- 10 Şubat 2017
- 8.807
- 39.225
- 548
- 35
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #58.281
Dogum sancisi cekiyorum resmen ama baska yerden. Kabiz olmusum dun buyuk tuvaletimi yaparken cok zorlandım her yer kan oldu. Simdi kabiz da degildi ama yine cok feci acidi su an yatakta kivraniyorum acile gitsek bile ne denir ki ne yapacaklar. Yirtildigini hissettim
Aynı canım ya, dün test yaptılar suni sancı için bebek dayanabilir mi diye, bi sorun çıkmadı. Doğumhane yoğun almadılar daha doğuma bakalım ne zaman alırlarsa, sen ne yaptın yok mu bir gelişmekayramberamveram canim ne yaptin nasilsin, dua ediyorum, guzel haberlerini bekliyorum
Oğlumla mutfaktaydik zeynep odada yüzüstü yatıyordu bir gittim sırtüstü dönmüş biraz da yatagın kenarına gelmiş erken değilmiydi yaa daha 19 günlük
Ben kendimde öyle koku almıyorum ama kokum değişti farkındayım. Eşim hamileliğimin son haftalarında anne gibi kokuyosun diyodu dün gece sarılmış kokun hâlâ aynı diyor. Anne kokuyomuşum çok hoşuma gitti :) sendekide öyledir eminim. Kendinden huylanma hiç geçici bu kokular.Ya size bir şey soracağım. Ten kokunuz değişti mi? Her gün yıkanıyorum ama böyle ekşi ekşi bir koku yayılıyor benden. Bebekler rahatsız olmasın diye parfümde kullanmıyorum. Eskiden yoktu çok rahatsız ediyor. Sütle, hormonlarla alakalı mo acaba diye düşündüm. Umarım geçer hemen.
Canım kaç günlük oldu bebeğin?Kızlar gece bebeğiniz uyurken 3saatte bir besliyor musunuz??
Doktor sordum bu gün artık kendi uyanır sen uyurken besleme dedi. Acıkıp kalkar mı kendi acaba? Aç kalmasın yawrum? İlk 3gün anlamayıp aç bırakmışı sarılık oldu oğlum o yüzden korkuyorum bişey olacak diye.
Tebrik ederim canım maaşallah . Tek başına iyi idare etmişsin ben çok korkuyorum yalnız kalmaktan annem yanımda eylüle kadar benle sonra gidecek. Eşim sabah gidip çok geç geliyor tamamen yalnız kalacağım. Belimin ağrısından geceleri bile eşim alıyor beşikten bana veriyor gözümde çok büyüyor o nedenleAnnem sagolsun ben yokken zorlanma diye diye cok yardim etmedi .Cesaret verdi .Bazi gunler esim varken yikadik bazi gunler tek ben yikadim annem izledi .Köpük filenin uzerine yatiriyorum Sirtini da yan cevirerek yikiyorum .Basini da filedeyken yıkayıp avucuma su döküp duruluyorum.Durulama yaparken bolca su döküyorum filede bebekte hic kopuk kalmiyor .En son da kaldirip tek kolumun ustune dogru yatiriyorum göğsümden hafif destek alip son suyu döküyorum. Dun panik yapınca uzerim islandi biraz ama guzel yikadim
Yaa bak nazar etcem skmdi sizi masallahGünaydın kızlar. Biz bir çılgınlık yapıp eşimle kurban bayramına tatil satın aldık. Çok kötü bi sene geçirdik biliyorsunuz tatile ihtiyacımız vardı. Kemere gideceğiz, havası nispeten iyi olduğu içinn. Oğlum 1,5-2 aylık olacak o dönemde. Bizim gibi tatile gidecek olan var mı ve ne önerirsiniz?
Denizden güneşten değilde, klimadan korkuyorum. Ben klimadan çok etkilenirim, ama klimasızda yapamam. İnternette yorumlar okudum, genelde gidenler memnun kalmış bebek o havada emmiş uyumuş, ama yinede endişeliyim..
Kakasini kati mi yapiyo? Eger gercek kabizliksa evet ondan olabilir. Ama gec yapip normal civiklkkta yapiyorsa ondan degildir. Benim de annem 40 ccyi iki olcek saniyormus ve mamayi oyle hazirliyormus sok oldumKızlar ben bebeğime biberon kullanmıyordum. Mamayı kaşıkla yada enjektörle veriyordum. Wee babynin bi biberonu vardı cam arkadaşım almış. evde ölçmek için mamayı onda hazırlayıp ufak fincana alıyordum. Dün lansinoh biberon aldım. Weedeki mamayı ona bi döktüm. 60 cc diye hazırladığım mama 45-50 civarına geldi. Enjektörle ölçtüm merak edip. Gerçekten ölçüleri yanlışmış. Yani 60 cclik mama koyup 50 cc kadar su eklemişim bugüne kadar bilmeden şok oldum. Bebeğim baştan beri kabız tuvaletini 5-6 günde bir yapıyor. Mamanin koyu olmasıyla ilgili olabilir mi çok üzüldüm görünce ama hiç aklıma da gelmezdi böyle bişey olacağı
Olabilir canım mamayı okadar fazla koymuyorum bende artık. Bizmkide tuvaletini zor yapıyor çünkü. Lansinoh biberon sipariş verdm daha gelecek. Eczanelerde bulamadm burda. O geldiği zaman bende deneyeceğim muhtemelen sendeki gibi çıkacak.Kızlar ben bebeğime biberon kullanmıyordum. Mamayı kaşıkla yada enjektörle veriyordum. Wee babynin bi biberonu vardı cam arkadaşım almış. evde ölçmek için mamayı onda hazırlayıp ufak fincana alıyordum. Dün lansinoh biberon aldım. Weedeki mamayı ona bi döktüm. 60 cc diye hazırladığım mama 45-50 civarına geldi. Enjektörle ölçtüm merak edip. Gerçekten ölçüleri yanlışmış. Yani 60 cclik mama koyup 50 cc kadar su eklemişim bugüne kadar bilmeden şok oldum. Bebeğim baştan beri kabız tuvaletini 5-6 günde bir yapıyor. Mamanin koyu olmasıyla ilgili olabilir mi çok üzüldüm görünce ama hiç aklıma da gelmezdi böyle bişey olacağı
Yaa bak nazar etcem skmdi sizi masallahdenemedn bilemezsin ya gidin gelin hic olmadi mekan degisikligi bile acar seni. Klima uzerinize uflemesin yeter sen de bebegi muslinle iyi sar ruzgar almayacak sekilde hicbisey olmaz.
bizimkide çok kıpır kıpır yüzüstü yatırıyorum bazen solucan gibi ilerliyor kafayı kaldırmadan göbek ve dizlerle :))Oğlumla mutfaktaydik zeynep odada yüzüstü yatıyordu bir gittim sırtüstü dönmüş biraz da yatagın kenarına gelmiş erken değilmiydi yaa daha 19 günlük
Hem geç yapıyor hem katı yapıyor canım mesela sabah yapmış cevizden biraz küçük top gibi nasıl çıkarttı öyle anlamadım daKakasini kati mi yapiyo? Eger gercek kabizliksa evet ondan olabilir. Ama gec yapip normal civiklkkta yapiyorsa ondan degildir. Benim de annem 40 ccyi iki olcek saniyormus ve mamayi oyle hazirliyormus sok oldum
Bende internetten söyledim canım sevdim biberonu ama evdeki biberona şok oldum. Bu lansinohun ölçüsü enjektörle aynı çıktı. Weenin baya yanlışmış. Çok üzülürüm eğer ondansa.Olabilir canım mamayı okadar fazla koymuyorum bende artık. Bizmkide tuvaletini zor yapıyor çünkü. Lansinoh biberon sipariş verdm daha gelecek. Eczanelerde bulamadm burda. O geldiği zaman bende deneyeceğim muhtemelen sendeki gibi çıkacak.
bana aile hekimi 5. haftadan sonra .çocuk doktoru da 2. ayda çekilince daha doğru sonuç çıkıyor dedi sizin de belki erken olduğu için böyle olmuş olabilirKalça usg si çektiren var mı? Kaç aylıktımız? Biz bugün çekildik 33 günlüğüz gelişim geriliği dedi doktor çift bez yapmam gerekiyormuş kucağımızda tutarken bacak arasından tutun dedi. Özelde gittiğimiz doktorda 2aydan önce doğru sonuç vermiyor erken çekilmişsiniz D vitamini ihmal etme güneşe çıkın diğer ay tekrar usg çekilecek dedi.
O zaman olcek yanlisligindan olabilir evet. İnsallah duzelir hemencecik. Tam davalik bi konu yaniHem geç yapıyor hem katı yapıyor canım mesela sabah yapmış cevizden biraz küçük top gibi nasıl çıkarttı öyle anlamadım da
Bende internetten söyledim canım sevdim biberonu ama evdeki biberona şok oldum. Bu lansinohun ölçüsü enjektörle aynı çıktı. Weenin baya yanlışmış. Çok üzülürüm eğer ondansa.
halbuki yasa çıkmış bakanlığın yönetmelik çıkarması gerekiyormuş aylardan elden bir şey gelmiyor bir an önce çıksa amin allahımDört gözle o uygulamayı bekliyoruz zaten ama yakın zamanda olacak gibi durmuyor
Evet canım ağlayanın burnu hep tıkalı. Garip garip sesler geliyor nefes alırken. Yarın doktora soriim aleji aklıma gelmemişti hiç.Aglayanin mi burnu tikali? Benimkinin de hep tikali hatta doktor o yuzden alerji muhtemelen dedi. Ama ozel mamayi kullanmama ragmen duzelmiyor o burun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?