- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #64.541
topla çik bence canim, cikana kadar dusunuyorsun ama iyi geliyorBen bugün becerebilirsem evden biraz uzaklaşıp is arkadaşlarıma sürpriz yapacağım. Direkt işyerine gitmemde havada kaparlar çünkü birkac kisiyi ogle arasında bir yere çağırmak istiyorum. Cesaretimi toplamaya çalışıyorum:)
hep oyle canim, hesap kitapla geçinmemiz gereken bir donemdeyiz. Parasi cok olan da harcamasin bence, ne olacagimiz belli degil... Bebeklerin ihtiyacini zaten anlatmaya gerek yok... soz verdiyse vermesi gerekir borcunu. 125e bez alirsin sen de... İsik hiziyla bitiyor bezlerKayınvalideme sinir oluyorum sinir.. Bu bebek arabasını biz alıcaz demişti belki hatırlarsınız sonra yok gereksiz kullanılmıyor ihtiyaç olursa alırsınız falan demişti. Neyse eşim kızdı almıycaksan ben alırım diye buda olur mu oğlum siz alın taksitle ben öderim dedi. 500 tlyi geçmesin dedi. Biz eşimle istediğimiz arabayı aldık 500ünü o versin diye. 4 aya bölün dedi öyle de yaptık. Son taksidi ödedim bugün ve kayınvalidem daha 125 tl verdi. Her ay bi işi çıkıyor para denkleşmiyor. En son 22sinde yatırıcam hepsini demişti. Şimdi eşime sordum para yok yatırmamış. Bide ee aşkım parası olunca yatırır demiyor mu deli oluyorum. Mama olmuş dünya para bez desen öyle ee kış geldi alışveriş yapıcam ama bunu düşünen yok ben idare etmek yetirmek zorundayım ama kayınvalidem ankaraya akrabalarını ziyarete gitsin ordan memlekete geçsin haftasonu kızlarıyla restorantlarda yemek yesin whatsappdan fotoğraf atsın toplanıp denize gitsinler pikniğe gitsinler ama ayda 125 tl borcunu ödeyemesin. Adalet mi bu ya? Tamam 125 tl çok değil gibi duruyor ama bebeğimin hakkı o. Bu ay 375 tl yatırsaydı rahat rahat alışverişe çıkıcaktım. Ben 3 kuruşun hesabını yapayım onlar gezip tozsunlar. Almıycam deseydinde bende bütçeme göre alsaydım arabayı.
Bugünler geçer ins biran onceBizimki de 4 gün öyle yaptı geceleri
Doktor öyle açıkladı. Radarları var anneyi istiyor illaki diyor siz yanından kalkınca kokunuzu arıyor diyor
Gündüz zaten uykumuz yok normalde de
Benimkide memede uyuyor kalkınca agliyor.Öyle oldu canım valla uyuyup kalmışım :)
Aynı durumdayız canım gündüz uykumuz bizde de kalmadı akşam emzirdim mıkırdanıyordu tshirtimü yanına koydum öyle uyudu biraz şimdide yanımda mıkırdanıyor elini tutuyorum öyle dalıyor uykuya
Bana kalsa olduğu kadar ama kv soz soylemek imkansız, dün bardağı bardaga gecirerek dışarı goturdum bana neden oyle yapıyorsun dedı, bende 1 bardak için iki defa gidip gelmek isdemedim dedim, bu lafima bile şorşe dedi: herşeye karşılık ver sen aman boş burakma ben sana ne dedim ki, niye karşılık veriyorsun diyor, neden yapdığmı acıkladım sadıce diyorum, ben akılsızmıyımda bana acıklıyorsun diyor. En kucuk şeyi bile buyuk olaya dönüşdürmekde üsdüne yok. Bunun gibi olaylar günde kac kez yaşıyoruz saysam sayılmaz.Canim benim 2 bebegin var .Kendini niye kasiyorsun .Oldugu kadar olsun bosver .Kv laf soylerse de iki bebekle yapamiyorum dersin .Onlardan kiymetli mi ?Benim eve gelsen bebeğini koysan bu kargasada kaybolur .O kadar dağınık.
Cok guzel demi ?Normalde cay icmeye zamanim olmuyor .Acikinca cay bisküvi ye sardim bu ara.
Bence basarili olacak sin kizin seni sasirtacak .Git kafan dagilsin .Gozun gonlun acilsin .
Arkadaşlarım da beni davet etti okula .Bebegim durmaz gelemem dedim. Dursa da gitmem. Okulda grip olani var falan filan .Bir de benim ogrencilerimden biri bebegimi dogmadan kıskanıyordu. (Ozel egitim öğrencisi)Simdi gidip cocugun psikolojisini alt ust edemem.
Kv bana da hesap actirmisti zorla ama daha biseyini görmedim çok şükür.Bide bu insan doğumdan hemen sonra 2.torun planları yapıyordu. Ben istemiyorum bu biraz büyüsün ikisine bakamayız maddi olarak deyince biz varız nolcak bi çocuğa mı yetemiycez bakarız ben size gönderirim diyordu. Daha borcunu ödemiyor bide torun bakcakmış yardım etcekmiş
Görümcemde yiğenimin bez paraları benden her ay para yatırıcam size diyordu hamileliğin 5.ayında zorla bana hesap açtırdı her ay para yatırıcakmış daha ben hamileyken hamilelik bitti çocuk 3 aylık oldu bi zıbın almadı.
Aynen öyle canım. Sorun parada değil aslında düşüncesiz olup bebeğim üzerinde söz söyleme hakkına sahip hissetmeleri beni deli ediyor. Ben ailemin yanına geldim ya mesela o büyük sorun onlar için. 3 aydır aramayan görümcem aramış 2 gün önce hmm sende ailenin yanına gitmişsin duyduk duyduk diyor imalı imalı. Buraya gelmem bile batıyor onlara.hep oyle canim, hesap kitapla geçinmemiz gereken bir donemdeyiz. Parasi cok olan da harcamasin bence, ne olacagimiz belli degil... Bebeklerin ihtiyacini zaten anlatmaya gerek yok... soz verdiyse vermesi gerekir borcunu. 125e bez alirsin sen de... İsik hiziyla bitiyor bezler
Aman zaten yatırmasınlar 1 verip 100 verdim derler. Ben o zamanda gerek yok demiştim ama o kadar ısrar ettiler hergün aradılar ki. Hesap açıldı sesleri çıkmadı.Kv bana da hesap actirmisti zorla ama daha biseyini görmedim çok şükür.
Yakınında h&m varsa kalitesi lcw den iyi ve fiyatları belki daha bile uygundur ben çok memnun kaldım uzun kollu bodylerden altları hep ebebekten almıştım penye eşofman alt gibi ama yumuşaktı penyeleri. Üstlerine şimdilerde kısa kol body ve uzun kol body üst üste giydiriyorum bide arada yelek oluyor havaya göre.
Ben dün beline kadar yapınca gece banyo yaptırdım. Uzun kollu badi üzerine patikli tulum giydirdim. Yatarkende uyku tulumu giydirdim bir daha üzerini örtmeye gerek kalmıyor. Bizimki tekmeliyordu üzerinde kalmıyordu. Dün e bebek e gittim ama öyle kalın içime sinen bisey bulamadım. Hep 1 yaş kalın tulumlar normal aldım içini sıkı giydiririm
Biraz daha kalın alt üst takim ya da tulumlar olabilir,dışarı için mont ya da tulum şeklinde tulum olabilir bir de patik bakıcam
En azından verme lafı çıkıyor ağızlarından 125 vermiş bile bizimkiler arayıp sormadılar bile. Bi çeyrek taktı ona bile benim anneme espri yapıyor torun pahalıya geldi diye. Güya espri. Dangalak çok piyasada sen merak etme. Amaan keşke başka gezegene gitme şansım olsa kocamı da almam valla oğlumla giderimAman zaten yatırmasınlar 1 verip 100 verdim derler. Ben o zamanda gerek yok demiştim ama o kadar ısrar ettiler hergün aradılar ki. Hesap açıldı sesleri çıkmadı.
Benimkilerde yapmıyor henüz sadece gülüyorlar elleriyle ayaklarıyla hareketler ediyorlar ve dönenceye dikkatli bakıyorlar. Uzanıp birseyi tutmadılar hiç ve biz 3.5 ayı geçtik. 4 Ekimde 4. Ay kontrolü var bende orada sorarım bu durumu.
Vermezler artık canım geçiştirip duruyorlar bende bi daha lafını etmem ama bayram dışında da gitmem. Küçük altın 400 civarı yine bak bizimkine sadece 125 tl takmış olduEn azından verme lafı çıkıyor ağızlarından 125 vermiş bile bizimkiler arayıp sormadılar bile. Bi çeyrek taktı ona bile benim anneme espri yapıyor torun pahalıya geldi diye. Güya espri. Dangalak çok piyasada sen merak etme. Amaan keşke başka gezegene gitme şansım olsa kocamı da almam valla oğlumla giderim
Ne zamandır eds ile veriyorsun canım? Pes etme bence. Elbet unutacaktır. Benim kızımda biberon yüzünden meme reddi oldu edsye başladım 2-3 gün edsden mamayı bile zor bitirdi hep ağladı 10 gün içinde düzeldi unuttu biberonu. Şimdi emzik veriyorum diliyle ittiriyor tabi biberon vermeye cesaretim yok. Anne sütü dışında emzirmekte çok güzel bişey emdiği kadar emsin 10-15 gün dene bence elbet alışır unutur emziği. Sağmakda kolay değil sürekli sağım çok zor.Kızlar merhaba, bir kaç gündür bakamadım hiç. Size danışmak istediğim birşey var
Ben mama ve meme beraber veriyordum önceleri, mama öncesi üç beş dakika emiyordu. Sonra araya emzik de soktum. Beni hiçbir şekilde almadı. Beş gün emmedi. Bazen zorladım olmadı bazen ten tene temas denedim olmadı. En sonunda çıldırdım ve biberon ve emziği çıkardım aradan. İlk gün berbat geçti sürekli ağladı. Uykusunda bile ağlıyordumamayı eds ile veriyorum şu an memeye döndü. Ama çok huysuz bir bebek oldu. Uyurken ağlıyor uyanırken ağlıyor. Acıkıyor ağlıyor vs.
Annem şöyle bir yorum yaptı. Çocuğu ağlata ağlata huysuz yapacaksın, emmek istemiyorsa sütünü sağ ver verebildiğin kadar.
Ama emzirmek çok özel bence.
Biberon ve emzik varken hayat inanılmaz rahat ağlıyor mu emzik, uykusu mu geldi emzik, acıktı mı mama. İşin rahatlığında değilim kesinlikle. Ama bebek çok rahat. Gülüyor, agulanıyor vs.
Şimdi bunlar yok denecek kadar az.
Size sorum şu
Sizce de çocuğu göz göre göre huysuzlaştırıyor muyum? Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız? Çok vicdan azabı çekiyorum.
6 gün oldu canım eds ile vereli. Bir de artık rahatsız oluyor kataterden acaba yanlış mı yerleştiriyorum. O da aklımı kurcalıyor. Çocuğun Çan’ını yakmaktan korkuyorum. 75 cc mama hazırlıyorum bazen 15 ini içiyor huysuzlanıyor bir saat sonra başlıyor açlıktan ağlamaya kafam çok karışık bu yüzden. Bir de kablonun ağzına giren ucu delinmiş. Fotoğraf atayım. Acaba neren öyle olmuş olabilir?Ne zamandır eds ile veriyorsun canım? Pes etme bence. Elbet unutacaktır. Benim kızımda biberon yüzünden meme reddi oldu edsye başladım 2-3 gün edsden mamayı bile zor bitirdi hep ağladı 10 gün içinde düzeldi unuttu biberonu. Şimdi emzik veriyorum diliyle ittiriyor tabi biberon vermeye cesaretim yok. Anne sütü dışında emzirmekte çok güzel bişey emdiği kadar emsin 10-15 gün dene bence elbet alışır unutur emziği. Sağmakda kolay değil sürekli sağım çok zor.
Oradan elbise almıştım cnm 2-4 aylık lkurbsn bayramında giydirmiştim yani o zaman iki aylık tı biraz bol gelmişti ben de alıxam oradan 4-6 alırım diye düşünüyorum bebeğe de bağlı tabi, sanırımAvm ye gidesim yok hiç canım ya. Ben de çok daralıyorum oğlum için de iyi değil diye şimdilik götürmek istemiyorum. Mecbur olursak gideriz de artık şu an netten alabilirim çoğu şeyi. H&M ye baktım onun bedeni farklıymış 2şer gidiyor. Şimdi kaç aylık Almak gerekir oğlum 9gün sonra 3aylık olacak. Kalıpları nasıldır biliyor musun??e bebekten ben de almıştım canlı renklerde eşofman altı yumuşacık. Onları giydiriyorum şimdi.
Şu tulumlara ben de bakayım bari. Hep alt üst giydirdim ben. Tulum almamıştım pek. Kusarsa filan sadece üst değiştirmek daha kolay oldu böyle. Ama kışın nasıl olacak bilmem.ince giydirip üstüne tulum olur ya da içi Polarlı gibi kalın altlardan olur herhalde.
Ayaklarına patik gibi yumuşak ve sıcak tutan bişeyler almam gerek benim de. Kışlık ürünler daha çok çıkmadı sanırım ben görmedim.
İşte onu da düşünmüyor değilim nereye kadar böyle devam edebilirim. Hazırlaması ayrı dert temizlemesi ayrı. Bir de hareketli bir bebek emerken de ayrı.Mervikkkk canim bebeklerin gunu gununu tutmuyor ki .Sen annenin dedigini uygulasan da bu bebek baska sebeple huysuzlanabilir.Aliskanligini devam ettirmek icin agliyor evet ama hep boyle olmayacak ki .Kabullenecek ve normale donecek .Sagim yap iyi hos ama bebek hic emmezse sagimla sut artmaz ve giderek azalir.Eds ile de uğraşıyorsan pes etme .Ne kadar zahmetli bir is .Emeklerin bosa gitmez emin ol.
Fesatlık işte görümcen hiç kayınvalidenin evine gitmiyor muymuş?Aynen öyle canım. Sorun parada değil aslında düşüncesiz olup bebeğim üzerinde söz söyleme hakkına sahip hissetmeleri beni deli ediyor. Ben ailemin yanına geldim ya mesela o büyük sorun onlar için. 3 aydır aramayan görümcem aramış 2 gün önce hmm sende ailenin yanına gitmişsin duyduk duyduk diyor imalı imalı. Buraya gelmem bile batıyor onlara.
Canım pes etme derim ben biz onlara ayak uyduruyoruz ama onlarında bize ayak uydurması alışması lazım sanmıyorum ki bebek biberon almadı diye huysuz olsun elbet alışır sadece anne sütü alan bebekler de yeri geliyor huysuz oluyor ağlıyor6 gün oldu canım eds ile vereli. Bir de artık rahatsız oluyor kataterden acaba yanlış mı yerleştiriyorum. O da aklımı kurcalıyor. Çocuğun Çan’ını yakmaktan korkuyorum. 75 cc mama hazırlıyorum bazen 15 ini içiyor huysuzlanıyor bir saat sonra başlıyor açlıktan ağlamaya kafam çok karışık bu yüzden. Bir de kablonun ağzına giren ucu delinmiş. Fotoğraf atayım. Acaba neren öyle olmuş olabilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?