- 22 Aralık 2017
- 2.099
- 1.695
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.141
Allah yardimcimz olsun insallah bebklerimizi anne sutuyle beslemeye baslarizCanım ben de seni çok iyi anlıyorum. Süt sağma makinem yanımda oluyor fırsat buldukça beş dakika bile olsa sağıyorum. Saatli yapamıyorum ama ekstra çeksem kardır diye düşünüyorum ve sütümün artmaya başladığını görüyorum süt artınca Bebek memeden hemen ayrılmıyor. Benimki de memeye gelmez ağlardı şimdi biraz çekiyor hızlı akış bitince ağlıyor en azından. Çok açsa eğer biberon istiyor o anlarda da zorlamıyorum mamadan sonra almak isterse veriyorum.
annelik= bu his zaten canim.Kendimi yetersiz gibi hissediorum canim yaaa
Yaa kıyamamoinone27 benimki gece sürekli ağlayıp durdu gündüz aşırı uyutmamak gerekiyor demek ki sadece 7 saat uyanık durmuştu az olmuş.
Yaaa kesinlikle ole valla artk elimizden gelenin fazlasini yapmaya calisioruz umarim zafer bizim olurannelik= bu his zaten canim.
En ufacik seyden kendimizi sorumlu tutup sucluyoruz.
Ama aslinda hepimiz biliyoruz ki bebeklerimiz icin her seyin en iyisini isteriz, onlara dunyanin en iyi annesi biz olabiliriz. Sonucta 9 ay biz karnimizda tasidik. Dogduklarindan beri her turlu fedakarligi biz yaptik.
Ama bebeklerin de huyu suyu var işte. El kadar bebeler tutup bu biberonla emzikle meme farkliymis diye dusunuyor. Neyse ki hic kabul etmeme durumu yok canim. Gunden gune unutuyorlar, folik asit nesli boyle işte, hafizalari kuvvetli =) eskisine donecek, hic merak etme. Sadece biraz kafasi karisti yavrunun. Uzme kendini, sen de ben de diger arkadaslar da bilemezdik red yapacagini. Bilsek zaten vermezdik. Reddetmeyen, etmiyor. Piyango gibi işte...
Bence normali seninki canım mamaların arkasında da o oranlar yazıyor zaten.Kizlar bizim oglan 2 saat 3 saatte 125 cc mama iciyor.
Kusmuyoeda gece surekli meme veriyorum uyanirsa sadece .
Gunduzde cok huysuzlanıyor meme illqki veriyorum ama sizinkilere kiyasla benimki cok iciyomus suan onu farkettim..
canim ayda 480 gram alt sinir dedi bana doktor. Benimki de gecen ay 600 gr almisti bir de beziyle tartildi ama normal olduktan sonra az alsa da olur diye dusunuyorum.Tamda mamadan bahsetmişsiniz. Bugün tartıya gittik kilo alımı yavaş olduğu için 15 günde bir gidiyoruzgeçen gittiğimde 15 günde 550 gr almıştı ohh demiştim. Şimdi 15 günde 250 gr almış yine üzüldüm.
Kızımın doyduğunu mu anlamıyorum acaba 60 cc yapıyorum içiyor ağlamıyor. Ağlarsa 30 daha yapıyorum. Akşam uyusundan önce 90 veriyorum genelde. Ağlamadan 90 vermeyi denedim hepsini içti ama 2-3 kere kustu. Bi kere çok ağlıyor diye 120 verdim aç heralde diye 2-3 kere ağız dolusu kustu burnundan geldi korktum hatta meğer gazı varmış.
Neyse genelde 60 veriyorum ve mama bitince ağlamıyor. Ama ne kadar verirsemde içiyor. Acaba ben çocuğumun doyduğunu anlamıyor muyum yani ağlaması kıstas değil mi açken çığlık atıyor mamadan sonra susuyor. Doktor miyon olcaktır takma diyor ama üzülüyorum az kilo aldıkca
Ya ne guzel dinlenmissiniz .Cok sevindim senin adina .Ben ortam degistirmeye cesaret edemiyorum.Antalya'da ablam var her sene mutlaka ugrardik tatilden 2 gun ayırıp .Sonra baska yere geçerdik. Bu yil esime bir firma 2 kisilik tatil hediye etmis ama ben kabul etmedim .Benimki nereye giderse gitsin memeye yapisik.Oralar hala sicak .Emzirme önlüğü vs işkence .Gezdigimden de keyif almam.Bu yil erteledim o yuzden. Seneye bizimle yuzer artik diye teselli ediyorum kendimi.Ben tatildeydim bugün döndüm canım ce aklıma hep sen geldin dönünce mutlaka yazacağım dedim ki sen sormuşsun :) benim bebiş de seninki gibi uykuyu pek sevmiyordu. Gözümü karartıp Antalya’ya gittim ve mükemmeldi. Hava değişikliği o kadar iyi geldi ki mamadan sonra iki saat uyudu uyanık olduğunda Bebek arabasıyla dolaştık çok keyif aldı. Normalde pusete koyduğum an yaygar koparan çocuk pusete koyunca gülüyordu gezecek diye. Havalar çok soğumadan sıcak bir yerlere kaçabiliyorsanız kaçın belki senin bebişe de iyi gelir sen de nefes alırsın biraz.
Bu arada bugün 2. Ay aşımızı oldukçook ağladı sakinleştiremedim sürekli mızmız sürekli ağlamaklı bir de kakamızı zor yapmaya başladık onun da etkisi var mı bilmiyorum çok huysuz bugün. Bir haftalık moladan sonra tekrar başladık bakalım
Sen nasılsın canım neler yaptın sayfaları takip edemeyebilirim benim huysuzla.
O görüşüyor tabi ailesi sonuçta, çok uzun mevzu kanli bıçaklı düşman değiliz ama aynı ortama eskaza girdiysek 10 km öteden anlaşılır soğukluk:) evleneli 2.5 yıl oldu kayınvalideye 3 kez gittim sanırım. Görümceye hiç gitmedim. Onlarda bana 2 yada 3 kez gelmiştir. Oda birinde eşim ameliyat oldu onun içindiesin gorusuyor mu peki canim? Cok olumsuz seyler mi oldu gorusmemeye vardigina gore...
Bizde beziyle tartıyoruz canım inşallah normaldir bakalım büyüycekler bi şekildecanim ayda 480 gram alt sinir dedi bana doktor. Benimki de gecen ay 600 gr almisti bir de beziyle tartildi ama normal olduktan sonra az alsa da olur diye dusunuyorum.
Biberon kullaniosun galiba canim hem biberon alip hemde emior mu seniKizlar bizim oglan 2 saat 3 saatte 125 cc mama iciyor.
Kusmuyoeda gece surekli meme veriyorum uyanirsa sadece .
Gunduzde cok huysuzlanıyor meme illqki veriyorum ama sizinkilere kiyasla benimki cok iciyomus suan onu farkettim..
Hiç yaptrmadım canım ilk kez yaptırıyorum. Boyandı şimdi bekliyorum. Fiyatı da çok fazla soyledı benm kuafor saçlarım çok fazla çok yoğun olduğu için ama bi kerede benim için dönsün şu yalan dunya dedimbrezilya fönünü bende öyle okudum nette keratin bakımlıymış. bakalım benm saçlar nasıl olacak.
Kızlar ben de yaptırmıştı brezilya fönü ve o kadar güzel kullandım ki. Yıka ve çık çok güzel birleşmiş. Saçlarım sarı ve hiç zararı olmadı. Daha çok bakımlı durdu. Benim oğlan 69gümlük oldu 40çıkar çıkmaz aldım onu gittim kuaförüm röflemi yaptırdım.ki röfle de Bi 4saat falan sürdü Analarıyla gezmeye alışsınlar.Ya biberon emzik hiç vermedim hep yanındayım ama beslenme araları şuan çok kısa ya biyere gidemiyorum kibiberon verirsem memeyi reddeder diye korkuyorum. 6. Aya kadar vermek istemiyorum ama çok zor oluyor.
O kadar olması gerekiyor gündüz en fazla. Normali de gündüz 5-6 saat uyumasıymis. Ama anlamıyorum uykusu geliyor uyutmayayim biraz uyanık dursun desem kıyamet kopuyor. Ama uyuturken de kıyamet kopuyor. Neyse cozcez insallahYaa kıyamamama gündüzde çok uyumuş canım. Benim kızımın çok uyudu dediğim günler toplasan gündüz 7 saat anca ediyordur
Tek delikli biberon mu kullanıyorsun? Eğer artık emzirmeyecegini düşünüyorsan değiştir tabii. Bir aydır iki delikli avent kullaniyorum natüral cam. Bir kaç kere kırınca Pp almaya karar verdim. Almışken de klasik + alayım natürel nasılsa gerekmiyor dedim. Klasik + nin biberon ucu dr browns gibi ve bence natürel den çok daha az hava yutuyor çocuk. 120 ccyi içmesi 10 dk falan sürüyor. Bı de öyle az aralıklı mama verince gaz yapmıyor mu?Yok cnm artık hiç emmiyorlar gibi çok ender. sağdığım süt + mama şeklinde devam ediyoruz. Biri geçen ay 500 diğeri 800 gr almış. Doktor az falan demedi minyon olcaklar heralde baba tarafı öyle. Enmiyorlar nasıl olsa acaba biberon ucunu değiştirsem diye düşündüm. Yavaş akışlı diyede çok uzun sürüyor, yoruluyorlar belkide. Şöyle 100 falan içseler rahatlıcam.
Mesela biraz önce 40 içti. Yarım saat sonra 20 içer falan ama çarpı 2 olunca fenalıklar yani :)
Bizimde aynı canım bazen biraz uyanık kalsın gece güzel uyur diyorum basıyor çığlığı ama uyuturkende hep bi homurdanma hep bi sinir :)O kadar olması gerekiyor gündüz en fazla. Normali de gündüz 5-6 saat uyumasıymis. Ama anlamıyorum uykusu geliyor uyutmayayim biraz uyanık dursun desem kıyamet kopuyor. Ama uyuturken de kıyamet kopuyor. Neyse cozcez insallah
Benin kızımın iştahı artıyor sanki canım hep memede durmak istiyorKızlar atak haftasında bebeklerinin iştahı azalan var mı?
Canım gezmeye alışsınlar tabi de kuaför çok kimyasal. Oryal boya kokuları o yüzden götürmüyorum. Yoksa kuaförüm yan sokağımda götürsem yatar arabasında ama götüremem ki. Ama bende yaptıracağım brezilya fönü ya. Sen hangi kuaföre yaptırdın? Ben hiç bilmiyorum kocaelide düzgün kuaför. 5 yıldır burdayım hala bulamadım kuaförKızlar ben de yaptırmıştı brezilya fönü ve o kadar güzel kullandım ki. Yıka ve çık çok güzel birleşmiş. Saçlarım sarı ve hiç zararı olmadı. Daha çok bakımlı durdu. Benim oğlan 69gümlük oldu 40çıkar çıkmaz aldım onu gittim kuaförüm röflemi yaptırdım.ki röfle de Bi 4saat falan sürdü Analarıyla gezmeye alışsınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?