- 15 Aralık 2017
- 578
- 982
- 23
- 42
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #59.161
Konuşmak kolay geliyo millete sanki biz bayılıyoruz bizim de isimiz gücümüz var bi dinkenmd ihtiyacımız var keyfi kucakta tutmuyor kimse, çocuk durmayinca herşey yapılıyor.Sarilik sebebiyle saat başı uyandırp emzirdim, düzene girdi . Kucaktan başka sakinlesmiyo bazen diyolar kucağına alışmış eeee hadi hadi emzir bol bol sarılık olmasın diyordunuzBizmkide ya sağ yada sola yatıyo düz yatmayı sevmiyo hatta yan çevirip arkaya doğruyu uzatıyo iyice. Kusup boğulma ihitimaline karşı da yan yatmaı daha iyi bazen vucudunu da yanına çevirip arkasına yastık koyuyorum ben annemde çekiç kafa diyor kafası sivrildi diyor ama sağlığı daha önemli benim için. Memlekete geldik bi kucağıma aldım babaannem durup durup kucağa alıştırma diyo amcamın kızı kokuna alıştırma diyo he he deyip geçiyorum cahile laf anlatmak çok zor boşver sende.
Benimki şu an beni saatlerce emse bile doymuyor ve kıyameti koparıyor. 6 kez 60 cc mama yapıyorum geçen haftaya kadar doyardı bu hafta doymamaya başladı. Mamayı arttırmadan doktora görünmeyi çok istiyorum önümüz de bayram nasıl olacak bilmiyorum.Doktorlar çok değişk bizim ilk doktorumuzda mamayı az verdm diye kızdı bana hemen değiştrdm. Bu doktorum tecrübeli bi bayan beni bırakmaya ikna etti. Kademeli bırakıcaz dedi haftalık kilo takibi yapıyoruz. Mama kötü bişey değil bana kalsa vermeye devam ederm. Ama belli süre sonra sütün azalması bebeğin bırakması söz konusu olur diye şimdiden bırakmak istyrm. Ama kızlar şöyle bi durum var gerçekten mamayı vermedkçe memeye dayadım ve böylece sütümün arttığnı hissettm.. bırakmak isteyenlere motivasyon olsun. Tabi doktorla karar vererek bırakılmalı
Şu bebek büyümeden kırkı çıkmadan gelen misafirlere sinir oluyorum ya. Sonra gel yani kaçıyor muyuz! İnsanları anlayamıyorum yani. Bir de görmüş geçirmiş insanlarsınız. Anlamanız lazım halden ama yok. Bana da bu hafta eşimin anne tarafı gelecek. Tek tek de gelmiyorlar dayılar yengeler gelinler kızlar torunlar sülalece geliyorlar. Nasıl olacak hiç bilmiyorum çocuk yokken zor yetiyordum. Seninle ben ne çektik şu misafirlerdenInsallah bizim bebislerimiz de duzelir canim .Misafirler de biraz büyümelerini beklese ne iyi olurdu .Persembe de bizim misafirimiz var.Annem varken sorunsuz agirladik ama artik olmuyor .Ben bas basa emziriyorum gecen gun habersiz gelen esimin akrabasi oturma odasinda kös kös oturdu ben de yatak odasinda bebek emzirdim .Neyse ki o zamanlar uyuyordu .Uyuduktan sonra misafirle ilgilendim o da kalkmak bilmedi .3 saat !Giderken neyse biraz da sen uyursun artik dedi ben de güldüm. Simdi uyanacak ne uyumasi .
Ben de seninle aynı durumdayım maksimum 20 ccAllah ıslah etsin herşeye karışmayı marifet sanıyorlar ne yazık ki.
Maşallah canım çok güzel süt çıkıyor senden ben en fazla 20 cc sağıyorum power pump yapıyorum gündüz o zaman 30-40 cc anca oluyor. Hele emzirdikten sonra sağarsam 5 cc bile çıkmıyor.
kendi tecrübelerime göre her kv içinden bir cin çıkıyor her ne kadar ilk başlarda cicim kızım gibi tatlı takılsalar dabenim kaynanam oglunun ve benim ablamin yaninda dedi ki "ben meme versem benim kucagimda da durmaz mi, hep senin kucaginda duruyor"5 yillik evliyim asla ummazdim bu lafi ondan ama yanlis tanimisim demek ki
Allah ıslah etsin herşeye karışmayı marifet sanıyorlar ne yazık ki.
Maşallah canım çok güzel süt çıkıyor senden ben en fazla 20 cc sağıyorum power pump yapıyorum gündüz o zaman 30-40 cc anca oluyor. Hele emzirdikten sonra sağarsam 5 cc bile çıkmıyor.
Bu kaynanalar hep mi aynı arkadaş. Benim de çokkk söyleyecek şeyim var ama adım da belli afişe olmayayım sonra diye susuyorumbenim kaynanam oglunun ve benim ablamin yaninda dedi ki "ben meme versem benim kucagimda da durmaz mi, hep senin kucaginda duruyor"5 yillik evliyim asla ummazdim bu lafi ondan ama yanlis tanimisim demek ki
Aman konuşmak için konusuyolar işte. Sanki onlara fikir soran oldu.Konuşmak kolay geliyo millete sanki biz bayılıyoruz bizim de isimiz gücümüz var bi dinkenmd ihtiyacımız var keyfi kucakta tutmuyor kimse, çocuk durmayinca herşey yapılıyor.Sarilik sebebiyle saat başı uyandırp emzirdim, düzene girdi . Kucaktan başka sakinlesmiyo bazen diyolar kucağına alışmış eeee hadi hadi emzir bol bol sarılık olmasın diyordunuz
benim kaynanam oglunun ve benim ablamin yaninda dedi ki "ben meme versem benim kucagimda da durmaz mi, hep senin kucaginda duruyor"5 yillik evliyim asla ummazdim bu lafi ondan ama yanlis tanimisim demek ki
Dik bir sekilde sarilarak tutup ziplayarak evi dolasiyoruz. Bacaklarimdan yaylanarak yani. Kah susuyo kah agliyo kah 5 dk uyuyo o sekilde. Bazen birdn geri atiyo kendini beni tekmeliyo cirmikliyo.Nasıl sakinleştiriyorsun peki canım işe yarayan bişey oluyor mu? İnsanın içi acıyor öyle deli gibi ağlarken yaa. Neyi var bilememek insani çıldırtıyor. Atak haftasıysa geçer inş birkaç güne ya. Böyle giderse eşimde ben de delirirz heralde.
Canım sen direk yok say kaynananı.bi gogusten 100 ml sagıyosan daha ne olsun.cok biliolar sanki.benim ilk 10 gunde emzirmeyi beceremediğimden bebeğim cok kilo verdi.bide cok dolmustu goguslerim bebeğim hiç tutamıyodu ama sagıyodum 1 seferde 2 gögsumden 120 ml cıkıodu doktor dediki 2 gogusten 120 ml cıkıosa senin sutun yeter mamasız halletcez bu işi.beni emzirmeye emziremediğimde sağıp vermeye yoneltti neyse sonucta bende emzirmeyi öğrendim.bebeğimin kilo alımıda dun gittik gayet normal.bizim toplumumuzda ole yanlış yonlendirmeler var ki bu bazen kayınvalide bazen kendi annen hatta bazen de doktorun bile olabiliyo malesef.
Ben okulunu bir dönem uzatmandan yanayım öyle kayınvalideye küçücük bebeğini emanet etme en azından ele avuca gelene kadar. Hoş büyüyünce de sana karşı çocuğunu dolduracak potansiyele sahip biri ama. Keşke başka bakacak biri olsa senin için.Kızlar Biz dün hastaneye gittik Hani bebeğimin kilo alımında sıkıntı vardı ya Doktor O yüzden sütünü sağıp ver demişti ama ben de sağmaya her zaman yetişemedim arada mama takviyesi ile birlikte Süt verdim Maşallah kilo alımı şu an çok iyi bir haftada. Ancak benim de şu aralar kafama takılan okul konusu var Okulu dondurursam mı dondurmasam mi emin değilim. Dondurursam En fazla altı ay donduracağım .diğer dönem tekrar gideceğim bu sefer okulum Yarım dönem uzamış olacak .dondurmaz Sam bebeğe Kayınvalidem bakacak. Kendi evinde bakarsa akşama kadar orada kalmamızi ister. benim evimde bakarsa nasıl olur onu bilmiyorum. sizce ne yapayım ben ya . Işim de senin şu an için tek başıma hiçbir yere gitmemi istemiyor Ben de sıkıldım artık evde olmaktan ama bebeğimi de çok seviyorum
Şaka gibiBenimkinin kafa da ayni. Keske verdiği pozlari aatabilsm kocasi ve bebegimle. Boyke ikisi dr bebege bakiyor o bebege bakiyor kocasi ona bakiyor filan
Şaka gibi
Benimki de bazen annesi gibi davranmaya çalışıyor. Çocuk onu sevmeyecek diye aklı çıkıyor el kadar bebek daha hele bi dur
Ben okulunu bir dönem uzatmandan yanayım öyle kayınvalideye küçücük bebeğini emanet etme en azından ele avuca gelene kadar. Hoş büyüyünce de sana karşı çocuğunu dolduracak potansiyele sahip biri ama. Keşke başka bakacak biri olsa senin için.
anlatsak bir 5000 sayfa da onlarin maceralari yazilirBu kaynanalar hep mi aynı arkadaş. Benim de çokkk söyleyecek şeyim var ama adım da belli afişe olmayayım sonra diye susuyorum
valla benimki 5 yil iyi rol yapmis, takdir ediyorumkendi tecrübelerime göre her kv içinden bir cin çıkıyor her ne kadar ilk başlarda cicim kızım gibi tatlı takılsalar da
Ben artık son çırpınışlarımı yapıyorum canım sağmakda artırmazsa yapacağım bişey kalmıyor. Yedim içtim vitaminler kullandım yarım saatte bi emzirdim kar etmedi. Her annenin sütü bebeğine yeter sözü tam bi yalanmış.Ben de seninle aynı durumdayım maksimum 20 cc
Maşallah maşallah elektrikli olsa daha fazla çıkıcak demek ki. Elle ben hiç beceremedim nedense.Ben manuel aletle sagiyorum digeri yika et zor geliyor. Bazen de direk elimle siktirarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?