2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar, çocuk gelişimi ile ilgili kitap öneriniz var mı? Uyku vs değilde daha ileriki dönemler için. Dr de bakim dedim ohooo bin tane kitap var. Zamanımız çok değerli bilemedim ne alacağımı.

Yanlış hatırlamıyorsam senin ikizlerin vardı değil mi, iki kat değişim yani:)

Ay okudum da yorumu, hay maşallah dedim. :)

Çok haklısın kendi mizaçları var biz sadece yardımcı olabiliyoruz o kadar .

Aynen sorma. Doktor iki yumurta nakili için emin misin diye sormuştu. Tek deseydim nasıl olurdu diye düşünürken buluyorum kendimi bazen. Gene vicdan azabı sonrası

Ayy bizde eşimle garanti olsun diye 2 tane koyduralım diye gitmiştik merkeze sonra dr geldi kaçtane istiyorsunuz dedi biz 2 dedik , dr risklerinden bahsetti , bakmasının zorlugundan falan caydırdı bizi , çok şükür 1 tanesi de tuttu geldi , şimdi düşünüyorum da 2 tane olsalardı tek başıma nasıl bakardım ki ...Allah sana kolaylık versin canım

Minaako canım senin bebişin gaz sıkıntısı yok sanırım ne güZel maşallahh.. benmki uyumak istesede gaz müsade etmiyorr

Bilmem ki vardır gaz sıkıntısı çünkü damla kullanıyoruz sana da yazmıstım ya nurse ve bio gaia kullanıyoruz işe yarıyor gaz çıkartıyor demekki , sen içinde gaz oldupunu ondan uyumadıgını nasıl anlıyorsun?

Gerçekten o konuda hakkını yiyemem hatta anne sütü sağ gece ben biberonla vereyim uyu sen diyor bazen bende oğluma biberon vermeye korkuyorum memeyi bırakır diye. Hayat müşterek yardım etmesi lazım ama işte her insan ayrı ayrı birşey diyemiyorsun ki. Allah sabır versin canım. Arada annen yamda kim yardım edebilecekse çağırsan olmaz mı?

biz de inanilmaz rahata alismistik 5 yillik evliydik 6ya girince dogdu. Suan uykusuzluk beni zorluyor. Basim donuyor gun icinde. Bir de burada yalnizim.
Babasi nasil oyaliyor yaa biraz taktik versen =)
Canım o eşimin içinden geliyor. Ben birşey yapmıyorum anaç ruhlu başak burcu. Eve koşarak geliyor oğlum oğlum diye ben isyan edince de keşke ben kalabilsem oğlumla sürekli falan diyor:) bizde 5 yıl sonra yaptık bebeği. Özel sektördeydim. İş hayatım falan hepsini dondurdum belki geri dönemeyeceğim. Böyle olunca şimdi kendimi kısıtlanmış hapsolmuş hissediyorum biraz daha büyüseler rahatlasak geçer bu ruh hali inş

Tam uyuyor bacaklarını karnına çekerek uyanıyor basıyor çığlığı.. ıkınıyor kıpkırmızı oluyor masajlar yağlar derken uyku kaçıyor 1 saat kıvrandryo nerdeyse ondan sonra gümbürtüyle gaz çıkattıyor gazla birlkte çoğu zaman kakada yapıyor.. daha gaz tam bitmeden nasıl rahatlıyorsa uyumaya başlıyor.tabi altını değiştrirken uyanıyor.. bu döngü sürekli tekrarlanıyor..

Bebeği Gece 4-5 saat kesintisiz uyuyanlar sütünüzü sağıyor musunuz??

Ya da gece sürekli kalkıp sağım yapıyor musunuz? Oğlum şimdi 5saat uyudu şoktayım resmen. Tek göğsümü emiyor şu an diğerini sağsam mı napsam bilemedim aşırı sütüm de yok mama destekli gidiyoruz.

Cnm benm oğlan genelde derin uykusunu uyur 4-5 saat ilk başlarda sağım yapıyordum. Sonra sıkıldım yoruldm yapmadm bi kaç kez göğsüm taş gibi uyandm kıyafetm sırılsıklam uyandm. İlk başta göğüs tıkanması olmuştu bende yine olur diye korktum bazen elle sağım yaptım. Sonra onuda bıraktım. Baktm meme terbiye oluyor zamanla 4-5 saat uyuduktan sonra tek göğsümü emiyor aradan 1.5-2 saat geçiyor yine uyanıyor öbür göğsümü emiyor. Bu süre içinde artk kıyafetm ıslanmıyor. Bir rutin oluştu sanırım.

Ne kadar süre emiyor peki canım? Ben göğsümün boşaldığını anlamıyorum. Bıraksam 30-40 dk Emer oğlum. Son sütü alsın istiyorum ama ne kadar emmesi gerek bilemiyorum. Mama veriyor musun peki sen? Sağmak sütü arttırır diyorlar ya gece kalkıp sağmam mı gerek acaba diyorum. Gerçi oğlum saat başı yada 2saatte bir kalkıyor bazen.

Aynen sorma. Doktor iki yumurta nakili için emin misin diye sormuştu. Tek deseydim nasıl olurdu diye düşünürken buluyorum kendimi bazen. Gene vicdan azabı sonrası
Canım benim dr.2 embriyo transferini kendi ısrarıyla yaptı desem yeridir ben transfere girene kadar adam gidip gelip bana dil döktü ama doğduktan sonra hiç pişman olmadım iyiki dr.u dinlemişim diyorum, yoksa ben kendime zor bakıyorum 2 çocuğa nasıl bakarım diye dr.u bile terslemiştim.
Bu arada şimdilik uyku konusunda rahatız ama ekim ayında kendi odalarına yatırmaya başlayacağım ve besikleri sallanmıyor. Bakalım nasıl olacak.
Şimdi biri park yatakta digeri benim yanımda uyuyor anakucaklarinda sallayıp uyuyunca yerlerine geçiriyorum ama boylar uzadı artık ana kucağına zor sığıyorlar ve benide zorlu bir mücadele bekliyor.

Canım kendisi bırakmazsa ben yarım saatte bitiriyorum emmeyi. Ben ne kadar doktora sorduysam yarım saaatten fazla tutma dediler.kilo alımı da iyi olunca yetiyor yarım saat diye düşünyrm. Benm bazen fışkırıyor sütüm ve oğlum bunu sevmiyor o yüzdende sağmyrm.mama vermiyorum bazen anneme bıraktğmda işim uzarsa ver diyorum o kadar. Evet ben sütümün gece emzrmyle arttğnı düşünyrm. Başta mama verirken bile mümnün mertebe gece mama yerine emzrmyi terch ettim..

Sütünüzün bol olması için bir şey yapıyor musunuz ya ben sagiyorum ikisinden ancak 60 cc geliyor bol sıvı da tuketiyorum

Sanırım 12. Hafta atağındayız. Bebeğim gece sürekli emmek istiyor neredeyse saat başı uyanmaya başladı
biz de 8.hafta versiyonundayiz. Cildircam, cok az kaldi. Baya bildigin uyumuyor ne gunduz ne gece. Ziril ziril. Emip emip kusuyor, herr dakika kalkiyor. Surunduruyor beni yaa kac gun surecek bu kabus
valla vicdan yapacak bir sey yok yaa. Daha lohusa sayiliriz. Hepimizin etrafinda anlayissiz bireyler var, birer ikiser tane. Bebeklerin duzeni yook. Yani lay lay lom durumdayim diyene pek inanmam.
Kaos suan tam olarak durumumuz.
Bizimkide öyle yapıyordu bir cinnet herşeyi çözdü şimdi ben bir koltukta o diğerinde yerde ev tipi anakucağında kız uyuyor
ya keske bebek uyusa da babasi da ben de uyusak. Artik gerisine takilmayacagim.
aynen oyle. Buyuk bir travma aslinda dogum.
Önce hayatin bitmis gibi hissediyorsun
Sonralarda ertelenmiş gibi.
Ben daha oradayim, bir oteye gecemedim
buyuseler ve baskalari da oyalayabilse...
Neymis bu 8.hafta boyle ya, ilk dogdugunda bile bu kadar huysuz degildi bu cocuk. Aşi flan olsaydi kesin aşiyi suclardim. Ama daha olmadi 2.ay aşisini.
patron çildirdi bu gece

Kafamin icinde oyun halisinin old mc donald sarkisi caliyor

Ek olarak memelerim 24 saat emmesinden oturu kipkirmizi oldu artik onlar da kafayi yedi. Dr emzik ver demisti ama zaten meme reddi yapmasaydi suan cok daha rahat olacaktim...

Emziksiz uyku egitimi verilemiyor mu acaba? Hep emzige rastliyorum surecte

Bizimkide basak burcu ama üşengeç olanından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…