- 15 Kasım 2017
- 62
- 98
- 8
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #59.221
Bugünlerin hepsi geçecek. Belki şu an bunu söyleyenlere sinir oluyorsun ama inan öyle. Böyle olmasa kimse 2-3 hatta daha çok çocuk doğurmazdı. Ben ikinci kez anne oldum, bu kez her şey çok daha rahat geçiyor. Aksine büyük oğlumda hiç gaz sorunu yaşamamıştık, şimdi bebeğim gazlı bazen saatlerce uyumuyor ama kriz anlarıyla daha kolay başa çıkmayı öğreniyor insan. İlkinde ev toplu durmuyordu, bunda evde 2,5 yaşında bir erkek çocuğu olmasına rağmen evi daha çabuk topluyorum. Belki tecrübe belki de zamanla pratikleşiyorsun. Bu zor zamanlar ne kadar sürer kimse bilemez, her bebek farklı oluyor. Kimisi 40ında düzeliyor, kimisi 3 yaşına gelse de hala huysuz. Sen kendini iyi hissetmeye çalış. Mutlu anne = mutlu bebek.Merhaba arkadaşlar. Bizim 40 ımız bugün çıktı. Bebeğine yalnız bakan anneler, desteğe ve morale çok ihtiyacım var. 17 günlükken yalnız kaldım ve bu daha çok benim tercihimdi (annemin hiçbir iş yapamaması kayınvalide ve görümcenin+görümce kızının evde olması ile bana kalabalıktan fenalık gelmesi, evdeki hiçbir işin yapılmaması, evimn aşırı kirlenmesi-obsesifim vs vs gibi nedenlerle) evin işlerini ve yemeği bir şekilde götürüyordum ama bebek bir süredir tamamen huy değiştirdi. Çocuk çok ama çok zor uyuyor, buraya bile uzun bir aradan sonra girebiliyorum hiç zaman olmuyor duş alabiliyorsam şanslıyım. Dolayısı ile hiçbir sayfayı okuyamadım umarım herkes iyidir. Sürekli kucak istemeye başladı, meme haricinde kesinlikle uyumuyor, uyuduktan sonra yerine bırakırken anında uyanıp ağlamaya başlıyor. Gaz sancısı da eklenince dün akşam pencereden atlamayı düşündüm. Bunları yaşayan anneler neler yapıyorsunuz? Yalnızlık, hiç bitmeyen ev işleri, bebek ile nasıl başa çıkıyorsunuz? Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz? Desteklerinize ihtiyacım var.
Yaaaa bakalım denycem :) sıktığım zaman ucundan damla damla akıyor ama fışkırdığını gorsem naparım acaba çok değişik bişey ya :))
Tostosun totişini yerim senin canın sağolsun buna niye takıldın :)
Ben elektrikli ile sağıyorum ilk başta sağdıkça 10 cc falan arttı dedim doğru herhalde artacak Yok değişen birşey olmadı. Üstelik olan göğüslere oldu makine mahvetti uçlarını
AA öyle oluyor mu kiBebek ilk hafta yara yapti bende silikon ucu takarak sağdım tavsiye ederim. Elektrikli de gayette rahat sagmistim
Kabul ettiğime pişman oldum resmen. Huysuzluk yapıyor yine. Stres oluyorum zaten tek başımayım bi de misafire çay kahve servisi nasıl yapıcam??gerçekten insanlar çok düşüncesiz el kadar bebeği görsen nolur. Biraz dur da ele avuca gelsin ben de rahat nefes alayım öyle gel. Off gelirler birazdan çok durmadan giderler inş.
Seninki de yatıya gelmiş gibi nedir yanı bebek görmede 3saat durulur mu?? Düşünce yok kimsede.
merhaba kızlar :) bugün doğum yapalı 17 gün oldu ama normal doğum dikişlerim hala düşmedi. hastanede 10 güne iyileşir demişlerdi. bi sorun mu var acaba? sizinki kaç günde düştü?
AA öyle oluyor mu ki
İşte hı hı diyemiyorum boş konuşuyo dolmuyo . Peşini bıraksa şaşaıAmaan hı de gec ugrasma .Bizimki de y.disinda tatilde surekli görüntülü ariyor.
gerçektan laf anlatmak çok zor. Bebek olunca herkes bi hoca kesildi başımıza bu nedir ya, kafa tasıde zamanla kendi şeklini alırmış ki bi sağ bi sol yatırıyorum bande arada düz yatırıyorum. Sivri kafa daha iyi işte krepe atmak zorunda kalmazlar :))Bizmkide ya sağ yada sola yatıyo düz yatmayı sevmiyo hatta yan çevirip arkaya doğruyu uzatıyo iyice. Kusup boğulma ihitimaline karşı da yan yatmaı daha iyi bazen vucudunu da yanına çevirip arkasına yastık koyuyorum ben annemde çekiç kafa diyor kafası sivrildi diyor ama sağlığı daha önemli benim için. Memlekete geldik bi kucağıma aldım babaannem durup durup kucağa alıştırma diyo amcamın kızı kokuna alıştırma diyo he he deyip geçiyorum cahile laf anlatmak çok zor boşver sende.
LAz kafa yapar ancak :)Selam soyle bizden doğursun yapsın bir tane büdü kafa
Valla öyle sürekli ahkam kasiyorlar bilmişlik taslıyolar allahm yaIsterse en mükemmel bebek olsun herşey dört dörtlük olsun karışmaya yer bulur bu kayınvalideler :)
TIkayalıyorum işte çok boş konuşunca. Yamuk olsa haklı dicem de öylede değil, bakamıyosunuz demeye getiriyo işteKaynana işte ne yapsa yeridir:) tıka kulağını gitsin ya da doktor her şeyi düzgün diyor de
Selamlar. Yasadiklarini hepimiz yasiyoruz burda okudugum kadariyla. Mesela bu bile bana bir destek sagliyo. Kendimi yetersiz mutsuz hissettigimde bunu zaman zaman hepimizin yasadigini bilmek bana guc veriyo. Kucagimda sebesiz yere deli gibi aglayan bebek onunla beraber yeter diye aglayarak bagiran ben. Kriz anlarinda insan cok caresiz hissediyo ama emin ol hep boyle olmayacak. Azcik azcik da olsa daha iyiye gidecek. He iyiye giderken gene kriz anlari olacak gene caresiz hissedicez. Ama onlar da bi sekilde gececek. Ben oncelik siralamasi yaptim mesela oncelik bebegin saglikli ve iyi olmasi ikinci oncelik benim saglikli ve iyi olmam. Ev islerini salladim. Haftada bir kvyi cagiriyorum elinden geldigince yapiyo ben de acikcasi titizlenmiyorum. Cunku bebek 1 saat uyuyosa kendime zaman ayirmayi en azindan uyumayi yada salak salak tv izlemeyi tercih ediyorum. Yanliz hissettikce de buraya giriyorum. Birbirimizi tanimasak da suan birbirini en iyi anlayan yargilamadan sohbet edebilen insanlar burdakiler.Merhaba arkadaşlar. Bizim 40 ımız bugün çıktı. Bebeğine yalnız bakan anneler, desteğe ve morale çok ihtiyacım var. 17 günlükken yalnız kaldım ve bu daha çok benim tercihimdi (annemin hiçbir iş yapamaması kayınvalide ve görümcenin+görümce kızının evde olması ile bana kalabalıktan fenalık gelmesi, evdeki hiçbir işin yapılmaması, evimn aşırı kirlenmesi-obsesifim vs vs gibi nedenlerle) evin işlerini ve yemeği bir şekilde götürüyordum ama bebek bir süredir tamamen huy değiştirdi. Çocuk çok ama çok zor uyuyor, buraya bile uzun bir aradan sonra girebiliyorum hiç zaman olmuyor duş alabiliyorsam şanslıyım. Dolayısı ile hiçbir sayfayı okuyamadım umarım herkes iyidir. Sürekli kucak istemeye başladı, meme haricinde kesinlikle uyumuyor, uyuduktan sonra yerine bırakırken anında uyanıp ağlamaya başlıyor. Gaz sancısı da eklenince dün akşam pencereden atlamayı düşündüm. Bunları yaşayan anneler neler yapıyorsunuz? Yalnızlık, hiç bitmeyen ev işleri, bebek ile nasıl başa çıkıyorsunuz? Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz? Desteklerinize ihtiyacım var.
Aynen öyle şüpheye düşüp korkuyorum. Bazen akşamları uyuyor eşime diyorum gece yandım ben diye oda normalinden korkar olduk diyornormal bebek gibi uyiyinca supheye dusuyosun di mi
Benden 1-2 delikten anca çıkıyor :/Ayni inek sagar gibi alta dogru siktirarak in sonra altta bastır fışkırma olayi cok sasirtici 5 6 cizgi seklinde fışkırıyor
Tam tahmin ettiğim gibi hastanede inletti ortalığı :)Ilk basta bebegim ememedigi icin sağıyordum. Annem vardı aparatlari kaynatıyordu sütü posetliyordu vs .Ben yokken sagamazsin cok emzir cok sütün olur dedi .10 gundur falan sagmiyorum .Kafam da rahat yok 30 cıktı yok 40 diye stres olmuyorum şahsen .Zaten 1 sene ben bakcam bebeğime. 7 24 evdeyiz surekli memede .
Canim oglunun kilo almasina sevindim .Okul isine gelince bir an once bitir .Birakip başlamak hem motivasyon düşüklüğü hem zaman kaybi .Diplomani bir an once almaya bak .Her gun sistem değişiyor vs vs .Hem de tam gun olmaz derslerin. Belki bos gunun de olur .Bebeginin uyku zamanina denk gelir baz ıgunler ve uyuyup uyandiginda yaninda olursun .Madem bu yola bas koydun oglun icin cabuk bitirmeye bak .2 gun sonra emeklemeyip yürüdü arkandan anne dedi mi bırakman daha zor olur.
Bal miii yok artik o bali sindirmesi icin gereken sistem olusmadi vücudunda bir kere .
A secenegi sevin
Olmasi gereken o sakin ol ve masallah de :)
Benim uçları çok acımıyor canım ama işe yaramazsa üzülürüm zar zor zaman buluyorum zatenBen elektrikli ile sağıyorum ilk başta sağdıkça 10 cc falan arttı dedim doğru herhalde artacak Yok değişen birşey olmadı. Üstelik olan göğüslere oldu makine mahvetti uçlarını
Bizim bugün maşallah çok güzel uyudu akşamda çok güzel ağladı her zamanki gibi :)Selam kızlar. 40 ı çıkan annelere sorayım. 40 tan sonra minnoşlarınızın gündüz uykuları nasıl.
Yok cnm antalyadayım:)Canım sen İstanbul’da mıydın? İstanbuldaysan hangi doktora gidiyorsun :)
Sürekli mi uyuyor canım karnı doydu uyudu kalktı gene karnı doydu uyudu o şekilde mi yaniBizim bugün maşallah çok güzel uyudu akşamda çok güzel ağladı her zamanki gibi :)
Genelde 2 saat kadar uyuyor gündüz canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?