- 3 Aralık 2011
- 3.373
- 4.896
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #65.901
Tamam canım teşekkür ederim göz içinde randevu alayım o zamanBen devlet hastanesinde doğum yaptım. Hastaneden çıkarken ne yapmam gerektiğiyle ilgili bir kağıt vermişlerdi. İkinci ayda kalça ultrasyonu ve göz muayenesi var yazıyordu. O yüzden ben göz doktoruna götürdüm.
5816bursa 5 dk arayla 3 kere göz damlası damlattılar. Göz bebeklerinin büyümesi için. Sonra doktor kafasına bi alet taktı gözlerine baktı. Bir sorun yok ama 1 yaşında tekrar muayene ettirmen gerekiyor dedi.
Erkekler öyle demek ki. Benimki de ne gerek var deyip durdu. Sürekli sabah karşı Burun tıkanıklığına ağlıyordu ben artık isyan edince mecbur götürdü. Ama sanırım normal. Benimki salya akıtıyor arada belki salyası boğazına kaçıyor o öksürtüyor. Sizde var mı öyle bir durum. Ateşi falan yoksa veya kaka rengi her zamanki gibiyse sıkıntı yoktur inşallah. Geçmezse sen yine de götürmeye çalış. Bebek sonuçta hastayım diyemez. İçin rahatlar en azından.Devam ederse ben de götürcem canım çünkü uyku uyutmuyor.. valla o kadar dikkat ediyorum ama belli ki bu şekilde almış soğuk demek ki.. banyo yaparken falan mı üşüttu ne.. anlamadım ki. Bana kalsa hemen götürcem.doktora ama eşim beni deli ediyor ya.. o kadar rahat ki valla benim burda içim içimi yiyor moralim 0..
Bana mesaj geliyor genelde. Market günü haftada bir gün veya iki gün oluyor sanırım. Sadece 30lu koli indirimde oluyor diğerleri olmuyor mesela. Ben denk gelince yazarım sana. Ben de ona alıştım değiştirip risk almak istemiyorum açıkçası. Ama fiyatlar da gittikçe artıyor.Acaba tekrar ne zaman indirime girer ki 2 paketimiz kaldi .Bildirim geliyor bazen ben bakmadan stok tükendi diyor .
Biliyorum canim .Biraz incelemiştim. Unibaby guvenilirdi .En bastan beri onu kullaniyoruz .Digerlerine de bakmaya firsat bulamadim .E bebek in bir kez almistim Icinde bir madde varmis zararli vazgectim.
Bir 1. Ay kontrolümüzde çektirdik sanırım. Sana neden 3. Ay dediler acaba. Ama kemiğini ölçtükleri için bence geç kalınacak birşey olmayabilir.Kızlar hala kalça usg çektirmeyen var mı benm gibi? Bize 3. Ay dedi doktor önğmzdeki hafta çektireceğim 7 temmuz doğumlu oğlum geç mi kaldık ya
Evet erkekler böyle demek ki keşke biz de o kadar rahat olabilsek.. ise gidiyor arada birkaç şeye yardım ediyor diye kendini bişey sanıyor . Evet canım çok akıtıyor tükürüğün ama o yüzden olduğunu sanmıyorum çünkü çok uzun zamandır var o tükürük akması. Bir de burnundan ses geliyor nefes almakta zorlanır gibi.. Allah'a çok şükür ateşi yok kaka rengi iyi.. işte öksürük ve burun tıkanıklığı . Benim de burnun tıkanıyor akıyor acaba benden mi bulaştı ki .. tuzlu su damlatılıyormus burun tıkanıklığına acaba damlatsam mi?Erkekler öyle demek ki. Benimki de ne gerek var deyip durdu. Sürekli sabah karşı Burun tıkanıklığına ağlıyordu ben artık isyan edince mecbur götürdü. Ama sanırım normal. Benimki salya akıtıyor arada belki salyası boğazına kaçıyor o öksürtüyor. Sizde var mı öyle bir durum. Ateşi falan yoksa veya kaka rengi her zamanki gibiyse sıkıntı yoktur inşallah. Geçmezse sen yine de götürmeye çalış. Bebek sonuçta hastayım diyemez. İçin rahatlar en azından.
Tamam canim sagol.Benimki gunduz bir saat uyurdu .Misafir yeni gitti daha uyutamadim .Offf öleceğim vicdan azabından.Bana mesaj geliyor genelde. Market günü haftada bir gün veya iki gün oluyor sanırım. Sadece 30lu koli indirimde oluyor diğerleri olmuyor mesela. Ben denk gelince yazarım sana. Ben de ona alıştım değiştirip risk almak istemiyorum açıkçası. Ama fiyatlar da gittikçe artıyor.
Bizimkini 3 kez çektiler canım bi ilk dogdugunun3. Günü hastanede, 10 günlükken bi de 1. Ayda sanırım. Şimdi 3. Ayda tekrar cekilcek.. ben yurtdışındayim canim ama belki farklıdır burda bilmiorumKızlar hala kalça usg çektirmeyen var mı benm gibi? Bize 3. Ay dedi doktor önğmzdeki hafta çektireceğim 7 temmuz doğumlu oğlum geç mi kaldık ya
Kızımın boğazınada kusmuk kaçtı bu sabah gözlerini kocaman açmış çırpınıyordu. Allahtan farkettim
sağol canım Allah hepimizin yavrularını korusunAllah korusun ya , geçmiş olsun.
Bizim de iki hafta kaldı. Ayın 17 sinde babası yaptıracak. İki bacaktan mı oluyo4. ay aşısına 2 hafta kaldı, şimdiden stres yaptım. Tekrar ateşlenirse diye korkuyorum. Zaten gece gündüz uykumuz yok, bir de ateş olursa yandım
Nereden yapılacak bilmiyorum ama korkuyorum, ateşi halsizliği, artık ne olacak diyeBizim de iki hafta kaldı. Ayın 17 sinde babası yaptıracak. İki bacaktan mı oluyo
Ben de çok korkuyorum bebek ilkyardım öğrenin diyorlar boğulmalar falan için ama bana zor geliyor öğrensem bile yapamam gibi geliyor
Benim de öyle stresli geçiyor yataga yatırdığım an hemen odadan çıkıyorum kendime birşeylet yapayım nasıl olsa yarım saat sonra uyanacak diyorumMeme reddi olmamıştı o zaman ama o aşıdan sonra gaz sorunu daha da arttı sanki. Ya dönemsel bir sorum ya da aşı yaptı. Bu aşıdan sonra da gazını rahat çıkartma dönemi gelse ya. Çocuğum uyansın da seveyim diyemiyorum. Uyanacak, 1 saat bir şekilde geçecek sonra uyumak isteyecek ama uyuyamayıp memede ağlaya ağlaya zıplaya zıplaya uğraşacak uyuyacak diye korkudan uyanmasını istemiyorum. En güzel günleri stresli geçiyor
Teşekkür ederim cnm bilgin için. Benim ki de 5temmuz doğumlu, 3aylık oluyor dimi yarın. O kadar istemeye istemeye içiyor ki sütü de mamayı da, içsin diye bütün gün evin içinde Bi elimde çocuk Bi elimde biberon dolaşıyorum. 2haftada100gr alınca iyice telaşlıyım.o kadar az yemesine rağmen. Enerjisi yerinde, hiçbir hastalık belirtisi yok. Öyle olunca da Dr doyuyor dur o zaman 40,50ccyle diyor. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu10 gün sonra 3 aylık olacak canım. Biberon kullanırken günde 8 kez 75 cc veriyordum. Toplam 600 cc ediyor. Önce emzirmeye çalışıyordum ama genelde çok emmiyordu mamadan sonra uyumak için emiyordu. Sonra meme reddi yaşadım beş gün hiç emmedi. Ben de eds ile mama vermeye başladım. Meme teklif ediyorum gün içinde isterse emiyor istemezse emmiyor. Onun dışında yine günde 8 kez 75 cc hazırlıyorum. Bazen 50 içiyor bazen 60 bazen tamamını. Kilo alımı normal demişti (iki doktora gittim) ne az ne çok standart buldu ikisi de. Biri on gün sonra mamayı 90 a çıkar dedi, diğeri kafana göre arttırma böyle git dedi. Bugün başka bi doktora gideceğim. Anne sütü destekçisi bir doktor diye gidiyorum. Mamayı kademeli olarak azaltmak istediğimi söyleyeceğim veya en az ne kadar verebileceksem. Bakalım ne diyecek.
Bize göz doktoruna gideceksin dediler.Canım Aile hekimine gidiyorsun Bebeğin gözüne ışıkla bakıyor Sadece bu kadar 1 dakikalık bir iş yani
Göz doktoruna gidilecek dedi baya teferruatlı bir şey istiyorlar birdeEwt göz muayenesi yaptırın dedi asm ama doktor bir şey demedi niye farklı çizelge izliyorle ki
Şükür. İnşallah bizde sıkıntısız atlatırız. Gözüne damla damlatıp yapılıyormuş biraz yakıyor ve zor oluyor dedi arkadaşım sizin nasıl geçtiEvet ben yaptırdım göz doktoruna. Bir sıkıntı çıkmadı şükür
Canim bir yöntem var belki sen de oyle yapıyorsundur .Pamukları islatiyorsun her birine birer damla zeytinyagi damlatip cam kavanoza koyup kapatiyorsun ve pratik oluyor. Bende e bebekten aldigim pamuklar var ama cok kucuk .Benim oğlanın popisine yetmez
Neden doktorlar aynı şeyleri farklı uyguluyor acaba. Rotayı söylemişti onu yaptıracağız. Cumartesi kontrolümüz var tekrar söyleyim bakalım ne diyecek .Benim çocuk doktorum 3. Ayda rotA aşısı ve göz taraması olacak demişti bize geçen ay canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?