- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- 683
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.721
A.selam :)Nöbet tutanlara selam olsun
obur seferler neden olmustu canim?Evet benim bu üçüncü tekrarlaması ama kalıcı olacak gibi hiçbir şekilde yanaşmıyor memeye eds ile mama vermeyi deniyorum yok uyanıkken asla almıyor nasıl olacak hiç bilmiyorum
İlk emzik verdiğim için oldu, sonra mamayı kaşıkla veriyordum sütüm damla damla geliyordu ondan oldu. Şimdi hem emzik hem biberon vermeye başladım sanıyorum ki ondan. İlk başlarda sıkıntısız ilerledi. Emzik biberon ve meme ayrımını farketti dedim iki üç hafta kadar beni de emzi emzik ve biberonla beraber. Aşı olduk o günden beri memeye yaklaştıramıyorum koluma koyduğum an çığlığı basıyor. Hani ağzına alıp ne olduğuna bile bakmıyor.obur seferler neden olmustu canim?
Umutsuzluga kapilma, sabretmek cok zor ama döndurürsun insallah annesi. Sütün varsa diren, insallah yine alisir kuzucuk.
İnsallah canım ilerleme katettim o kesin ama çözülmesi gereken bir sürü nokta daha var. İşte internetten okuduklarim kitaptan ogrendiklerimi iç gudulerimle çocuğu gözlemle birleştirip doğaçlama takılıyorum. Bu kadar küçük bebekler için net metotlar yok sanırım. Siz sorun yine de bildiğim biseyse yanitlarim tabikiCanım sen bu uyku işini çöz bizede öğret. Ben kitabı elime alamıyorum hiç.
Şimdi söyle yaptım ben sallayarak kendi yatağında uyutuyordum zaten. Bayadir tam uyuyacakken sallamayi bırakıyorum birkaç haftadır. Tabi bazen bıraktığım an uyanıyor bazen tekrar sallıyorum uyuyor çok sinir bozucu saatler geçirdim. Bir saat iki saat salladigim oluyordu. Bu sabah gözleri daldığında yatağına koydum uyandı emziği verdim bana bakarak uyudu. İkinci uyutusumda da ayağımda salladım ki ayağımda uyuyunca tırnaklarını kesebiliyorum, ama ayağımda uyumadı iyi tamam dedim beşiğine koydum salladım gene gözleri uzaklara dalmaya başladı sallamayi bıraktım uyudu. Şimdi de çok hareketliydi uykusu gelsin diye salladım baktım ki evet uyuyacak gözünden belli bıraktım sallamayi 5 dk içinde gene uyudu. Uyanık 1 saat geçiriyor yaklaşık olarak sonra mizmizlanmaya başlıyor yani yoruluyor öyle koyuyorum besigine
Aslında uyumak istemez kısmı yanlıs.uyku vaktini ister istemez kacirdigimiz için Kortizol hormonu salgılanıyor adrenalin gibi uyuyamaz uyusa da hemen uyanir. İşte gaz çok büyük engel maalesef. Kim westin kitabında da tracy hogunkinde de gaz konusuna değinen yok. Sorunsuz bebekleri anlatıyorlar hep.Benimki hiç 1saat uyanık kalıp geri uyumadı4-5saat kalıyor uyumadan. Zaten uyandığında mesela emzirmek gaz çıkarmak altıno değiştirmek derken 1saat 15dk yı geçiyor ki. Nasıl hemen uyutcaz tekrar bilmiyorum. Benimki 10dk da emip doymuyor ki. 20-30dk durur memede emer yine doymaz aranır ağlar mama içer. Sonra gaz olur onla uğraşırız sonra altı kirlenir sonra uyumak istemez uyutmak için 1saat uğraşırım tam oldu derken yatağa koyunca gözlerini açar ya da 10dk sonra uyanır geri saatlerce uyumuş gibi... traccy nin kitabını bende hamileyken okumuştum çok faydalı aslında ama düzeni kurabilsek keşke. Özellikle gaz ve uyku büyük sorun
Oh ne güzel :) inşallah bizimki de öyle olur :)Yok canım idrar zaten steril ve iyileştiriyor. Bizimki hiç sünnet olmamış gibi devam etti hayatına. Babasıyla ben sünnet olduk sanki biz daha çok ağladık ondan:) belki doktorumuzdan kaynaklı çocuk cerrahı yaptı ve yarın 7. Gün dikişleri bile düşmüş maşallah.
Off çok zormuş ya bebeğimi öyle ateşli baygın bi şekilde görünce eriyorum gece hiç uyumadm inşallahh sizinkiler ateşlnmz2.ay asilarimizi olduk .O kadar agladi ki hemen orda emzirmek istedim ama hickirmaktan ememedi.Simdi ellerini tuttum uyuyor surekli hickiriyor iç çekiyor .Insallah ateslenmez.Gitmeden icirdim calpol
Insallah canim .Dustu mu atesi ?Gitmeden calpol vermis miydin?Off çok zor
Off çok zormuş ya bebeğimi öyle ateşli baygın bi şekilde görünce eriyorum gece hiç uyumadm inşallahh sizinkiler ateşlnmz
Benim kızda akşam 9 'dan sabah 5e kadar deliksiz uyuyordu önceden 3 saatte kendi kalkar beslerdim. Şu son 1 aydır kalkmıyordu sabaha karşı kalkıp emip yatıyordu doktora kontrole gittik çocuk kilo almamış. 300 gr almıştı 17 gunde, doktor 3 4 saatte emzir dedi geceleri ben yine 2 saatte bir emziriyorum.Aslında uyumak istemez kısmı yanlıs.uyku vaktini ister istemez kacirdigimiz için Kortizol hormonu salgılanıyor adrenalin gibi uyuyamaz uyusa da hemen uyanir. İşte gaz çok büyük engel maalesef. Kim westin kitabında da tracy hogunkinde de gaz konusuna değinen yok. Sorunsuz bebekleri anlatıyorlar hep.
Gazlı dönemde benim yaptığım doğru muydu bilmiyorum ama zorrrla sallayarak uyuturdum. Ellerini kollarını bağlarım gözlerini kapatırdim başka seçeneği kalmazdı her kipirdanisinda da sallamaya devam ederdim. Tabi bu alışkanlık getiriyor beraberinde
Merhaba, biz de oğlumu sünnet ettirdik ve küçükken yaptırdığıma oldukça memnunum. 1 haftada iyileşiyor. Temiz tutarak önerilen pomadı sürüyorsunuz bakımı çok zor değil. Sadece 2-3 gün huzursuz oluyor, o da normal açık yara ne de olsa. Uykudan önce Calpol verdim ağrısını aldı, rahat uyudu. Dikiş oluyor kendiliğinden eriyen dikişlerden.İyi akşamlar. Ay çok korkuyorum ben de. Sünnet ettirmedik daha ama nasıl olacak ettirince hiç bilmiyorum. Bakımı falan çok zor dimi? Nasıl temizlenmesi gerekiyormuş? Dikiş falan oluyor mu?
Benimki de gece az kalktığından beri kilo alımı düştü. Ama iyi yine 700 aldı ben de endişelendim o yüzden kendim yatmadan önce o kalkmasa da beşiğinden alıp uyandırmadan besliyorum. Seninki de uyanmiyor herhalde emerkenBenim kızda akşam 9 'dan sabah 5e kadar deliksiz uyuyordu önceden 3 saatte kendi kalkar beslerdim. Şu son 1 aydır kalkmıyordu sabaha karşı kalkıp emip yatıyordu doktora kontrole gittik çocuk kilo almamış. 300 gr almıştı 17 gunde, doktor 3 4 saatte emzir dedi geceleri ben yine 2 saatte bir emziriyorum.
Aslında uyumak istemez kısmı yanlıs.uyku vaktini ister istemez kacirdigimiz için Kortizol hormonu salgılanıyor adrenalin gibi uyuyamaz uyusa da hemen uyanir. İşte gaz çok büyük engel maalesef. Kim westin kitabında da tracy hogunkinde de gaz konusuna değinen yok. Sorunsuz bebekleri anlatıyorlar hep.
Gazlı dönemde benim yaptığım doğru muydu bilmiyorum ama zorrrla sallayarak uyuturdum. Ellerini kollarını bağlarım gözlerini kapatırdim başka seçeneği kalmazdı her kipirdanisinda da sallamaya devam ederdim. Tabi bu alışkanlık getiriyor beraberinde
Günaydın kızlar
Uyku konusu bizde de çok süprizli. Geçen gün sabah 7:30 da uyandı 10 gibi yarım saat uyudu sonra taa gece yarısı 24 de bayıldı da artık öyle uyudu. Bırakın 1.5 satı bir bebek 16 saat uyumadan nasıl durur dimi. Pert olduk o gün babasıyla ikimiz. O gün bugündür de uyutmaya savaş veriyoruz. Ne oldu bilmiyorum çocuğu uyaran ne onu da anlamış değilim saatini de kaçırmamaya çalışıyorum ama sadece gece uykusu salonda uyutmaya başladığımız için mi acaba uykusu kaçıyor? Salon loş ışık bırakıyoruz Tv gürültüsü yok ama biz oturuyoruz tabii ondan mı uyumuyor daha ne bilsin dicem ama.. Bugün 3 aylık olucaz rota aşısı olucak bakalım inşallah sıkıntı olmaz.. Şu uyku sorununu bende çözemiyorum gaz ve vakti kaçırmakdan dolayı bir kaç gündür böyle. Önceden iyiydi yavrum...
anladim canim. İsin icine emzik biberon girince her bebek hepsini kabul etmiyor maalesef.İlk emzik verdiğim için oldu, sonra mamayı kaşıkla veriyordum sütüm damla damla geliyordu ondan oldu. Şimdi hem emzik hem biberon vermeye başladım sanıyorum ki ondan. İlk başlarda sıkıntısız ilerledi. Emzik biberon ve meme ayrımını farketti dedim iki üç hafta kadar beni de emzi emzik ve biberonla beraber. Aşı olduk o günden beri memeye yaklaştıramıyorum koluma koyduğum an çığlığı basıyor. Hani ağzına alıp ne olduğuna bile bakmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?