2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Yok cnm uyanmıyor uykusu baya derin geceleri bende uyandırmadan emziriyorum. 3 defa kalkiyorum gece 2 saatte bir. Bakalim bugün kontrolümüz var ins kilo almıştır.

2.ay asilarimizi olduk .O kadar agladi ki hemen orda emzirmek istedim ama hickirmaktan ememedi. Simdi ellerini tuttum uyuyor surekli hickiriyor iç çekiyor .Insallah ateslenmez.Gitmeden icirdim calpol
Keşke içirmeseydin canım belki ateşlenmiycekti bile ateşlenince içirirdin. aşıyla kendi direnciyle savaşırdı. Bana mecbur kalmadığın sürece içirme demişlerdi ki ateşlenmedi de şükür.
Bende buna katılıyorum. Uyku vakti kaçınca uyumak istemiyor ve o sinirle uykusuzlukla hiç dalamıyor. Elbet düzene girer daha küçükler. Sen baya bi ilerleme katettin bile maşallah :)

Benimde kilo alımı düşmüş yine. gece uyuyor diye mi acaba

Easy yöntemini ben de okudum ana şahsi fikrim ek gıdadan önce çok zor. Meme alanları geçtim mamayla beslenenler için bile zor ilk bi kaç ay zaten birbirimize alışmaya çalışıyoruz bebeklerle uyku düzeni ne yer ne içer düzeni vs. Tracy hogg düzene koymak için yatır kaldır yöntemi uygulayın diyor mesela ama bu küçük bebeklerle çok zor yatır kaldır uygulamak zaten ilk 3-4 ay anne karnında zanneder bebekler diyorlar bunları nasıl disipline edebiliriz ki ama ek gıdaya geçtikten sonra bu düzen olabilir en azından karnının tok olduğundan emin olabiliriz gaz problemi azalmış olur. Şimdi mesela bebek aç mı gazı mı var bi yeri mi ağrıyor bilmeden zorla uyutmaya çalışmak da doğru mu emin değilim ama çevreden duyduğum uyku rutini oluşturulursa ilk 3-4 yıl çok rahat geçiyormuş

Aynen bebek memeyi çok sık alıyorsa öyle bir düzen oluşturulamaz. Benim avantajim aslında kötü maalesef ama sadece mamayla besleniyor dolayısıyla kaç cc içti en erken kaç saat sonra acikacak biliyorum. Rahatım o yüzden. Yatır kaldırı bizim bebe sevmedi ya da ben başaramadım tam olarak bilmiyorum.

Canim korktum ates olcere de cok guvenmiyorum.Komsumun bebegi havale gecirmisti o gözümün önüne geldi.esim de icir diye israr etti .

Benimde kilo alımı düşmüş yine. gece uyuyor diye mi acaba
Evet cnm ondan kaldır emzir 15 20 dk hiç farketmez yeterki emsin gece sütü daha iyi oluyormus kilo alımı daha fazla oluyormus ben 20 gun kaldırmadım sadece 300 gr aldi bugün kontrol var doktor kilo almazsa mama takviyesi yapicam dedi bende onu istemiyorum açıkçası.

Insallah canim .Dustu mu atesi ?Gitmeden calpol vermis miydin?
Ne kadar dogru bilmiyorum ama eczaci aşıdan once 1 cay kasigi verin dedi ben de verdim.
Sabah tekrar calpol verdim düştü inşallah bdaha çkmaz. Gtmeden calpol vermedm akşama doğru ateşi çkınca verdim. İnşallah sizin çıkmaz canm

Yatır kaldır nasıl bi şey canım?

Şimdi yurtdışındayım, yaza doğru inşallah Türkiye'de yaptıralım diyoruz, buradaki doktorlara pek güvenmiyoruz da. 1 yaşına doğru yaptırmış olacağız öyle de. Acaba daha mı zor olur ki?

Sabah tekrar calpol verdim düştü inşallah bdaha çkmaz. Gtmeden calpol vermedm akşama doğru ateşi çkınca verdim. İnşallah sizin çıkmaz canm
6 aydan küçük çocuklara ilaç vermemek gerekiyor. Tatilde büyük oğlum grip geçirdi bebeğe ateşlendi , asi oldu ateşlendi yine de fitil ya da calpol vermedim. Düş ve ıslak bezle ateşini du surdum. Havale sadece ateş yapmaz ve ateşsiz havale de var. İlaç ile aşının koruyuculuğunu azaltiyorsunuz,benim ogrendiklerim bu şekilde... Gece uykusuz kaldım ıslak bez yapmaktan ama parasetamol o kadar masum değil. Karaciğerde birikme yapiyor

Yatır kaldır nasıl bi şey canım?
Bebeğin uykusu varken, tabii çok da yorulmuş olmayacak 2 saati geçmemiş olsun uyanıklığı, henüz uyanık ve gözleri açıkken beşiğine yatiracaksin yanında duracaksın seni görebileceği şekilde hatta pispislayabilirsin şsş diyebilirsin ağlayana kadar bekliceksin. Azıcık ağlarsa sakinleştirmeye caliscaksin ama sakinlesmiyorsa kucağına alıp sakinleştirip tekrar yatiracaksin. Kucağında uyumasına izin yok. Bu şekilde uyuyana kadar ugrascaksin

Zormuş. Ben şimdi hiç yaptırmayayım o zaman. Zaten kolik derdi ile uğraşıyoruz bir de o iyice zorlaşır. Gerçi @cisse0932 daha kolay olduğundan bahsetmiş
Canim 4 saat deli gibi agladi. Fitil verdim gece uyumaz dediler mışıl mışıl uyudu. Bugun pansumani vardı agladi yine biraz yine fitil verdim gecti. Simdi uyuyor. Ilk 4 saat cok kötüydü. Canimdan can gitti sanki. Bence hemen yap kurtul geçtikçe iyilesme hızı yavaşlıyor.

Şimdi yurtdışındayım, yaza doğru inşallah Türkiye'de yaptıralım diyoruz, buradaki doktorlara pek güvenmiyoruz da. 1 yaşına doğru yaptırmış olacağız öyle de. Acaba daha mı zor olur ki?
1 Yaşından sonra lokal değil genel anestezi yapılıyor diye biliyorum. Genel anestezi vermemek için erken yaptırmak daha avantajlı ama tabi şartlarınıza da bağlı.

Bizimkiler 3 ayı doldurdu 4. aya girdik artık hatta seninki de öyle değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…