- 7 Temmuz 2008
- 1.229
- 2.305
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.821
Yanlış hatırlamıyorsam senin ikizlerin vardı değil mi, iki kat değişim yani:)Offf bende de var. 10 sene evlilik ve 37 yaşındayım. O kdr rahata alışmışım ki. Benimde aklımdan aynı düşünceler geçiyor arada, sonra kötü hissediyorum. Yalnız değiliz belkide normal çok büyük değişim yaşıyoruz.
Aynen sorma. Doktor iki yumurta nakili için emin misin diye sormuştu. Tek deseydim nasıl olurdu diye düşünürken buluyorum kendimi bazen. Gene vicdan azabı sonrasıYanlış hatırlamıyorsam senin ikizlerin vardı değil mi, iki kat değişim yani:)
Ay okudum da yorumu, hay maşallah dedim. :)Gün içinde sürekli uyuyor canım 2-3 saatlik döngüyle düşün 1 saati oyun doyurma falan yarım saat uyutma çabası 1- 1,5 saat uyuyor bu şekilde saat gece 10 oluyor 10’dan gece 2 ye kadar uyanık kalıyor , gece 2 gibi uyuyor sonra uyandırmadan yediriyorum karnı açsa biliyosam mama veriyorum yatmadan sağlam yediyse emziriyorum ( zaten uyku sersemi emiyo rahat ) uyku öncesi bi rutinimiz yok sadece beşiğe koyuğ sallarken emzik veriyorum . Tabi bu aralar bunlar bozuldu atak haftasındayız anı anına tutmuyor. Sana yolladığım testi yaptın mı senin bebeğin nazlı bebek olabilir emme reflexi vardır ve sen aç olmasa da aç sanıp doyurmaya çalısıyorsundur böyle oldukcada kısır döngü oluyordur gaz -meme diye önce bunu çözmeni öneririm bir rutin yap bence emiyorsa 2 saat sonra mamaysa 4 saat sonra besle bu müddetde isterse oyalamaya çalıs emzik ver ( fazla tok çocukda uyumazmıs , midenim sindirmesi lazımmış uykua gecmek için )
Benim ikizler birbirinden tamamen farklılar. Uyku konusunda da. Ben uyku eğitimi ile ilgili daha bir şey yapamadım. İkizde rutin oluşturmak çok zor. Birini akşam 8 de götürüp odasında yatağına yatırıyorum. 15 dakka sonra gidip baktığımda kendiliğinden uyumuş. Huyu değişmezsr rüya gibi. Diğeri ise tam cadı. Gözlerinden uyku akıyor ama inat ediyor, sallamak gerekiyor. Bazen biz ne yaparsak yapalım doğuştan gelen bir mizac var. Cadı olan bana çekmiş, diğeri babaya ( neredeyse yatağa yatmadan uyumaya başlar eşim, ben çok zorlanırım uykuya dalmakta)
Ay okudum da yorumu, hay maşallah dedim. :)
Aynen sorma. Doktor iki yumurta nakili için emin misin diye sormuştu. Tek deseydim nasıl olurdu diye düşünürken buluyorum kendimi bazen. Gene vicdan azabı sonrası
Minaako canım senin bebişin gaz sıkıntısı yok sanırım ne güZel maşallahh.. benmki uyumak istesede gaz müsade etmiyorr
Gerçekten o konuda hakkını yiyemem hatta anne sütü sağ gece ben biberonla vereyim uyu sen diyor bazen bende oğluma biberon vermeye korkuyorum memeyi bırakır diye. Hayat müşterek yardım etmesi lazım ama işte her insan ayrı ayrı birşey diyemiyorsun ki. Allah sabır versin canım. Arada annen yamda kim yardım edebilecekse çağırsan olmaz mı?Ne babalar var hey maşallah. O kadar sinir oluyorum ki eşim asla yardım etmiyor. Ya da ederse de binbir lafimla. Ilk defa isten erken çıktı. 2 saat oyala da dinleneyim dedim. Çocuğu almış tv açmış. El kadar bebe tv izliyor. Normal zamanda da azıcık versem ya acıktı anası diye kucağıma geri veriyor ya da altına etmiş bu diyor. Asiri yipratici. Aileden uzaktayim 7/24 bende. Resmen kendim buyutuyorum. Gece kalkması falan da olmaz. Uykusuzluğu hep ben çekerim. Sandalye yaninda falan bekliyor deyince maşallah dedim inan. Sanmıyorum ama darısı bizimkine
Canım o eşimin içinden geliyor. Ben birşey yapmıyorum anaç ruhlu başak burcu. Eve koşarak geliyor oğlum oğlum diye ben isyan edince de keşke ben kalabilsem oğlumla sürekli falan diyor:) bizde 5 yıl sonra yaptık bebeği. Özel sektördeydim. İş hayatım falan hepsini dondurdum belki geri dönemeyeceğim. Böyle olunca şimdi kendimi kısıtlanmış hapsolmuş hissediyorumbiz de inanilmaz rahata alismistik 5 yillik evliydik 6ya girince dogdu. Suan uykusuzluk beni zorluyor. Basim donuyor gun icinde. Bir de burada yalnizim.
Babasi nasil oyaliyor yaa biraz taktik versen =)
Tam uyuyor bacaklarını karnına çekerek uyanıyor basıyor çığlığı.. ıkınıyor kıpkırmızı oluyor masajlar yağlar derken uyku kaçıyor 1 saat kıvrandryo nerdeyse ondan sonra gümbürtüyle gaz çıkattıyor gazla birlkte çoğu zaman kakada yapıyor.. daha gaz tam bitmeden nasıl rahatlıyorsa uyumaya başlıyor.tabi altını değiştrirken uyanıyor.. bu döngü sürekli tekrarlanıyor..Bilmem ki vardır gaz sıkıntısı çünkü damla kullanıyoruz sana da yazmıstım ya nurse ve bio gaia kullanıyoruz işe yarıyor gaz çıkartıyor demekki , sen içinde gaz oldupunu ondan uyumadıgını nasıl anlıyorsun?
Cnm benm oğlan genelde derin uykusunu uyur 4-5 saat ilk başlarda sağım yapıyordum. Sonra sıkıldım yoruldm yapmadm bi kaç kez göğsüm taş gibi uyandm kıyafetm sırılsıklam uyandm. İlk başta göğüs tıkanması olmuştu bende yine olur diye korktum bazen elle sağım yaptım. Sonra onuda bıraktım. Baktm meme terbiye oluyor zamanla 4-5 saat uyuduktan sonra tek göğsümü emiyor aradan 1.5-2 saat geçiyor yine uyanıyor öbür göğsümü emiyor. Bu süre içinde artk kıyafetm ıslanmıyor. Bir rutin oluştu sanırım.Bebeği Gece 4-5 saat kesintisiz uyuyanlar sütünüzü sağıyor musunuz??
Ya da gece sürekli kalkıp sağım yapıyor musunuz? Oğlum şimdi 5saat uyudu şoktayım resmen. Tek göğsümü emiyor şu an diğerini sağsam mı napsam bilemedimaşırı sütüm de yok mama destekli gidiyoruz.
Cnm benm oğlan genelde derin uykusunu uyur 4-5 saat ilk başlarda sağım yapıyordum. Sonra sıkıldım yoruldm yapmadm bi kaç kez göğsüm taş gibi uyandm kıyafetm sırılsıklam uyandm. İlk başta göğüs tıkanması olmuştu bende yine olur diye korktum bazen elle sağım yaptım. Sonra onuda bıraktım. Baktm meme terbiye oluyor zamanla 4-5 saat uyuduktan sonra tek göğsümü emiyor aradan 1.5-2 saat geçiyor yine uyanıyor öbür göğsümü emiyor. Bu süre içinde artk kıyafetm ıslanmıyor. Bir rutin oluştu sanırım.
Canım benim dr.2 embriyo transferini kendi ısrarıyla yaptı desem yeridir ben transfere girene kadar adam gidip gelip bana dil döktü ama doğduktan sonra hiç pişman olmadım iyiki dr.u dinlemişim diyorum, yoksa ben kendime zor bakıyorum 2 çocuğa nasıl bakarım diye dr.u bile terslemiştim.Aynen sorma. Doktor iki yumurta nakili için emin misin diye sormuştu. Tek deseydim nasıl olurdu diye düşünürken buluyorum kendimi bazen. Gene vicdan azabı sonrası
Canım kendisi bırakmazsa ben yarım saatte bitiriyorum emmeyi. Ben ne kadar doktora sorduysam yarım saaatten fazla tutma dediler.kilo alımı da iyi olunca yetiyor yarım saat diye düşünyrm. Benm bazen fışkırıyor sütüm ve oğlum bunu sevmiyor o yüzdende sağmyrm.mama vermiyorum bazen anneme bıraktğmda işim uzarsa ver diyorum o kadar. Evet ben sütümün gece emzrmyle arttğnı düşünyrm. Başta mama verirken bile mümnün mertebe gece mama yerine emzrmyi terch ettim..Ne kadar süre emiyor peki canım? Ben göğsümün boşaldığını anlamıyorum. Bıraksam 30-40 dk Emer oğlum. Son sütü alsın istiyorum ama ne kadar emmesi gerek bilemiyorum. Mama veriyor musun peki sen? Sağmak sütü arttırır diyorlar ya gece kalkıp sağmam mı gerek acaba diyorum. Gerçi oğlum saat başı yada 2saatte bir kalkıyor bazen.
Sütünüzün bol olması için bir şey yapıyor musunuz ya ben sagiyorum ikisinden ancak 60 cc geliyor bol sıvı da tuketiyorumCanım kendisi bırakmazsa ben yarım saatte bitiriyorum emmeyi. Ben ne kadar doktora sorduysam yarım saaatten fazla tutma dediler.kilo alımı da iyi olunca yetiyor yarım saat diye düşünyrm. Benm bazen fışkırıyor sütüm ve oğlum bunu sevmiyor o yüzdende sağmyrm.mama vermiyorum bazen anneme bıraktğmda işim uzarsa ver diyorum o kadar. Evet ben sütümün gece emzrmyle arttğnı düşünyrm. Başta mama verirken bile mümnün mertebe gece mama yerine emzrmyi terch ettim..
biz de 8.hafta versiyonundayiz. Cildircam, cok az kaldi. Baya bildigin uyumuyor ne gunduz ne gece. Ziril ziril. Emip emip kusuyor, herr dakika kalkiyor. Surunduruyor beni yaa kac gun surecek bu kabusSanırım 12. Hafta atağındayız. Bebeğim gece sürekli emmek istiyor neredeyse saat başı uyanmaya başladı
valla vicdan yapacak bir sey yok yaa. Daha lohusa sayiliriz. Hepimizin etrafinda anlayissiz bireyler var, birer ikiser tane. Bebeklerin duzeni yook. Yani lay lay lom durumdayim diyene pek inanmam.Bizim de evliliğimizin altıncı yılı anca kendimi cesaretli hissettim bebek sahibi olmak için ama gerçekten de rahat geçen zamandan sonr ilk ay afallamıştım ben ne halt ettim demiştim üçüncü aydayız çok alıştığım söylenemez bazen de böyle düşündüğüm için vicdan yapıyorum. Vitamin almıyorsan al ihmal etme cnm
ya keske bebek uyusa da babasi da ben de uyusak. Artik gerisine takilmayacagim.Bizimkide öyle yapıyordu bir cinnet herşeyi çözdü şimdi ben bir koltukta o diğerinde yerde ev tipi anakucağında kız uyuyor
aynen oyle. Buyuk bir travma aslinda dogum.Offf bende de var. 10 sene evlilik ve 37 yaşındayım. O kdr rahata alışmışım ki. Benimde aklımdan aynı düşünceler geçiyor arada, sonra kötü hissediyorum. Yalnız değiliz belkide normal çok büyük değişim yaşıyoruz.
buyuseler ve baskalari da oyalayabilse...Canım o eşimin içinden geliyor. Ben birşey yapmıyorum anaç ruhlu başak burcu. Eve koşarak geliyor oğlum oğlum diye ben isyan edince de keşke ben kalabilsem oğlumla sürekli falan diyor:) bizde 5 yıl sonra yaptık bebeği. Özel sektördeydim. İş hayatım falan hepsini dondurdum belki geri dönemeyeceğim. Böyle olunca şimdi kendimi kısıtlanmış hapsolmuş hissediyorumbiraz daha büyüseler rahatlasak geçer bu ruh hali inş
Bizimkide basak burcu ama üşengeç olanındanCanım o eşimin içinden geliyor. Ben birşey yapmıyorum anaç ruhlu başak burcu. Eve koşarak geliyor oğlum oğlum diye ben isyan edince de keşke ben kalabilsem oğlumla sürekli falan diyor:) bizde 5 yıl sonra yaptık bebeği. Özel sektördeydim. İş hayatım falan hepsini dondurdum belki geri dönemeyeceğim. Böyle olunca şimdi kendimi kısıtlanmış hapsolmuş hissediyorumbiraz daha büyüseler rahatlasak geçer bu ruh hali inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?