- 12 Nisan 2009
- 8.333
- 29.410
- 1.073
- 43
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #58.321
Benim doğum yaptığım özel hastane Ana sağlığı merkezi 1 aylıkken cektir dedi cektirdik çift bez dedi bizede ama korkma düzeliyor dedi 2 aylıkken yine cektiricezKalça usg si çektiren var mı? Kaç aylıktımız? Biz bugün çekildik 33 günlüğüz gelişim geriliği dedi doktor çift bez yapmam gerekiyormuş kucağımızda tutarken bacak arasından tutun dedi. Özelde gittiğimiz doktorda 2aydan önce doğru sonuç vermiyor erken çekilmişsiniz D vitamini ihmal etme güneşe çıkın diğer ay tekrar usg çekilecek dedi.
Bugun 23 gunluguz dun esim 21.30 da geldi bebek uyuyordu sevemedi bile hoş uyanik olsa da ilgilenemeyecekti .Yemek yedi yorgunluktan sızdı. Sabah bebis cok erken uyaniyor 4 veya 5 gibi .O kadar uykum vardi ki emzirdim direk verdim esime .Salona götür biraz daha uyuyayim diye.Yarim saat oyaladi da uyudum sukur .Evet bel agriyor gercekten dinlenemeyince .Dun blsluga dusmus gibiydim annemsiz .O da telefonda kizdi annesin artik aglamak yerine elinden gelenin en iyisini yap diye .Bugun daha iyiyiz şükür. Ben de en cok banyodan korkardım ama her seferinde yanımda biri olmayacak. Kafasina su dokerken agzina burnuna gelmezse Allah in izniyle bir sey olmaz .Iyi ki köpüklü file almisim da cok yabancilik cekmiyor uzerine koyunca .Sonlarda huysuzlaniyor .Bence sen de annen varken tek yaptirmayi dene canim .Tebrik ederim canım maaşallah . Tek başına iyi idare etmişsin ben çok korkuyorum yalnız kalmaktan annem yanımda eylüle kadar benle sonra gidecek. Eşim sabah gidip çok geç geliyor tamamen yalnız kalacağım. Belimin ağrısından geceleri bile eşim alıyor beşikten bana veriyor gözümde çok büyüyor o nedenle
Yaa bizde de oldu o sorun biberon kaynakli degil ama annem ve kv rastgele koymuslar 4.gun fark ettim kizdim üzerini bi okusaydiniz diye .Kızlar ben bebeğime biberon kullanmıyordum. Mamayı kaşıkla yada enjektörle veriyordum. Wee babynin bi biberonu vardı cam arkadaşım almış. evde ölçmek için mamayı onda hazırlayıp ufak fincana alıyordum. Dün lansinoh biberon aldım. Weedeki mamayı ona bi döktüm. 60 cc diye hazırladığım mama 45-50 civarına geldi. Enjektörle ölçtüm merak edip. Gerçekten ölçüleri yanlışmış. Yani 60 cclik mama koyup 50 cc kadar su eklemişim bugüne kadar bilmeden şok oldum. Bebeğim baştan beri kabız tuvaletini 5-6 günde bir yapıyor. Mamanin koyu olmasıyla ilgili olabilir mi çok üzüldüm görünce ama hiç aklıma da gelmezdi böyle bişey olacağı
Ayni bizimkiler de oyle yaptı. Sanki corba yapiyorlar da göz karari su ekliyorlar.Kakasini kati mi yapiyo? Eger gercek kabizliksa evet ondan olabilir. Ama gec yapip normal civiklkkta yapiyorsa ondan degildir. Benim de annem 40 ccyi iki olcek saniyormus ve mamayi oyle hazirliyormus sok oldum
Alt açma örtüsü kullan mutlakaAy çok sevindim adına canım benimde dediğin gibi kaldı oturunca belli
Şuan 65 kiloyum doğumda 73 tüm
Bende korkuyorum yapmaya.
Ic kısımda da dikiş oluyor ya cart diye çekerken zarar görür diye korkuyorum
Jiletede mesafeliyim
Ne kremi kullaniyosn
Bu arada kadın doğuma ne zaman gittinzi
off valla bizimde öyle.ystagimız cis kaka kusmuk olsu hep.
Canım kaç günlük oldu bebeğin?
Kızlardan birinin hep burnu tıkalı. Acaba kolik ağrılarıyla alakalı olabilir mi? Burnuna solüsyon damlatıyoruz ama daha da çok ağlamasına neden oluyor ve tam olarak açmıyor. Otribebe var bende ama daha kullanmadım. Doktor sadece solüayon sık demişti ama benimkiler çok minik doğduğu için öyle demiş olabilir yarın gittiğimde tekrar sorucam.
Biz 19günlük olduk geceleri 2saate bir uyanıyor 2gündür. Doyurup yatırıyorum34günlük oldu bu gün canım. Gece kendi uyanıyor acıkınca anlaşılan. Emiyor ama emerken uyuyup kalıyor. 1-1,5 saat sonra tekrar kalkıyor. Mama artı meme verirsem 2-2,5 saat uyuyor. Nasıl yapsam bilemedim. Senin bebeğin kaç günlük canım sen nasıl besliyorsun?
Ay çok sevindim adına canım benimde dediğin gibi kaldı oturunca belli
Şuan 65 kiloyum doğumda 73 tüm
Bende korkuyorum yapmaya.
Ic kısımda da dikiş oluyor ya cart diye çekerken zarar görür diye korkuyorum
Jiletede mesafeliyim
Ne kremi kullaniyosn
Bu arada kadın doğuma ne zaman gittinzi
off valla bizimde öyle.ystagimız cis kaka kusmuk olsu hep.
Biz 19günlük olduk geceleri 2saate bir uyanıyor 2gündür. Doyurup yatırıyorum
Normalde gobeğin yoktu sanırım hamıle kalmadan onceInsallah o oturunca cikan da gider ya
Bizmkide aynen 10_15 dk emiyor. Mama da verdm ben. Arandıkça deli oluyorum çünkü. Emerken bırakmaya yakın burnuna yanağına falan dokun hemen emmeye devam edıyolar zaten.Kaç dk emiyor bebeğin canım? Benimki 10-15 dk ancak emiyor uyuyor sonra. Ama 1saat geçiyor geri aranıyor ağzıyla. Emerken uyutmamaya çalışıyorum. İyice emsin doysun diye yine uyuyor. Napıcamı şaşırdım. Bir misafir geldi geçen akşam yarım saatte bir emzirmeyle uğraştım resmen. Düzgünce emip 2saat acıkmadan dursa.
Göğüslerin yara olmuştur, kanıyodur canım. Benim de küçük kızımda öyle oluyodu çünkü. Göğüs ucum yara oluyodu ve gece emzirirken kanıyodu, hatta bebeğim kan kusuyodu, bende göğsümün kanadığını farketmedimde korktumdu
Bizmkide aynen 10_15 dk emiyor. Mama da verdm ben. Arandıkça deli oluyorum çünkü. Emerken bırakmaya yakın burnuna yanağına falan dokun hemen emmeye devam edıyolar zaten.
halbuki yasa çıkmış bakanlığın yönetmelik çıkarması gerekiyormuş aylardan elden bir şey gelmiyor bir an önce çıksa amin allahım
İçirmiyordum canım bugün mamasına kattım yarım çay kaşığı kadar. Çok üzüldüm.Ayy geçen günde bizmki aynen öyle yapmıştı hatta bende dedm nasıl çıkarabildi misket gibi diye. Çok ıkınıp ağlamıştı meğer ondanmış. Zeytinyağı içiriyormusun
Demin altını açtm dışkısını yapmış temizlerken işemeye başladı çığlık attım anne yetiş diye eşimle annem gülme krizine girdi aldık öylece banyo yaptırdk hemen :) bu kaçıncı oldu altını açmaya korkar olduk :))
Yok artık, weebaby e dava açsan kazanırsın resmen, bu nasıl bi hata ya. Ondandır cnm kabız olması, ben bir yazı okumuştum mama hazırlarken mamayı çok koyarsan kabız, mamayı az koyarsan yetersiz kilo alımı olur yazıyordu..
Paylaşırım canım modeli yazıyorsa olmadı fotoğrafını atarım buraya. Aynen mail atayım ben onlara. Yazık bebeklere tek ben değilimdir sonuçta.Mail at cnm tehtid et, piyasadan toplasınlar. Dava açarım de. Kaç bebek acı çekiyodur kimbilir bu hata yüzünden. Hatta burda modeli paylaşırsan bende mail atarım
Sizinkiler dikkatsizlikten yapmışlar canım.Bugun 23 gunluguz dun esim 21.30 da geldi bebek uyuyordu sevemedi bile hoş uyanik olsa da ilgilenemeyecekti .Yemek yedi yorgunluktan sızdı. Sabah bebis cok erken uyaniyor 4 veya 5 gibi .O kadar uykum vardi ki emzirdim direk verdim esime .Salona götür biraz daha uyuyayim diye.Yarim saat oyaladi da uyudum sukur .Evet bel agriyor gercekten dinlenemeyince .Dun blsluga dusmus gibiydim annemsiz .O da telefonda kizdi annesin artik aglamak yerine elinden gelenin en iyisini yap diye .Bugun daha iyiyiz şükür. Ben de en cok banyodan korkardım ama her seferinde yanımda biri olmayacak. Kafasina su dokerken agzina burnuna gelmezse Allah in izniyle bir sey olmaz .Iyi ki köpüklü file almisim da cok yabancilik cekmiyor uzerine koyunca .Sonlarda huysuzlaniyor .Bence sen de annen varken tek yaptirmayi dene canim .
Yaa bizde de oldu o sorun biberon kaynakli degil ama annem ve kv rastgele koymuslar 4.gun fark ettim kizdim üzerini bi okusaydiniz diye .
Ayni bizimkiler de oyle yaptı. Sanki corba yapiyorlar da göz karari su ekliyorlar.
Emerken acıyor mu içerden kuru kuru bi acı benm sol gogsumde oluyoGörünürde yara kabuk çatlak vs yok canım. Doktor da muayenen etti. Tahliller de ultrason da temiz çıktı. Çok emzirmekle ilgili olabilir dedi. Mama da veriyorum aslında günde 4-5kere ama yine de meme istiyor oğlum. Emerken o kuvvetle damarları mı sıkıştırdı naptı anlamdım. Göğsümü sıkınca kan gelmiyor.
.Milana firuze canım gözün aydın sonunda doğdu kızın :) güzel günlerde büyütün bebeğinizi inşallah
Bence bu sorun degıl her anne ve her bebek özeldir farklıdır annemin komşusu anneme kendi gelinin tek goğsuyle oğlunu doyurduğunı soyledıgınde benımde içime oturdu nasıl oluyor anlamıyorum aslında yapmamız gereken kımseyı bıseyı takmamak çocuğunun doymadığnı dusunme doymasa emmeyi bırakmaz ve gece ortalığı yıkar kuş kadar mideleri hemen doyuyor işte sağlıklı olan zaten gece 2buçuk 3saatte uyanması. Misafir veya bir yere gtme durumlarında gitmeden emzirir doyurursun maksimum 2saat sonra acıksa acıktığı zamanda musaıt ortam olursa emzırır, olmazsa mamasını verırsın bu 1 2 saat daha goturur ben öyle yapıyorum rahat oluyor.Mama da verince 2-2,5saat uyuyor genelde. Ama mama olmazsa sadece emerse 2saat dayanmıyor. Demek ki doyurucu süt kısmını almıyor oğlum diye düşüyorum. Ön süt uyku getirici özelliğe sahip zaten onu içince uyuyor direk. Ayağıyla yanağıyla çenesiyle burnuyla oynuyorum arada iki emiyor bi duruyor uyuklarken. Sonra iyice ağzından çıkarıyor memeyi. Çocuğunu emzirip 2-3 saat durabilen annelere hayranım gerçekten. Ne bi yere gitmeye ne misafir kabul etmeye Halim var. Yapışık ikiz gibiyiz. Bizde mi sorun var anlamdım ben yaa??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?