- 13 Nisan 2017
- 2.783
- 3.361
- 83
- 38
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.741
Yok cnm uyanmıyor uykusu baya derin geceleri bende uyandırmadan emziriyorum. 3 defa kalkiyorum gece 2 saatte bir. Bakalim bugün kontrolümüz var ins kilo almıştır.Benimki de gece az kalktığından beri kilo alımı düştü. Ama iyi yine 700 aldı ben de endişelendim o yüzden kendim yatmadan önce o kalkmasa da beşiğinden alıp uyandırmadan besliyorum. Seninki de uyanmiyor herhalde emerken
Keşke içirmeseydin canım belki ateşlenmiycekti bile ateşlenince içirirdin. aşıyla kendi direnciyle savaşırdı. Bana mecbur kalmadığın sürece içirme demişlerdi ki ateşlenmedi de şükür.2.ay asilarimizi olduk .O kadar agladi ki hemen orda emzirmek istedim ama hickirmaktan ememedi.Simdi ellerini tuttum uyuyor surekli hickiriyor iç çekiyor .Insallah ateslenmez.Gitmeden icirdim calpol
Bende buna katılıyorum. Uyku vakti kaçınca uyumak istemiyor ve o sinirle uykusuzlukla hiç dalamıyor. Elbet düzene girer daha küçükler. Sen baya bi ilerleme katettin bile maşallah :)Aslında uyumak istemez kısmı yanlıs.uyku vaktini ister istemez kacirdigimiz için Kortizol hormonu salgılanıyor adrenalin gibi uyuyamaz uyusa da hemen uyanir. İşte gaz çok büyük engel maalesef. Kim westin kitabında da tracy hogunkinde de gaz konusuna değinen yok. Sorunsuz bebekleri anlatıyorlar hep.
Gazlı dönemde benim yaptığım doğru muydu bilmiyorum ama zorrrla sallayarak uyuturdum. Ellerini kollarını bağlarım gözlerini kapatırdim başka seçeneği kalmazdı her kipirdanisinda da sallamaya devam ederdim. Tabi bu alışkanlık getiriyor beraberinde
Benimde kilo alımı düşmüş yine. gece uyuyor diye mi acabaBenim kızda akşam 9 'dan sabah 5e kadar deliksiz uyuyordu önceden 3 saatte kendi kalkar beslerdim. Şu son 1 aydır kalkmıyordu sabaha karşı kalkıp emip yatıyordu doktora kontrole gittik çocuk kilo almamış. 300 gr almıştı 17 gunde, doktor 3 4 saatte emzir dedi geceleri ben yine 2 saatte bir emziriyorum.
Aynen bebek memeyi çok sık alıyorsa öyle bir düzen oluşturulamaz. Benim avantajim aslında kötü maalesef ama sadece mamayla besleniyor dolayısıyla kaç cc içti en erken kaç saat sonra acikacak biliyorum. Rahatım o yüzden. Yatır kaldırı bizim bebe sevmedi ya da ben başaramadım tam olarak bilmiyorum.Easy yöntemini ben de okudum ana şahsi fikrim ek gıdadan önce çok zor. Meme alanları geçtim mamayla beslenenler için bile zor ilk bi kaç ay zaten birbirimize alışmaya çalışıyoruz bebeklerle uyku düzeni ne yer ne içer düzeni vs. Tracy hogg düzene koymak için yatır kaldır yöntemi uygulayın diyor mesela ama bu küçük bebeklerle çok zor yatır kaldır uygulamak zaten ilk 3-4 ay anne karnında zanneder bebekler diyorlar bunları nasıl disipline edebiliriz ki ama ek gıdaya geçtikten sonra bu düzen olabilir en azından karnının tok olduğundan emin olabiliriz gaz problemi azalmış olur. Şimdi mesela bebek aç mı gazı mı var bi yeri mi ağrıyor bilmeden zorla uyutmaya çalışmak da doğru mu emin değilim ama çevreden duyduğum uyku rutini oluşturulursa ilk 3-4 yıl çok rahat geçiyormuş
Canim korktum ates olcere de cok guvenmiyorum.Komsumun bebegi havale gecirmisti o gözümün önüne geldi.esim de icir diye israr etti .Keşke içirmeseydin canım belki ateşlenmiycekti bile ateşlenince içirirdin. aşıyla kendi direnciyle savaşırdı. Bana mecbur kalmadığın sürece içirme demişlerdi ki ateşlenmedi de şükür.
Bende buna katılıyorum. Uyku vakti kaçınca uyumak istemiyor ve o sinirle uykusuzlukla hiç dalamıyor. Elbet düzene girer daha küçükler. Sen baya bi ilerleme katettin bile maşallah :)
Evet cnm ondan kaldır emzir 15 20 dk hiç farketmez yeterki emsin gece sütü daha iyi oluyormus kilo alımı daha fazla oluyormus ben 20 gun kaldırmadım sadece 300 gr aldi bugün kontrol var doktor kilo almazsa mama takviyesi yapicam dedi bende onu istemiyorum açıkçası.Benimde kilo alımı düşmüş yine. gece uyuyor diye mi acaba
Sabah tekrar calpol verdim düştü inşallah bdaha çkmaz. Gtmeden calpol vermedm akşama doğru ateşi çkınca verdim. İnşallah sizin çıkmaz canmInsallah canim .Dustu mu atesi ?Gitmeden calpol vermis miydin?
Ne kadar dogru bilmiyorum ama eczaci aşıdan once 1 cay kasigi verin dedi ben de verdim.
Aynen bebek memeyi çok sık alıyorsa öyle bir düzen oluşturulamaz. Benim avantajim aslında kötü maalesef ama sadece mamayla besleniyor dolayısıyla kaç cc içti en erken kaç saat sonra acikacak biliyorum. Rahatım o yüzden. Yatır kaldırı bizim bebe sevmedi ya da ben başaramadım tam olarak bilmiyorum.
Şimdi yurtdışındayım, yaza doğru inşallah Türkiye'de yaptıralım diyoruz, buradaki doktorlara pek güvenmiyoruz da. 1 yaşına doğru yaptırmış olacağız öyle de. Acaba daha mı zor olur ki?Merhaba, biz de oğlumu sünnet ettirdik ve küçükken yaptırdığıma oldukça memnunum. 1 haftada iyileşiyor. Temiz tutarak önerilen pomadı sürüyorsunuz bakımı çok zor değil. Sadece 2-3 gün huzursuz oluyor, o da normal açık yara ne de olsa. Uykudan önce Calpol verdim ağrısını aldı, rahat uyudu. Dikiş oluyor kendiliğinden eriyen dikişlerden.
6 aydan küçük çocuklara ilaç vermemek gerekiyor. Tatilde büyük oğlum grip geçirdi bebeğe ateşlendi , asi oldu ateşlendi yine de fitil ya da calpol vermedim. Düş ve ıslak bezle ateşini du surdum. Havale sadece ateş yapmaz ve ateşsiz havale de var. İlaç ile aşının koruyuculuğunu azaltiyorsunuz,benim ogrendiklerim bu şekilde... Gece uykusuz kaldım ıslak bez yapmaktan ama parasetamol o kadar masum değil. Karaciğerde birikme yapiyorSabah tekrar calpol verdim düştü inşallah bdaha çkmaz. Gtmeden calpol vermedm akşama doğru ateşi çkınca verdim. İnşallah sizin çıkmaz canm
Bebeğin uykusu varken, tabii çok da yorulmuş olmayacak 2 saati geçmemiş olsun uyanıklığı, henüz uyanık ve gözleri açıkken beşiğine yatiracaksin yanında duracaksın seni görebileceği şekilde hatta pispislayabilirsin şsş diyebilirsin ağlayana kadar bekliceksin. Azıcık ağlarsa sakinleştirmeye caliscaksin ama sakinlesmiyorsa kucağına alıp sakinleştirip tekrar yatiracaksin. Kucağında uyumasına izin yok. Bu şekilde uyuyana kadar ugrascaksinYatır kaldır nasıl bi şey canım?
Canim 4 saat deli gibi agladi. Fitil verdim gece uyumaz dediler mışıl mışıl uyudu. Bugun pansumani vardı agladi yine biraz yine fitil verdim gecti. Simdi uyuyor. Ilk 4 saat cok kötüydü. Canimdan can gitti sanki. Bence hemen yap kurtul geçtikçe iyilesme hızı yavaşlıyor.Zormuş. Ben şimdi hiç yaptırmayayım o zaman. Zaten kolik derdi ile uğraşıyoruz bir de o iyice zorlaşır. Gerçi @cisse0932 daha kolay olduğundan bahsetmiş
Bizmki öyle beni izliyor şuan beşiğinde sallıyorum gözleri bende :) kıpırdayamıyorum o uyuyana kadarsonsuzzz bı de elin sürekli üzerinde olmayacak bu sefer dokunusuna bağlanabilir.
1 Yaşından sonra lokal değil genel anestezi yapılıyor diye biliyorum. Genel anestezi vermemek için erken yaptırmak daha avantajlı ama tabi şartlarınıza da bağlı.Şimdi yurtdışındayım, yaza doğru inşallah Türkiye'de yaptıralım diyoruz, buradaki doktorlara pek güvenmiyoruz da. 1 yaşına doğru yaptırmış olacağız öyle de. Acaba daha mı zor olur ki?
Aynen bizimki de uyuyana kadar bana bakıyo. Daha çok küçükler ya biraz buyusunler de öyle terk ederiz odayiBizmki öyle beni izliyor şuan beşiğinde sallıyorum gözleri bende :) kıpırdayamıyorum o uyuyana kadar
Bizimkiler 3 ayı doldurdu 4. aya girdik artık hatta seninki de öyle değil mi?NasilYarDiyeyim sonsuzzz yatır kaldır 3aydan büyük bebeklere yapılıyor kızlar. Hatta 4aylıkken filan. Erken yapıldığında uyarıcı oluyor bebek uyumakta zorluk çekiyor. Bizimkilere uyan şş pat yöntemi şu anda.
Aaa bunu bilmiyordum. Teşekkür ederim cevabınız için :)1 Yaşından sonra lokal değil genel anestezi yapılıyor diye biliyorum. Genel anestezi vermemek için erken yaptırmak daha avantajlı ama tabi şartlarınıza da bağlı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?