma günüydü. Öteki hafta eşim başvurdu hemen daha doğrusu kuruma göturdu belgeleri. Bir de SGK'ya gitti yine o hafta o ne içindi bilmiyorum. Para yatmış bu arada işte bir ay içerisinde yatmış yaniNasilYarDiyeyim canm sen nezaman başvurmuştun 300 tl için ben kurumum aracılığıyla başvurdum temmuz basıydı ama bugun e devletten baktm sanrm 26 temmuz yaziodu sanrm.bu tarihte incelemeye alms karşı taraf başvuru aşamasında yazıodu daha yatmamış düşündüm bende. Buarada Allah yardımcınız olsun canm kolaylık versn size
Canım kaç günlüksünüz biz 43 olduk ve Allah a şükür uykularımız neredeyse düzeldiGunaydin kizlar 2 saatlik uykuyla sabahi ettik
.Artik kafayi yiyecektim .Yatiriyorum ağlıyor. Kolumda uyumak istiyor yarim saat ,bir saat nereye kadar. Annem daha fazla direnme ver su emzigi sen de rahat et o da dedi .Hem sen de 3 yasina kadar emzik emdin dediBen de geceki kafayla verdim hemen aldi uyudu .Yarim saat de olsa oyaladi emzik .Sonra basa sardık .Emzik vermem derken bir de emzigimiz oldu sinir oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?