- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #59.101
Yan yatırıyorum canım hiçte dönmedi sürekli hareket etmesine rağmenKızlar iyi geceler siz bebeklerinizi hangi pozisyonda uyutuyorsunuz? Ben yan yatma yastığı almıştım onunla yan yatırıyorum ama bugunde okudum amerikan pediatri derneği bebeklerin sort üstü yatmasını önermiş.kararsız kaldım bazen uykusunda sort ustu donunce öksürüyo gibi oluyo bebeğim uyanıp yan ceviriyorum oyuzden.bana sırt ustu suan için pek emniyetli gelmiyordu.ama yan yatınca yuz ustu donme riskinden dolayı onerilmiyomus.yan yatma yatıgınıda kendi itekleyip cıkarıyo onundeki destek kısmını.onada tam guvenemiyorum artık.siz ne yapıyorsunuz?
Isterse en mükemmel bebek olsun herşey dört dörtlük olsun karışmaya yer bulur bu kayınvalideler :)Bu aralar kv beni deli ediyor, yok çocun kafasını yan etmişiz ya ne alaka kör resmen en önem verdiğim şey benim. Bi sağ bi sol arada düz yatırıyorm ki güzel olsun kafası. On kişiye sordm hepsi düzgün diyor. Kadının işi ğücü nasihat vermek. Başka bişe değil. Kafasıda gayet güzel top kafa, istiyo sanıdın laz kafa olsun basık, karadenizli ya alışmş basık kafaya
Inşallah almıştır canım eğer ağlama krizleri yoksa doyuyordur. ben çok istiyorum bırakmayı ama sütüm hala az.Kızlar geçen hafta doktor kontrolünde doktor mamayı kademeli keseceğiz demşti. İlk gün 60 ikinci gün 30 verdm 5 gündrde hiç vermedm sürekli emzrdm. Yarn kontrolümz var çok korkyrm kilo almamış olmasından. Zaten zayıf doğdu 1 ayda zar zor kilo aldı inşallah bu hafta almaya devam etmştr. Mama takviyesi yapanlar siz devam edecekmsnz takviyeye bırakmayı düşünyrmsnz?
Bende böyleyim. Eşim hergün neyin var diye soruyor anlatıyorum anlamıyor tam olarak. Umarım geçer bu günler. Mutsuz değilim ama şimdiden yorgun bıkkınım.Kızlar sizede akşamları bole bi mutsuzluk umutsuzluk ve hüzün çöküyor mu? Akiam bu saatlerde baslıyo hersey sanki çok kötüymüş gibi gelio.ben bebeğime cok zorluklarla kavustum ama sanki onları yasayan hiç ben dilmişim gibi.gündüzleri gayet mutluyuz ama akşam oldumu bıkkınlık mutsuzluk bırakmıyo sanki peşimi
Kaynana işte ne yapsa yeridir:) tıka kulağını gitsin ya da doktor her şeyi düzgün diyor deBu aralar kv beni deli ediyor, yok çocun kafasını yan etmişiz ya ne alaka kör resmen en önem verdiğim şey benim. Bi sağ bi sol arada düz yatırıyorm ki güzel olsun kafası. On kişiye sordm hepsi düzgün diyor. Kadının işi ğücü nasihat vermek. Başka bişe değil. Kafasıda gayet güzel top kafa, istiyo sanıdın laz kafa olsun basık, karadenizli ya alışmş basık kafaya
Sürekli sırt üstü yatırıyorum ben, yenidoğan doktoru öyle önerdi. Yan yatış riskli dedi.Kızlar iyi geceler siz bebeklerinizi hangi pozisyonda uyutuyorsunuz? Ben yan yatma yastığı almıştım onunla yan yatırıyorum ama bugunde okudum amerikan pediatri derneği bebeklerin sort üstü yatmasını önermiş.kararsız kaldım bazen uykusunda sort ustu donunce öksürüyo gibi oluyo bebeğim uyanıp yan ceviriyorum oyuzden.bana sırt ustu suan için pek emniyetli gelmiyordu.ama yan yatınca yuz ustu donme riskinden dolayı onerilmiyomus.yan yatma yatıgınıda kendi itekleyip cıkarıyo onundeki destek kısmını.onada tam guvenemiyorum artık.siz ne yapıyorsunuz?
Teknoloji iyi güzel de k.valideler için hiç değil özellikle kullanmasını yeni öğrendiler mi yandın, sonuna kadar kullanmak istiyorlarAmaan hı de gec ugrasma .Bizimki de y.disinda tatilde surekli görüntülü ariyor.
Bazen benim bebeğim de uyanmıyor yarı uykulu halde de emmiyor, biberonu veriyorum iyi kötü bitiriyor. Ne güzel 30 ml çıkmış maşallah hep mi böyle çıkıyor, bu miktar bebeği ne kadar idare ettiYapmayayım derken gene sagip verdim. Uyanmadi baktim 2 saat de oldu. Gecen gece oldugu gibi 30 ml sagip biberonla agzina zorla sokup verdim. Sonraki uyanmamiz kolay oluyo sukur ama bu ilk 12 2 de uyanmiyor 2 seferdir. Alismafi hic red olmadi masallah ama yinede icim rahat degil. E acta birakamam mecburum. Eşime cok kizdim yattim 12 de. Sicacik banyoda yaptım ama simdi sut normal geldi 3 4 dk da 30 ml cikti. Normalde bu banyo ve uyku sonrasi akardi kendiliginden. Hem az su ictim hemde moral düşüktü. Takmayacağım artik
Evet bir de sosyal medya hesabi acanlar var .Daha o asamaya gelmedi.En son pilates videolari izleyip yapıyorduTeknoloji iyi güzel de k.valideler için hiç değil özellikle kullanmasını yeni öğrendiler mi yandın, sonuna kadar kullanmak istiyorlar
Günaydın uykusuz anneler
Gece yine ağlama krizleri yaşadık. Kendini çok fena kasıyor ya kakadan dolayı mı anlamadık. Poposuna zeytinyağı sürdüm. Yarım çay kaşığı da zeytinyağı içirdim. Hala bişey yok.
Eşim işe gitti misafir gelecek bu gün. Dün oğlanla uğraşmaktan evi bile süpürmedik. Eşim anca banyoyu temizleyip ortalığı toplamış. Çamaşır atmış onları asmış. Misafir kabul ettiğime bin pişman oldum. Bu gün 40ımız çıkıyor. İnş şu ağlamalar geçer ya...bu gece de olursa doktora gitçez artık saatlerce ne yapsak durmuyor.
Benim doktor mamayı azaltmayı pek düşünmüyor ben de anne sütü destekleyicisi bi doktor arıyorum birini buldum ama muayene ücreti 210 ₺ çok geldi daha kalça ultrasonu olacak bir sürü masraf çıkacak o yüzden beklemedeyim şu anKızlar geçen hafta doktor kontrolünde doktor mamayı kademeli keseceğiz demşti. İlk gün 60 ikinci gün 30 verdm 5 gündrde hiç vermedm sürekli emzrdm. Yarn kontrolümz var çok korkyrm kilo almamış olmasından. Zaten zayıf doğdu 1 ayda zar zor kilo aldı inşallah bu hafta almaya devam etmştr. Mama takviyesi yapanlar siz devam edecekmsnz takviyeye bırakmayı düşünyrmsnz?
canim gazi mi var acaba? Damla kullandiniz mi hicGünaydın uykusuz anneler
Gece yine ağlama krizleri yaşadık. Kendini çok fena kasıyor ya kakadan dolayı mı anlamadık. Poposuna zeytinyağı sürdüm. Yarım çay kaşığı da zeytinyağı içirdim. Hala bişey yok.
Eşim işe gitti misafir gelecek bu gün. Dün oğlanla uğraşmaktan evi bile süpürmedik. Eşim anca banyoyu temizleyip ortalığı toplamış. Çamaşır atmış onları asmış. Misafir kabul ettiğime bin pişman oldum. Bu gün 40ımız çıkıyor. İnş şu ağlamalar geçer ya...bu gece de olursa doktora gitçez artık saatlerce ne yapsak durmuyor.
Bazen benim bebeğim de uyanmıyor yarı uykulu halde de emmiyor, biberonu veriyorum iyi kötü bitiriyor. Ne güzel 30 ml çıkmış maşallah hep mi böyle çıkıyor, bu miktar bebeği ne kadar idare etti
Kaç günlük oldu canım eğer 30u geçtiyse belki geç acıkmaya başlamıştır. Ben gece 3 saatte bir kaldırıyordum 20 günden simdi o beni kaldırıyor :)
Evet oyle .Hak veriyorum gece o ilgileniyor .Saatlerce kucaginda tutuyor .Ama ben de tukendim .12 saattir toplam 1 saat uyudu .O ağlıyor ben ağlıyorum .Wc ye gitmistim onda da kusmuş arkamdan nasil korktum .Simdi esimin yemek getirmesini bekliyorum .Nasil uyuyacak anlamiyorum her yolu denedim
Doktorlar çok değişk bizim ilk doktorumuzda mamayı az verdm diye kızdı bana hemen değiştrdm. Bu doktorum tecrübeli bi bayan beni bırakmaya ikna etti. Kademeli bırakıcaz dedi haftalık kilo takibi yapıyoruz. Mama kötü bişey değil bana kalsa vermeye devam ederm. Ama belli süre sonra sütün azalması bebeğin bırakması söz konusu olur diye şimdiden bırakmak istyrm. Ama kızlar şöyle bi durum var gerçekten mamayı vermedkçe memeye dayadım ve böylece sütümün arttığnı hissettm.. bırakmak isteyenlere motivasyon olsun. Tabi doktorla karar vererek bırakılmalıBenim doktor mamayı azaltmayı pek düşünmüyor ben de anne sütü destekleyicisi bi doktor arıyorum birini buldum ama muayene ücreti 210 ₺ çok geldi daha kalça ultrasonu olacak bir sürü masraf çıkacak o yüzden beklemedeyim şu an
Biz hiç sarılık olmadık canım belki ondan rahattım ama başlarda 2 saatte bi kaldırıyordum 20 günden sonra 2.5 saat oldu 30u geçince kendisi kalktı hep zaten 3 saati geçirmiyor genelde. Şimdi 45 günlüğüz bazen 1 saat sonra kalkıyor bazen 4 saat sonra.Bugun tam 29 gunluk. 1.5 saat emdi uyumadan evvel. Emiyor duruyor alip gaz cikariyorum hop bi daha . Galiba artik enazindan 2.5 saat yapmalıyım aralari :). Zorla icirdim 2 de 3.45 de uyandi. 4te yattik tekrar 6.40 da gene uyandi allaha sükur:) uyandirmak cok zorluydu. Sarilik pazartesi 9 du. O yuzden rahatim artik
İyi akşamlar oğlum öğlen sünnet oldu sabah bir ay kontrolü vardı kalça ve vucut ultrasonu çekildi şükür temiz çıktı hepatit aşısı vardı sünnet sonrası yapıldı
Hem sünnet hem aşı yavrum ağla ağla sesi kısıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?