- 22 Aralık 2017
- 2.099
- 1.695
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.161
O ne demek canim kateterBu arada ben mamayı kateterle veriyorum kızlar işe yaradı. Bi ara meme reddi vardı 3 dkdan fazla memede durmuyordu. Sabah 1 saat memedeydi mesela sonra mamayı eds ile verdim. Biberon dolayısıyla meme reddi yaşarsanız öneririrm edsyi. Hala sütüm az ama en azından bırakmadı mamayı içerken sütümüde damla damlada olsa içiyor.
Valla canla başla çalışıyorum düzen için çünkü sonradan iyice azitcaklar. Bı de benimki sallanarak uyuyor şimdilik gece iyide herkes diyorki sonradan gece de sürekli sallanmak isticek... Düzen kurduktan sonraki ilk işim de kendi kendine uyumayı öğretmek. Şimdi bı kitap daha sipariş verdim o da çok iyiymiş: iyi uykular tatlı rüyalar (kim West)
Beslenme kateteri canım ince bi hortum gögsümün kenarından sokup öyle veriyorum mamayı beni emdiğini sanıyor yani.O ne demek canim kateter
Benim kızım 6:30da uyanıyor sonra 10dan sonra uyumaya başlıyor o saatten sonra gündüz uykusu oluyorKızlar gündüz uykusu derken saat kaçtan itibaren baz alıyorsunuz
Doyuyordur canım güzel almış maşallahBenim kızım da mamayı içmek istemiyor önceden severek içerdi şu an hiç almıyor. Doyduğu için mi bilemiyorum. Evde tarttım 4 günde 105 gram almış az mı acaba
Beslenme kateteri canım ince bi hortum gögsümün kenarından sokup öyle veriyorum mamayı beni emdiğini sanıyor yani.
Benim kızım 6:30da uyanıyor sonra 10dan sonra uyumaya başlıyor o saatten sonra gündüz uykusu oluyor
Doyuyordur canım güzel almış maşallah[/QUOTE
Benim kızım sabah 5-6 gibi uyanıyor emzirip yatırıyorum. Sonra 2 saatte bir uyanıyor. Öğlene kadar bu şekilde . Öğleden sonra uyumuyor maksimum bir saat.
Her içirdikten sonra gazlarını çıkartıyorum. Gaz ağlamaları vardı ama baya azaldı artık. Şimdi göz önünde biri olmazsa ağlamalar başladı. Neyseki sadece bana bağlı değiller biri olsun yeter :)Tek delikli biberon mu kullanıyorsun? Eğer artık emzirmeyecegini düşünüyorsan değiştir tabii. Bir aydır iki delikli avent kullaniyorum natüral cam. Bir kaç kere kırınca Pp almaya karar verdim. Almışken de klasik + alayım natürel nasılsa gerekmiyor dedim. Klasik + nin biberon ucu dr browns gibi ve bence natürel den çok daha az hava yutuyor çocuk. 120 ccyi içmesi 10 dk falan sürüyor. Bı de öyle az aralıklı mama verince gaz yapmıyor mu?
Biberon mu kullaniosun
canim nasil susturuyorsunuz, emzik mi aliyor? Benim emzirme onlugu ile kucagimda cocukla dolasmam gerekiyor ki dursun. E uyumuyor da. Gunduz memesiz uyusaydi uyurken cikarirdim. Aah ah yenidogan doneminde gunduz 2-3 saat uyurdu, hatta dr.a uyutup goturuyordum. Suan takside emzirme onlugu ile
O bir sefer emzik verdigim gun keske disari cikip gezseymişiz de bari sonradan memeyi reddettigine degseymissalak gibi gidip mutfakta is yapmistim.
Ugrasirsak olur bence. Her okuduğumuzda yeni bir şey öğreniyoruz erken kalkan yol alır. Tracy hogun kkitabindan çok faydalandım ama uyku konusunda ayrıntıya girmemiş yapamadım. Suanda yaptığım şey uyuma uyanma saatlerini not almak. Yanlarına işaret koyuyorum işte zor uyudu şu kadar dkda uyudu falan diye bilmiyorum doğru mu yapıyorum. İki gündür not alıyorum. Mesela öğleden önceki ilk uykusunu uzun yapmak istiyor not aldiklarimdan bunu çıkardım. Yarın uzun tutmaya caliscam doğru anlamışsam uyandığında huzursuz olmazCanım yaptıklarını aldığın sonucları bizimlede paylas.bende uyku duzeni için okuyorum surekli.baldan anneyi bide ahu tükel var onu ve uyku meleğini takip ediyorum.birde tracy hogg un yaklasımlarına bakıyorum uykusuz anneler sayfasından falan.ben aglatmadan uyku alıskanlığını edinsin istiyorum.suan 2 aylık bebegim ama yavastan alısması gerektiğine inanıyorum.şimdilik rutinler olusturmaya calısıyorum alsamları banyo peşine beslenme peşine uyku yapıoduk baya ilerlemiştik ama 2 aylık aşıları vardı bu hafta o bizi geriye attı biraz.gunduz uykusu içinde uyanık kalma süresini gecirmemeye ve tracy hog un easy yontemini uygulamaya calısıyorum.ama uykuya gecis yontemimiz hala kucakta hafif sallanma ve hareketler.bole devam etmek zor ama.inşallah başarırırz.
Nasil biberon kullaniosun masallah emio hemde amann aman nazar degmesinEvet canım hem emziriyorum hem biberonla mama veriyorum doymazsa
Hepsiburadadan healty cosmetic diye bi satıcıdan aldım. İki tane 260lik pp klasik + aynı pakette emzikleri de iki delikli. Naturelle klasiğin farkı natürel anne memesine benziyor emzirmeyle birleştirilebilirmis. Klasik sanırım daha az gaz yapan özellikte.Her içirdikten sonra gazlarını çıkartıyorum. Gaz ağlamaları vardı ama baya azaldı artık. Şimdi göz önünde biri olmazsa ağlamalar başladı. Neyseki sadece bana bağlı değiller biri olsun yeter :)
Bende pp alcam artık. Hem cam kırdım hem de ilerde kendileri tutmaya başlıcaklat cam ağır. Naturel kullanıyordum senin bahsettiğinede bakiyim. Yavaş akım tek deliklilere güle güle o zmn :)
Cnm ben sabah erken gittim ve benden başka müşteri almadı. Dolayısıyla sadece benm boyanın kokusunu soldu, o kadara da yapacak bileyim yok. Burda kimsem yok çünkü. Canım kuaförüm Fethiye caddesinde sayılır, fakat fönü İstanbulda yaptırmıştım.Canım gezmeye alışsınlar tabi de kuaför çok kimyasal. Oryal boya kokuları o yüzden götürmüyorum. Yoksa kuaförüm yan sokağımda götürsem yatar arabasında ama götüremem ki. Ama bende yaptıracağım brezilya fönü ya. Sen hangi kuaföre yaptırdın? Ben hiç bilmiyorum kocaelide düzgün kuaför. 5 yıldır burdayım hala bulamadım kuaför
Kuru emzik nasıl bişey canımKuru emzik veriyorum canım durmazsa da yüzü aşağı bakacak şekilde gezdiriyoruz bi sıkıntısı yoksa susuyor ( aç yada gaz ağrısı gibi )
Emiyorsa oradan da alıp doyuyordur benim çocuk doktorum da miktarı bebek belirlesin mamaların belirttiklerine bakma demişti
Bunu öğrendiğim iyi oldu, hiç bilmiyordum. Sami hoca için bizim sigortayı bir sorayım.Evet cnm doktorda farkediyor. Özel balgat 100. Yılda prof bi hoca var mesela ferhat çatal’da tamamlayıcı geçmezken diğer çocuk doktorunda geçiyor. Ama memorial da anadolu sigorta tamamlayıcı sigorta hiç yok. Keşke olsaydı ben ssami hocaya gitmek isterdim.
Bende bir sure eds yi denedim. Ancak mamayi biberondan daha hizli iciyordu, katater cok ince olmadigi icin. Ve katater olmadan da emmemeye baslamisti. Bu nedenle biraktim.Bu arada ben mamayı kateterle veriyorum kızlar işe yaradı. Bi ara meme reddi vardı 3 dkdan fazla memede durmuyordu. Sabah 1 saat memedeydi mesela sonra mamayı eds ile verdim. Biberon dolayısıyla meme reddi yaşarsanız öneririrm edsyi. Hala sütüm az ama en azından bırakmadı mamayı içerken sütümüde damla damlada olsa içiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?