- 20 Ocak 2013
- 4.048
- 9.200
- 408
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #58.901
ya bizimki de uyumuyor, neden anlamadim. Biz ölüyoruz uykusuzluktan cocuk 10 dk dalip uyaniyor. Hatta bugun dk tuttum 2 dkda uyandi
Bizmkide mamaya alıştı biberonun rahatlığına falan. Nasıl yapıyorsun emzirme işini peki ? Biz resmen kavga ediyoruz emzirirken :)Canım çok uğraştık. İlk hafta sarılık olunca biberonla mamayı verince rahatına geldi minnoşun. Silikon uçla ilk başta emdi. Sonra onu da bıraktı
Valla inşAllah kapmaz ama bizimki 25 günlük iken ishal oldu dr gittik gaita tahlilin de enfeksiyon çıktı 3gun igneyedik gecmedi simdi 6 günlük antibiyotik alıyoruz Dr agiz yoluyla enfeksiyon almis dedi mama veya su veriyormusun diye sordu ozamanlar 1 2 kez mama verdim ama hazirsu ile yaptım mamayi ya içtiği su yada elini ağzına sokuyor ise iste ellerini opmenizden vs.bir şekilde enfeksiyon kapmış dedi abilerine ve diğer dokunabilecek kişilere hep tembihlemeye çalışıyorum ayaklardan öpüyoruz şimdilik.Benimkide uyumamakta oyle ısrarcıki yetişkin gibi davranıyor..gözlerinden uyku akıyor oysa..bi sorum olacak ben bebeğimi o kadar çok öpüyorumki kötü bişiymi yapıyorum szce ama sadece boynunu ve kafasını tabi.mikrop kapmaz demi Allah korusun
Biz onu galiba 5 gun once uc gun boyunca aglamasiyla yasadikKızlar dün oğlum baya huysuzdu. Huyu değişmişti. Bi baktımki atak haytasındaymış yavrum. 5,5-6,5 hafta arası atağı. Gerçekten atak haftası diye bi şey varmış onu anladım, normalde karnı tokken susan kendi kendine oyalanan, babasında pışpışlanan oğlum doysa bile bensiz, memesiz durmaz oldu, eskisinden daha çok emme ve mama ihtiyacı oldu, uykuya geç daldı, sürekli mızmız halde.. geçecek diye teselli ediyorum kendimi..
Atak dönemi beklenen doğum tarihine göre hesaplanıyormuş ya, benimle aynı dönem beklenenNasilYarDiyeyim ve @cigdemmm26 kızlar sizde durum nedir?
Biz enjektorle yandan mama veya sagdigim sütü damlatarak tutturmayı başardık. Yardim edecek biri varsa deneyebilirsin .Emzirmek icin uc olmasi gerekmiyor cunku canim .Canım çok uğraştık. İlk hafta sarılık olunca biberonla mamayı verince rahatına geldi minnoşun. Silikon uçla ilk başta emdi. Sonra onu da bıraktı
Simdiden iyi yolculuklar canim .Evinize dönene kadar biraz toparlanmis olursunuz. Efsane kirk da cıkmış olur .Allah yardımcın olsun canım. Yarın annemle memlekete gidiyorum bende uçakla. Otobusle gitmeye kalksak 13 saat yol. Beterin beteri dedikleri bu olsa gerek :) şimdilik benim tuzum kuru. Eylülde eşim gelip alacak. 40ımız çıkınca dönecez 1aydan az kalıp döneceğim kısaca.. Ben napacağım hiç bilmiyorum bakalım.
Canim ilk zamanlar benim de o kadar çıkıyordu hatta acliktan bebeğim sarilik oldu .Ama su an sen yeniden deneyebilirsin süt gelir.Bebegin zor bir bebek o uyurken 10 dk masaj modunda 10 dk sagma modunda çalıştırıp göğüslerini uyarabilirsin. Bir sure devam edersen yeniden damladigini goreceksin .Bunu basarirsan bebeğini de memeye alistirmaya çalışırsın. Hazir annenin evindeyken dene bence .Evine bunu basarmis olarak dönersen ne büyük moral olur sana da .3 yasinda memeyi birakan bir çocuk 5 ay sonra yeniden emmeye baslamis ve süt gelmis .Yani süt iner zor da olsa .Süt caylarini da dene istersen .Hic emmedi canim hicnir sekikde kafasini memeye yaklastirmadi. Ben de sagdim surekli hem de denedim ama tutmadi. Sonra kolik olusu ve gazi nedeniyle 24 saat agladi hic uyumadi annem de 10 gun sonra gidince ben bebekle yalniz kaldim sagamadim artik. Zaten sutum cok cok azdi hepten gtti. 15 cc falan cikiyrdu 20 dk sagmda
Dun resmen hastalandim tansiyonum düştü yorgunluk ve uykusuzluktan .Agladim .Esim de gel sen uzan ben de yanina yatirayim yatarak emzir dedi .Uyursa hic dokunmayiz usulca kalkarsin dedi .Bu yontemle uyuttuk .Hic yerinden oynatmadim korkumdan .Zaten 2 saat sonra emmek icin uyandiAma o iki saatte yemek yedim uyudum.ya bizimki de uyumuyor, neden anlamadim. Biz ölüyoruz uykusuzluktan cocuk 10 dk dalip uyaniyor. Hatta bugun dk tuttum 2 dkda uyandi
Annemin evindeyim ama bebek hala hep kucagimda uyusa da kucagimda ilk gunlee hic yoktu sutum sonra ikinci hafta 15 gelmeye sonra da gittikce azalmaya basladi. Gecen gun tekrar denedim hic gelmedi. Ama o konuda bir pismanligim yok yani duzenli bir sekilde sut sagip hem de bu bebege bakip ayni zamanda kendi hayati ihtoyaclarimi karsilamam icin benden en az 2 tane olmasi gerekirdi maalesef.Biz enjektorle yandan mama veya sagdigim sütü damlatarak tutturmayı başardık. Yardim edecek biri varsa deneyebilirsin .Emzirmek icin uc olmasi gerekmiyor cunku canim .
Simdiden iyi yolculuklar canim .Evinize dönene kadar biraz toparlanmis olursunuz. Efsane kirk da cıkmış olur .
Canim ilk zamanlar benim de o kadar çıkıyordu hatta acliktan bebeğim sarilik oldu .Ama su an sen yeniden deneyebilirsin süt gelir.Bebegin zor bir bebek o uyurken 10 dk masaj modunda 10 dk sagma modunda çalıştırıp göğüslerini uyarabilirsin. Bir sure devam edersen yeniden damladigini goreceksin .Bunu basarirsan bebeğini de memeye alistirmaya çalışırsın. Hazir annenin evindeyken dene bence .Evine bunu basarmis olarak dönersen ne büyük moral olur sana da .3 yasinda memeyi birakan bir çocuk 5 ay sonra yeniden emmeye baslamis ve süt gelmis .Yani süt iner zor da olsa .Süt caylarini da dene istersen .
Dun resmen hastalandim tansiyonum düştü yorgunluk ve uykusuzluktan .Agladim .Esim de gel sen uzan ben de yanina yatirayim yatarak emzir dedi .Uyursa hic dokunmayiz usulca kalkarsin dedi .Bu yontemle uyuttuk .Hic yerinden oynatmadim korkumdan .Zaten 2 saat sonra emmek icin uyandiAma o iki saatte yemek yedim uyudum.
Biz onu galiba 5 gun once uc gun boyunca aglamasiyla yasadik
o da 2 saat uyu 2 saat uyanik kal 2 saat daha uyu veya uyuma şeklinde. 24 saatin 20 saatini memede kucakta gecirmek istiyorGece uykusu nasıl cnm? Gecede mi aynı?
ben de yatarak emziriyorum canim. Zaten hemoroid problemim var, uzun sure oturamiyorum. Uykuya dalip dalip aglayarak uyaniyor. Artik dr.a gaz damlasi sordum, esim nobetci eczaneden almaya gitti, insallah işe yarar.Biz enjektorle yandan mama veya sagdigim sütü damlatarak tutturmayı başardık. Yardim edecek biri varsa deneyebilirsin .Emzirmek icin uc olmasi gerekmiyor cunku canim .
Simdiden iyi yolculuklar canim .Evinize dönene kadar biraz toparlanmis olursunuz. Efsane kirk da cıkmış olur .
Canim ilk zamanlar benim de o kadar çıkıyordu hatta acliktan bebeğim sarilik oldu .Ama su an sen yeniden deneyebilirsin süt gelir.Bebegin zor bir bebek o uyurken 10 dk masaj modunda 10 dk sagma modunda çalıştırıp göğüslerini uyarabilirsin. Bir sure devam edersen yeniden damladigini goreceksin .Bunu basarirsan bebeğini de memeye alistirmaya çalışırsın. Hazir annenin evindeyken dene bence .Evine bunu basarmis olarak dönersen ne büyük moral olur sana da .3 yasinda memeyi birakan bir çocuk 5 ay sonra yeniden emmeye baslamis ve süt gelmis .Yani süt iner zor da olsa .Süt caylarini da dene istersen .
Dun resmen hastalandim tansiyonum düştü yorgunluk ve uykusuzluktan .Agladim .Esim de gel sen uzan ben de yanina yatirayim yatarak emzir dedi .Uyursa hic dokunmayiz usulca kalkarsin dedi .Bu yontemle uyuttuk .Hic yerinden oynatmadim korkumdan .Zaten 2 saat sonra emmek icin uyandiAma o iki saatte yemek yedim uyudum.
yok canim, anne sutunden antikorlar geçer, bir sey olmaz Allah'in izniyle.Benimkide uyumamakta oyle ısrarcıki yetişkin gibi davranıyor..gözlerinden uyku akıyor oysa..bi sorum olacak ben bebeğimi o kadar çok öpüyorumki kötü bişiymi yapıyorum szce ama sadece boynunu ve kafasını tabi.mikrop kapmaz demi Allah korusun
tahlil vermek de cok zor dimi, ne zaman bezine yapacagi belli olmuyor ki =)Valla inşAllah kapmaz ama bizimki 25 günlük iken ishal oldu dr gittik gaita tahlilin de enfeksiyon çıktı 3gun igneyedik gecmedi simdi 6 günlük antibiyotik alıyoruz Dr agiz yoluyla enfeksiyon almis dedi mama veya su veriyormusun diye sordu ozamanlar 1 2 kez mama verdim ama hazirsu ile yaptım mamayi ya içtiği su yada elini ağzına sokuyor ise iste ellerini opmenizden vs.bir şekilde enfeksiyon kapmış dedi abilerine ve diğer dokunabilecek kişilere hep tembihlemeye çalışıyorum ayaklardan öpüyoruz şimdilik.
Dikkatli olmak gerekir
isha olduğu için pek beklemeden alabildik Allah'tan ama idar bayağı bekledik maalesef Allah'ım bu küçücük yavrulara hastalik vermesin kan almak igneolmak v.s mahvoldum geçen haftatahlil vermek de cok zor dimi, ne zaman bezine yapacagi belli olmuyor ki =)
Oglum 3 haftalik 2 gundur oyleyiz. Yemek bile yiyemiyorum bitik haldeyim. Cinnet gecirmek üzereyim. Toplasan 2 gunde 10 saat bile uyumadi uyutmadi. Hep meme hep mizmiz uykuya dalmasi 1 saat o da 5 dk sonra uyaniyorKızlar dün oğlum baya huysuzdu. Huyu değişmişti. Bi baktımki atak haytasındaymış yavrum. 5,5-6,5 hafta arası atağı. Gerçekten atak haftası diye bi şey varmış onu anladım, normalde karnı tokken susan kendi kendine oyalanan, babasında pışpışlanan oğlum doysa bile bensiz, memesiz durmaz oldu, eskisinden daha çok emme ve mama ihtiyacı oldu, uykuya geç daldı, sürekli mızmız halde.. geçecek diye teselli ediyorum kendimi..
Atak dönemi beklenen doğum tarihine göre hesaplanıyormuş ya, benimle aynı dönem beklenenNasilYarDiyeyim ve @cigdemmm26 kızlar sizde durum nedir?
Yatarken uyumaktan korkuyorum ben de .Ama belim kopunca denedim artik. Yaa evet ac misin tok musun diye soran olmaz ama uyut is yap diyen cok olur .Sanki her seyi kendileri biliyor.ben de yatarak emziriyorum canim. Zaten hemoroid problemim var, uzun sure oturamiyorum. Uykuya dalip dalip aglayarak uyaniyor. Artik dr.a gaz damlasi sordum, esim nobetci eczaneden almaya gitti, insallah işe yarar.
İlk 2 hafta boyle degildi, gunde 2 kere 2şer saat uyuyordu. Hatta esime birakip ben dr.a gitmistim... Valla zor bebekler, yorgun anneler. Allah yardimcimiz olsun. Yasamayan gozuyle gormeyen anlamiyor. Uyut koy yatagina sen işini yap diyorlar hala. Aç susuz geziyoruz halbuki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?