- 22 Aralık 2016
- 2.175
- 2.936
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #59.281
6dan beri uyanığız. Anakucağında yatıyordu kızım az önce. Beni izliyor sürekli ağlamıyor. Tuvalete gitmeye ayağa kalktım daha odadan çıkmadan ağlamaya başladı. Hemen gelicem annecim falan dedim ama nafile belki susar diye odadan çıktım çığlığı bi bastı. Tuvalete bile gidemez oldum kız hissediyor resmen hep yanımda biri olsun istiyor
Ya bari geldiniz akıl vermeyin.banada kvler gelmişti sanırım 56789 kere bu cocuğun gazı var dediler.gecen eşim telde demişti gazı var die.ne gerek varsa.nese oğlumda ole usluyduki gık cıkarmadan uzanıyo, pırt sesinden kendi korkan oğlum hiç bişi yapmadı bunlar surekli gazı var deyip durdu.bide kucuk cocuk var yanlarında o bile gazı var bu bebeğin demeye basladıgaz için sundukları çözümde şekerli su vermeliymişim.baktılar ben hiç dinlemiyom bunseferde anneme benim için şekerli su içsin sütü olur demeye basladılar.annemde sütü var zaten gerek yok dedi.hayır bu şekerli su aşkı nerden çıktı hiç anlamadım.
Merhaba arkadaşlar. Bizim 40 ımız bugün çıktı. Bebeğine yalnız bakan anneler, desteğe ve morale çok ihtiyacım var. 17 günlükken yalnız kaldım ve bu daha çok benim tercihimdi (annemin hiçbir iş yapamaması kayınvalide ve görümcenin+görümce kızının evde olması ile bana kalabalıktan fenalık gelmesi, evdeki hiçbir işin yapılmaması, evimn aşırı kirlenmesi-obsesifim vs vs gibi nedenlerle) evin işlerini ve yemeği bir şekilde götürüyordum ama bebek bir süredir tamamen huy değiştirdi. Çocuk çok ama çok zor uyuyor, buraya bile uzun bir aradan sonra girebiliyorum hiç zaman olmuyor duş alabiliyorsam şanslıyım. Dolayısı ile hiçbir sayfayı okuyamadım umarım herkes iyidir. Sürekli kucak istemeye başladı, meme haricinde kesinlikle uyumuyor, uyuduktan sonra yerine bırakırken anında uyanıp ağlamaya başlıyor. Gaz sancısı da eklenince dün akşam pencereden atlamayı düşündüm. Bunları yaşayan anneler neler yapıyorsunuz? Yalnızlık, hiç bitmeyen ev işleri, bebek ile nasıl başa çıkıyorsunuz? Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz? Desteklerinize ihtiyacım var.
Canım seninle aynıyız. Bizim de dün 40ımız çıktı ben de sen gibi tek bakıyorum bebeğime. 3güne kadar gayet iyiydi oğlum. Arada uyku sorunu olıuordu ama son iki gündür ağlama krizleri yaşadık akşam 6dan gece 11-12ye kadar. Eşim de bende delirmek üzereydik yapmadığımız şey kalmadı. Ama dün rahattı çok şükür. Demek arada oluyor çocuklarda huy değişimi yada farklı davranışlar. O yüzden seninki de değiştirir daha huyunu merak etme hiç. Sende negatif enerji olursa sinirli asabi olursan çocuğa da geçiyor bu. Bizzat yaşadık bunu. Ben çok sinirlendim uyumuyordu 5-6 saattir. Artık sabrım taşmıştı. Kızgın kızgın pış pışlıyordum. Eşim dışardan geldi sakince aldı oğlumu omzuna. Konuştu etti bir iki pış pış dedi tak uyudu çocuk. :) sakin olamadığında eşine ver bebeği sen balkona filan çık hava al kendine gel canım. Ayrıca bebek uyutucu diye program indirdim. Çok işe yarıyor. Kolik müziği,ninni,pış pış sesi var. Oğlum dün o seslerle uyudu. Anne karnındaki kalp atış sesleri çok rahatlattı dün oğlumu. Ağlama krizi yaşamadık.
Gaz içinde her gün banyo yaptır sonrasında bebe yağı ile masaj yap karnına vücuduna. Ayşe Öner’in gaz masajı videosu var ona bak. Her gün yapıyorum ben onu. Rahatlatıyor gibi. Gaz damlası verebilirsin eğer vermediysen. Annenin rezene çayı içmesi de gazı önlüyor diye biliyorum. Oğluma vermedim ama ben içiyorum her gün. İnş geçecek sıkıntılı günler canım moralini bozma sakın:)
Kızlar hangi gaz damlasını kullanıyosunuz doktormu verdi sizmi aldınız kızım durmuyo bende gazı vardır diye düsündum baska biseyi yok cunkı( bana kullandiginz gaz damlasinin ismini verirmsnz bitane aliyom yarin normaldede durmuyo ama ekstra fazla agladi bugun
Benim kızımda hep eşim giderken uyanıyor ben emzirirken eşim hazırlanıyor. Nerden biliyorsa saati sıpaGünaydın herkese , benim kızım da öyle birde eşim evden çıkınca çok ağlıyor , babası kapıdan çıktığı gibi bağırmaya başlıyor bazen diyorum tek kaldığımı nerden anlıyorsun
Maşallah canım huyu suyu yavaş yavaş oturur artıkGünaydın kızlar bugün bizmde 40mız çıkıyor.. bakalım değişiklik olacak mı bebeklermzde
Kizlar acaba atak donemi yavas yavas uzaklasiyor mu ?Gece yine genel olarak uyaniktik ama cok aglamadi mizmizlandi sadece .Bu bile benim icin buyuk moral oldu.
Bizde o programda saç kurutma makinasıyla uyuyoruz bazen diğerleri pek sarmadı bebeğimi :)
Bu atak haftalarına nerden bakıyorsunuz canım benim baktığım bazı sitelerde 3 hafta diyor bazılarında 5 hafta diyor ilk atak içinKizlar acaba atak donemi yavas yavas uzaklasiyor mu ?Gece yine genel olarak uyaniktik ama cok aglamadi mizmizlandi sadece .Bu bile benim icin buyuk moral oldu.
Biogaia verdi dr.sindirim fonksiyonunu da düzenler dedi ve aldım çok memnunum koca koca pirttttt ve zoooortlar.....Kızlar hangi gaz damlasını kullanıyosunuz doktormu verdi sizmi aldınız kızım durmuyo bende gazı vardır diye düsündum baska biseyi yok cunkı( bana kullandiginz gaz damlasinin ismini verirmsnz bitane aliyom yarin normaldede durmuyo ama ekstra fazla agladi bugun
Ay insallah .Biz saf gibi uyudugu donemde uyansa ozledik filan diyorduk .Hatta 2 gun esim isten geleceği vakit uyudu .3.gun sevsin diye uyutmadim.Cok safmisiz diyorum esim gülüyor ters kose yaptiBizim de dün gece sakindi bebeğimiz bende acaba geçiyormu bu günler diye sevindim bakalım bugün nasıl olacak , inşallah bitmiştir .
Ben oturma odasina götürüp telefonu tv ye bağlıyorum youtube dan aciyorum bazenBizimki yağmur sesini sevdi ama en çok kolik müziğini seviyor.ultrasonda duyduğumuz sese de benziyor. Şarj dayanmıyor Artık. :) kim yaptıysa bu müzikleri Allah razı olsun diyorum. Saatlerce pış pış demek bile insanın ağzını yoruyor açıyorum ordan ben de :)
Canim kizlar soylemisti 3.hafta diye tabloları var ama ben anlamadim cok karmaşık. Bulursam atayim.Bu atak haftalarına nerden bakıyorsunuz canım benim baktığım bazı sitelerde 3 hafta diyor bazılarında 5 hafta diyor ilk atak için
Canim buna doktor karar verir .Gidip kilosuna sariligina baktir.Benimki acliktan sarilik olmustu.Dogdugunda da sutum gelmedigi icin mama vermistik .1 aylik olduk hala kurtulamadik .Kendi kafana gore mama baslama mutlaka danis doktora .Kızlar lütfen yardımcı olun kizim 15 günlük hiç kilo almadı herkes mama verme diyir ama bana doymuyor gibi geliyor emiyir sutum de var gibi yani sıkınca geliyor emerken geliyor mu bilmiyorum hangi mamayi alayim bilemedim
dogru soyluyorsun canim, ben de bittim artik. Ama arabamiz yok, bebek arabasinda disarda evde dolasmayi denedik feryat figan halinde susmadi, ayagimda sallamayi denedim olmadi, emzige karsi olmama ragmen tutturmaya calisiyorum istemiyor. Bitirdi beni, valla baska çareler bulan varsa her fikre açigim...Canım artık emzirme istersen.hem sana hem ona yazık.baska sekilde rahatlatıp uyumaya bak.arabasıyla falan gezdirme olanilir yada banyo belki.sen daha iyi bilirsin tabi bebeğin nası rahatlıyo.böle olunca insan kendini cok caresiz hissediyo bizimde gecen boleydi eşim hep cıkalım arabayla dolasalım arabada rahatlıyo dedi.bende ısrarla yok emmek istiyo emsin deyip o caresizlikle emzirdim.ama habire emip sürekli bağırsakları calıstı poposu kızardı artık.sona dayanamadım esimi dinledim cıktık dısarı direk uyudu bebeğim bi 4 saat.uyanıncada patır patır gazını cıkardı.emmekden gaz bombasına dönmüş bebeğim.uykusuzluktan onlarda cok yoruluyo.
Günaydın kızlar biz bugün kırkımızı yapacağız:)
Benimki de üç dört gündür öyle gazını çıkartıyor kakasını yapıyor ama kıvranıyor ağlıyor.Ay kızlar oğluş bu akşam 3 saat falan değişik bir şekilde kıvrandı ağladı gaz masajı galan yaptım gazını çıkarttım ama kucağımda bile ağlamaklı ağlamaklı sesler çıkarıp ayaklarını toparlıyordu. En son ağrısı var diye düşündüm bi çay kaşığı calpol verdim yarım saat sonra huzura erdi uyudu garibim. İnsan ne kadar çaresiz kalıyor derdini anlayamayınca. Dili de yok garibim ne yapsın
ya suana kadar hic baska sekilde uyutmayi basaramadimCanım farklı şekilde uyutmaya çalış ikinizde yoruluyorsunuz aç olsa zaten kusmazdı böyle mideside rahatsız olur sürekli emmek istemesine aldırma refleks olarak emmek istiyorlar birazda açlıktan değil. Duş aldır kundak yap biraz salla uyur belki.
Bende sap simplex kullandım canım günde 3 kere 8 damla veriyordum ama bazıları 5 damla kullanmış. Günde 32 damlayı geçmemek lazımmış bebekler için.
Kızlar lütfen yardımcı olun kizim 15 günlük hiç kilo almadı herkes mama verme diyir ama bana doymuyor gibi geliyor emiyir sutum de var gibi yani sıkınca geliyor emerken geliyor mu bilmiyorum hangi mamayi alayim bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?