- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.641
Benimki rekor kiriyor .Bazen 10 saat uyumuyor .Artik yatarak emziriyorum o emerken dinlenebilmek icin .Ama gaz sorunumuz çözülünce uyuyacak inaniyorum.Canim 1 saat 15 dkdan fazla uyanik kalmasin diyosunuz ama benimki masallah 5 saat bile uyumuyor..
Gaz olunca memeyi cekistiriyor demi? Ben gazını cikarayim oyle emsin diyorum bu kez memeden ayirdigim icin aglama krizine giriyor .Gaz sorunu var mı sizde de? Bizimki gazı olduğu için çılgına dönüyor, özellikle 1 haftadır iyice zorlaştı her şey. Memede uyuyakalan çocuk memedeyken gazı nasıl çıkarsam diye düşünür oldu.
Benimki de öyleydi neler çektik... Zorla uyuttum gazi azalınca da kendisi de uyumak istedi yani uyku uykunun mayası gerçekten. Eğer bu süreyi asarsaniz uyutmaya çalışsak da direnir uyuyamaz kendi elinde olan bişey değil. Hadi uyuttum diyelim hemen geri uyanabilir yorgunluktan. Bilgiler bu şekilde ve benim kendi çocuğumda gözlemlediğime göre çok dogruCanim 1 saat 15 dkdan fazla uyanik kalmasin diyosunuz ama benimki masallah 5 saat bile uyumuyor..
Evet şurup kullandım iki ay kullandık. Ama 5 ml çok geldi bana sadece bir tatlı kaşığı veriyordum. Belki de o yüzden ise yaramadi bizde. Prospektusunde 5 yazıyorsa 5 ver ya da daha az ver ise yariyorsa o verdiğin miktarda devam et. İçinde cesitli yağlar olduğu için kakası cıvık olabilirNasilYarDiyeyim canım şurup olarak mı kullandın? Ben dün aldım şurubu akşam 5ml verdim içinden çıkan enjektörle sonra karnını doyurdum gazı çıkartırken pırtlamaya ve kaka yapmaya başladı. Baya bir gaz çıkardı ohh dedim işe yarayacak ama gece boyunca sürekli ıkındı tüm bezleri az az kakalıydı ve cıvıktı. Bu kezde korktum ishal oldu diye ama şimdi daha rahat görünüyor. Vermeye korkuyorum açıkcası. Sen günde kaç ölçü ve ne sıklıkla vermşştin??
Evet uyuyabilir öğretmen lazım sadece. Gözleri tam kapanmadan yatağa koy diyolar uykusu kaçacak gibi olursa pispisla. Pispisla uykuya donmuyorsa önce pispislamaya alıştır oomzunda dolastirirken pispisla yatağa yatırırken de devam et bı de öyle dene üç dört gunKendi kendine uyumuyor canım ama uykusu gelince yaptığı tipik şeyler var elini emmek gibi onu yapmaya başlayınca emziriyorum gözleri gidiyor omzuma koyup evde turluyorum genelde 10 dakikada uyuyor. 1saat 15 dak kuralına uyuyorum çoğu xaman bazen kendisi huysuzlanıp direnebiliyor. Kendi başına nasıl uyutabilirim? Gündüz uyuyunca da genelde 2 saatle 3 saat arası uyuyor. Kendisi uyanıyor. Senin tanımına göre uykuya kolay alışacak gibi ama nasıl yaoacağımı bilemiyprum. Be yapmam lazım kendi uyuması için ? Birde 70 günlükken uyıyabikir miymiş kendisi?
Öyle öyle ilerliyor maalesef memleketteyken çocuğu sımsıkı kundak yapmış yüzünde etrafı görmesin diye örtü ortmus son ses beyaz gürültü esliginde dizimde sallayarak uyutuyodum. Evet ağlıyor ama uyumayınca da agliyor nasılsaOglusu banyo yaptirdim. 15 dk gaz masaji yaptim zeytinyağı ile .Emerken uyudu ve her zamanki gibi yataga koyarken uyandi.Bu kez bir degisiklik yapip 1 gun bile icinde yatmadigi anne yani sallanan besigine koydum. (Daha once 1 2 kez koymustum cildirmisti.)Muslinle besigin ustunu kapattım. 15 20 dk agladi .Sonra sustu 1 saat de uğraşsam besiginde uyudu ilk kez
Ki 1 saat benim icin sevinilecek bir sey .Dun aksam 6 dan 10 a kadar uyutamadim cunku.1 saattir uyuyor .Hedef 1 saat 10 dk
Ne zaman gaz minimuma inecek o zaman daha kolay olacak inanıyorum. Cunku gazi cikinca esim de uyutabiliyor .Öyle öyle ilerliyor maalesef memleketteyken çocuğu sımsıkı kundak yapmış yüzünde etrafı görmesin diye örtü ortmus son ses beyaz gürültü esliginde dizimde sallayarak uyutuyodum. Evet ağlıyor ama uyumayınca da agliyor nasılsa
Bizimki de merkezi sistem kara kuş gelmeden açmayacaklar petekleri nasıl yapacağım bilmiyorum şu an çok soğuk değil ev ama geceleri serinliyortabi canim ya ben bugun bile usudum. Elektrik sobasi yok bizde, banyo yaptirmaya korkuyorum usur diye. Elektrik sobasindan yangin cikmisti evde, almiyorum o olayin korkusuna
Ben imom latte kullanıyorum canım ilk başlarda her gün aldım şimdi aklıma geldikçe içiyorum çocuk doktoru omega içeren takviye almamı tavsiye etmişti bana onu aldıkKızlar hamileliğimde imom kullanmıştım. Doğumdan sonra takviye almadım ama ellerim fakan uyuşuyor birşeyler eksik sanki vücudumda. İmom latte ya da herhangi bir takviye alan var mı?
Uyusa üstünü örtersin usumez ama uyanikken üşür. Sabah 6 da fan actik biz .Banyo yaptırırken de açıyorum.Bizimki de merkezi sistem kara kuş gelmeden açmayacaklar petekleri nasıl yapacağım bilmiyorum şu an çok soğuk değil ev ama geceleri serinliyor
Cok guzel olmus bence .Eki Görüntüle 2190025
Kızlar bizim evin üst kat koridor boş kalmıştı, oğlumun köşesi yaptım :) çok hoşuma gitti, fikir olsun sizede, ay ay fotoları ile 12 ayı dolduracağım inşallah :)
Cok guzel olmus bence .
Ben daha 2 ay fotosunu cekemedim
Kızlar bebişin burun tıkanıklığına dikkat edin. Yakinimin 3 aylık oğlu tıkanıklıgi ilerlediği için bronşit oldu hastanede kaldı bir akşam. Onemsemeyip acmamislar burnunu... Gerçi ben açıyorum da ne oluyor gece yine tıkanıyor cocuk
Ah aynı bizimki. Sırtı yere değdi mi çığlığı basıyor. Biz de belli süre kucağımızda salıncakta sallanıp karnına sıcak uyguluyoruz elimizle. Sonra yatırıp gazını çıkarmaya çalışıyoruz, o zaman izin veriyor. Ben de 20 dk önce zar zor uyuttum gazı var uyuyamıyor ama çıkaramıyor da. Uyuttum, giysimi de koydum yanına, kokumu alarak uyusun diye. Tuttu ucundan giysiyi öyle uyuyor. Çekip de ağzını burnunu kapatır nefessiz kalırsa diye başından ayrılamıyorum ama en azından uyuyor, ben de yan koltukta dinleniyorum çok şükür.Sürekli gezmek istiyor sirti yere degdimi agliyor.
Az once hirslandim.
Kundak yapıp meme vrrdim yuzunude kapadm debelendi ama suan uyudu...
Hırıltı olur işte burunda bişey varmış gibi nefes sesleri, bı de sesi boğuk çıkar biraz. Rahat ememez. Başka türlü anlaşılmaz herhalde canımCanım tıkanıklık illa kendini sesle belli eder mi, genizden falan tıkanırsa da anlamaZsam diye korkuyorum? Yada burun deliklerinden mi farkediliyor tıkanıklık. Biz daha hiç yaşamadık ama ankaranın kuru ve soğuk havası malum, yakında başlar diye tahmin ediyorum.
Deniz suyu sıkıyoruz, bazen aspiratör ile alıyoruz ama hep bir tıkanık gibi ses var. Bir de göğsünden hırıltılı ses geliyor bazen, doktora söyledik ama pek o burnundandır diye geçiştirdi ya da bizi anlamadı. Yurtdışında yaşamanın zorluğuHırıltı olur işte burunda bişey varmış gibi nefes sesleri, bı de sesi boğuk çıkar biraz. Rahat ememez. Başka türlü anlaşılmaz herhalde canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?