- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.781
Bebek ilk memede çekmeye başlayınca ağzından alınca memeyi fışkırıyor canım. Birde uzun süre emzirmezsem baya akıyor yatak falan ıslanıyor. Ama dediğim şeyleri yapınca benim baya azaldı o sorunumSütünüz kendiliğinden mi fışkırıyor yoksa sıktığınz zaman mı??
canım sağdığın sütleri biriktirdin mi peki her ihtimale karşı?Canım benimde ilk ay sütüm senin gibiydi lll de fazla sütle ilgili bir makale vardı burda kızlardan biri oaylaşmıştı. Orada fazla sütü olanlar sağım yapmayın sağdıkça artar diyordu. Meme 3. Ayda bebeğin ihtitacına göre süt üretmeyi öğreniyormuş o zamana kadar sağın fakat her sağımda sağdığınız miktarı azaltın diyordu. Çok sağdıkça artar süt diye.bebek için de farklı emzirme pozisyonları uygulayın diyordu rahat emmesi için. Ben bunları uyguladım rezene çayı falan içmedim. Günde 2 kez sağıyordum sağdım ama miltarları azalttım 1 e indirdim sağmayı sonra gerçekten sütüm normale döndü sağımı bıraktım. Bir bak istersen canım sende
Evet canım 70 günlüğüz bizde bende makaleyi okuduktan sonra sağımı kademeli azalttım bebeği biraz üzerime yatırarak emzirdim rahat etsn diye ve iki parmağınla makas yap sık memeni akışı azaltmak için emzirirken. Ama sağımı kesinlikle azalt. Rezene falan içiyorsan içmegerçekten sağdıkça daha da çoğalıyor. bakıyorum hemen teşekkürler :) 10 gün sonra iki aylık oluyoruz hala aynı durumdayım şuan.
Biriktirdim tabi canım. Buzlukta epey birikti. Özellikle ilk sütler kolostrum sarı onları saklıyorum inş olmaz ama direnci düşerse falan onlardan vercem.canım sağdığın sütleri biriktirdin mi peki her ihtimale karşı?
Ben de bazen istifa etmek istiyorum diyorum :)Eki Görüntüle 2190421
14.30da uyandı gayet güzel emdi kaka yaptı temizledik 15.30 da esnemeye başladı hemen uyutmaya başladım yarım saat sonunda zorla uyuttum ki yatağa koyar koymaz uyandı. Sonra aldım omzuma bi 20 dak tekrar uyudu koydum 5 dakika sonra uyandı. Şiş kırmızı gözlerle o zamandan beri asla uyutamadım. Sinirden dolaba sardım kucağımda oğluşla dılapta be var ne yok yedim. Kendimi okaliptüs ağacı gibi hissediyorum üzerimde koalamla. Ayağımda hiç sallamamıştım en son aklıma o geldi ve koydum 2 dakikada uyudu daha doğrusu bayıldı. Bazen istifa etmek istiyorum ama öyle bi müessese değilmiş annelik. Çok zor çook. Ama yine de çok tatlı. Ha birde çekince bebek gülmes sesi çıkaran puset oyuncağı almıştık uyusun diye onu getirdim oynatıyordum çektim bi güldü oyuncak bizimki acayip korktu çığlık çığlıpa ağlamaya başladı şok oldum. Akşam tekrar denedim gerçekten korktu mu diye aynı tepkiyi verdi. Şaşırdım ne yapacağımı. Pusette yatıp gezmez uyumaz. Arabada pusetine yatmaz. Boşuna aldık herşeyi valla
Hmm anladm cnm benm öyle değil süt varmı diye yoklarken sıkıyrm ozaman fışkıryr bazen suratına geliyo çok komik oluyor. Sanırım bu normal ozaman. Ama neden sinirleniyor memede anlamıyorum. Meme reddi desem hep yapmıyor bazen yapıyorBebek ilk memede çekmeye başlayınca ağzından alınca memeyi fışkırıyor canım. Birde uzun süre emzirmezsem baya akıyor yatak falan ıslanıyor. Ama dediğim şeyleri yapınca benim baya azaldı o sorunum
Bebeğin uykusu varken, tabii çok da yorulmuş olmayacak 2 saati geçmemiş olsun uyanıklığı, henüz uyanık ve gözleri açıkken beşiğine yatiracaksin yanında duracaksın seni görebileceği şekilde hatta pispislayabilirsin şsş diyebilirsin ağlayana kadar bekliceksin. Azıcık ağlarsa sakinleştirmeye caliscaksin ama sakinlesmiyorsa kucağına alıp sakinleştirip tekrar yatiracaksin. Kucağında uyumasına izin yok. Bu şekilde uyuyana kadar ugrascaksin
Atakta olabilir canım. Benim hiç ağlamayan oğlum 1 haftadır meme geç kaldı mı falan sinir yapmaya başladı ağlayıp memeyi almıyor. Israr etmiyorum ya da bırakıyorum hem ağlıyor hem tutmak istedikçr tutup bırakıyor kendi kendine sakinleşince emmeye başlıyor. Evet ya özellikle gece çocuğun yüzü gözü kıyafetleri sütten ıslanıyor loş ışıkta emzirmeye çalışırken:)Hmm anladm cnm benm öyle değil süt varmı diye yoklarken sıkıyrm ozaman fışkıryr bazen suratına geliyo çok komik oluyor. Sanırım bu normal ozaman. Ama neden sinirleniyor memede anlamıyorum. Meme reddi desem hep yapmıyor bazen yapıyor
Ne güzel yaa benim sütüm çok az, maşallah diyeyim öncelikle, benim de uzun süre geçtiğinde sızma başlıyor atletim ıslanıyor sağıp bakıyorum azıcık bir şey çıkıyor anlayamıyorumBebek ilk memede çekmeye başlayınca ağzından alınca memeyi fışkırıyor canım. Birde uzun süre emzirmezsem baya akıyor yatak falan ıslanıyor. Ama dediğim şeyleri yapınca benim baya azaldı o sorunum
kızlar doğumdan sonra sütü çok olup da sonradan azalan var mı? şuan sütüm fazla. bebeğim hepsini bitiremiyor. stok yapmalı mıyım?
kendiliğindenSütünüz kendiliğinden mi fışkırıyor yoksa sıktığınz zaman mı??
kolostrumları falan ben de biriktirdim ama direnci düştüğünde vermek aklıma gelmemişti iyi fikirmişBiriktirdim tabi canım. Buzlukta epey birikti. Özellikle ilk sütler kolostrum sarı onları saklıyorum inş olmaz ama direnci düşerse falan onlardan vercem.
oyy masallah kuzuya.Eki Görüntüle 2190421
14.30da uyandı gayet güzel emdi kaka yaptı temizledik 15.30 da esnemeye başladı hemen uyutmaya başladım yarım saat sonunda zorla uyuttum ki yatağa koyar koymaz uyandı. Sonra aldım omzuma bi 20 dak tekrar uyudu koydum 5 dakika sonra uyandı. Şiş kırmızı gözlerle o zamandan beri asla uyutamadım. Sinirden dolaba sardım kucağımda oğluşla dılapta be var ne yok yedim. Kendimi okaliptüs ağacı gibi hissediyorum üzerimde koalamla. Ayağımda hiç sallamamıştım en son aklıma o geldi ve koydum 2 dakikada uyudu daha doğrusu bayıldı. Bazen istifa etmek istiyorum ama öyle bi müessese değilmiş annelik. Çok zor çook. Ama yine de çok tatlı. Ha birde çekince bebek gülmes sesi çıkaran puset oyuncağı almıştık uyusun diye onu getirdim oynatıyordum çektim bi güldü oyuncak bizimki acayip korktu çığlık çığlıpa ağlamaya başladı şok oldum. Akşam tekrar denedim gerçekten korktu mu diye aynı tepkiyi verdi. Şaşırdım ne yapacağımı. Pusette yatıp gezmez uyumaz. Arabada pusetine yatmaz. Boşuna aldık herşeyi valla
Ben çok sabırsız biriyim ve hiç bebek istemiyordum. Şimdi oğlumu çok seviyorum ama eşim olmasa dayanamayabilirdim sanırım. Eşim evde olduğu sürece gece gündüz hep bakıyor. Geceleri ben uykusuzluğa dayanamıyorum emzirirken uyurum diye kalkıp arkamdan gelir emzirme koltuğunun yanında bekler. Geçecek eminim baya atlattık 3 ay oldu nerdeyse bebekkerimiz ama zormuş gerçekten. Anne olmak heö çok özel hem zor bir öğretiymiş. Bambaşka bir insan olduk hepimizoyy masallah kuzuya.
Canim biz koala anneleri hep ayniyiz. Ben de hic bu kadar zor olacagini tahmin etmiyordum. Bebek bu, emer uyur diye konusurduk esimle. İkimiz de daha once yenidogan bebek dogru duzgun gormemisiz. O ne özgüvense
5 dk uyuyor 10 dk geri emiyor uyumak icin. Cok kotu alisti boylegece de esim salonda
acaba ağzında pamukçuk falan olabilir mi? ben şuan pamukçukla uğraşıyorum malesef ve senin anlattığın gibi yapıyodu ağzı acıdığı için.Hmm anladm cnm benm öyle değil süt varmı diye yoklarken sıkıyrm ozaman fışkıryr bazen suratına geliyo çok komik oluyor. Sanırım bu normal ozaman. Ama neden sinirleniyor memede anlamıyorum. Meme reddi desem hep yapmıyor bazen yapıyor
Sen bu yaptığın yönteme devam et canım böyle böyle alışıyorlar zaten bizde böyle başladık , ha uyanma kısmına gelince o bazen bizde de oluyor mesela bugün saat 12-17 arası hep kısa kısa uyudu uyandı gün günü tutmuyor ama bazende mışıl mışıl uyuyor , ilk esneme çok önemli onu yakaladığında ne yapıyorsan hızlıca bitirip uyku moduna geçmek çok işe yarıyor bizde
Benim beklenen 4 temmuzdu ama erken doğdu 96 günlük şimdi. Başında nöbet tutuyorum 30. Dakikalarda
Komtrol edeyim cnm olablr hiç aklıma gelmemiştiacaba ağzında pamukçuk falan olabilir mi? ben şuan pamukçukla uğraşıyorum malesef ve senin anlattığın gibi yapıyodu ağzı acıdığı için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?