2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Anladım. 3 ayı yarın dolacak ama bizim kolik hala bitmedi, kolik bitmeden bir de sünnet yaptırırsam hiç susmaz diye korkuyorum bir de şuan bulunduğum ülkedeki doktorlara pek güvenmiyorum, Türkiye'de yaptırmak istiyorum o yüzden

Bizimkiler 3 ayı doldurdu 4. aya girdik artık hatta seninki de öyle değil mi?

Benimki 75günlük canım. 5temmuz doğumlu.
Seninki ne zaman doğdu? Bu arada yarım saatlik uyku döngüsü yaşayan senin bebek miydi? Benim oğlan da yarım saatte uyandı bu gün iki kere. Hiç konuşmadan göz teması kurmadan pış pış yaparak uyuttum geri :) şimdi 1saat oldu uyuyor çok şükür :)

Benim beklenen 4 temmuzdu ama erken doğdu 96 günlük şimdi. Başında nöbet tutuyorum 30. Dakikalarda

Afilim92 canım geçmiş olsun aşıdan sonra genelde uyuyor bebekler uyursa bari Eşin nöbet tutsun da Sen de biraz dinlenmiş olursun bugün

Afilim92 canım geçmiş olsun aşıdan sonra genelde uyuyor bebekler uyursa bari Eşin nöbet tutsun da Sen de biraz dinlenmiş olursun bugün
Sagol canim.Evet aşıdan gelince 2 saat uyudu .Hala uyanik .Biz istisnayiz
Mızmızlanıyor atesi yukselmeye basladi elimde ates olcer nobet simdiden basladi valla.

kızlar doğumdan sonra sütü çok olup da sonradan azalan var mı? şuan sütüm fazla. bebeğim hepsini bitiremiyor. stok yapmalı mıyım?

2.ay asilarimizi olduk .O kadar agladi ki hemen orda emzirmek istedim ama hickirmaktan ememedi. Simdi ellerini tuttum uyuyor surekli hickiriyor iç çekiyor .Insallah ateslenmez.Gitmeden icirdim calpol

Hadi geçmiş olsun cnm çokmu ağladı kıyamam yakışıklıya , yarında sıra bizde benimde içim buruk şimdiden .

Tüm bunlar olurken hiç esnemiyormu ?

Sen bu yaptığın yönteme devam et canım böyle böyle alışıyorlar zaten bizde böyle başladık , ha uyanma kısmına gelince o bazen bizde de oluyor mesela bugün saat 12-17 arası hep kısa kısa uyudu uyandı gün günü tutmuyor ama bazende mışıl mışıl uyuyor , ilk esneme çok önemli onu yakaladığında ne yapıyorsan hızlıca bitirip uyku moduna geçmek çok işe yarıyor bizde

kızlar doğumdan sonra sütü çok olup da sonradan azalan var mı? şuan sütüm fazla. bebeğim hepsini bitiremiyor. stok yapmalı mıyım?
Canım sütünün çok olduğuna nasıl karar veriyrsn? Yada bebeğin bitiremediğine? Ben oğlumu yarıms saat emziriyorum baZen kendisi bırakıyor bazen ben çekiyorum ama bakıyrm hala süt var memede.. bunun bitmesi mi gerekiyor?

Hadi geçmiş olsun cnm çokmu ağladı kıyamam yakışıklıya , yarında sıra bizde benimde içim buruk şimdiden .
Darisi basiniza canim .Insallah sorunsuz atlatiriz .Durup durup ağlıyor hala ic cekiyor .Orda direk meme verdim ama ememedi .Öğlene kadar yüzüme bakmadi .Korktum memeyi almayacak diye.Simdilik bir sey yok emiyor şükür.
kıyamam yaa 1. ay aşısında da böyle olmuş muydu?
Yok canim orda aglamisti emzirince hemen susmuştu.

canım bende süt su tabancasından fışkırır gibi akıyo bebeğim boğulcakmış gibi oluyo öksürüyo falan bi de göğsüm taş gibi oluyo sağmazsam ağrı falan oluyo. hatta ilk başlarda gece böyle oldu ağrı falan vardı göğsümde çok doluydu uyku tatlı geldiği için gece sağmaya üşendim ve sabah mastit olarak uyandım ateşim çıktı çok halsizdim ve memede korkunç bi ağrı bu yüzden antibiyotik kullandım o da alerji yaptı bütün vücudum kabardı kaşıntıdan resmen ağladığımı hatırlıyorum. sırf süt sağmaya üşendiğim için başıma neler geldi

ya kıyamam birinci ayda benimki de emzirince susmuştu 2. ay olmadık daha. uff kuzuları öyle ağlarken görmek çok zor yaa

Bazen benm oğlumda sinirleniyo memede çekiyrm bakıyrm süt bitti mi diye fışkırıyo. Sanırım ondan rahatsz oluyor. Ama benm göğsüm pek taş gibi olmuyor yumuşak genelde. Bazen gece uzun emmezse sertleşip akıyor.. yumuşak olduğu için hiç sağmayı düşünmedm ben. Bu fışkırmaya nasıl çözüm bulucaz şuan savaşıyor mesela memede sinirleniyor

Canım benimde ilk ay sütüm senin gibiydi lll de fazla sütle ilgili bir makale vardı burda kızlardan biri oaylaşmıştı. Orada fazla sütü olanlar sağım yapmayın sağdıkça artar diyordu. Meme 3. Ayda bebeğin ihtitacına göre süt üretmeyi öğreniyormuş o zamana kadar sağın fakat her sağımda sağdığınız miktarı azaltın diyordu. Çok sağdıkça artar süt diye.bebek için de farklı emzirme pozisyonları uygulayın diyordu rahat emmesi için. Ben bunları uyguladım rezene çayı falan içmedim. Günde 2 kez sağıyordum sağdım ama miltarları azalttım 1 e indirdim sağmayı sonra gerçekten sütüm normale döndü sağımı bıraktım. Bir bak istersen canım sende

Sütünüz kendiliğinden mi fışkırıyor yoksa sıktığınz zaman mı??

sanırım bi çözüm yok fazla gelmesin diye sağdıkça daha da çoğalıyo süt. adaçayı falan sütü azaltıyomuş sanırım ama bu sefer de bebeğime yetmezse diye korkuyorum hiçbişey denemiyorum o yüzden.

gerçekten sağdıkça daha da çoğalıyor. bakıyorum hemen teşekkürler :) 10 gün sonra iki aylık oluyoruz hala aynı durumdayım şuan.

14.30da uyandı gayet güzel emdi kaka yaptı temizledik 15.30 da esnemeye başladı hemen uyutmaya başladım yarım saat sonunda zorla uyuttum ki yatağa koyar koymaz uyandı. Sonra aldım omzuma bi 20 dak tekrar uyudu koydum 5 dakika sonra uyandı. Şiş kırmızı gözlerle o zamandan beri asla uyutamadım. Sinirden dolaba sardım kucağımda oğluşla dılapta be var ne yok yedim. Kendimi okaliptüs ağacı gibi hissediyorum üzerimde koalamla. Ayağımda hiç sallamamıştım en son aklıma o geldi ve koydum 2 dakikada uyudu daha doğrusu bayıldı. Bazen istifa etmek istiyorum ama öyle bi müessese değilmiş annelik. Çok zor çook. Ama yine de çok tatlı. Ha birde çekince bebek gülmes sesi çıkaran puset oyuncağı almıştık uyusun diye onu getirdim oynatıyordum çektim bi güldü oyuncak bizimki acayip korktu çığlık çığlıpa ağlamaya başladı şok oldum. Akşam tekrar denedim gerçekten korktu mu diye aynı tepkiyi verdi. Şaşırdım ne yapacağımı. Pusette yatıp gezmez uyumaz. Arabada pusetine yatmaz. Boşuna aldık herşeyi valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…