- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.761
Anladım. 3 ayı yarın dolacak ama bizim kolik hala bitmedi, kolik bitmeden bir de sünnet yaptırırsam hiç susmaz diye korkuyorumCanim 4 saat deli gibi agladi. Fitil verdim gece uyumaz dediler mışıl mışıl uyudu. Bugun pansumani vardı agladi yine biraz yine fitil verdim gecti. Simdi uyuyor. Ilk 4 saat cok kötüydü. Canimdan can gitti sanki. Bence hemen yap kurtul geçtikçe iyilesme hızı yavaşlıyor.
Bizimkiler 3 ayı doldurdu 4. aya girdik artık hatta seninki de öyle değil mi?
Benim beklenen 4 temmuzdu ama erken doğdu 96 günlük şimdi. Başında nöbet tutuyorum 30. DakikalardaBenimki 75günlük canım. 5temmuz doğumlu.
Seninki ne zaman doğdu? Bu arada yarım saatlik uyku döngüsü yaşayan senin bebek miydi? Benim oğlan da yarım saatte uyandı bu gün iki kere. Hiç konuşmadan göz teması kurmadan pış pış yaparak uyuttum geri :) şimdi 1saat oldu uyuyor çok şükür :)
Sagol canim.Evet aşıdan gelince 2 saat uyudu .Hala uyanik .Biz istisnayizAfilim92 canım geçmiş olsun aşıdan sonra genelde uyuyor bebekler uyursa bari Eşin nöbet tutsun da Sen de biraz dinlenmiş olursun bugün
2.ay asilarimizi olduk .O kadar agladi ki hemen orda emzirmek istedim ama hickirmaktan ememedi.Simdi ellerini tuttum uyuyor surekli hickiriyor iç çekiyor .Insallah ateslenmez.Gitmeden icirdim calpol
Benimki hiç 1saat uyanık kalıp geri uyumadı4-5saat kalıyor uyumadan. Zaten uyandığında mesela emzirmek gaz çıkarmak altıno değiştirmek derken 1saat 15dk yı geçiyor ki. Nasıl hemen uyutcaz tekrar bilmiyorum. Benimki 10dk da emip doymuyor ki. 20-30dk durur memede emer yine doymaz aranır ağlar mama içer. Sonra gaz olur onla uğraşırız sonra altı kirlenir sonra uyumak istemez uyutmak için 1saat uğraşırım tam oldu derken yatağa koyunca gözlerini açar ya da 10dk sonra uyanır geri saatlerce uyumuş gibi... traccy nin kitabını bende hamileyken okumuştum çok faydalı aslında ama düzeni kurabilsek keşke. Özellikle gaz ve uyku büyük sorun
kıyamam yaa2.ay asilarimizi olduk .O kadar agladi ki hemen orda emzirmek istedim ama hickirmaktan ememedi.Simdi ellerini tuttum uyuyor surekli hickiriyor iç çekiyor .Insallah ateslenmez.Gitmeden icirdim calpol
Aynen doğru diyorsun bi de çocuk çok aşırı uyarılıp yorulunca da uyuyamıyor. O yüzden uyku işaretlerine dikkat ediyorum. İlk esnemede uyutmaya çalışıyorum. Beyaz gürültü açıyorum yarım kundak yapıyorum sırtına vuruş bi taraftan da şşş diyorum. Aslında birkaç gündür böyle dalıyor uykuya.ama dediğim gibi gaz geliyor kaka geliyor kusma geliyor pat uyanıyor yawrum. Sonra onla uğraşırken tekrar acıkma saati gazı altının değişmesi geliyor. Kısır döngü oluyor. Ben de kitabı okuduğumda aa ne kadar güzel easy yöntemi. Bebek olunca uygularım diyodum ama gaz her şeyi değiştirdi. Dediğin gibi kitapta gaza değinmemiş o kadar. Gazdan dolayı uyuyamayınca bütün düzen bozuluyor.yarım saat uyudu geri uyandı gaz çıkardı biraz. Şimdi tekrar uyuttum bakalım kaç dk uyuyacak. Daha kahvaltı yapamadım bile. Çayım buz gibi oldu tam sofraya oturacaktım uyandı
Canım sütünün çok olduğuna nasıl karar veriyrsn? Yada bebeğin bitiremediğine? Ben oğlumu yarıms saat emziriyorum baZen kendisi bırakıyor bazen ben çekiyorum ama bakıyrm hala süt var memede.. bunun bitmesi mi gerekiyor?kızlar doğumdan sonra sütü çok olup da sonradan azalan var mı? şuan sütüm fazla. bebeğim hepsini bitiremiyor. stok yapmalı mıyım?
Darisi basiniza canim .Insallah sorunsuz atlatiriz .Durup durup ağlıyor hala ic cekiyor .Orda direk meme verdim ama ememedi .Öğlene kadar yüzüme bakmadi .Korktum memeyi almayacak diye.Simdilik bir sey yok emiyor şükür.Hadi geçmiş olsun cnm çokmu ağladı kıyamam yakışıklıya , yarında sıra bizde benimde içim buruk şimdiden .
Yok canim orda aglamisti emzirince hemen susmuştu.kıyamam yaa1. ay aşısında da böyle olmuş muydu?
canım bende süt su tabancasından fışkırır gibi akıyo bebeğim boğulcakmış gibi oluyo öksürüyo falanCanım sütünün çok olduğuna nasıl karar veriyrsn? Yada bebeğin bitiremediğine? Ben oğlumu yarıms saat emziriyorum baZen kendisi bırakıyor bazen ben çekiyorum ama bakıyrm hala süt var memede.. bunun bitmesi mi gerekiyor?
ya kıyamamDarisi basiniza canim .Insallah sorunsuz atlatiriz .Durup durup ağlıyor hala ic cekiyor .Orda direk meme verdim ama ememedi .Öğlene kadar yüzüme bakmadi .Korktum memeyi almayacak diye.Simdilik bir sey yok emiyor şükür.
Yok canim orda aglamisti emzirince hemen susmuştu.
Bazen benm oğlumda sinirleniyo memede çekiyrm bakıyrm süt bitti mi diye fışkırıyo. Sanırım ondan rahatsz oluyor. Ama benm göğsüm pek taş gibi olmuyor yumuşak genelde. Bazen gece uzun emmezse sertleşip akıyor.. yumuşak olduğu için hiç sağmayı düşünmedm ben. Bu fışkırmaya nasıl çözüm bulucaz şuan savaşıyor mesela memede sinirleniyorcanım bende süt su tabancasından fışkırır gibi akıyo bebeğim boğulcakmış gibi oluyo öksürüyo falanbi de göğsüm taş gibi oluyo sağmazsam ağrı falan oluyo. hatta ilk başlarda gece böyle oldu ağrı falan vardı göğsümde çok doluydu uyku tatlı geldiği için gece sağmaya üşendim ve sabah mastit olarak uyandım ateşim çıktı çok halsizdim ve memede korkunç bi ağrı bu yüzden antibiyotik kullandım o da alerji yaptı bütün vücudum kabardı kaşıntıdan resmen ağladığımı hatırlıyorum. sırf süt sağmaya üşendiğim için başıma neler geldi
Canım benimde ilk ay sütüm senin gibiydi lll de fazla sütle ilgili bir makale vardı burda kızlardan biri oaylaşmıştı. Orada fazla sütü olanlar sağım yapmayın sağdıkça artar diyordu. Meme 3. Ayda bebeğin ihtitacına göre süt üretmeyi öğreniyormuş o zamana kadar sağın fakat her sağımda sağdığınız miktarı azaltın diyordu. Çok sağdıkça artar süt diye.bebek için de farklı emzirme pozisyonları uygulayın diyordu rahat emmesi için. Ben bunları uyguladım rezene çayı falan içmedim. Günde 2 kez sağıyordum sağdım ama miltarları azalttım 1 e indirdim sağmayı sonra gerçekten sütüm normale döndü sağımı bıraktım. Bir bak istersen canım sendecanım bende süt su tabancasından fışkırır gibi akıyo bebeğim boğulcakmış gibi oluyo öksürüyo falanbi de göğsüm taş gibi oluyo sağmazsam ağrı falan oluyo. hatta ilk başlarda gece böyle oldu ağrı falan vardı göğsümde çok doluydu uyku tatlı geldiği için gece sağmaya üşendim ve sabah mastit olarak uyandım ateşim çıktı çok halsizdim ve memede korkunç bi ağrı bu yüzden antibiyotik kullandım o da alerji yaptı bütün vücudum kabardı kaşıntıdan resmen ağladığımı hatırlıyorum. sırf süt sağmaya üşendiğim için başıma neler geldi
Sütünüz kendiliğinden mi fışkırıyor yoksa sıktığınz zaman mı??Canım benimde ilk ay sütüm senin gibiydi lll de fazla sütle ilgili bir makale vardı burda kızlardan biri oaylaşmıştı. Orada fazla sütü olanlar sağım yapmayın sağdıkça artar diyordu. Meme 3. Ayda bebeğin ihtitacına göre süt üretmeyi öğreniyormuş o zamana kadar sağın fakat her sağımda sağdığınız miktarı azaltın diyordu. Çok sağdıkça artar süt diye.bebek için de farklı emzirme pozisyonları uygulayın diyordu rahat emmesi için. Ben bunları uyguladım rezene çayı falan içmedim. Günde 2 kez sağıyordum sağdım ama miltarları azalttım 1 e indirdim sağmayı sonra gerçekten sütüm normale döndü sağımı bıraktım. Bir bak istersen canım sende
sanırım bi çözüm yokBazen benm oğlumda sinirleniyo memede çekiyrm bakıyrm süt bitti mi diye fışkırıyo. Sanırım ondan rahatsz oluyor. Ama benm göğsüm pek taş gibi olmuyor yumuşak genelde. Bazen gece uzun emmezse sertleşip akıyor.. yumuşak olduğu için hiç sağmayı düşünmedm ben. Bu fışkırmaya nasıl çözüm bulucaz şuan savaşıyor mesela memede sinirleniyor
gerçekten sağdıkça daha da çoğalıyor. bakıyorum hemen teşekkürler :) 10 gün sonra iki aylık oluyoruz hala aynı durumdayım şuan.Canım benimde ilk ay sütüm senin gibiydi lll de fazla sütle ilgili bir makale vardı burda kızlardan biri oaylaşmıştı. Orada fazla sütü olanlar sağım yapmayın sağdıkça artar diyordu. Meme 3. Ayda bebeğin ihtitacına göre süt üretmeyi öğreniyormuş o zamana kadar sağın fakat her sağımda sağdığınız miktarı azaltın diyordu. Çok sağdıkça artar süt diye.bebek için de farklı emzirme pozisyonları uygulayın diyordu rahat emmesi için. Ben bunları uyguladım rezene çayı falan içmedim. Günde 2 kez sağıyordum sağdım ama miltarları azalttım 1 e indirdim sağmayı sonra gerçekten sütüm normale döndü sağımı bıraktım. Bir bak istersen canım sende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?