- 14 Aralık 2017
- 789
- 1.251
- 113
- 40
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #58.301
walla çok iyi yapmışsın değişik bir yere gitmek en başta ruh sağlığı için şart ben de bebekle nereye gidilebilir diye düşünüyorum. klima konusunda için rahat olsun bnece. bizim yaşadığımız şehirde klimasız durmak mümkün değil. zaten çocuk doktorları da klimayı açın diyor. bizim bebek 24 saat klimalı ortamda diyebilirim üzerine gelmeemsine aşırı soğuk olmamasına falan dikkat ediyorum. zaten klima olmazsa dışarıda falan olduğumuzda aşırı terliyor kıpkırmızı oluyor baygın gibi yatıyor. isilik falan olmaması için de aşırı sıcak yerde durmaması lazımmış.Günaydın kızlar. Biz bir çılgınlık yapıp eşimle kurban bayramına tatil satın aldık. Çok kötü bi sene geçirdik biliyorsunuz tatile ihtiyacımız vardı. Kemere gideceğiz, havası nispeten iyi olduğu içinn. Oğlum 1,5-2 aylık olacak o dönemde. Bizim gibi tatile gidecek olan var mı ve ne önerirsiniz?
Denizden güneşten değilde, klimadan korkuyorum. Ben klimadan çok etkilenirim, ama klimasızda yapamam. İnternette yorumlar okudum, genelde gidenler memnun kalmış bebek o havada emmiş uyumuş, ama yinede endişeliyim..
Inşallah canımO zaman olcek yanlisligindan olabilir evet. İnsallah duzelir hemencecik. Tam davalik bi konu yani
Bız henüz çekınmedık ama kızımda yanlış ölçüm yapmışlardı çift bez ve Bı aparat vermişti doktor ben güvenmeyip Baska doktora götürdüm yanlış olmaz tekrar ultrason çekmeye gerek yok bir ay sonra tekrar bakalım dedı o bir ay yavrum o aparatın içinde çırpındıkça ömrümden ömür gitti bir ay sonra yanlış olduğu ortaya çıktıKalça usg si çektiren var mı? Kaç aylıktımız? Biz bugün çekildik 33 günlüğüz gelişim geriliği dedi doktor çift bez yapmam gerekiyormuş kucağımızda tutarken bacak arasından tutun dedi. Özelde gittiğimiz doktorda 2aydan önce doğru sonuç vermiyor erken çekilmişsiniz D vitamini ihmal etme güneşe çıkın diğer ay tekrar usg çekilecek dedi.
bildiğim kadarıyla bebekler sadece burunlarından nefes alırlarmış ağızdan nefes almayı bilmezlermiş burun tıkanıklığı çok rahatsız ediyormuş o yüzden bize de doktoru otribebe demişti ama daha hiç kullanmadım alırken eczacı anneme çok diikalti olun bebek burnu hassas falan demişKızlardan birinin hep burnu tıkalı. Acaba kolik ağrılarıyla alakalı olabilir mi? Burnuna solüsyon damlatıyoruz ama daha da çok ağlamasına neden oluyor ve tam olarak açmıyor. Otribebe var bende ama daha kullanmadım. Doktor sadece solüayon sık demişti ama benimkiler çok minik doğduğu için öyle demiş olabilir yarın gittiğimde tekrar sorucam.
çocuk doktorlarına güvenim gittikçe sarsılıyor. bizim de iki gün önce sarılık geçmemiş diye 3 tüp kan aldılar ağlata ağlata dün içime sinmedi diye başka doktora mesaj atıp sordum meğer gerek yokmuş kendi kendine sarılık geçer önemli olan düşüşe geçmesi falan dedi. kendime kızdım keşke aldırmasaydım diye ama sonra doktor öyle deyince ne diyecektim ki. allah bilinçsiz doktorlardan korusun bazıları da sanki ebeveynlerin hassasiyetini kullanıyor gibime geliyor.Bız henüz çekınmedık ama kızımda yanlış ölçüm yapmışlardı çift bez ve Bı aparat vermişti doktor ben güvenmeyip Baska doktora götürdüm yanlış olmaz tekrar ultrason çekmeye gerek yok bir ay sonra tekrar bakalım dedı o bir ay yavrum o aparatın içinde çırpındıkça ömrümden ömür gitti bir ay sonra yanlış olduğu ortaya çıktısizde farklı bir görüş alın kı boyle bir durum olsa bile erken olduğu için tamamen düzeliyor gecmiş olsun
walla çok iyi yapmışsın değişik bir yere gitmek en başta ruh sağlığı için şart ben de bebekle nereye gidilebilir diye düşünüyorum. klima konusunda için rahat olsun bnece. bizim yaşadığımız şehirde klimasız durmak mümkün değil. zaten çocuk doktorları da klimayı açın diyor. bizim bebek 24 saat klimalı ortamda diyebilirim üzerine gelmeemsine aşırı soğuk olmamasına falan dikkat ediyorum. zaten klima olmazsa dışarıda falan olduğumuzda aşırı terliyor kıpkırmızı oluyor baygın gibi yatıyor. isilik falan olmaması için de aşırı sıcak yerde durmaması lazımmış.
Ayy geçen günde bizmki aynen öyle yapmıştı hatta bende dedm nasıl çıkarabildi misket gibi diye. Çok ıkınıp ağlamıştı meğer ondanmış. Zeytinyağı içiriyormusunHem geç yapıyor hem katı yapıyor canım mesela sabah yapmış cevizden biraz küçük top gibi nasıl çıkarttı öyle anlamadım da
Bende internetten söyledim canım sevdim biberonu ama evdeki biberona şok oldum. Bu lansinohun ölçüsü enjektörle aynı çıktı. Weenin baya yanlışmış. Çok üzülürüm eğer ondansa.
genelde en düşük fanda 25 derecede açık oluyor. çocuk doktoru da 24-25 iyidir dedi. genelde üzerinde penye tulum içine de zıbın oluyor bazen ince pamuk battaniye örtüyorum özellikle banyo yaptırmışsam. bizim burası aşırı sıcak ve nemli dışarı çıkınca o yüzden o kadar etkileniyor ama sizin gittiğiniz yerde açık hava o kadar kötü olmaz bence hele ki deniz kenarı serin olur özellikle de gölge diye tahmin ediyorum.Kaç dereceye ayarlıyorsunuz cnm? Ve klimalı odada üzerini nasıl giydiriyorsunuz?
Hadi yaa, dışarda o kadar etkileniyorsa deniz kenarında gölgede de olsa duramayabiliriztühh artık öyle olursa da babasıyla dönüşümlü odada tutarız artık napalım
Bu cuma çektiricez ama 2 aylık olduk. Doktor 2 aylık olunca demişti.Kalça usg si çektiren var mı? Kaç aylıktımız? Biz bugün çekildik 33 günlüğüz gelişim geriliği dedi doktor çift bez yapmam gerekiyormuş kucağımızda tutarken bacak arasından tutun dedi. Özelde gittiğimiz doktorda 2aydan önce doğru sonuç vermiyor erken çekilmişsiniz D vitamini ihmal etme güneşe çıkın diğer ay tekrar usg çekilecek dedi.
Dikişin üstüne krem sürerken farkettm bende dün. Arkadasa sordm nasıl yaptn diye. Bende ağdaya gdiyordum şmdi nasıl olacak hiç bilmiyorum yasezeryan olan kızlar bikini bölgesi tüy temizliği yaptınız mı hiç ? benim kesi yerlerine dokunmak bile gelmiyor içimden orası hissiz. elim değecek olsa içim bir hoş oluyor değil epilasyon. normalde ağdacıya gidiyordum ama oraya değmeden nasıl ağda yapacak sizler nasıl yaptınız?
Kızlar ben bebeğime biberon kullanmıyordum. Mamayı kaşıkla yada enjektörle veriyordum. Wee babynin bi biberonu vardı cam arkadaşım almış. evde ölçmek için mamayı onda hazırlayıp ufak fincana alıyordum. Dün lansinoh biberon aldım. Weedeki mamayı ona bi döktüm. 60 cc diye hazırladığım mama 45-50 civarına geldi. Enjektörle ölçtüm merak edip. Gerçekten ölçüleri yanlışmış. Yani 60 cclik mama koyup 50 cc kadar su eklemişim bugüne kadar bilmeden şok oldum. Bebeğim baştan beri kabız tuvaletini 5-6 günde bir yapıyor. Mamanin koyu olmasıyla ilgili olabilir mi çok üzüldüm görünce ama hiç aklıma da gelmezdi böyle bişey olacağı
Allah uzak etsin böyle doktorlardan en hassas noktasından vuruyorlar bıde yaptırmasan bişey olursa sorumlusu sensin gibi oluyo mecbur bırakıyorlarçocuk doktorlarına güvenim gittikçe sarsılıyor. bizim de iki gün önce sarılık geçmemiş diye 3 tüp kan aldılar ağlata ağlata dün içime sinmedi diye başka doktora mesaj atıp sordum meğer gerek yokmuş kendi kendine sarılık geçer önemli olan düşüşe geçmesi falan dedi. kendime kızdım keşke aldırmasaydım diye ama sonra doktor öyle deyince ne diyecektim ki. allah bilinçsiz doktorlardan korusun bazıları da sanki ebeveynlerin hassasiyetini kullanıyor gibime geliyor.
Inşallah canım
Uğraşsan uğraşılır aslında firmayla. Kaç kişi vardır bilmeden ölçen.
Bizimkilerde hep klimalı ortamdalar. 27 derceye ayarlıyorum, direk üzerilerine gelmeyecek şekilde. Çorap giydiriyorum çıt çıt badilerin altına. Üzeriletini örtmüyorum sevmiyorlar.Kaç dereceye ayarlıyorsunuz cnm? Ve klimalı odada üzerini nasıl giydiriyorsunuz?
Hadi yaa, dışarda o kadar etkileniyorsa deniz kenarında gölgede de olsa duramayabiliriztühh artık öyle olursa da babasıyla dönüşümlü odada tutarız artık napalım
Bizimkilerde hep klimalı ortamdalar. 27 derceye ayarlıyorum, direk üzerilerine gelmeyecek şekilde. Çorap giydiriyorum çıt çıt badilerin altına. Üzeriletini örtmüyorum sevmiyorlar.
Yok ben aramı iyi tutma derdinde değilim de babam kardeşleriyle biraz sıkıntılı ve bunu çok takıyor şimdi ben tepki göstersem babam üzülecek diye. Yoksa ağzının payını veririm.Ben olsam söylerdim canım, böyle tiplerle aranı iyi tutmaya çalışıp sinirlerini zıplatcana hiç muhatap olma keyfini de bozma.
Ay çok sevindim adına canım benimde dediğin gibi kaldı oturunca belliKaynanam vardi ve kocamin sevdigi yemekler yapıldı. Ben meyve hurma kek buldukca corba ve sulu yemek yedim. En en en onemlisi sadece gece 12 den sabah 6 ya kadar bile 2 3 litre su bitirdim. Her emzirmede bir bardak mutlaka ictim. Gunluk 5 litre ictigim olmuştur herhalde Korse takamadim cok uzuldum çünkü bebek icin cok koşturdum. Dogum sonrqsi ayaga kalktıgımdan beri hic yatmadim. Gunduz bebekle beraber uyudugum cok nadir. Ev islerime devam ettim. Ama bunu onermem cunku dikislerim biraz acidi ve gec iyileşti bu yuzden. Hep hareketli oldum. Bence hareket + bol su + sadece faydalı seyler yemek. Suan yattigimda yana hafif biriken bi gobek var yumusak biraz. Ayaga kalktigimda tamamen duz masallah ama gebelik çizgisi kopkoyu şekilde duruyor asiri çirkin. Lohusa kanamasi biter bitmez spor yapacağım insallah A101 den plates topu seti aldim. Ipi var topu elde sikma aleti vs var
Bende korkuyorum yapmaya.sezeryan olan kızlar bikini bölgesi tüy temizliği yaptınız mı hiç ? benim kesi yerlerine dokunmak bile gelmiyor içimden orası hissiz. elim değecek olsa içim bir hoş oluyor değil epilasyon. normalde ağdacıya gidiyordum ama oraya değmeden nasıl ağda yapacak sizler nasıl yaptınız?
off valla bizimde öyle.ystagimız cis kaka kusmuk olsu hep.Ayy geçen günde bizmki aynen öyle yapmıştı hatta bende dedm nasıl çıkarabildi misket gibi diye. Çok ıkınıp ağlamıştı meğer ondanmış. Zeytinyağı içiriyormusun
Demin altını açtm dışkısını yapmış temizlerken işemeye başladı çığlık attım anne yetiş diye eşimle annem gülme krizine girdi aldık öylece banyo yaptırdk hemen :) bu kaçıncı oldu altını açmaya korkar olduk :))
Ben epilasyon makinasi kullandım agda erken olur 35 gün oldu doğum yapalı ama agda zarar verir diye dusundumsezeryan olan kızlar bikini bölgesi tüy temizliği yaptınız mı hiç ? benim kesi yerlerine dokunmak bile gelmiyor içimden orası hissiz. elim değecek olsa içim bir hoş oluyor değil epilasyon. normalde ağdacıya gidiyordum ama oraya değmeden nasıl ağda yapacak sizler nasıl yaptınız?
Kakası yeşil mi bizde ishal ve yeşil kaka ile gittik kakada enfeksiyon çıktı ihmal etmeyin gidin derim.gecmis olsunKızlar günaydınoğlum ishal iki gündür ve çok fazla gaz sancısı var. Sizce doktora görünmeli miyim yoksa normal mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?