- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #64.481
2 bebekle seni hafifletmesi gerekirken yani oda 3.cü çocuğun olmuş iyi mi. Sabret canım zamanla kesilir ayağı sizden (inşallah) .Iyi olmaya çalışıyorum Allahtan bebislerim iyiler, sen nasılsın senin bebişin nasıl?
Ben çok yorgunum ve k.v. cumt pazar evine gidiyor pzt. Sabah geliyor hafta içi ayrı, haftasonu ayrı yorgunluk oluyor. Artık akşamları hep evine gidecekmis sabah gelecekmis belki bizde biraz daha dinlenebiliriz. En azından ona yemek yapmaktan kurtulurum diye sevindim. Bende böyle halen aynı sıkıntılar var.
Teşekkür ederim öneri için :)Zeytinyağını ısıtıp soğutarak asitliğini alman gerek birde direkt içirme mamasına yada sagdigin süte karıştırıp verebilirsin
Teşekkür ederim öneri için :)Direk içirince yutamıyor yağı o yüzden tıkanma yapabiliyor canım mama veriyorsan mamaya karıştır zeytinyağını sadece anne sütüysede biraz sağıp yağla karıştırıp kaşıkla verebilirsin. Bize çocuk doktorumuz bu şekilde verebilirsin bi zararı olmaz demişti.
Nerde yasıyosun serinlemedi mi artık ? Burası da çok sıcaktı doğumdan 1hafta sonra takmaya başladım korseyi. Netten aldığm sıkı korseyide 1aydır kullanıyorum bacaklarım bile geçmiyodu içinden şükür adetten sonra hafifledim sen adet oluyormusun ?Sen artık hiç mi emziremiyordun? Ama yine de 6 ay sürermiş toparlanma. Benim göbekte sarkma var o halen toparlamadı. Havalar biraz serinlesin korse takacağım ama sıcakta olmuyor.
Bir ay memlekette kalacaksın yani senin içinde iyi olur inşallah.2 bebekle seni hafifletmesi gerekirken yani oda 3.cü çocuğun olmuş iyi mi. Sabret canım zamanla kesilir ayağı sizden (inşallah) .
Bizde iyi şükür 65günlük olduk haftaya memlekete gidiyoruz abimin düğünü var 1ay sonra evime geleceğim yaşayıp gidiyoruz yaşadığm şehirde kapımı çalan yok tek başımayım arkadaslarla istediğm zaman görüşüyorum (kimseyi görmek istemiyorum uzun süre)
9 ay mı sürdü bulantı ?Mide bulantisindan birşey yiyemiyodum. Vitamin bebesi bizim kız:)
Haklısın, bizlerin imtihanı kağıt kalemle olmuyor kul kul ile sınanıyor sabret bu hep böyle kalacak değil biliyorum. Allah kolaylık versin bebişlerinle inşallah sağlıkla büyüt sinir stres sahibi olmadan♡Bir ay memlekette kalacaksın yani senin içinde iyi olur inşallah.
Bu arada benimde vücudumdaki koyulasmalar düzeldi baya.
Benim k.v. Çok düşüncesiz ya tam delirmelik, ama ikiz olunca mecburum. Bazen diyorum Allah beni bununla sınıyorsa bir sebebi vardır diye ama umarım bu sınav geçicidir.
Dene o yöntemi görmüştüm inşallah emmeye geri döner.Nerde yasıyosun serinlemedi mi artık ? Burası da çok sıcaktı doğumdan 1hafta sonra takmaya başladım korseyi. Netten aldığm sıkı korseyide 1aydır kullanıyorum bacaklarım bile geçmiyodu içinden şükür adetten sonra hafifledim sen adet oluyormusun ?
Biberondan sonra bebeğim emmeyğ reddetti bende üstüne düşmedim sonradan düştüm sağma makinesi aldım çiftli elektrkli ama süt gelmedikçe moralim bozuluyor sağmıyorumda. Eds yöntemi deneyeceğim kateter siparişi verdim bekliyorum yarın geliyo inşallah. Bebeğim sakin bi bebek benim tek derdim emzirmek..
Sezaryana gittiğim gün bile kustum ben9 ay mı sürdü bulantı ?
Ben 3gebelik yaşadım 3ünde de mide bulantısı nedir bilmedim. Bu sonuncuda sadece midem çok dolu gibiydi ağzıma az az su geliyodu okadar.
Vitamin bebeği değil ya ilk 3ay senin depondaki vitaminleri çekti süpürdü hanım kız :) o alacağını aldı senden :)
eşinin ailesine topluca bi uğramak lazım bence :)Pazar keyfimizin icine ettiler .Yine cok sinirliyim..
Bebegim uyaninca gezip ikindin kv ye gitcektik .Ama saatlerce uyutamadim ve ikindin evden zor ciktik.Yolda kp aradi ne saydiysa artik esim tmm gelcez tmm 2 saat degil 3 saat durcaz gibi cumleler kullandi .Ben de neyin pazarligini yapiyor gezcez bi pazarımız var dedim .
Bir yere gittik saka gibi sadece 15 dk yuruduk ve gezimiz bitti .Neymis gec kalmismisizzz .Neye gec kaldiysak !
Bebek arabada uyudu .Seslerinden dolayi evdeki 10.dk da uyandi gorumce kisisi afilim abla versenee versene yapti .Su an veremem yeni aciyor gozlerini bi kendine gelsin dedim. Bu bi triplere girdi cekti gitti (cok da umrumdaymis gibi ) Sonra Kv ben uyuturum iddiasına girdi .
Aldi cocugu kapandı odaya .Oyuncak bebek degil o her gittigi kucakta uyusaydi ohooo dedim .10 dk sonra agliyor bu diye getirdi .Sonra kp ayni moda girdi ayagina almis salliyor .Biz oglumu sallamiyoruz dedim aldim .Emzirdim neyse .Sira yine baştaki kisiye geldi .Oglum elden ele o kadar cok yoruldu ki onun kucağında baygin düştü en sonunda .Ama meme ariyor ve icini cekiyor .Anlatıyorum bana güveni sarsilacak ver emzircem diye .Vermiyor en son sinirlendim aldim elinden .Kapandim odaya uyuttum .Gelirken de kundakladım yüzünü örttüm. Uyudu artik bakamazsiniz zaten yine uyku saati gecti buraya geldigimiz icin dedim.
Hayir sizden cocuguma bakin ,uyutun diye talepte bulunan mi var.Siz rahatsiz etmeseniz oglum zaten emerken uyuyacak o derece uykusuz .Ayyy ninesinu anlatmadım demi .Nine diyor x tarihinde dogdu su kadar gunluk .Hayir dedim su kadar sen yanlış biliyorsun .Ay benle inatlasmasin mi .Ben dogurdum o çocuğu guldurmeyin beni kendiniz dogurmus gibi iddia ediyorsunuz insan dogurdugu gunu bilmez mi dedim .
Cok sinirliydim surekli her laf arasinda cocugumu benden iyi mi bileceksiniz,cocugum beni istiyor ,cocugum ...diye başlayan cumleler kurdum .Cok da iyi oldu hep onlar mi beni sinir edecek .Biraz da onlar catlasin demi?En son aman yine sevemedik muhabbeti oldu .Ay hadi gelin gece bakin dedim
Valla iste ona bi çare ben de bulamadım canım. Bizde de oluo o arada. Bazen rahatsız etmiyor bazen ediyor..Kızlar gece uyurken emzirince gazını nasıl çıkarıyorsunuz??
Oğlum acıkıp kalkıyor gece emziriyorum uyuyor memede,yatırıyorum. Bir süre sonra sancı geliyor kıvranıyor. Kaldırınca geğiriyor sonra. Her zaman olmasa da arada oluyor. uykudan iyice uyanmış oluyor bu sefer sancı yüzünden.napsam bilemedim??
İnşallah bir an önce geçer zaten bebek olduğundan beri kendime bakmaya fırsat bulamıyorm saçlarımı banyodan sonra kuratamıyrm bile topuz yapıp geçiyorum. Makyaj desen hakgetire unuttum gittim. Dışarıya çıkarken süsleneyim diyorum maşayı ısıtyrm oğlum uyanıyor mızırdanıyo öylece bırakyrm. Alışveriş yapacak zaman bulamıyrm..Tüm bu psikolojinin üstüne eşin islgisizliğide eklenince tam doğum sonrası depresyonuna dalıyorum.. eski beni eski hayatımı fellik fellik gezip eşimle deli gibi eglendiğimz günleri çok özlüyorum.. (ama herşeye rağmen oğlumu iyi ki doğurdum)Biz de aynı durumdayız .Hamileyken bile daha guzeldi her sey .Ama ben takılmıyorum. Onun da babaliga uyum sureci diye dusunmeye calisiyorum. Eskisi gibi ayni anda yemek yiyemiyoruz .O bebegi tutuyor ben yiyorum sonra mutfagi toplayip yatiyor.Birbirimizi gunde 1 saat görüyoruz belki de .Gece konusmuyoruz bebege bakarken bocalamasın uykusu iyice kaçmasın diye.Bebege bakiyor ,gazini cikariyor ,mamasini yediriyor uyutmak icin caba harciyor .Pazar gunleri evi temizliyor. Ama iletişim yok gibi bir sey .Cunku yorgunluk ve uykusuzluk ikimizi de hircinlastirdi .Hic tahammülümüz yok .Az once eve gircez .Manyak karsi komsum koridorun ortasına cop kovasini koymus .Ben de bebek kucagimda düşebilirdim diye sinirlendim ,tekmeledim .Esim uyardi bebek korktu napiyon diye .Doğumdan sonra kendimize gelemedik bunlar hep ondan .Cok takilma lutfen dun de soyledim gececek.
Joie marka canim e bebekten almistimHangısı canım bakım bnm acıl almam gerek
Bende de durum şuan böyle, artik ne yapacagimi da bilmiyorum. Her beslenmeden sonra mama veriyorum. Bir de bu ara emmek istememeye basladi tekrar.Uykusunda emzireyim belki güzel emer mama istemez dedim. 10 dk emdi çığlığı bastı ve yine mama aldı. Tamam artık beni emiyor ama ben bu çocuğu mamasız emziremez oldum her beslenmeden sonra mama alıyor. 1 saatte emse 10 dkda emse ağlıyor sakinleştiremiyorum Mamadan 1 saat sonra falan uykusu gelince emzireyim diyorum bu seferde memede uyuyor doğru düzgün emmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz
Hamileyken almadık da sonra deli yiyorum şimdi :) hamileyken zaten 20 hafta bulantıdan yiyemedim. Sonra da işte ne bilim normal yedim abue cubur yemedim zararlı öyle. Ama şimdi ciddi yiyorum. Yerken görseniz beni ağzınız açık kalır:)
Benim eşim tam tersi evin her işini yapar bana bırakmaz ama bebekle asla ilgilenmez bn yemek yer veririm eline yerim geri verir yada bi lavabo ihtiyacımda alır elimden soeun bu da değil bugün evlilik yıldönümümüzdü programımıza annesiyle babasını dahil etti..onlarda gelsin mi diyo bide swn yalnız kalmayı düşünmedikten yalnız olmamız gerektiğini bilmedikten sonra sorsan ne sormasan ne gelseler ne gelmeseler ne.akşam da tüm gün somurttun zehir ettin diyo saatlerdir ayrı odada film izliyor suçluda olduk iyi mi
Bende 80 ile hamile kaldım 105 ile doğuma girdim şimdi 75 kiloyum sanırım dahada inerim bu gidişle yakında tüp bebek tedavileri öncesindeki halime dönebilirim.
Benimkilerde yapmıyor henüz sadece gülüyorlar elleriyle ayaklarıyla hareketler ediyorlar ve dönenceye dikkatli bakıyorlar. Uzanıp birseyi tutmadılar hiç ve biz 3.5 ayı geçtik. 4 Ekimde 4. Ay kontrolü var bende orada sorarım bu durumu.@Kizilcik123 canım senin oğlan senin sesine dönüp sana bakıyormu yada uzanıp bi şeyi tutabiliyor mu? Benimki yapmıyor da 3. Ay kontrolünde doktora dorucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?