2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Galiba 30. Dakikada hafif uykudan derin uykuya geçiyor bizimkiler. Şuanda uyku geçişleri çok belirginmis hafif uyanıyor bebekler ve geri uyumalari gerkyrms ama uyutulduklari şekilde istiyorlarmış her şeyi. Biraz buyusunler gecer bu durum herhalde. Uyku meleği sayfasının videosunda geri uyutmaya çalışın mutlaka 6 hafta sonunda basaracaksiniz diyordu

Canım bunun için önce biraz sağıp akışı yavaşlatmanız gerekiyor , kitapta okumuştum.

Ne babalar var hey maşallah. O kadar sinir oluyorum ki eşim asla yardım etmiyor. Ya da ederse de binbir lafimla. Ilk defa isten erken çıktı. 2 saat oyala da dinleneyim dedim. Çocuğu almış tv açmış. El kadar bebe tv izliyor. Normal zamanda da azıcık versem ya acıktı anası diye kucağıma geri veriyor ya da altına etmiş bu diyor. Asiri yipratici. Aileden uzaktayim 7/24 bende. Resmen kendim buyutuyorum. Gece kalkması falan da olmaz. Uykusuzluğu hep ben çekerim. Sandalye yaninda falan bekliyor deyince maşallah dedim inan. Sanmıyorum ama darısı bizimkine

Çok haklısın canım gerçekten zormuş , anne olunca anlarsın dedikleri doğruymuş , dün kızım aç ama ısrarla yemezken ( gece saat 04:00 ) kızımla konuşuyorum sanki anlayacak gibi hadi yavrum ne olur ye diye yalvarıyorum :) sonuç yemedi uyudu , 1 saate varmadan uyandı geri deli gibi ağlıyor niye acıkmış

Bu aralar atak dönemindeyiz düzenimiz kaçtı ama normalde gece 2 ile gündüz 8 arasında uyuyor arada ben kaldırıp besliyorum , gündüz de öğlene kadar beslen bez değiştir gaz çıkart sonra uyutuyorum , öğleden sonra yattığında 1,5 -2 saat arası uyur ama ben uyutmadan oynatıp konuşuyorum iyice yoruyorum onu , nasıl uyuttuğuma gelince seninle aynı uyandığında hemen besliyorum altını alıyorum baktım agu ınga diyor oynuyorum biraz esneyince hemen konusmayı kesiyorum kucağıma alıp pışpışlıyorum. Sonra gözleri dalgın ve tek bi yöne bakmaya başladığında yada kapanır gibi oldugunda hemen yerine koyup sallıyorum bazen direnmeden uyuyor , direnirse yanına saç kurutma makinası sesini açıp görünmeden sallıyorum uyuyor. ( kitapta uyumuyorsa görsel uyaranları kaldırın diyor )

Türkler bebeğin yüzüne örtü örter o yüzden ben de bilmeden öyle yapıyordum hala daha yapıyorum

Gece uykusu güzelmiş canım maşallah. Darısı bize :)biz sabah 6buçukta başlıyoruz mesaiye gözler çakmak çakmak. Sonra da saat 10a kadar uyumadan duruyor. Yarın uyutmaya çalışcam inş bu günkü gibi uyur biraz.
peki 2ye kadar ne durumdasınız akşam kaçta uyuyor?
Havalar soğumadan banyo yaptırıyordum her gün ardından besleme sonra uyku. Rutin yapmaya çalıştım ama şimdi her gün banyo olmuyor. Akşam 7-8gibi uyutmaya çalışıyorum. 10civarı yine uyanıyor besliyorum altını alıyorum gazını çıkarıyorum derken nerdeyse 1Saat geçiyor yine uyku da açılıyor. Sen gece beslemeyi nasıl yapıyorsun uyanmıyor mu ya da emip uyuyorsa gazını nasıl çıkarıyorsun?

Bi de ben hem emziriyorum hem de mama veriyorum. Sen sadece emziriyor musun? Doyup doymadığını anlayamıyorum ben ne versem açıyor ağzını çocuk :)

Doğrudur uyku döngüleri oluyor diye okumuştum. Bende o videolara baktım bu gün :) inş başarırız da emeğimize değer canım. Uykusuluk çok zor gerçekten. Hele ben gece 12 dedi mi yatıp sabah erken kalkan biriydim. Ayrıca gündüz uykusunu da hiç sevmem ve de uyuyamam. Aşırı yorgun olunca uyudum kaldım mecbur ama uyanınca baş ağrısı halsizlik şaşkınlık oluyor sarhoş gibi oluyorum. Şu karartma perdeleri düşünüyorum alsam mı diye. Bebekten çok bana yararı olacak sanırım :)

biz de inanilmaz rahata alismistik 5 yillik evliydik 6ya girince dogdu. Suan uykusuzluk beni zorluyor. Basim donuyor gun icinde. Bir de burada yalnizim.
Babasi nasil oyaliyor yaa biraz taktik versen =)

bizim adam haftasonu bile gece gidip salonda uyuyor. Haftaici= ertesi gun is var h.sonu= bir haftasonum var.
Benim neyim var??? Hic.

biz de inanilmaz rahata alismistik 5 yillik evliydik 6ya girince dogdu. Suan uykusuzluk beni zorluyor. Basim donuyor gun icinde. Bir de burada yalnizim.
Babasi nasil oyaliyor yaa biraz taktik versen =)
Bizim de evliliğimizin altıncı yılı anca kendimi cesaretli hissettim bebek sahibi olmak için ama gerçekten de rahat geçen zamandan sonr ilk ay afallamıştım ben ne halt ettim demiştim üçüncü aydayız çok alıştığım söylenemez bazen de böyle düşündüğüm için vicdan yapıyorum. Vitamin almıyorsan al ihmal etme cnm

Yalnız değilsin canım :)

Türkler bebeğin yüzüne örtü örter o yüzden ben de bilmeden öyle yapıyordum hala daha yapıyorum

Annem de hep der” ben sizin yüzünüzü açmazdım uslu olun diye “ ilk 2 mizde işe yaramışta 3. Müz fena ona sökmemiş :))

Gün içinde sürekli uyuyor canım 2-3 saatlik döngüyle düşün 1 saati oyun doyurma falan yarım saat uyutma çabası 1- 1,5 saat uyuyor bu şekilde saat gece 10 oluyor 10’dan gece 2 ye kadar uyanık kalıyor , gece 2 gibi uyuyor sonra uyandırmadan yediriyorum karnı açsa biliyosam mama veriyorum yatmadan sağlam yediyse emziriyorum ( zaten uyku sersemi emiyo rahat ) uyku öncesi bi rutinimiz yok sadece beşiğe koyuğ sallarken emzik veriyorum . Tabi bu aralar bunlar bozuldu atak haftasındayız anı anına tutmuyor. Sana yolladığım testi yaptın mı senin bebeğin nazlı bebek olabilir emme reflexi vardır ve sen aç olmasa da aç sanıp doyurmaya çalısıyorsundur böyle oldukcada kısır döngü oluyordur gaz -meme diye önce bunu çözmeni öneririm bir rutin yap bence emiyorsa 2 saat sonra mamaysa 4 saat sonra besle bu müddetde isterse oyalamaya çalıs emzik ver ( fazla tok çocukda uyumazmıs , midenim sindirmesi lazımmış uykua gecmek için )

Offf bende de var. 10 sene evlilik ve 37 yaşındayım. O kdr rahata alışmışım ki. Benimde aklımdan aynı düşünceler geçiyor arada, sonra kötü hissediyorum. Yalnız değiliz belkide normal çok büyük değişim yaşıyoruz.

Benim ikizler birbirinden tamamen farklılar. Uyku konusunda da. Ben uyku eğitimi ile ilgili daha bir şey yapamadım. İkizde rutin oluşturmak çok zor. Birini akşam 8 de götürüp odasında yatağına yatırıyorum. 15 dakka sonra gidip baktığımda kendiliğinden uyumuş. Huyu değişmezsr rüya gibi. Diğeri ise tam cadı. Gözlerinden uyku akıyor ama inat ediyor, sallamak gerekiyor. Bazen biz ne yaparsak yapalım doğuştan gelen bir mizac var. Cadı olan bana çekmiş, diğeri babaya ( neredeyse yatağa yatmadan uyumaya başlar eşim, ben çok zorlanırım uykuya dalmakta)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…