- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #59.241
Benimki de artik gündüz 2 saat uyuyor .Bebeksin sen ya zorun ne demiBizim bugün maşallah çok güzel uyudu akşamda çok güzel ağladı her zamanki gibi :)
Genelde 2 saat kadar uyuyor gündüz canım
Yatak odana mi giriyorlarKızlar habersiz gelen insanlar da çok sinir oluyorum Kayinvalide Kayınvalidemlr bu saatte bize gelmiş. Tamam. çocuğu yedirirken Çocuğun ayağını sıkıyor. çocuk kollarını kendine Yaklaştıriyor diye Yok öyle tutma deyip çocuğun kollarını Açmaya çalışıyor. çocuk da kendini kasıyor O yüzden sinir oldum ya.
Bi rahat birakir mısın çocugu dedim en son artik ..
Sonra biz hadi kalkalım dedi görümceme
10 dk oturmadılar ben evde sıfır kol.yatsk dağınık.
Allah'tan etrafi toparlamıştım. Toz almıştım.
Bi yatak odası daginikti
cok guzel ifade etmişsin yasadiklarimiziSelamlar. Yasadiklarini hepimiz yasiyoruz burda okudugum kadariyla. Mesela bu bile bana bir destek sagliyo. Kendimi yetersiz mutsuz hissettigimde bunu zaman zaman hepimizin yasadigini bilmek bana guc veriyo. Kucagimda sebesiz yere deli gibi aglayan bebek onunla beraber yeter diye aglayarak bagiran ben. Kriz anlarinda insan cok caresiz hissediyo ama emin ol hep boyle olmayacak. Azcik azcik da olsa daha iyiye gidecek. He iyiye giderken gene kriz anlari olacak gene caresiz hissedicez. Ama onlar da bi sekilde gececek. Ben oncelik siralamasi yaptim mesela oncelik bebegin saglikli ve iyi olmasi ikinci oncelik benim saglikli ve iyi olmam. Ev islerini salladim. Haftada bir kvyi cagiriyorum elinden geldigince yapiyo ben de acikcasi titizlenmiyorum. Cunku bebek 1 saat uyuyosa kendime zaman ayirmayi en azindan uyumayi yada salak salak tv izlemeyi tercih ediyorum. Yanliz hissettikce de buraya giriyorum. Birbirimizi tanimasak da suan birbirini en iyi anlayan yargilamadan sohbet edebilen insanlar burdakiler.
hani yenidoganlar gunde 17 saate kadar uyurduBenimki de artik gündüz 2 saat uyuyor .Bebeksin sen ya zorun ne demi
Yatak odana mi giriyorlar
Bizimkiler de girmisti ama benim yataktan kalkamadigim 3 gun girdiler .Onun dışında kesinlikle giremezler.
Benimki de artik gündüz 2 saat uyuyor .Bebeksin sen ya zorun ne demi
Bizimkiler de girmisti ama benim yataktan kalkamadigim 3 gun girdiler .Onun dışında kesinlikle giremezler.
Bizimki de öyle yaa emse bir türlü emmeye başka türlü. .. Gece sağmak daha mı arttırıyorBende bi kunduz kaynana var. Sirf ben emzirirken kiskandigi icin mama ver diyor. Bebek memede olunca kafayi yiyor. Cok emiyor fazla emiyor demek ki gelmiyor demek ki doymuyor neler diyor. Bi gogusten 100 ml sagiyorum bebek digerini emerken yine yok sut az diyor. Utanmaz resmen. Inat et bakalim ben ettim bebek ac kaldi iste mecbur mama vereceksin diyor. Allaha dua ederdim eskiden allah islah etsin diye artik dirwk emanetini alsin diyorum. O yuzden uykusuz olsem bile eger 50 ml dahi artacaksa gece sagarim allahin izniylr napayim
Bizimki de öyle yaa emse bir türlü emmeye başka türlü. .. Gece sağmak daha mı arttırıyor
Benim de ilk günler birden doldu ve şişip agrımaya başladı sonra düğümler oluştu ben de ilk zamanlar beceremediğimi düşündüm nasıl emziriyordunCanım sen direk yok say kaynananı.bi gogusten 100 ml sagıyosan daha ne olsun.cok biliolar sanki.benim ilk 10 gunde emzirmeyi beceremediğimden bebeğim cok kilo verdi.bide cok dolmustu goguslerim bebeğim hiç tutamıyodu ama sagıyodum 1 seferde 2 gögsumden 120 ml cıkıodu doktor dediki 2 gogusten 120 ml cıkıosa senin sutun yeter mamasız halletcez bu işi.beni emzirmeye emziremediğimde sağıp vermeye yoneltti neyse sonucta bende emzirmeyi öğrendim.bebeğimin kilo alımıda dun gittik gayet normal.bizim toplumumuzda ole yanlış yonlendirmeler var ki bu bazen kayınvalide bazen kendi annen hatta bazen de doktorun bile olabiliyo malesef.
Bitirip bitirmediğini hiç anlamıyorum o yüzden eger beş on dakika emdiyse teker teker boşsltmamıltır diye düşünüp sağıyorum ama on beş ve daha fazlaysa sağıymıyorum. Göğüslerim hep yumuşak olunca bilemiyorumkizlar, gun icerisinde gogsunuzu sagiyor musunuz? Sagmak gerekir yoksa gerekmez mi bilemedim. bebeginiz gogsunuzdeki tum sutu bitirmis oluyor mu?
Yok canım sabah genelde 6-7 gibi kalkıyor 12ye kadar memede genelde. Sonra uyuyor 2_3 gibi kalkıyor genelde 2 saat kadar uyuyor. Sonra akşama kadar uyanık yine memede genelde. Akşam 9 gibi falan sancısı olmazsa uyuyor en geç 11-12de falan uyudu akşamları. Ama belli olmuyor bazı günler gündüz hiç uyumuyor bugünde çok uyudu mesela. Sabah 9.30da uyudu 12de kalktı 1.30da tekrar uyudu 3.30da kalktı akşam 8.30da yine uyuduSürekli mi uyuyor canım karnı doydu uyudu kalktı gene karnı doydu uyudu o şekilde mi yani
Benimki de artik gündüz 2 saat uyuyor .Bebeksin sen ya zorun ne demi
Aman o doktorlar 20 dk emzirin uyutun diyor bizimkiler 3-4 saat memede 10 dk uykuda. benim inancım yok doktorlara en iyisini yaşayan bilir :)hani yenidoganlar gunde 17 saate kadar uyurdutakip ettigim cocuk doktorlari oyle yaziyordu. Beklentiyi yukselttiler simdi bizim bebeler gunde 2 saat uyumuyor
Bizde oyleyiz....Kizlar gunduz sadece 2 saat uyuyan uykusuz sirinimi babası yenice uyuttu .Ben de o uyuturken yemek yedim mutfagi topladim .Bir bardak cay ictim ve simdi yatcam .Oglan 1 saat demez geri uyanir .Esimin yuzunu bi ise giderken bi isten gelince görüyorum. Yemegi bile ayni anda yiyemiyoruz .Sizde de boyle mi
Emdikten sonra sağınca ne kadar süt çıkıyor canımBitirip bitirmediğini hiç anlamıyorum o yüzden eger beş on dakika emdiyse teker teker boşsltmamıltır diye düşünüp sağıyorum ama on beş ve daha fazlaysa sağıymıyorum. Göğüslerim hep yumuşak olunca bilemiyorum
Bizimde öyle canım eşimle birbirimizi göremiyoruz diye sofrada o bebişi oyalarken ben yiyorum sonra ben alıyorum o yiyor o arada konuşuyoruz o kadar. Bide salonda emzirmeye başladım. Haftasonu film bile izledik o şekilde :)Kizlar gunduz sadece 2 saat uyuyan uykusuz sirinimi babası yenice uyuttu .Ben de o uyuturken yemek yedim mutfagi topladim .Bir bardak cay ictim ve simdi yatcam .Oglan 1 saat demez geri uyanir .Esimin yuzunu bi ise giderken bi isten gelince görüyorum. Yemegi bile ayni anda yiyemiyoruz .Sizde de boyle mi
Gazdır muhtemelen canım bazen çıkartamıyorlar ama calpolun ağrı kesici özelliği dışında sakinleştirme rahatlatma özelliği de varmış o yüzden uykuya dalmıştır.Ay kızlar oğluş bu akşam 3 saat falan değişik bir şekilde kıvrandı ağladı gaz masajı galan yaptım gazını çıkarttım ama kucağımda bile ağlamaklı ağlamaklı sesler çıkarıp ayaklarını toparlıyordu. En son ağrısı var diye düşündüm bi çay kaşığı calpol verdim yarım saat sonra huzura erdi uyudu garibim. İnsan ne kadar çaresiz kalıyor derdini anlayamayınca. Dili de yok garibim ne yapsın
Düşüncesiz insanlar ya. En azından haber verir gelmeden.Kızlar habersiz gelen insanlar da çok sinir oluyorum Kayinvalide Kayınvalidemlr bu saatte bize gelmiş. Tamam. çocuğu yedirirken Çocuğun ayağını sıkıyor. çocuk kollarını kendine Yaklaştıriyor diye Yok öyle tutma deyip çocuğun kollarını Açmaya çalışıyor. çocuk da kendini kasıyor O yüzden sinir oldum ya.
Bi rahat birakir mısın çocugu dedim en son artik ..
Sonra biz hadi kalkalım dedi görümceme
10 dk oturmadılar ben evde sıfır kol.yatsk dağınık.
Allah'tan etrafi toparlamıştım. Toz almıştım.
Bi yatak odası daginikti
Calpol kullanmak sakıncalı mı acaba böyle dırumlarda bilmiyorum ki ilk defa çaresiz kalınca verdim ağrısı var herhalde diye. Doktorumuza sorarım bayramdan sonraGazdır muhtemelen canım bazen çıkartamıyorlar ama calpolun ağrı kesici özelliği dışında sakinleştirme rahatlatma özelliği de varmış o yüzden uykuya dalmıştır.
Düşüncesiz insanlar ya. En azından haber verir gelmeden.
Bazen diyorum iyi ki şehir dışındayım o konularda kafam rahat. Gerçi böylede gelen yatıya geliyor oda zor oluyor. Allah sabır versin canim allahtan çok durmamışlar.
Sanmıyorum canım bebekler için sonuçta buda. Bide ağrısı bile varsa söyleyemiyor ki mecbur tahminlerle vericez. geçen bende verdim üst üste iki gün aşıdan sonra. Aile hekimine sordum çok huysuzdu verdim diye iyi yapmışsın dedi.Calpol kullanmak sakıncalı mı acaba böyle dırumlarda bilmiyorum ki ilk defa çaresiz kalınca verdim ağrısı var herhalde diye. Doktorumuza sorarım bayramdan sonra
Bakabilecek başka kimse yok mu canim?Aynen canm..
Of of buanldim vallahi
Simdi birde okul konusu var.
Biberonla sut icerken cocugun normal vucut sekline bilr karışan insana cicuk nasil emanet edicem emin değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?