- 17 Nisan 2016
- 338
- 581
- 53
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #58.341
Canım bende aynı kremi kullanıyorum. 3 ay benim de kullanma sürem. İz içinmiş doktorum öyle söylemiştiSezaryen olan kızlar krem kullanıyormusunuz iz kalmasın diye ? Doktorum 15günlükken başla 3 ay hergün dikişin üzerine sür dedi. Contractubex ismi.
Sağlık ocağı istedi bizden bir aylık kontrolde yaptırmanız gerek dedi. İnşallah önümüzdeki ay sıkıntısız atlatırızbana aile hekimi 5. haftadan sonra .çocuk doktoru da 2. ayda çekilince daha doğru sonuç çıkıyor dedi sizin de belki erken olduğu için böyle olmuş olabilir
Teşekkür ederim rahatladım biraz bende. Biz iki doktora gidiyoruz biri çift bez önerdi diğeri erken olduğundan önemsemedi. Zararı olmaz diye çift bezi yapacağım sıcakta pişik olmaz inşallah. O aparatı da gördüm nette bebeği rahatsız eder ama gerekirse mecbur kullanılacakBız henüz çekınmedık ama kızımda yanlış ölçüm yapmışlardı çift bez ve Bı aparat vermişti doktor ben güvenmeyip Baska doktora götürdüm yanlış olmaz tekrar ultrason çekmeye gerek yok bir ay sonra tekrar bakalım dedı o bir ay yavrum o aparatın içinde çırpındıkça ömrümden ömür gitti bir ay sonra yanlış olduğu ortaya çıktısizde farklı bir görüş alın kı boyle bir durum olsa bile erken olduğu için tamamen düzeliyor gecmiş olsun
Sağlık ocağı ve özel hastanedeki ilk ay rutininde istediler bizden. İnşallah erken olduğundan böyle çıkmıştır. Siz sıkıntısız atlatırsınız inşallahBu cuma çektiricez ama 2 aylık olduk. Doktor 2 aylık olunca demişti.
Aynı durumdaymışız canım. Peki Üst üste iki bez mi kullanıyorsun yoksa ikisinin arasına havlu koyuyor musun . 6aylık olana kadar geçer dediler ama sonrasında devam ederse alçı yapılırmışBenim doğum yaptığım özel hastane Ana sağlığı merkezi 1 aylıkken cektir dedi cektirdik çift bez dedi bizede ama korkma düzeliyor dedi 2 aylıkken yine cektiricez
Böyle senin gibi tek başına kalanları duyunca imreniyorum. Kendi başıma yapamayacakmışım gibi geliyor bana şimdi bile her şeyde anne diye sesleniyorum. Ama annen haklı kendi başımızın çaresine bakmamız gerekiyor .Bugun 23 gunluguz dun esim 21.30 da geldi bebek uyuyordu sevemedi bile hoş uyanik olsa da ilgilenemeyecekti .Yemek yedi yorgunluktan sızdı. Sabah bebis cok erken uyaniyor 4 veya 5 gibi .O kadar uykum vardi ki emzirdim direk verdim esime .Salona götür biraz daha uyuyayim diye.Yarim saat oyaladi da uyudum sukur .Evet bel agriyor gercekten dinlenemeyince .Dun blsluga dusmus gibiydim annemsiz .O da telefonda kizdi annesin artik aglamak yerine elinden gelenin en iyisini yap diye .Bugun daha iyiyiz şükür. Ben de en cok banyodan korkardım ama her seferinde yanımda biri olmayacak. Kafasina su dokerken agzina burnuna gelmezse Allah in izniyle bir sey olmaz .Iyi ki köpüklü file almisim da cok yabancilik cekmiyor uzerine koyunca .Sonlarda huysuzlaniyor .Bence sen de annen varken tek yaptirmayi dene canim .
Yaa bizde de oldu o sorun biberon kaynakli degil ama annem ve kv rastgele koymuslar 4.gun fark ettim kizdim üzerini bi okusaydiniz diye .
Ayni bizimkiler de oyle yaptı. Sanki corba yapiyorlar da göz karari su ekliyorlar.
İki bez üst üste koyuyorum çok araştırdım 3aylik olana kadar geçiyormuş canım inşallah 2.ay randevumuzda geçmiş olurAynı durumdaymışız canım. Peki Üst üste iki bez mi kullanıyorsun yoksa ikisinin arasına havlu koyuyor musun . 6aylık olana kadar geçer dediler ama sonrasında devam ederse alçı yapılırmış
İnşallah faydasını görürüz pahalı bide :/ günde kaç kere sürüyorsun ? Pazartesi annemle memlekete gideceğim ben, pazar günü kuaförüme gitsem ağda mı yaptrsam rahat ederim 1 ay. Cesaret edemiyorum orda his yokya valla kremi sürerken bi tuhaf oluyorum dokunmak bile istemiyorumCanım bende aynı kremi kullanıyorum. 3 ay benim de kullanma sürem. İz içinmiş doktorum öyle söylemişti
Bir de ben geçenlerde ağlaya gittim ama dikişin tam altından yaptı. Dikiş olan bölgeye sürmedi ne olur ne olmaz diye
Benimki de aynı kremSezaryen olan kızlar krem kullanıyormusunuz iz kalmasın diye ? Doktorum 15günlükken başla 3 ay hergün dikişin üzerine sür dedi. Contractubex ismi.
Ne zamana kadar onlar olacak yanımızda :/ kendimizi alıştıracağız artk yavaştan. İş başa düşünce yaparsın bence. Annesin sen 9 ay taşıdın onu ne hallerle. Çokta güzel özene bezene bakacaksın Allahın izniyle.♡Böyle senin gibi tek başına kalanları duyunca imreniyorum. Kendi başıma yapamayacakmışım gibi geliyor bana şimdi bile her şeyde anne diye sesleniyorum. Ama annen haklı kendi başımızın çaresine bakmamız gerekiyor .
Günde kaç kez sürüyosun?Benimki de aynı krem
canım gerçekten farklı zamanın bebekleri. Benim oğluşum da bildiğin kollarıyla kendini kaydırıp hareket ediyor. Ayağı sert bi yere denk gelirse oradan güç alıp kayıp dönüyor yatakta. Bende anne yanının aşağı inen kısmını yükselttim korkup. Görmeye gelenler de 3 aylık falan zannediyorlar. Maşallah ne diyelimOğlumla mutfaktaydik zeynep odada yüzüstü yatıyordu bir gittim sırtüstü dönmüş biraz da yatagın kenarına gelmiş erken değilmiydi yaa daha 19 günlük
Saol canım ve evet cok haklısın.tek derdi benim yanımda olmakmış kuzucuğumun.raksam emzirdim 10 da yatagına koydum.anne yanı beşik var bizde ama tamamen yatagıma birleştirmiyodum.iyice yaklastırdım bende ona cok yakın yattım bide bi tsirtumu koydum yanına elimide hep onun yanında tuttum.ole uyudu bebeğim 3-4 saat neredeyse.benim kıpırdamadan yatmaktan heryerim tutuldu ve her uykusunda mızmızlandığında pışpışladım ama bebeğim uyudu en azından.uyumak için bile bize ne kadar muhtaclar.tüm yorgunluğu geçiyor insanın bunu görünce.
Günaydın kızlar. Biz bir çılgınlık yapıp eşimle kurban bayramına tatil satın aldık. Çok kötü bi sene geçirdik biliyorsunuz tatile ihtiyacımız vardı. Kemere gideceğiz, havası nispeten iyi olduğu içinn. Oğlum 1,5-2 aylık olacak o dönemde. Bizim gibi tatile gidecek olan var mı ve ne önerirsiniz?
Denizden güneşten değilde, klimadan korkuyorum. Ben klimadan çok etkilenirim, ama klimasızda yapamam. İnternette yorumlar okudum, genelde gidenler memnun kalmış bebek o havada emmiş uyumuş, ama yinede endişeliyim..
Bana sanki denizde üşür gibi geldi :) üşümezler mi ki? Bir de yolculuğu uçakla mı yapacaksınız?Restoran gibi insanların çok olduğu kapalı alanlara girmemek, havuza sokmamak, klima açmamak yada 26ya falan sabitlemek, öğle saatlerini mümkün mertebe odada yada serinlik gölgelik bi yerde geçirmek benim aklıma gelenler cnm. Doktora sorduk dün, o da bbiraz riskli havuza sokmak falan dedi ama denize sokacağım ben zaten.
Bizim doktorumuz 15 günde çektirdi kalça ultrasonunu sonuca baktı tekeaar çektirmeye gerek yok güzel görüntü alınmış dedi.Kalça usg si çektiren var mı? Kaç aylıktımız? Biz bugün çekildik 33 günlüğüz gelişim geriliği dedi doktor çift bez yapmam gerekiyormuş kucağımızda tutarken bacak arasından tutun dedi. Özelde gittiğimiz doktorda 2aydan önce doğru sonuç vermiyor erken çekilmişsiniz D vitamini ihmal etme güneşe çıkın diğer ay tekrar usg çekilecek dedi.
AA çok şaşırdım canım kabızlığın sebebi o olabilir gerçekten.Kızlar ben bebeğime biberon kullanmıyordum. Mamayı kaşıkla yada enjektörle veriyordum. Wee babynin bi biberonu vardı cam arkadaşım almış. evde ölçmek için mamayı onda hazırlayıp ufak fincana alıyordum. Dün lansinoh biberon aldım. Weedeki mamayı ona bi döktüm. 60 cc diye hazırladığım mama 45-50 civarına geldi. Enjektörle ölçtüm merak edip. Gerçekten ölçüleri yanlışmış. Yani 60 cclik mama koyup 50 cc kadar su eklemişim bugüne kadar bilmeden şok oldum. Bebeğim baştan beri kabız tuvaletini 5-6 günde bir yapıyor. Mamanin koyu olmasıyla ilgili olabilir mi çok üzüldüm görünce ama hiç aklıma da gelmezdi böyle bişey olacağı
Bizimkilerde hep klimalı ortamdalar. 27 derceye ayarlıyorum, direk üzerilerine gelmeyecek şekilde. Çorap giydiriyorum çıt çıt badilerin altına. Üzeriletini örtmüyorum sevmiyorlar.
biraz zorluyor insanı ama çok güzel doya doya anını yaşamalı.
Canımm tatil sonrası deneyimini merakla bekliyorum , inşallah harika bir tatil geçirirsiniz.. Biz de çok sıcak olmasın diye eylülde gitmek istiyoruz. Ama henüz yer ayırmadık.
Siz arabayla mı gideceksiniz ?
Ben de aynı şeyleri hissediyorum canım Epilasyon aletimin kısaltıco başlığını kullanıyorum o yüzden şimdiliksezeryan olan kızlar bikini bölgesi tüy temizliği yaptınız mı hiç ? benim kesi yerlerine dokunmak bile gelmiyor içimden orası hissiz. elim değecek olsa içim bir hoş oluyor değil epilasyon. normalde ağdacıya gidiyordum ama oraya değmeden nasıl ağda yapacak sizler nasıl yaptınız?
Bana sanki denizde üşür gibi geldi :) üşümezler mi ki? Bir de yolculuğu uçakla mı yapacaksınız?
Inşallah canım spora başlamak istiyorum evde dambil egzersiz lastiği falan var ama korkuyorum zarar veririm diyeInsallah o oturunca cikan da gider ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?