- 20 Şubat 2007
- 3.968
- 7.240
- 683
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #63.841
benim esim de başak burcu C cisse0932 ama ben huyunu degistirdim baya, asiri titizdi mesela eskiden =))Bizimkide basak burcu ama üşengeç olanından
8.haftayi yazan çok oldu. Ben suana kadar hic bu kadar net atak belirtisi gormedim bebegimde. Hatta hafta falan da takip etmem genelde. 3 gundur cok fena. Daha duzelmez mi yaademlicaykeyfi 8. Haftada bizimde aynıydı. Hoş şimdide aynı
Ben şimdi sağsam belki okadar çıkmaz bile.. herçocuğun ihtiyacına göre olurmuş süt. Başlarda sütüm olsun diye galakto damla,lactamil, rezene,incir, dereotu,beyaz üzüm tükettim.tabiki bol su ve gece emzirmesine dikkat ettm. Sütüm çok olsun diye değil oğluma yetsin diye uğraştm. Moralde çok önemli bazı günler kuru çektiğini düşünyrmSütünüzün bol olması için bir şey yapıyor musunuz ya ben sagiyorum ikisinden ancak 60 cc geliyor bol sıvı da tuketiyorum
Evet ya bu 8.hafta baya zorladı bizi de uyku muyku yok. Dün gece soğukta pusetle 1 saat yürüdük zorla uyudu. 9.30 da yattık eşimle iki yanına bizde bayılıp uyuduk. Sabır diyorum sadece sabır geçecek. İnş geçer böyle kalmaz huyu suyubiz de 8.hafta versiyonundayiz. Cildircam, cok az kaldi. Baya bildigin uyumuyor ne gunduz ne gece. Ziril ziril. Emip emip kusuyor, herr dakika kalkiyor. Surunduruyor beni yaa kac gun surecek bu kabus
valla vicdan yapacak bir sey yok yaa. Daha lohusa sayiliriz. Hepimizin etrafinda anlayissiz bireyler var, birer ikiser tane. Bebeklerin duzeni yook. Yani lay lay lom durumdayim diyene pek inanmam.
Kaos suan tam olarak durumumuz.
ya keske bebek uyusa da babasi da ben de uyusak. Artik gerisine takilmayacagim.
aynen oyle. Buyuk bir travma aslinda dogum.
Önce hayatin bitmis gibi hissediyorsun
Sonralarda ertelenmiş gibi.
Ben daha oradayim, bir oteye gecemedim
buyuseler ve baskalari da oyalayabilse...
Neymis bu 8.hafta boyle ya, ilk dogdugunda bile bu kadar huysuz degildi bu cocuk. Aşi flan olsaydi kesin aşiyi suclardim. Ama daha olmadi 2.ay aşisini.
patron çildirdi bu gece
Kafamin icinde oyun halisinin old mc donald sarkisi caliyor
Ek olarak memelerim 24 saat emmesinden oturu kipkirmizi oldu artik onlar da kafayi yedi. Dr emzik ver demisti ama zaten meme reddi yapmasaydi suan cok daha rahat olacaktim...
Emziksiz uyku egitimi verilemiyor mu acaba? Hep emzige rastliyorum surecte
bu pışpışlarken sırtına nasıl wuruosunu bnmkı sırt ustu yatıo ne sırtına ne kalçasına vuramıorm anca bacgına olurBenimki 75günlük canım. 5temmuz doğumlu.
Seninki ne zaman doğdu? Bu arada yarım saatlik uyku döngüsü yaşayan senin bebek miydi? Benim oğlan da yarım saatte uyandı bu gün iki kere. Hiç konuşmadan göz teması kurmadan pış pış yaparak uyuttum geri :) şimdi 1saat oldu uyuyor çok şükür :)
Canım kendisi bırakmazsa ben yarım saatte bitiriyorum emmeyi. Ben ne kadar doktora sorduysam yarım saaatten fazla tutma dediler.kilo alımı da iyi olunca yetiyor yarım saat diye düşünyrm. Benm bazen fışkırıyor sütüm ve oğlum bunu sevmiyor o yüzdende sağmyrm.mama vermiyorum bazen anneme bıraktğmda işim uzarsa ver diyorum o kadar. Evet ben sütümün gece emzrmyle arttğnı düşünyrm. Başta mama verirken bile mümnün mertebe gece mama yerine emzrmyi terch ettim..
Bu piş
bu pışpışlarken sırtına nasıl wuruosunu bnmkı sırt ustu yatıo ne sırtına ne kalçasına vuramıorm anca bacgına olur
Bende başlarda beri azdı hep az artış oldu ama 10cc arttı:) ben de artık sağmak yemeli içmeli şeyleri bıraktım bende olmuyor benim fizyoloji bu kadar diyorum ama tabiki emzirmeye devam ediyorum sağıyorum da tadımlık oluyor sütümBen şimdi sağsam belki okadar çıkmaz bile.. herçocuğun ihtiyacına göre olurmuş süt. Başlarda sütüm olsun diye galakto damla,lactamil, rezene,incir, dereotu,beyaz üzüm tükettim.tabiki bol su ve gece emzirmesine dikkat ettm. Sütüm çok olsun diye değil oğluma yetsin diye uğraştm. Moralde çok önemli bazı günler kuru çektiğini düşünyrm
Gün içinde sürekli uyuyor canım 2-3 saatlik döngüyle düşün 1 saati oyun doyurma falan yarım saat uyutma çabası 1- 1,5 saat uyuyor bu şekilde saat gece 10 oluyor 10’dan gece 2 ye kadar uyanık kalıyor , gece 2 gibi uyuyor sonra uyandırmadan yediriyorum karnı açsa biliyosam mama veriyorum yatmadan sağlam yediyse emziriyorum ( zaten uyku sersemi emiyo rahat ) uyku öncesi bi rutinimiz yok sadece beşiğe koyuğ sallarken emzik veriyorum . Tabi bu aralar bunlar bozuldu atak haftasındayız anı anına tutmuyor. Sana yolladığım testi yaptın mı senin bebeğin nazlı bebek olabilir emme reflexi vardır ve sen aç olmasa da aç sanıp doyurmaya çalısıyorsundur böyle oldukcada kısır döngü oluyordur gaz -meme diye önce bunu çözmeni öneririm bir rutin yap bence emiyorsa 2 saat sonra mamaysa 4 saat sonra besle bu müddetde isterse oyalamaya çalıs emzik ver ( fazla tok çocukda uyumazmıs , midenim sindirmesi lazımmış uykua gecmek için )
Evet cnm tek meme veriyorum. Bence doymasa uyumaz..yeter canım sütün merak etme moral önemli benm sütüm var msjı ver herzaman.. bana bi arkadaşım doğumdan önce sakın sütüm yetermi kaygısına kapılma dedi. Dinledim mi hayır ama zamanla amaan olmazsa mama veririm dedim düşünmedim bile süt olayını.. akışına bırakmak lazım birazda..Yarım saat tek göğüs mü veriyorsun peki canım? Genelde her öğün tek göğüs verin diyorlar ya. Öyle yapmaya çalışıyorum bende. Ama bazen de 10dakikada uyuyup kalıyor oğlum uyanıp emmiyor. Tam doymamış oluyor o zaman da işte. Yavaş yavaş düzen kurarız inş. Emerken uyutmamakta çalışıyorum olabildiğince. Gece bende mama yerine emziriyorum ama inş artar sütüm ilerde mamayı kesmek istiyorum.
Annem zaten hep geldi yardimci oldu da nereye kadar :) sonuçta ona güvenip ortaya çıkmadık. Tabi emzirme olayi bizde o yüzden hep bize iş düşüyor. Biraz büyüsün daha fazla sorumluluk almasini bekliyorum. Senin iyiymis canim masallahGerçekten o konuda hakkını yiyemem hatta anne sütü sağ gece ben biberonla vereyim uyu sen diyor bazen bende oğluma biberon vermeye korkuyorum memeyi bırakır diye. Hayat müşterek yardım etmesi lazım ama işte her insan ayrı ayrı birşey diyemiyorsun ki. Allah sabır versin canım. Arada annen yamda kim yardım edebilecekse çağırsan olmaz mı?
Yan yatırınca arkasına bsyler mı koyuyorsun bızımkı yanda yatmıorYarım kundak yapıp yan yatırıyorum canım. O şekilde vuruyorum sırtına. Uyuyunca düzeltiyorum bazen sırt üstü yapıyorum ya da yan Olarak kalıyor öyle uyuyor. Bacağına vuruyordum önceden etkili olmuyor bence canım öyle hiç uyumadı benimki.
biz de 8.hafta versiyonundayiz. Cildircam, cok az kaldi. Baya bildigin uyumuyor ne gunduz ne gece. Ziril ziril. Emip emip kusuyor, herr dakika kalkiyor. Surunduruyor beni yaa kac gun surecek bu kabus
Gündüz uyumuyordu zaten ama gece düzene girmişti bu hafta çok sık kalkıyor atak haftası sanırım
valla vicdan yapacak bir sey yok yaa. Daha lohusa sayiliriz. Hepimizin etrafinda anlayissiz bireyler var, birer ikiser tane. Bebeklerin duzeni yook. Yani lay lay lom durumdayim diyene pek inanmam.
Kaos suan tam olarak durumumuz.
ya keske bebek uyusa da babasi da ben de uyusak. Artik gerisine takilmayacagim.
aynen oyle. Buyuk bir travma aslinda dogum.
Önce hayatin bitmis gibi hissediyorsun
Sonralarda ertelenmiş gibi.
Ben daha oradayim, bir oteye gecemedim
buyuseler ve baskalari da oyalayabilse...
Neymis bu 8.hafta boyle ya, ilk dogdugunda bile bu kadar huysuz degildi bu cocuk. Aşi flan olsaydi kesin aşiyi suclardim. Ama daha olmadi 2.ay aşisini.
patron çildirdi bu gece
Kafamin icinde oyun halisinin old mc donald sarkisi caliyor
Ek olarak memelerim 24 saat emmesinden oturu kipkirmizi oldu artik onlar da kafayi yedi. Dr emzik ver demisti ama zaten meme reddi yapmasaydi suan cok daha rahat olacaktim...
Emziksiz uyku egitimi verilemiyor mu acaba? Hep emzige rastliyorum surecte
İyi yapıyorsun canım gece kaka olmadığı sürece sık sık pişik de olmuyorsa altını değiştirme. Ben de degistirmiyorum yaklaşık 11 saat. Bu haftalarda gündüz 5-6 saat uyuması lazımmış emzirirken buna yakın uyuyorsa sıkıntı yok. Normal bebekler çok uyur zaten uyku onların gelişimi için çok onemliKızlar merhaba.. benim kızım 10 haftalık. Son 2-3 gündür geceleri 11-12 saat uyuyor. Gündüz uykusu hiç yok. Sadece emzirirken göğsümde yarım saat 40 dk falan o şekilde uyuyor gündüzleri göğsümde yani.. sizce bu kadar uyku normal mi? Birden çoğaldı uykusu. Bu arada bi kere emziriyorum 7-8 dakika kadar emiyor devam uyuyor. Altıni da almıyorum uykusunu bolmemek için. Geceleri zaten kaka yapmıyor bezini de gece çok doldurmuyor. Sizce doğru mu yapıyorum altını almamakla? Bir de goguslerim haliyle baya bı doluyor ama sagmiyorum hiç.. zaten kalktığında gün boyu çok güzel emiyor maşallah yeterince boşalıyor.. aranızda benim gibi yapan var mı?
Biz de 12. Hafta atağına girdik bu hafta. Ben de çıldırmak üzereyim. Dün gece 3 te uyandı uyutmam 5 i buldu.Biz galiba 12. Hafta atağına giriyoruzmahfoldum gece de gündüz de... Emziği alıp duvara fırlattım. Bundan sonra emzik yok düşüp duruyor cildirttiiiii
Cnm benimkide gece uykusu çok iyi bi kez emiyordu sonuç kilo almadı doktor 2 3 saatte emzir daha küçük öyle uzun süre uyuyamaz dedi. Artık 2 saatte bir emziriyorum. Gunduzleri de 40 dk 1 saat ara ara uyuyor bazen uyumuyor. Bezini bi kez degistiriyorum çiş yada kaka farketmiyor.Kızlar merhaba.. benim kızım 10 haftalık. Son 2-3 gündür geceleri 11-12 saat uyuyor. Gündüz uykusu hiç yok. Sadece emzirirken göğsümde yarım saat 40 dk falan o şekilde uyuyor gündüzleri göğsümde yani.. sizce bu kadar uyku normal mi? Birden çoğaldı uykusu. Bu arada bi kere emziriyorum 7-8 dakika kadar emiyor devam uyuyor. Altıni da almıyorum uykusunu bolmemek için. Geceleri zaten kaka yapmıyor bezini de gece çok doldurmuyor. Sizce doğru mu yapıyorum altını almamakla? Bir de goguslerim haliyle baya bı doluyor ama sagmiyorum hiç.. zaten kalktığında gün boyu çok güzel emiyor maşallah yeterince boşalıyor.. aranızda benim gibi yapan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?