2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar ,süt pompası kullananlar bakabilir misiniz pompanın başlığının göğsün girdiği yerin çapı ne kadar, üzerinde yazıyor olmalı, özellikle lansinoh 'u merak ediyorum

Gece bir ya da iki kere sağlarım bebeğim uyurken emmiyor, gece evet dolgunluk hissi oluyor hatta bu aralar sert oluyor, gündüz emziriyorum dolgunluk çok nadir oluyor,peki sende sertlik olukty mu

Akşam 8 gibi uyuyor oğlum. Gece 1 gibi kalkıyor acıkarak. Tek göğsümü emip uyuyor geri. Diğeri dolu kalıyor ve sertlik oluyor evet canım. Sanki 1 beden büyümüş gibi oluyor göğüslerim sütyeni dolduruyor iyice :) sonra tekrar 4-5gibi filan kalkıyor emmediği göğsümü veriyorum bu sefer de. Ama o zaman 7 saat filan o göğsüm boşalmamış oluyor. Gece uyandığında ikisini de emse diyorum birini emerken uyuyor. Emzirmeye çalışsam mı diğerini de acaba? Gündüz yumuşak göğüslerim hiç sert ve dolgun olmuyor. Bebeğim emiyor ama süt var demek ki diyorum.

Tek göğsünle uzun saat uyuyabiliyorsa yeteri kadr alıyordur, bazen bende de öyle oluyor emmediği göğüs çok uzun saat kalıyor o zamn da süt üretimi yavaşlama mı diye düşünüyorum gerçi bazı emzirme hemşireleri birini emmiyorsa siz boşaltın diyor bazısı diğer göğsü diğer emme saatinde verebilirsiniz diyor hala emzirme işini çözemedim ben süt kanallarım tıkanmasın diye sağıyorum bir iki kez başıma geldi çünkü.

Benimde aynı senin gibi oluyor ama bende iki bebek var saat 1 de birini emziriyorum diğeri uyurken zorla veriyorum diğer memeyi, gündüz hiç dolmuyor göğüslerim boş gibi oluyor ama sürekli emiyorlar bende arada mama yapıp aç olmasınlar diye deniyorum sürekli.
Bence gece tek memeyi sağabilirsin çünkü uyuyunca daha hızlı doluyor zaten bir sonraki uyanmasına yine dolacaktır.

Ben de bebeğim gece uyurken sağıyorum ama pek neticeye ulaşamadım senin ne kadar arttı mesela, her sağdığında aynı miktar çıkıyor mu
Her sağdığımda aynı miktar çıkmıyor. Gün içerisinde değişkenlik gösteriyor. Bir göğüsüm doğumdan beri aynı çıkıyor 20 cc naptıysamda arttıramadım ama diğeri bebekler büyüdükçe arttı.

Günaydın kızlar sizlere sormak istediğim şey kilo vermeye çalışanlar var mı aranızda ben bi türlü kilo veremiyorum vücut korumaya mı aldı kendini noldu anlamıyorum eskiden çok hızlı verirdim dikkat ettikçe. Hamile kalmadan önceki bedenimden şu an tam 4 beden daha büyüdüm resmen. Etraftakiler bu kadar kilo aldığımı düşünmüyor eskisi gibisin diyor ama tartı ve pantolonlarımdan belli eskiden her göbekten alırdım şimdi basenlerim şiş vaziyette annem sezeryan ameliyatından sonra vücudun şiştiğini 6 Aydan sonra düzeleceğini söylüyor sizler ne düşünüyorsunuz tavsiyeniz var mı

Kizlar sizinde bebeklerinizin başi terliyomu. Yastik kullaniyoruz bi incecik yastik islaniyo gece her emzirmede tesini ceviriyorum. Kizim 82 gunluk

Canım aynı benim kızım gibi seninki de. Ama bizimkinin Allah'a çok şükür pek bi gaz sıkıntısı kalmadı olanı da çıkarıyor. Ben de her gün masajlar yapıp yardımcı oluyorum o çok iyi geliyor, bacaklarını yukarı kaldırıp dondurdugum an kocaman bir osuruk geliyor her defasında :)) eller de hep ağızda ve çok tükürük üretiyor. Doktora sordum, bazı bebeklerde diş çıkarmaya hazırlık aylar öncesinden başlar, bazıları da aniden çıkarır demişti..kaka sayımız 3 gündür günde bir kereydi. Dün 3 kez yaptı. O da normalmis

Benim de öyle canim sadece geceleri sertleşiyor.ben de birini veriyorum, hangisini daha dolu hissedersem ki bu genelde akşam uyumadan evvel emdiği değil diğeri oluyor. Hatta benim sol göğsüm hiç sağ kadar dolmuyor gibi geliyor bana. Ama tüm gün bebeğim emiyor ve kilo alımı maşallah çok iyi. Demek ki doyuyorlar dediğin gibi.

Son düzenleme:
Bence bu kişiden kişiye değişiyor canım. Sizler kullanıyor musunuz bilmiyorum ama ben aventin göğüs kalkanını kullanıyorum. Bir gögsumden emzirirken diğerinde kalkan takılı oluyor ve o sırada diğer göğsümden kendiliğinden süt geliyor kalkanın bi kısmını dolduruyor Max 25 ml geliyor Kalkana. O yüzden diğer göğsümde boşalıp rahatlamış oluyor. Böylece sağmama da gerek kalmıyor.neyse ben o sütleri buzdolabında 100 ml olana kadar biriktiriyorum. Ama sağ olsun kızım biberondan kesinlikle içmiyor. Kaç kez süt dökmek zorunda kaldım. Artık buzluğa atıyorum. Belki bi gün içer umuduyla

Yatmadan önce mama artı mesela sol göğüs veriyorum o zaman uzun uyuyor canım. 4saat sonra uyanınca ikisi de dolu oluyor. Sağı veriyorum bu sefer de. Ama sol da dolu oluyor işte. Bidaha 2saat sonra kalkınca solu veriyorum. Korktum şimdi tıkanma filan olur mu acaba canım nasıl oldu senin? Nasıl anlaşılır?

Aynen bizde nişana gtmiştik kurtları döktük oğlum uyudu uyumadığı zamanda da kızların elinde keyfi yerindeydi

Biz de yapisigiz .Bu gaz sorunundan dolayi cok tolerans gösterdim.Yeter ki sussun yeter ki uyusun diye .Hos baska secenegim yoktu .O stres aninda tek rahatlatan sey emmek onun icin Allah yardimcimiz olsun .Ocak ayina kadar daha cok degisir dur bakalim.
Abilerinin olması gercekten avantaj.Ben dun 5 dk kucagimdan koyamadim.Oglen yemegimi aksam 5 te yiyebildim .Insallah 3 ayla sınırlı kalir.Yardim eden kimsem yok .Esim gelene kadar yalnizim .O da aksam en erken 8 de evde oluyor
Aslinda yememe cok dikkat etsem de gaz oluyor dikkat etmesem de .Ama gaz yapan seyler daha beter ediyor. Normalde yarim saat gazdan ağlıyorsa o zaman 1 saate cikiyor. Insallah duzelir demekten baska bir sey gelmiyor elimden.

Bugün 3 4 arkadasim bebek gormeye gelecek is çıkışı.Ben de erkenden banyo yaptirdim oglumu belki uyur diye .Tamam uyudu ama bu kez de yanindan ayrılınca acıyor gözünü .Yine olduğum yerde çakılı kaldim yeter ki uyusun diye .
Saf gibi aksam çayın yanına 3 çeşit ikramlik belirlemistim .Ama saat 11 i gecti daha daginikligimizi toplayamadim .Brownie yapabilirsem sukretcem .Normalde bebekliyim ugrasamam deyip takmiyorum hazir bir seyler koyuyorum misafire ama hepsi ilk kez evime geliyor hem de ilceden gelen var .Es geçemeyeceğim .

İki göğsüm de taş gibi olup sanki arılar sokuyormuş gibi agrı oldu ve masaj hareketi yaparken elime yer yer düğümler geliyordu bu ilk bir hafta oldu sonra daha hafif olarak ikinci ayda oldu

Benim de sağ göğüsten 20cc diğerinden yarısı kadar çıkıyor, mesele gece iki kez üç saat arayla sağdım üçüncü sağışımda soldan neredeyse bir çay kaşığı çıktıu

zamani uyarsa ek gidaya gecince kullanirsin canim

canim bizim gaz ve uyku sorunu bu 2.ayda zirve yapti. İnsallah 3.aya biter... Daha cok pirtladikca daha cok sıkınti ceker oldu. Dun gece bence bizim binada kimse uyuyamadi. Saatlerce agladi ya hem de durup durup tam 12den 3 e kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…