2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

C cigdemmm26 tarifide var canım.

Yeni basladiysa huysuzlugu kolik degildir herhalde atak haftasi falan olabilir ua da boyle arada huysuzluk yapabilitler. Bizimki dogdugundan beri o skilde yorgunluktan bayilarak uyuyo en son

Nasıl sakinleştiriyorsun peki canım işe yarayan bişey oluyor mu? İnsanın içi acıyor öyle deli gibi ağlarken yaa. Neyi var bilememek insani çıldırtıyor. Atak haftasıysa geçer inş birkaç güne ya. Böyle giderse eşimde ben de delirirz heralde.

Kolik de 3 haftalıkken başlıyor diyorlardı inşallah kolik değildir canım ya. Banyo yaptırdınız mı peki, Gerçi yaptırmışsinizdir muhakkak ama rahatlatici olarak aklima o geldi...

Bizim 38.gün başladı canım birdenbire. Banyo yaptırdım her gün yaptırıyorum. Çok güzel rahatlayıp uyuyordu banyodan sonra. Artık o da yok. Masaj da yapıyorum banyo sonrası. Gaz masajı da yapıyorum. Gaz damlası vs içirdim. zeytinyağı verdim bu gün de. Kaka yapamıyor ondan mı diye. 2gündür yapmıyor.

İnş canım da emiyor şimdi biraz uyuyup uyandı artık uyumaz. Keşke ana kucağında yada reflü yatağında dursa. Poposu yere değer değmez basıyor çığlığı. Yapışık durumdayız şu an emiyor hala. Daha giyinemedim bile. Zaten hazır şeyleri koycam kusura bakmasın valla kimse elimden gelen bu.

Benimde bugün misafirim var sanırım 20 kişi kadarlar 3gundur uğraşıyorum Allah'tan annem yakin gelip yardımcı oluyor tek başına altından kalkamazdim

Benim arkadaşımın ikizleri var baktı uyarılar ise yaramıyor zili sökmüştü ayrıca misafire iyi katlanıyorsunuz. Ben arkadaşlarımı bile kabul etmedim. Büyüdüğünde gelirsiniz diye 1 bardak su bile vermem kimseye hiç uğraşamam ayakta zor duruyorum

Dikdörtgen yumuşak bir yastik ayarladım ben emzirme yastığında emerken dalmaya başlayınca o yastığa alıp ayağımda sallıyorum uyuduğunda koltuğa indiriyorum olduğu yerde uyuyor 5 besik var asla yatmaz

Canım sen direk yok say kaynananı.bi gogusten 100 ml sagıyosan daha ne olsun.cok biliolar sanki.benim ilk 10 gunde emzirmeyi beceremediğimden bebeğim cok kilo verdi.bide cok dolmustu goguslerim bebeğim hiç tutamıyodu ama sagıyodum 1 seferde 2 gögsumden 120 ml cıkıodu doktor dediki 2 gogusten 120 ml cıkıosa senin sutun yeter mamasız halletcez bu işi.beni emzirmeye emziremediğimde sağıp vermeye yoneltti neyse sonucta bende emzirmeyi öğrendim.bebeğimin kilo alımıda dun gittik gayet normal.bizim toplumumuzda ole yanlış yonlendirmeler var ki bu bazen kayınvalide bazen kendi annen hatta bazen de doktorun bile olabiliyo malesef.

Tavşan gibi zıplıyorum ben sabaha kadar @Kizilcik123 kader arkadaşım benim

emzirme konusunda neleri yanlis yapiyormussun? Bazen bende dogru emziremiyor muyum diye dusunuyorum da

Bizmkide ya sağ yada sola yatıyo düz yatmayı sevmiyo hatta yan çevirip arkaya doğruyu uzatıyo iyice. Kusup boğulma ihitimaline karşı da yan yatmaı daha iyi bazen vucudunu da yanına çevirip arkasına yastık koyuyorum ben annemde çekiç kafa diyor kafası sivrildi diyor ama sağlığı daha önemli benim için. Memlekete geldik bi kucağıma aldım babaannem durup durup kucağa alıştırma diyo amcamın kızı kokuna alıştırma diyo he he deyip geçiyorum cahile laf anlatmak çok zor boşver sende.

Ne zaman başladı ağlamaları canım? Bizim 38.gün başladı. 2gündür deliriyoruz eşimle. Gündüz iyi akşam başlıyor. Ne yapsak durmuyor.
İlk günden beri böyle canım. Doğdu hastaneyi ayağa kaldırdı. Hemşireler refakatcılar doğum yapanlar herkes merak edip geldi. Mama verdiler aç mı acaba diye almadı. Gazını çıkartmaya çalıştılar susmadı. Eşim hastanede 2 saat kucağında gezdirdi. 5 farklı doktora götürdüm hepsi 3.ayda geçer dedi. Artık bekliyorum sadece
Normalde 2.haftada başlarmş bizim ilk günden başladı 2 hafta erken bitse keşke bu ağlamalar. Sizin atak haftasıdır muhtemelen kolik olsa çoktan belli ederdi kendini.

emzirme konusunda neleri yanlis yapiyormussun? Bazen bende dogru emziremiyor muyum diye dusunuyorum da

Canım ben öncelikle doğru pozisyonda emziremedim ilk zamanlar.bide sezeryan olduğu için ağrıdan vs duzgun tutamıyodum kucagımda.o zaman eşimin yardımıyla bebeğimi kolumun altında bir yastığa yatırarak hiç kucagıma koymadan emzirmeye basladım.meme ucunu hastanede hemşireler tutturdu.evde de ben 2-3 sefer becerdim ama meme ucum pek yoktu silikon uc önerdiler onunla bebeğim tutuyodu bu sefer ben direk memeden emzirmeyle uğrasmak istemedim ağlıcak die korkuyodum.ama silikon uclada duzgun ememiyo bebek hava yutuyo az cekio vs.denemekden vaz gecmemek lazım 11. Gün denerken bebeğim ole bi tuttuki memeyi Allaha şükürler olsun.mutluluktan ağladım nerdeyse.emzirme konusunda pes etmemek lazımmıs onu anladım.birde fazla her solenene takılmamak lazım.bizede eşimin akrabaları geldi zayıflamıs sanki dediler ben gunlerce gogsumu sıkıp durdum süt yokmu die.düşünmeden sallıyo herkes.halbuki dun 1 ay kontrolunde kilosu gayet iyi cıktı bebeğimin Allaha şükür.gereksiz insanlar hiç olmasa keske.

canim benim kendi oglumda gozlemledigim, banyo saatine gore uykusunun degismesi oldu. Esimin teyzesi gelip sabah 11de yikadi 1 hafta boyunca. Cocuk sabah yikaninca uykusu açildi hic uyumamaya basladi hatta kadin da sasirdi. Farkli saatleri deneyebilirsin belki ise yarar.

benim kaynanam oglunun ve benim ablamin yaninda dedi ki "ben meme versem benim kucagimda da durmaz mi, hep senin kucaginda duruyor" 5 yillik evliyim asla ummazdim bu lafi ondan ama yanlis tanimisim demek ki

biz evden zil sesi gelen kisma pamuk tikadik ve koli bantiyla yapistirdik, zil duyuluyor ama cok azaldi sesi. Hatta bebegin agladigi bir anda sucuyu duymamisiz

bu yeni nesil enteresan gercekten. Ben bu kadar annelere yapisik bebekler, uyumayan bebekler olacaklarini tahmin etmezdim. Baksana hepimizinki ayni. 3 ayda geçse bari artik şafak sayacagim

Sen yapilabilecek her seyi yapmissin canim. Aklima tek gelen gaz damlasini baska marka deneyebilirsin. Gerci gazini cikarmis sonucta, cikaramasa neyse. Biz bir gun bebek durmayinca hastaneye gittik de direkt kaka ve cis tahlili istediler. Veremedik o gun baska seyler olmustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…