- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #61.521
Akşam son uykusundan sonra 1 buçuk saat bekliyorum sonra banyo yaptırıp mamasını veriyorum. Mama içerken bazen gözleri kaymaya başlıyor bazen uyumuyor. Her türlü kundak yapıp beşiğine koyuyorum. Saç kurutma makinesini açıyorum agzina emzik verip atmasın diye elimle orda tutuyorum bi yandan da beşiği sallıyorum. Bu şekilde uyuyor sonra uyanma teşebbüsleri oluyor bir süre sonra ama hemen müdahale ederek devam ettiriyorum sabaha kadar uyuyor öyle sadece acikinca agliyoCanım nasıl uyutuyosun bizimki gece anca beslenirken yada kucakta pıspısla uyuyo.ama agırlastıkca kucak zorluyo.var mı bunun baska yolubide gunduz uyuyomu bebekleriniz kızlar benimki cok zor uyuyo uyusada anca 40 dk falan.
Çok şükür bizmki uyuyor ama akşam üzeri 5 gibi başlıyoruz 9_10 gbi uyuyor.Bebeği gündüz uyuyan var mı? Kızımın gündüz uykusu yok denecek kadar az. Gruptaki bebeklerin çoğu uykuyu sevmiyor sanırım
çok zorlanıyoruz ya artık bir buyuselerCanim sadece okula dilekce verdin.Baska islem yapmadın demi ?Bir de hazirana kadar yazmissin ya şubatta baslayacak olsan sorun olmuyor demi ?Belki cok dusuk bir ihtimal ben de 2.donem baslarım.
Canim ben de senle ayni durumdayim .Ctesi avm ye gittik 1.saatim emzirme odasinda gecti .Ortaligi yıkınca direk eve geldik .Oto koltugunda asla durmuyor .Giderken koltuga koyup 10 dk sonra kucağıma geliyor .Donuste direk kucagimda ve hic güvenli değil. Dün arkadasima davetliydik .Biraz uzun oturduk orda rahat emzirdim ama evi yabanciladi uyumadi.Eve geldik hala uyumadi.Gittigime pisman oldum .Bugun kalca usg si vardi .Haftasonundaki performansindan sonra korkarak gittim .Yine agladi ama bu kez sakin oldum
Emzirdim falan. Ve Saat 12 ye geliyordu arabasinda uyudu.Hala kahvalti yapmamistim .Esime simit al yolda yerim dedim .Yok bir yerde adam akilli kahvalti yapalim dedi.Ben itiraz ettim aglar ama yemeden kalkariz diye .Denemeden bilemeyiz dedi ikna etti. Neyse 15 20.dk uyudu ve cok şaşırdım. Hastane icin de olsa disari cikmak iyi geldi.
Sunu anladim agliyor surekli emmek istiyor, uyumuyor diye eve tikildikca stres oluyorum .O stres bebege de geciyor. Direk 3 saatligine disari çıkamayız ama once yarim saat sonra bir saat derken alisacaklar .Bak yakin park da varmis ne guzel .Bence karnini doyur al emzirme önlüğünü cik .Yolda aglarsa dönersin. Denemeye deger .2 3 kez deneyip rutinlestirebilirsin .Boylelikle ikiniz de stres olmazsiniz.
Bizim parkimiz yok ama kanguruya takip markete gidebilirim artik ne kadar eve kapancaz.
Benim kızım sabah 10 da uyanıyor. Akşam ona kadar yarım saat belki uyuyordur.Çok şükür bizmki uyuyor ama akşam üzeri 5 gibi başlıyoruz 9_10 gbi uyuyor.
Benimki uyuyor canım. Ama şöyle ki sabah 6:30da kalkıyor sonrasında 10a kadar uykuya dalarsa tüm gün belli aralıklarla uyuyor. Genelde 2-3 saat uyanık kalıp biraz uyuyor. Ama sabah 10a kadar uykuya dalamazsa akşam 9-10 oluyor bazen uyuması. Uyku uykuyu getiriyor sanırım. Uyumazsa tüm gün huzursuz olup uykuya dalamayıp sürekli ağlıyor. O yüzden özellikle sabah uyutmak için fazla çaba harcıyorum.Bebeği gündüz uyuyan var mı? Kızımın gündüz uykusu yok denecek kadar az. Gruptaki bebeklerin çoğu uykuyu sevmiyor sanırım
her güne Bugünün de aynı geçeceğini bilerek başlamakOyun halısı alsana canım, benimkinin baya dikkatini çekmeye başladı, oyalanıyor. Gerçi aramızda 25 gün falan var. artık benimki boş memede sadece uykusu varsa duruyor. Az daha sabır kuzum, geçecek.
Benim de öyle. Dalamazsa gün içinde gece de zor uyuyor. Genelde dokuz gibi derin uykusuna dalıp sabaha kadar bir kere uyanıyor. Gece uykusu güzel ama gündüz çok nadir uzun uyuyor. Acaba sıcaktan mı uyuyamıyor anlamıyorum.Benimki uyuyor canım. Ama şöyle ki sabah 6:30da kalkıyor sonrasında 10a kadar uykuya dalarsa tüm gün belli aralıklarla uyuyor. Genelde 2-3 saat uyanık kalıp biraz uyuyor. Ama sabah 10a kadar uykuya dalamazsa akşam 9-10 oluyor bazen uyuması. Uyku uykuyu getiriyor sanırım. Uyumazsa tüm gün huzursuz olup uykuya dalamayıp sürekli ağlıyor. O yüzden özellikle sabah uyutmak için fazla çaba harcıyorum.
Hafta sonu bir günlüğüne Ablamlar gelmişti eniştemle çok güzel oynadılar Keşke her zaman oyalayabilecek birileri olsaydı[
Ne yapsak yaranamıyoruz zaten biz bunlara :) benimkide sürekli uykuda gaz çıkartıyor arada karnını ovuyorm gözlerini açıp sinirle bakıp tekrar kapatıyor o anda korkuyorum ufacık bebeden :)
Ben yapıyorum canım hem halonun kundağı var hem annemin diktiği düz kundaklık kumaş. Haloyu pek sevmiyor ellerini onda hiç çıkartamıyor gece yapıyorum. Battaniye gibi olanı da gündüz. Uyanınca ellerini çıkartıyor çok sıkı yapmıyorum uykuda irkilince kendini uyandırmasn yeter bana. Ilk günler çok ağlıyordu şimdi alıştı kundak yapınca uyku saati geldiğini anlıyor bence artık.
Gözünüz aydın canım. Bana da onu önermişti son gittiğim doktor evolvia işe yaramasaydı onu alıcaktım ama tadı çok güzel değilmiş sanırım.
Bizde ateş yapmadı canım ilk gün huzursuzdu ama onuda üç iğne girmesine bağlayıp normal karşıladık Inşallah sorunsuz olur sizinde.
Geçmiş olsun canım nasıl oldu bebeğin
Canım oyalamaya çalış memeden alıp konuş gıdıkla öp oyunlar oynayın. Meme aklından çıkar belki. Benim kızımda emmiyor ama çok huysuz kucaktan inmek istemiyor. Kollarım kopuyor hep kucakta hoplamak istiyor.bArtık yatırıp sürekli onunla konuşuyorum yanaklarına burnuna dokunuyorum şarkı söylüyorum gülümsüyor öyle öyle biraz oyalanıyor.
Sanki kendileri kucakta taşıyor ben de böyle diyenlere nasılsa bıkac aya kucakta durmayacak tadını çıkarmak lazım diyorum susuyorlar özellikle kv ıkıdebır kucağa alışmış deyip duruyor yahu vallahi almıyorum kucağıma emzırme VS dışında arada da yüzü etrafa dönük geziyoruz evin içinde balkon falan yok daha tutturmuş kucak istiyor baktım aksini ispat etmek imkansız evet nasılsa büyüyünce durmayacak diyorumher güne Bugünün de aynı geçeceğini bilerek başlamak
geceleri Acaba ne kadar uykusuz kalacağım diye düşünmek
Gündüz zaten Tuvalete bile gidememek yani gidiyorsun da zırıl zırıl ağlıyor gittiğine pişman oluyorsun
Sadece kucakta uyuması, Onda da Uyusun da bari yeter emmesin, midesi dinlensin diye düşünüyorum. milletin kucaga alıştırmissin lafini da hiç saymıyorum
Hiç büyümeyecek mis gibi geliyor
Sen hangi oyun halisini aldın canım
[
Ne yapsak yaranamıyoruz zaten biz bunlara :) benimkide sürekli uykuda gaz çıkartıyor arada karnını ovuyorm gözlerini açıp sinirle bakıp tekrar kapatıyor o anda korkuyorum ufacık bebeden :)
Ben yapıyorum canım hem halonun kundağı var hem annemin diktiği düz kundaklık kumaş. Haloyu pek sevmiyor ellerini onda hiç çıkartamıyor gece yapıyorum. Battaniye gibi olanı da gündüz. Uyanınca ellerini çıkartıyor çok sıkı yapmıyorum uykuda irkilince kendini uyandırmasn yeter bana. Ilk günler çok ağlıyordu şimdi alıştı kundak yapınca uyku saati geldiğini anlıyor bence artık.
Gözünüz aydın canım. Bana da onu önermişti son gittiğim doktor evolvia işe yaramasaydı onu alıcaktım ama tadı çok güzel değilmiş sanırım.
Bizde ateş yapmadı canım ilk gün huzursuzdu ama onuda üç iğne girmesine bağlayıp normal karşıladık Inşallah sorunsuz olur sizinde.
Geçmiş olsun canım nasıl oldu bebeğin
Canım oyalamaya çalış memeden alıp konuş gıdıkla öp oyunlar oynayın. Meme aklından çıkar belki. Benim kızımda emmiyor ama çok huysuz kucaktan inmek istemiyor. Kollarım kopuyor hep kucakta hoplamak istiyor.bArtık yatırıp sürekli onunla konuşuyorum yanaklarına burnuna dokunuyorum şarkı söylüyorum gülümsüyor öyle öyle biraz oyalanıyor.
Sağ ol canım aminYa ben sana yazacaktım bebeğin emzikten sonra göğsünü tutmayı başarabildi mi diye ama belli ki ya siyah yada beyaz grisi yok göğsünü tutmadığında ayrı tutup yapıştığında ayrı zor oluyor senin için psikolojik açıdan. Sana yardıma gelecek hiç mi kimse yok ? Uykusuzluk konusunda AllahAfilim92 ikinize birden sabır versin ve aynı durumda olan annelere.
Bizimki henüz başkasının kucağında durmuyor ağlıyorSanki kendileri kucakta taşıyor ben de böyle diyenlere nasılsa bıkac aya kucakta durmayacak tadını çıkarmak lazım diyorum susuyorlar özellikle kv ıkıdebır kucağa alışmış deyip duruyor yahu vallahi almıyorum kucağıma emzırme VS dışında arada da yüzü etrafa dönük geziyoruz evin içinde balkon falan yok daha tutturmuş kucak istiyor baktım aksini ispat etmek imkansız evet nasılsa büyüyünce durmayacak diyorum
Tsk cevap icin arkadasim biz aptamil conformil kullaniyoruz kakayi civik tutan bir mama. Onceden aptamil 1 almistik onda katiydi ve cok sikinti oldu. Simdi conformile gectik. Iyiydi aslinda ne olduysa bir kac gindur boyle. Bizde karin masaj yagi kullaniyoruz. Zeytinyag bende veriyorum. Ama cok zor ya kivranip duruyorlar. Bencede konu galiba kaka degil, gaz problemiAynı durumdayız canım. Gece sabaha kadar inliyor ıkınıyor eller ayaklar tepiniyor sürekli. Uykusunda yapıyor sonra uyanıyor zaten. Sabaha kadar gaz masajı yapıyorum zeytinyağı içiriyorum filan. Bazen gaz çıkarıyor kaka da yapıyor bazen yapamadan sabahı ediyoruz. Ben de hem meme hem mama gidiyorum. Hipp marka benimki sen ne kullanıyorsun? Mama öneren doktor duymamıştım hiç doğrusu. Kakamız sarı renkte ve cıvık bizim de. Günde 1 yada 2kere yapıyor.
Bebek arabasıyla tek basima cikamam .Benimki sevmiyor aglarsa bir elimde bebek bir elimde araba cok zor olur .O yuzden kanguruyla cikarcam ben .sen de kanguru deneyebilirsin .Seninki de anneye yapışık olmayi seviyor .Benimki yavas yavas sevmeye basladi kanguruyu. Ilk evde taktım tepkisini olcmek icin sadece 10 dk durdu .En son koydugumda yarim saat uyudu .Dursa uyumaya devam edecek gibiydi ama benim dikislerim acidi o yuzden cikardim.çok zorlanıyoruz ya artık bir buyuseler
Aslında Hava da daha iyiyken her gün az da olsa dışarı çıkıp hava almak iyi gelebilir Doğru söylüyorsun.
Tamam canim cok tesekkur ederim bilgilendirme icin.Afilim92 canım idarem milli eğitimi aradı uzatma ihtimalim var mı diye ? Siz direk haziran yazın istediği zaman başlayabilir dediler. Evet ben sadece dilekçe verdim dilekçe de belirtmemi istediler bebeğime bakıcı bulamadığımı. Bu sebepten de Doğum raporu ve hizmet cetveli de istediler. Okul halletti onları zaten. Milli eğitime gönderip onay alacaklar. Ben başladığım zaman da o onayı bozacaklarmış tekrar.
Haklisin galiba gaz bu durum cunki gunde 1 yada 2 yapiyor kakasiniİkinma sabaha doğru bizde de var ama kakadan değil gazdan. 3 gün kaka yapniyor bizimki gene de rahat o konuda aglamiyor gaz rahatsız ediyor onu
Yaaa cok tsk ederim bilgi icin arkadasim. Cok zorlaniyorum bide 2 bebek allah yardimcimiz olsunGeçen gün çocuk doktoru bana artık bebeğin ıkınmaya başlycak dedi ve normal olduğunu bağırsaklarının geliştiğini soyledi. Bizde de durum aynı ıkınıyor ıkınma sesi çıkarıyor kıpkırmızı oluyor geriniyor vs gelişiyor büyüyor merek etme dedi dr.
Biz de conformil kullsniyoruz canim tadi cok guzel degilmis ama civik tutuyoKizlar kalca usg si cektirdik normal cikti sukur.Dr a götürdüm. Uyku problemi cok yuksek ihtimal gazdan dedi .Bir seyler yazdi .Aptamil conformil kullanin dedi .Ama ben evolvia yi daha dun acmistim .O bitince gececegim.Rota asisini yaptırın maddi durumunuz varsa dedi.
Insallah yazdigi sey ise yarar.Bakalim değişecek mi .
@cigdemmm26
ilk 15 gun falan uyudu sonra birakti. Sadece kucakta kisa sureler uyuyor. Ama uykysu var ve huysuzBebeği gündüz uyuyan var mı? Kızımın gündüz uykusu yok denecek kadar az. Gruptaki bebeklerin çoğu uykuyu sevmiyor sanırım
Bizimki bebek arabasında durmuyor kanguruyu aldım ama denemedim yani denedim de pek beceremedikBebek arabasıyla tek basima cikamam .Benimki sevmiyor aglarsa bir elimde bebek bir elimde araba cok zor olur .O yuzden kanguruyla cikarcam ben .sen de kanguru deneyebilirsin .Seninki de anneye yapışık olmayi seviyor .Benimki yavas yavas sevmeye basladi kanguruyu. Ilk evde taktım tepkisini olcmek icin sadece 10 dk durdu .En son koydugumda yarim saat uyudu .Dursa uyumaya devam edecek gibiydi ama benim dikislerim acidi o yuzden cikardim.
Tamam canim cok tesekkur ederim bilgilendirme icin.
oinone27 benimki evolviayi sevmedi .Tadi sekersiz geldi.Ama alisacak yapacak bisey yok .
ZK_ASK amin canim amin .Allah uykusuz bebek annelerine sabir versin .Gercekten sorunun gazdan olduguna inanmak istiyorum .Duzelir insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?