- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #65.561
Gece bir ya da iki kere sağlarım bebeğim uyurken emmiyor, gece evet dolgunluk hissi oluyor hatta bu aralar sert oluyor, gündüz emziriyorum dolgunluk çok nadir oluyor,peki sende sertlik olukty mu
Tek göğsünle uzun saat uyuyabiliyorsa yeteri kadr alıyordur, bazen bende de öyle oluyor emmediği göğüs çok uzun saat kalıyor o zamn da süt üretimi yavaşlama mı diye düşünüyorum gerçi bazı emzirme hemşireleri birini emmiyorsa siz boşaltın diyor bazısı diğer göğsü diğer emme saatinde verebilirsiniz diyor hala emzirme işini çözemedimAkşam 8 gibi uyuyor oğlum. Gece 1 gibi kalkıyor acıkarak. Tek göğsümü emip uyuyor geri. Diğeri dolu kalıyor ve sertlik oluyor evet canım. Sanki 1 beden büyümüş gibi oluyor göğüslerim sütyeni dolduruyor iyice :) sonra tekrar 4-5gibi filan kalkıyor emmediği göğsümü veriyorum bu sefer de. Ama o zaman 7 saat filan o göğsüm boşalmamış oluyor. Gece uyandığında ikisini de emse diyorum birini emerken uyuyor. Emzirmeye çalışsam mı diğerini de acaba? Gündüz yumuşak göğüslerim hiç sert ve dolgun olmuyor. Bebeğim emiyor ama süt var demek ki diyorum.
Benimde aynı senin gibi oluyor ama bende iki bebek var saat 1 de birini emziriyorum diğeri uyurken zorla veriyorum diğer memeyi, gündüz hiç dolmuyor göğüslerim boş gibi oluyor ama sürekli emiyorlar bende arada mama yapıp aç olmasınlar diye deniyorum sürekli.Akşam 8 gibi uyuyor oğlum. Gece 1 gibi kalkıyor acıkarak. Tek göğsümü emip uyuyor geri. Diğeri dolu kalıyor ve sertlik oluyor evet canım. Sanki 1 beden büyümüş gibi oluyor göğüslerim sütyeni dolduruyor iyice :) sonra tekrar 4-5gibi filan kalkıyor emmediği göğsümü veriyorum bu sefer de. Ama o zaman 7 saat filan o göğsüm boşalmamış oluyor. Gece uyandığında ikisini de emse diyorum birini emerken uyuyor. Emzirmeye çalışsam mı diğerini de acaba? Gündüz yumuşak göğüslerim hiç sert ve dolgun olmuyor. Bebeğim emiyor ama süt var demek ki diyorum.
Her sağdığımda aynı miktar çıkmıyor. Gün içerisinde değişkenlik gösteriyor. Bir göğüsüm doğumdan beri aynı çıkıyor 20 cc naptıysamda arttıramadım ama diğeri bebekler büyüdükçe arttı.Ben de bebeğim gece uyurken sağıyorum ama pek neticeye ulaşamadım senin ne kadar arttı mesela, her sağdığında aynı miktar çıkıyor mu
Canım aynı benim kızım gibi seninki de. Ama bizimkinin Allah'a çok şükür pek bi gaz sıkıntısı kalmadı olanı da çıkarıyor. Ben de her gün masajlar yapıp yardımcı oluyorum o çok iyi geliyor, bacaklarını yukarı kaldırıp dondurdugum an kocaman bir osuruk geliyor her defasında :)) eller de hep ağızda ve çok tükürük üretiyor. Doktora sordum, bazı bebeklerde diş çıkarmaya hazırlık aylar öncesinden başlar, bazıları da aniden çıkarır demişti..kaka sayımız 3 gündür günde bir kereydi. Dün 3 kez yaptı. O da normalmisIyigeceler bizde gececiyiz hemen her gece 3.30 civari. Gunduzden aksam 7 ye kadar 2 saatt uyuyup uyaniyor
Sadece anne sutune devam.11 haftalik olduk Gaz sorunumuz bitmedi. Kaka sayimizda gunde 1 e dustu Asiri ikinmadan gobek fitigi cikti. Dr. 9. Ay gecer dedi. Surekli ellerini yakalayip emme cabasinda tabi yakalayamayinca sinirlenip bagiriyor. Emme gudusu cok yuksek ama emzik almiyor?? Acaba dis mi cikaracak
Benim de öyle canim sadece geceleri sertleşiyor.ben de birini veriyorum, hangisini daha dolu hissedersem ki bu genelde akşam uyumadan evvel emdiği değil diğeri oluyor. Hatta benim sol göğsüm hiç sağ kadar dolmuyor gibi geliyor bana. Ama tüm gün bebeğim emiyor ve kilo alımı maşallah çok iyi. Demek ki doyuyorlar dediğin gibi.Akşam 8 gibi uyuyor oğlum. Gece 1 gibi kalkıyor acıkarak. Tek göğsümü emip uyuyor geri. Diğeri dolu kalıyor ve sertlik oluyor evet canım. Sanki 1 beden büyümüş gibi oluyor göğüslerim sütyeni dolduruyor iyice :) sonra tekrar 4-5gibi filan kalkıyor emmediği göğsümü veriyorum bu sefer de. Ama o zaman 7 saat filan o göğsüm boşalmamış oluyor. Gece uyandığında ikisini de emse diyorum birini emerken uyuyor. Emzirmeye çalışsam mı diğerini de acaba? Gündüz yumuşak göğüslerim hiç sert ve dolgun olmuyor. Bebeğim emiyor ama süt var demek ki diyorum.
Bence bu kişiden kişiye değişiyor canım. Sizler kullanıyor musunuz bilmiyorum ama ben aventin göğüs kalkanını kullanıyorum. Bir gögsumden emzirirken diğerinde kalkan takılı oluyor ve o sırada diğer göğsümden kendiliğinden süt geliyor kalkanın bi kısmını dolduruyor Max 25 ml geliyor Kalkana. O yüzden diğer göğsümde boşalıp rahatlamış oluyor. Böylece sağmama da gerek kalmıyor.neyse ben o sütleri buzdolabında 100 ml olana kadar biriktiriyorum. Ama sağ olsun kızım biberondan kesinlikle içmiyor. Kaç kez süt dökmek zorunda kaldım. Artık buzluğa atıyorum. Belki bi gün içer umuduylaTek göğsünle uzun saat uyuyabiliyorsa yeteri kadr alıyordur, bazen bende de öyle oluyor emmediği göğüs çok uzun saat kalıyor o zamn da süt üretimi yavaşlama mı diye düşünüyorum gerçi bazı emzirme hemşireleri birini emmiyorsa siz boşaltın diyor bazısı diğer göğsü diğer emme saatinde verebilirsiniz diyor hala emzirme işini çözemedimben süt kanallarım tıkanmasın diye sağıyorum bir iki kez başıma geldi çünkü.
Canım Allah kolaylık versin inşallah bir an onceYine kisir dongulerle dolu ve dunun aynisi olan bir gunun seni bekledigini bilerek gune baslamakdikkatinizi cekerim uyanmak falan demiyorum, zira uyanmak icin evvela uyumak gerekiyor
Tek göğsünle uzun saat uyuyabiliyorsa yeteri kadr alıyordur, bazen bende de öyle oluyor emmediği göğüs çok uzun saat kalıyor o zamn da süt üretimi yavaşlama mı diye düşünüyorum gerçi bazı emzirme hemşireleri birini emmiyorsa siz boşaltın diyor bazısı diğer göğsü diğer emme saatinde verebilirsiniz diyor hala emzirme işini çözemedimben süt kanallarım tıkanmasın diye sağıyorum bir iki kez başıma geldi çünkü.
Aynen bizde nişana gtmiştik kurtları döktük oğlum uyudu uyumadığı zamanda da kızların elinde keyfi yerindeydiKızlar merhaba, biz haftasonu çanakkalede düğüne gittik 6 saatlik yol. Çok yakın arkadaşlarım evleniyordu. Cesaret ettik gittik c.tesi kuzenimde kaldık pazarda düğün evine geçtik düğünde de 9 gibi uyudu oğlum 12 ye kadar bende lise üni arkadaşlarımla çok güzel eğlendim pistin tozunu attırdım valla ayaklarım su toplamış vaziyette dönüş yolundayız şimdi ve oğluşum uyuyor şükür ki. Eve varınca oğluma teşekkür edeceğim:) birde lorkmayın gidin gezin insanlar yardım ediyor. Gazı oldu biraz herkes aldı kucağına masaj yaptılar baktılar yorulurum derken dinlendim vallahi:)
Biz de yapisigiz .Bu gaz sorunundan dolayi cok tolerans gösterdim.Yeter ki sussun yeter ki uyusun diye .Hos baska secenegim yoktu .O stres aninda tek rahatlatan sey emmek onun icin Allah yardimcimiz olsun .Ocak ayina kadar daha cok degisir dur bakalim.Benim ikizlerden biri şimdi biberon almak istemiyor deli gibi ağlayarak meme istiyor ve ben ev hapsindeyim çünkü yemesi ve uyuması memeye bağlı. Ocak ayında işe gideceğim ve bu iş nasıl olacak bilemiyorum.
Biberonu ben bile veremiyorum daha bunun ek gıdası var.
Abilerinin olması gercekten avantaj.Ben dun 5 dk kucagimdan koyamadim.Oglen yemegimi aksam 5 te yiyebildim .Insallah 3 ayla sınırlı kalir.Yardim eden kimsem yok .Esim gelene kadar yalnizim .O da aksam en erken 8 de evde oluyor82 günlük cnm az kaldı 3 aya geçen hafta ortasından itibaren daha daha duzelmeler var gibi tabi hâlâ uzun uykumuz yok gündüzleri ama en azından artık çevreyi keşfetmeye başladığı için daha uzun sure aglamadan durabiliyo abileri varsa tabiki piyanolu oyun halısı aldım bugün geldi 20 dk falan durdu mesela buyuyup anlamaya baslayinca bu süre uzayacaktır mutlaka şimdilik bizim durumlar böyle
Aslinda yememe cok dikkat etsem de gaz oluyor dikkat etmesem de .Ama gaz yapan seyler daha beter ediyor. Normalde yarim saat gazdan ağlıyorsa o zaman 1 saate cikiyor. Insallah duzelir demekten baska bir sey gelmiyor elimden.Canım takip ettiğim kadarıyla anladığım oğlunun durumunun senin yediklerinle bağlantısı yok bu yüzden ye aşureyi. Canın çeker daha kötü olur. İnan üzüldüm sen öyle yazınca Gaz sorunun yiyip içmeyle çok ilgisi olmadığını söyleyenler çoğunlukla. Kendimden örnek vermem gerekirse ikisinde de aynı şeyleri yiyorum, ilk oğlumun hiç gazı olmadı ama küçüğün var.
İki göğsüm de taş gibi olup sanki arılar sokuyormuş gibi agrı oldu ve masaj hareketi yaparken elime yer yer düğümler geliyordu bu ilk bir hafta oldu sonra daha hafif olarak ikinci ayda olduYatmadan önce mama artı mesela sol göğüs veriyorum o zaman uzun uyuyor canım. 4saat sonra uyanınca ikisi de dolu oluyor. Sağı veriyorum bu sefer de. Ama sol da dolu oluyor işte. Bidaha 2saat sonra kalkınca solu veriyorum. Korktum şimdi tıkanma filan olur mu acaba canım nasıl oldu senin? Nasıl anlaşılır?
Benim de sağ göğüsten 20cc diğerinden yarısı kadar çıkıyor, mesele gece iki kez üç saat arayla sağdım üçüncü sağışımda soldan neredeyse bir çay kaşığı çıktıuHer sağdığımda aynı miktar çıkmıyor. Gün içerisinde değişkenlik gösteriyor. Bir göğüsüm doğumdan beri aynı çıkıyor 20 cc naptıysamda arttıramadım ama diğeri bebekler büyüdükçe arttı.
zamani uyarsa ek gidaya gecince kullanirsin canimBence bu kişiden kişiye değişiyor canım. Sizler kullanıyor musunuz bilmiyorum ama ben aventin göğüs kalkanını kullanıyorum. Bir gögsumden emzirirken diğerinde kalkan takılı oluyor ve o sırada diğer göğsümden kendiliğinden süt geliyor kalkanın bi kısmını dolduruyor Max 25 ml geliyor Kalkana. O yüzden diğer göğsümde boşalıp rahatlamış oluyor. Böylece sağmama da gerek kalmıyor.neyse ben o sütleri buzdolabında 100 ml olana kadar biriktiriyorum. Ama sağ olsun kızım biberondan kesinlikle içmiyor. Kaç kez süt dökmek zorunda kaldım. Artık buzluğa atıyorum. Belki bi gün içer umuduyla
canim bizim gaz ve uyku sorunu bu 2.ayda zirve yapti. İnsallah 3.aya biter... Daha cok pirtladikca daha cok sıkınti ceker oldu. Dun gece bence bizim binada kimse uyuyamadi. Saatlerce agladi ya hem de durup durup tam 12den 3 e kadarBiz de yapisigiz .Bu gaz sorunundan dolayi cok tolerans gösterdim.Yeter ki sussun yeter ki uyusun diye .Hos baska secenegim yoktu .O stres aninda tek rahatlatan sey emmek onun icin Allah yardimcimiz olsun .Ocak ayina kadar daha cok degisir dur bakalim.
Abilerinin olması gercekten avantaj.Ben dun 5 dk kucagimdan koyamadim.Oglen yemegimi aksam 5 te yiyebildim .Insallah 3 ayla sınırlı kalir.Yardim eden kimsem yok .Esim gelene kadar yalnizim .O da aksam en erken 8 de evde oluyor
Aslinda yememe cok dikkat etsem de gaz oluyor dikkat etmesem de .Ama gaz yapan seyler daha beter ediyor. Normalde yarim saat gazdan ağlıyorsa o zaman 1 saate cikiyor. Insallah duzelir demekten baska bir sey gelmiyor elimden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?