- 3 Kasım 2012
- 1.556
- 2.136
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #65.581
Benimde aynı senin gibi oluyor ama bende iki bebek var saat 1 de birini emziriyorum diğeri uyurken zorla veriyorum diğer memeyi, gündüz hiç dolmuyor göğüslerim boş gibi oluyor ama sürekli emiyorlar bende arada mama yapıp aç olmasınlar diye deniyorum sürekli.
Bence gece tek memeyi sağabilirsin çünkü uyuyunca daha hızlı doluyor zaten bir sonraki uyanmasına yine dolacaktır.
Bence bu kişiden kişiye değişiyor canım. Sizler kullanıyor musunuz bilmiyorum ama ben aventin göğüs kalkanını kullanıyorum. Bir gögsumden emzirirken diğerinde kalkan takılı oluyor ve o sırada diğer göğsümden kendiliğinden süt geliyor kalkanın bi kısmını dolduruyor Max 25 ml geliyor Kalkana. O yüzden diğer göğsümde boşalıp rahatlamış oluyor. Böylece sağmama da gerek kalmıyor.neyse ben o sütleri buzdolabında 100 ml olana kadar biriktiriyorum. Ama sağ olsun kızım biberondan kesinlikle içmiyor. Kaç kez süt dökmek zorunda kaldım. Artık buzluğa atıyorum. Belki bi gün içer umuduyla
Evet canım inşallah icerse hanımefendizamani uyarsa ek gidaya gecince kullanirsin canim
Ben sürekli kullanıyorum canım. İlk başlarda takmiyordum göğüs pedi kullanıyordum. Çünkü ne zaman emzirsem hep akar iç çamaşırın islanirdi. Ben de kalkan denedim. Çok işime yaradı. Bence dene bakalım bi. Belki gerek kalmaz senin de sağmana her zamanÜşenmezsem gecenin köründe sağmaya çalışcam inş:) ikisini de alsa keşke uzun uyuyup uyandığında. Çünkü 2.ye kalkınca kısa uyuyor artık iyice dolmuyor gibi göğsüm.
Sadece gece emzirirken mi takıyorsun Kalkanı canım yoksa gündüz de emzirirken mi oluyor? Bende de var kalkan ama kullanmadım çok fazla. Ben de denesem mi diye düşündüm şimdi bi göğsümü emzirirken diğerinden biraz akar boşalır belki senin gibi.
Sizi korkutmak istemem ama benimki 3. Ayı doldurdu ama daha kötüye gitti. Süt alerjisinden şüphelenmeye başladım 15 gün süt ve süt ürünleri, yumurta ve et ürünlerini kesip değişiklik var mı deneyeceğim inşallah. Umarım sizinki 3 ayda biter.canim bizim gaz ve uyku sorunu bu 2.ayda zirve yapti. İnsallah 3.aya biter... Daha cok pirtladikca daha cok sıkınti ceker oldu. Dun gece bence bizim binada kimse uyuyamadi. Saatlerce agladi ya hem de durup durup tam 12den 3 e kadar
yok canim niye korkayim. 3te bitmezse 6, hatta esimin kuzeni 9 ay çekti bu gaz sancilarini. Dr bana kendi sagligin icin sut yogurt vs yememezlik yapma dedi. Bakliyat yemiyorum ama fark eden bir sey de yok... yemekler bitsin de patlaticam bir mercimek corbasiSizi korkutmak istemem ama benimki 3. Ayı doldurdu ama daha kötüye gitti. Süt alerjisinden şüphelenmeye başladım 15 gün süt ve süt ürünleri, yumurta ve et ürünlerini kesip değişiklik var mı deneyeceğim inşallah. Umarım sizinki 3 ayda biter.
Öyle düşünme canım. Her bebek farklı şimdiden karakterleri var. Bak burda kaç kişiyiz hepimiz farklı şeylere sinirlenip gülüyoruz. Bebek uykuyu sevmiyor olabilir sancısı olabilir daha uyutma şeklini çözememiş olabilirsin. Bende bigün uyutuyorum ertesi gün uyutamıyorum. Her yolu dene elbet bi tanesi tutar. Emzirirken uyutmak güzel ama ilerde zor oluyormuş diyorlar sadece.yok canim niye korkayim. 3te bitmezse 6, hatta esimin kuzeni 9 ay çekti bu gaz sancilarini. Dr bana kendi sagligin icin sut yogurt vs yememezlik yapma dedi. Bakliyat yemiyorum ama fark eden bir sey de yok... yemekler bitsin de patlaticam bir mercimek corbasi
Afilim92 gibi ben de yeter ki uyusun diye hep kendimden fedakarlik yaptim. Emdikce agrisi hafifledigi icin hep emerek uykuya dalabildi. Hala yapisigiz falan filan.
Bilmiyorum. Bazen diyorum ki belki de ben bebek bakmayi beceremiyorum. Uyutan uyutuyor işte
Keşke dışardan hazır bişeyler alsaydın. Bizim burda bi pastane var bildiğin ev keki böreği yapıyorlar. Çok sıkışınca ordan gül böreği ve kek alıyorum. Çocuk olunca zor oluyor ee ikramsızda olmuyor.Bugün 3 4 arkadasim bebek gormeye gelecek is çıkışı.Ben de erkenden banyo yaptirdim oglumu belki uyur diye .Tamam uyudu ama bu kez de yanindan ayrılınca acıyor gözünü .Yine olduğum yerde çakılı kaldim yeter ki uyusun diye .
Saf gibi aksam çayın yanına 3 çeşit ikramlik belirlemistim .Ama saat 11 i gecti daha daginikligimizi toplayamadim .Brownie yapabilirsem sukretcem .Normalde bebekliyim ugrasamam deyip takmiyorum hazir bir seyler koyuyorum misafire ama hepsi ilk kez evime geliyor hem de ilceden gelen var .Es geçemeyeceğim .
Ohh ne güzel eğlenmişsiniz canım. Çocuklada gezilebilirin kanıtısınKonya maceramız dün sona erdi memlekete geldik bizz :) hergün bir yere gittik her gece sabahladık günler nasıl geçti anlamadımAfilim92 yağmur yağdığı gün pikniğe gidiyoduk yağmura yakalandık bizde silledeki kapanan kafeye gittik ısıtıcıyı açıp bebekle önünde durdum arkadaslar sofrayı hazrladı kurdu yedik içtik kimse bi işe elimi sürdürmedi çok rahattım valla
Lunapark bana en iyi gelen şey oldu deşarj oldum dün sabah 9da otobus kalkacaktı biz malesef 5e doğru uyuduk 8de kalk hazırlan derken 9a 10kala otogarda olduk bavullar yerleşti kahvaltı yapamadık diye arkadaslar hemen simit alıp gelelim dediler biz onları beklerken otobus yola çıkmış bizi beklemeden hemen ona koştuk beklemedi adam bizmkilerle vedalaşamadık kocası eşime kızda bana ağladı tlfnda bi vedalaşamadık diye bizden çok bebeği sevdiler öpüp koklayacaktım enesimle vedalaşamadm diye çok ağladı akşama kadar kendine gelememiş vedaları sevmiyorum aslında iyi oldu dedim ama bidaha nasipse seneye görüşebilecez uzaklık gurbet üzüyo ister istemez. Yinede herşey çok güzeldi valla o gece geç yatmamızın sebebi oğlumu hastaneye götürdük burnu hırıl hırıl ediyordu gerçi doğduğundan beri öyle doktorlar birşeyi yok diyordu konyadaki dr enfeksiyon dedi bi kaç ilaç yazdı spreyi burnuna sıkınca hırıltı geçti şuan iyi çok şükür. Akşam 9da bindik 6da burdaydık eşimle oğlum erkenden uyuyup dinlendiler memleket okadar soğuk değil burda da kurbanımızı kesip mevlit yaptktan sonra başka bi işimiz kalmayacak Allahın izniyle. ♡
Kızım 3 aylık. 6020 gram boyu 59,5 cmMerhaba :) sizin minikleriniz kaç kilo oldular :)
Kac kg aldı ki? Sen mamada veriyordun, buna ragmen mi az kilo aliyor?Kızım az kilo alıyor diye tekrar doktora götürdüm. Doktor kilosunu ideal buldu. Bebekler çok kilo alıyor diye sana az geliyordur ama normal kilosu dedi. Ultrasonla baktılar heryerine. Böbreğinin birinde büyüme varmış. 1 yaşına kadar küçülebilirmiş küçülmezse ilaç tedavisi yada ameliyat dedi doktorKusmaları çok dedim ilaç verdi. Bide idrar yolu iltihapı varmış oda sürekli ağlamasını ve düşük kiloya sebep olabilir dedi. Inşallah bi an önce iyileşir ameliyata falan ihtiyaç kalmaz
3 aylık olduk 2 kilo aldı canım. Evet mamaya rağmen az alıyor. Aslında ayda 600 grama normal diyorlar ama kızım ilk ay 480 gram aldı mesela. Diğer aylarda biraz toparladı. Benim yine de aklımda hep az alıyor olarak kaldı kontrole götürdüm.Kac kg aldı ki? Sen mamada veriyordun, buna ragmen mi az kilo aliyor?
aslinda sancisi oldugunu goruyorum ama yine de insan kendini bir eksik hissediyor canim. Dun oglen uyutmustum kirk yilda bir, matkaba uyandi, gece de o sesi yapanlari uyutmadi ama 3 saat agladi neredeyseÖyle düşünme canım. Her bebek farklı şimdiden karakterleri var. Bak burda kaç kişiyiz hepimiz farklı şeylere sinirlenip gülüyoruz. Bebek uykuyu sevmiyor olabilir sancısı olabilir daha uyutma şeklini çözememiş olabilirsin. Bende bigün uyutuyorum ertesi gün uyutamıyorum. Her yolu dene elbet bi tanesi tutar. Emzirirken uyutmak güzel ama ilerde zor oluyormuş diyorlar sadece.
Gececek gülüm gececek ne diyelim sabir .canim bizim gaz ve uyku sorunu bu 2.ayda zirve yapti. İnsallah 3.aya biter... Daha cok pirtladikca daha cok sıkınti ceker oldu. Dun gece bence bizim binada kimse uyuyamadi. Saatlerce agladi ya hem de durup durup tam 12den 3 e kadar
Yaa cok sevindim. Keyifli bir bulusma olmus sizin icin .Ayy hangi dr a gittiniz merak ettim .Bir daha ki gelişinde bize de beklerim.Konya maceramız dün sona erdi memlekete geldik bizz :) hergün bir yere gittik her gece sabahladık günler nasıl geçti anlamadımAfilim92 yağmur yağdığı gün pikniğe gidiyoduk yağmura yakalandık bizde silledeki kapanan kafeye gittik ısıtıcıyı açıp bebekle önünde durdum arkadaslar sofrayı hazrladı kurdu yedik içtik kimse bi işe elimi sürdürmedi çok rahattım valla
Lunapark bana en iyi gelen şey oldu deşarj oldum dün sabah 9da otobus kalkacaktı biz malesef 5e doğru uyuduk 8de kalk hazırlan derken 9a 10kala otogarda olduk bavullar yerleşti kahvaltı yapamadık diye arkadaslar hemen simit alıp gelelim dediler biz onları beklerken otobus yola çıkmış bizi beklemeden hemen ona koştuk beklemedi adam bizmkilerle vedalaşamadık kocası eşime kızda bana ağladı tlfnda bi vedalaşamadık diye bizden çok bebeği sevdiler öpüp koklayacaktım enesimle vedalaşamadm diye çok ağladı akşama kadar kendine gelememiş vedaları sevmiyorum aslında iyi oldu dedim ama bidaha nasipse seneye görüşebilecez uzaklık gurbet üzüyo ister istemez. Yinede herşey çok güzeldi valla o gece geç yatmamızın sebebi oğlumu hastaneye götürdük burnu hırıl hırıl ediyordu gerçi doğduğundan beri öyle doktorlar birşeyi yok diyordu konyadaki dr enfeksiyon dedi bi kaç ilaç yazdı spreyi burnuna sıkınca hırıltı geçti şuan iyi çok şükür. Akşam 9da bindik 6da burdaydık eşimle oğlum erkenden uyuyup dinlendiler memleket okadar soğuk değil burda da kurbanımızı kesip mevlit yaptktan sonra başka bi işimiz kalmayacak Allahın izniyle. ♡
Hazir bir seyler almak icin disari cikmam lazim .Bu benim icin daha zor .Koala disarda cok agliyor :))Keşke dışardan hazır bişeyler alsaydın. Bizim burda bi pastane var bildiğin ev keki böreği yapıyorlar. Çok sıkışınca ordan gül böreği ve kek alıyorum. Çocuk olunca zor oluyor ee ikramsızda olmuyor.
Ohh ne güzel eğlenmişsiniz canım. Çocuklada gezilebilirin kanıtısın
Kuzenim bu çocuğun gezdiği yol bin kilometreyi geçti diyordu. Harbiden öyle bide yakın mesafe değil en az 10 saatlik yol alıştım artk :) değişik ortamlar dikkatini çekiyor sağı solu inceliyo hep yattığı yerden de değil illa kucakta milleti denetleyecekKeşke dışardan hazır bişeyler alsaydın. Bizim burda bi pastane var bildiğin ev keki böreği yapıyorlar. Çok sıkışınca ordan gül böreği ve kek alıyorum. Çocuk olunca zor oluyor ee ikramsızda olmuyor.
Ohh ne güzel eğlenmişsiniz canım. Çocuklada gezilebilirin kanıtısın
Gececek gülüm gececek ne diyelim sabir .
Yaa cok sevindim. Keyifli bir bulusma olmus sizin icin .Ayy hangi dr a gittiniz merak ettim .Bir daha ki gelişinde bize de beklerim.
Hazir bir seyler almak icin disari cikmam lazim .Bu benim icin daha zor .Koala disarda cok agliyor :))
Neyse brownie hazir .Oglusumla yaptik.Biraz agladi ama hallettik .Dondurucudan pogaca cikardim .Oglan 45 dk uyudu evi topladim. Dedim bi bakayim kusmustur filan korktum.Bir girdim uyanmis ağlamaya hazırlanıyor .1 bucuk saatim kaldi patatesi pişireyim. Kizlar gelince salata yapayim ya da yapsınlar .Huhh cok yoruldum .
Biberon verdm diye düşman oldu oğlum göğsüme :/.İyi akşamlar kızlar, hem emziriyorum hem mama veriyorum ama şunu fark ettim emzirdikten sonra biberonu kolay kolay almıyor ya da biberon alınca memeyi bir süre reddediyor sanki ya meme olmalı y da mama olmalı gibi hissettim sizde bunu yaşadınız mı
Yaa biz bir kez cok agladi diye götürdük oraya. Nasil cikacagimizi bilemedik .Her turden insan doluşmuş ve cok kalabalikti.Neyse ki konusmasa da yazdigi sey sifa olmus ogluna :)evet ne iyi olurdu demi hepimiz gorusebilsek.Acile gitmiştik 15temmuz hastanesine. Dr fan pek bişey anlamadm ilaç yazıyo nasıl kullanılacağını anlatmıyo. Eczacı da öyle. illa sormam mı lazım yada prospektüsünü mü incelemeliyim her sefernde. Neyseki geldi geçti Konyayı çok seviyorum ben inşallah yine gelmek nasip olur keske hepimiz birlikte olabilsek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?