- 3 Mayıs 2008
- 3.712
- 7.516
- 358
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #64.681
O niye kızO güldükçe Ben dayanamayıp ağlıyorum
Sağol cnm kimse yok yakınımda keşke olsademlicaykeyfi canım bende tek gitmiştim ebeler tuttu biride iğne yaptı. Hatta başka bi ebede benimle o sıra konuşuyordu nasıl oldu ağlıyor mu hala falan diye o sırada yaptılar bi kızıma bi ebeye baktım kaldım. Sanırım panik yapmıyım diye konuşmaya çalıştı tek olduğum için. Ateşte yapmadı bizde. Inşallah sorunsuz atlatırsın.
@Pembegomlek canım ya kayınvaliden size gelsin yada okulunu dondur kışın hasta olurlar bağışıklıkları çok zayıf daha. Yada derslerini azalt her gün çok zor olur gibi geldi.
fatma_sibel canım geçmiş olsun ıhlamur falan iç toparlamaya çalış. Sana yardım edecek birisi varsa yakınlarda çağır en azından bebekle ilgilenir sen sadece emzirirsin.
yok canim tek gittim. Aynen kilosuna falan bakarken uyandi. Asidan once aile hekimi muayene de etti iyice uykusu acildi. Tuttum mecburen ama icim gitti. Allahim butun yavrulara acilll sifalar versin.Bizimki de uyuyordu,üstünü çıkarırken uyandırmaya çalıştım şok etkisi olmasın diye önce kilosunu ölçtüler sadece bezle, o zaman uyanmıştı, ama koluna yapılan aşıyı sıkı tutmak gerekyor, eşin geliyor mu seninle iki kişi gitmek iyi olur
sevmek gibi bir haklari oldugunu dusunmeleri ya da bebeklerin kamu mali falan oldugunu sanmalari cok enteresan degil mi =))Ben buldumcuk anne olarak aşırı ilgili bir teyzeye ben sevilmesini sevmiyorum demiştim uzaklaşmıştı. Malesef kol bacak tutturuyorlar insanın içi gidiyor
sag ol canim. Uyusun diye gozunun icine bakiyordum dogdugundan beri, simdi baygin baygin yatiyor =( doktora sordum bu asilarin hepsini 1 gune niye koymuslar ki yap yap bitmiyor diye, hepsi birarada yapilinca en iyi sekilde etki ediyormus bagisiklik sistemine.demlicaykeyfi canım ateşi çıkarsa ılık suyla silersin geçiyor, geçmezse calpol var, endişelenme. Zaten baya bi sersemliyolar ilk gün uykuda geçer, eşin gelene kadar uykuda atlatırsın günü. Önemli olan gece. Ateş nöbeti tutmak gerekiyor, hoş bizimki ateşi yükselince mızırdanmıştı, belli etmişti kendini.. şimdiden geçmiş olsun minik kuzuya :)
gecmis olsun canim, tek misin peki, bugunluk bir corba yapanin olsaydi?Günaydın kızlar gece kızımla hiç ilgilenemedim kolum bacaklarım her yerim agriyor kafamı kaldıramadım. Istahim yok bişey yemek istemiyorum. Bugün nasıl geçicek bilmiyorum kollarim tutmuyor.
Aynı dertten muzdaribim inan. Bi gorseniiizz. Askiimm bitaneem kizimmm kevserim benmm her lafi böyle eskiden aşkım derdi şimdi ayse den başka bisey cikmio agzindan eskiden eve gelince hergun sarılırdı simdi gelio selamun aleykum deyip bebeye yapışıyor sinirlerim bozuluyor. Sonra kendi kendime korkuyorum insan kendi bebeğini kocasından kıskanır mi diye kendi kendimi kınıyorum artk.Berbattt.. oğluna bakıyor geceleri uyanıyor altını temizliyor haftasonu sabahları onu uyandrıp ben uyuyorum ilgileniyor ama benmle ilgi sıfır.. hiç böyle olacağını tahmin etmezdim çünkü eşim gözlerimin içine bakardı o ilgiden eser kalmadı
cok sag ol canim. Asiyi olup geldik neyse ki. Ama evden cikana kadar cok zor geldi. Bir de oglan uyumaz uyumaz sabah uyuyacagi tuttu, icine mi dogdu nedirdemlicaykeyfi canım bende tek gitmiştim ebeler tuttu biride iğne yaptı. Hatta başka bi ebede benimle o sıra konuşuyordu nasıl oldu ağlıyor mu hala falan diye o sırada yaptılar bi kızıma bi ebeye baktım kaldım. Sanırım panik yapmıyım diye konuşmaya çalıştı tek olduğum için. Ateşte yapmadı bizde. Inşallah sorunsuz atlatırsın.
@Pembegomlek canım ya kayınvaliden size gelsin yada okulunu dondur kışın hasta olurlar bağışıklıkları çok zayıf daha. Yada derslerini azalt her gün çok zor olur gibi geldi.
fatma_sibel canım geçmiş olsun ıhlamur falan iç toparlamaya çalış. Sana yardım edecek birisi varsa yakınlarda çağır en azından bebekle ilgilenir sen sadece emzirirsin.
Tabii okul durumunu en iyi sen bilirsin canım. Kvyi ikna et mutlaka. Bebek küçük hasta falan diyin.Bu sefer buyudu siz getirin denilir.
Canim seneye alirsam 4. Ve 3. Sinifin tamamini almam gerekicek.
Bunun icnde en az 2 dersi bu sene vermem lazim ki senm uzamasin ve derslerimcok yogunn olacak..
Bu sene iki gun gitsem o bile kar..
Tesekkurler cnm kimse yok cnm kv köyde yaşıyor yakınımda kimsem yok, kendi kendime biseyler yapmaya calisicam.yok canim tek gittim. Aynen kilosuna falan bakarken uyandi. Asidan once aile hekimi muayene de etti iyice uykusu acildi. Tuttum mecburen ama icim gitti. Allahim butun yavrulara acilll sifalar versin.
sevmek gibi bir haklari oldugunu dusunmeleri ya da bebeklerin kamu mali falan oldugunu sanmalari cok enteresan degil mi =))
tuttum maalesef canim, icim gitti resmen. Hemsire diyor ki bugun takip ettigimiz ikiz ve ucuz bebekler gelecek, Allah bana yardim etsin strese girdim, ailelerini dusunemiyorum diyor =)
sag ol canim. Uyusun diye gozunun icine bakiyordum dogdugundan beri, simdi baygin baygin yatiyor =( doktora sordum bu asilarin hepsini 1 gune niye koymuslar ki yap yap bitmiyor diye, hepsi birarada yapilinca en iyi sekilde etki ediyormus bagisiklik sistemine.
gecmis olsun canim, tek misin peki, bugunluk bir corba yapanin olsaydi?
Senin bebeğin artk hiç emmiyor muOff 30 kilo. Helal olsun maşallah. Bu gidişle dahand zayıflarsın. Koltuk altı kararması yaşıyodun sen gebelikte. Son ayda bende de çok kararma oldu. Şimdi açıldı çok şükür eski halime döndüm. Karnımdaki karalık ve gebelik çizgimde beyazlıyor. Sen naptın vucut toparlandı mı ? Bi göbüş kaldı oda gideydi. Emzirsem daha çabuk toparlardım. Emzirmek hem bebeğe hem anneye faydalı çok faydalı
Evde tarhana gibi bir şey varsa Pratikçe yapıp içsen canım, iyi gelirTesekkurler cnm kimse yok cnm kv köyde yaşıyor yakınımda kimsem yok, kendi kendime biseyler yapmaya calisicam.
Benim katterin ucu kapalıydı ben kestim açmak için. Öyle delikler yoktu. O delikler beni şüpheye düşürdü bebeğin ağzında oluşmuş acaba nasıl oluştu diye düşünüyorum. Ben memeyle birlikte ağzına veriyprum sonradan sokmayı beceremedim. Sanki diline takılacakmış damağına batacakmış gibi geliyorCanım pes etme derim ben biz onlara ayak uyduruyoruz ama onlarında bize ayak uydurması alışması lazım sanmıyorum ki bebek biberon almadı diye huysuz olsun elbet alışır sadece anne sütü alan bebekler de yeri geliyor huysuz oluyor ağlıyor
Benim kataterim uç kısmı daha farklı sanırım ucunda delik yok o yanlarda senin delinmiş dediğin yerlerde 2 tane delik var. Kızım emiyor şimdi bitsin fotoğraf atayım bende. Ben kızım emerken iki dudağının birleşim yerinden yavaşca sokuyorum sütü görünce kataterde ittirmiyorum daha fazla hiç zor olmuyor artık alıştık sanırım. Bi yerine batsa anlardım heralde ağlardı.
Hayır olsun canım :) benim de içime farketmeden hamile kalacakmışım gibi his geliyor ya hanile kalırsam korkusu sebebiyle sanıyorum ki.Kızlar bugün sabaha karşı bi rüya gördüm hayır olsun.. hamile olduğumu gördüm ama inanılmaz üzgündüm. Eşim yanımda değildi ona msj attım hamileym diye o nasıl mutlu msjlar yazdı sonra 2. Oğlum Alptuğum geliyor dedi.. yaa inanılmaz etkilendm gerçek gibiydi oğlum için çok üzüldüm hayır daha çok küçük diyorum. Şimdi yıkadımm bakıyorum da gerçekten çok küçük Allahım hayırlı zamanda ama biraz oğlum büyüyünce nasip etsin inşallahh
Aaa belki benimki de yandan delikti ve ben onu farketmeden ucunu kestim. Aldığım yedeğe bakıp kontrol edeyim hemenBenmde siparişim bugun geldioinone27 :) akşama başlıyorum inşallah. Videoda şırıngayla temizleyin içini diyodu siz nasıl yaptınız ?
Mervikkkk pes etme canım devam inşallah yolunda gider. Ben kateterin ucu delik sanıyodum yanlardan delikmiş bende korkuyodum bebege zararı olur diye ama yumuşakmış oinone'nin dediği gibi.
Ayrıca bende oturdum onu düşünüyordum iki saat em em nasıl bitirecek bu çocuk yorulur valla biberonla 5dk bile sürmüyor ama bununla bende biraz uğraşacağım gibi.
Kolay gelsin canım sana da evet elimden geleni yapıyorum ben de sizler gibi. Temizlik derdi sıkıntı işte. Biberon ayrı katater ayrı temizlik istiyor ve bebek uyumuyorsa bir sonraki mama vaktinden önce halletmek gerekiyor ama insan alışıyor bir şekilde.Bizmde aynen biberon ve emzikle mutlu bebek çok rahat. Eds ye başlayacağım bskalım bizmki ne yapacak gözüm korkmadı değil. Ama geçici bi durum bence. Sabret düzelir inşallah. Biz elimizden geleni yapıyoruz.
Ben ucu kapalı diye kesmiştim ya benimki de böyleymiş :) allahtan yedek var hemen değiştiriyorum. O yüzden rahatsız oluyor demek ki benimki. Ve de lıkır lıkır içmiştir üç delikten :)Mervikkkk canım benim ucu böyle kapalı. Delikler yanda. Sanırım seninkinin ucu delik ben mi yanlış gördüm? Delinmiş dediğin yer kenarları mı?
Evet canım tutturuyorlar kolunu ve bacaklarını. Biz 3 tane olduk. Çok canı yanıyor çok ağlıyorGunaydin kizlar
Bugun 2.ay asilarini olmaya gidecegiz. Cok endiseliyim, meme reddi yaparsa, atesi cikarsa tek basima ne yapacagim
Asi olurken size de elini ayagini tutturuyorlar mi? Ona da uzuluyorum, sanki annesi cocuguna eziyet yaptiriyor gibi hissediyorum. Ben mi cok duygusalim ki
Bir de saglik ocaginda cok bekletiyorlar, zaten kalabalik oluyor, bebek durmuyor agliyor, e etraf hasta insan dolu, gicik oluyorumherkes bizi izliyor, sevmeye calisanlar falan, kedi mi bu anlamadim
Gecen gun de ruyamda birisi cocugun agzina emzik vermis o da yine red yapiyordu, anne kabusu boyle bir sey herhalde
Gittik geldik canım bakalım nasıl bir gün bizi bekliyorEvet canım tutturuyorlar kolunu ve bacaklarını. Biz 3 tane olduk. Çok canı yanıyor çok ağlıyorgitmediysen henüz hazırlıklı git. Bir arkadaşım bana demişti ki aşı olurken annenin bebeği tutması bebeği çaresiz bırakanın annesi olması sebebiyle olumsuz bir duygu oluşturuyormuş bebekte
Sıkıntısız geçer inşallah canım. Bizde ateş yapmadı ama ağrısı oldu sanırım hep inlemiştiGittik geldik canım bakalım nasıl bir gün bizi bekliyor
Amin canım çok sağ olSıkıntısız geçer inşallah canım. Bizde ateş yapmadı ama ağrısı oldu sanırım hep inlemişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?