2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Çok geçmiş olsun cnm, antibiyotik hap olarak mı şurup olarak mı, nasıl belirtilerş vardı

Canım biz de gittik doktora. Nasiben diye bir burun spreyi verdi. Kafasını usutmus Allah'tan sadece. Ciğerleri temizmis. Dış çıkması yakın olunca bağışıklık sistemi zayiflarmis o yüzden de olabilir dedi bir ihtimal.. odasını sık sık havalandırılması gerekiyormuş.bizim ateş Popodan 38,3 tüm bi ara ama Popodan 38,5ten itibaren ateş sayiliyormus. Fitil verdi bi de çok çıkarsa ateşi ağlarsa vericem

Bence de, doktor normal gelişimi iyi diyorsa kurcalamamak lazım

Yaa, bebeğin kaç aylık cnm, nasıl yardımcı olacak sana
13 temmuz doğumlu. Süt arttırıcı bir ilaç verdi çocuk doktoru. Emzirme danışmanı da sütü sağarak arttırmamı daha sonrasında da gündüz öğünlerini yavaş yavaş azaltmayı planladı 2 saatte bir 20şer dakika sağım yap dedi ama mümkün değilmiş 40 dakika çocukla kim ilgilenecek. Beşer dakika yapabilirsem şükür diyorum. İnternette okuduklarımızdan farklı birşey söylemedi açıkçası bakalım bir hafta sonra kontrol var
Aynen sabaha Doktora.. BU grce de uyku yok.. Burun delikleri acik sinuzitlerinde var sanki bisey
Haber et bana da canım

Çok geçmiş olsun canım iyi ki gitmişsin

Geçmiş olsun

Geçmiş olsun kizlar. Cok tehlikeli bir mevsimdeyiz. Mesela bizim isitma hala acilmadi .Her gun sabaha karşı ısıtıcı açıyorum. Ama isiyi sabit tutmak cok zor oluyor .Ben mutfaga gidince oglumu da götürmek zorundayim.Hic uyumadigi icin hep kucagimda. Odalar arasi da isi farki oluyor.

Nasıl gitti danışmanla görüşmeniz? Üç aylık olduk mama bırakılabilir mi acaba. Geç kalmamışızdır umarım .

Eee canim ne dedi bize yaz biseler soledikce ya

Ne dedi canım bizimle paylaşırmısın ?

cok sevindim canim, insallah faydasi olmustur danismanin.
Yaşadığım meme reddini anlattım mamayı eds ile verdiğimi falan. İlk hedefin süt arttırma olduğunu söyledi. 2 saate bir 20şer dakika iki memeyi de Sağmamı söyledi. İlk etaptanyapabilirim diye düşündüm eve geldim baktım ki mümkün değil. En fazla beşer dakika sağabiliyorum. Çünkü çocuk durmuyor. Uyuduğu vakitleri kollasam ne yemek yiyebilirim ne birşey yapabilirim.
Ten tene temas, birlikte duş tavsiye etti.
Günde
2 rezene
Fındık
Medine hurması
İncir
Bol su tüketmemi istedi.

Sağdığım sütleri mamadan önce eds veya kaşıkla vermemi söyledi. Böylece mama miktarı azalacaktır dedi ama o kadar sağım yapamadığım için çok süt çıkmayınca ben dolapta soğutup birleştirdim bugün öğle maması yerine süt verdim ama verdiğim sütle doymadı mesela bir 30 da mama yaptım. Anladığım kadarıyla mama daha doyurucu ve buna alışmış benim oğlum.
Bir de mama azaltma işini gece ve sabah öğünlerinde yapma onlar en temel öğünler dedi. Günde 5-6 çişli bez almam gerektiğini söyledi.

Çocuk doktoruna da bir sürü para verdim gittim açıkçası sırf anne sütü destekçisi olduğu için. Dediğim gibi süt arttırıcı bir ilaç verdi süt arttırıcı çaylar tüket dedi. stün artmazsa mamayı azaltamayız dedi haliyle. Mamalarını 75 veriyordum 60 ver haftaymda kontrole gel dedi.

Benim fikrimi sorarsanız doktora ve danışmana gitmeden önce umutluydum mamayı bırakabileceğime. Ama sağdığım sütle çocuk doymuyor çünkü mamanın doyuruculuouna ve şişkinliğine alışmış. Anne sütü hem az geliyor mamaya göre gem de çabuk acıktırıyor ve tokluk hissi vermiyor. Anlayacağınız alışan için umut var mı bilemiyorum. En azından deneyeceğim. Ama kontrol süresi bitikten sonra tekrar gidemem sanırım çünkü oldukça pahalı ilk 6 ayı bu şekilde geçirebilirsem iyi. Sonrasında ek Gıda falan işin içine girerse belki mama yerine ek Gıda girer ben de sütle devam ederim.

Bu arada emzik ve biberonu da sordum hem çocuk doktoruna hem danışmana.
Danışman zaten meme reddi yaşamışsın kullanma dedi.
Çocuk doktoru ise biberonu biz doktorlar da tavsiye etmiyoruz. Emziği bebeği oyalamak için kullanabilirsin dedi. Emzik sonrası olan meme reddini anlattım. Eğer bebek açlıktan veya herhangi bir sebepten ağlarsa ve sen onu susturmak amaçlı verirsen meme reddi olur dedi. Bebek doyduktan yaklaşık 30 dk sonra verebilirsin uykuya dalması için tok karnına alırsa emziği sıkıntı yapmayacaktır dedi.

Bizim de aynı hala açılmadı ve ısıtıcım da yok kalın giydirip örtüyorum. Baktım ki bugün sabah sesi değişik çıkıyor. Sabaha kadar uyuyamadı zaten burnu tıkalıydı.

canım antibiyotik kullananlarda oluyor yeşil kaka yoğun şekilde devam ederse yinede doktora görünün
Pazartesi kontrolü var zaten o günde sorarım canım
Biz kullandık iğne olarak ama kaka da değişiklik olmadı canım .
Bizimki şurup canım ben ondan olduğunu düşündüm ama bilmiyorum ki zaten 2-3 günde bi kaka yapıyor
Çok geçmiş olsun cnm, antibiyotik hap olarak mı şurup olarak mı, nasıl belirtilerş vardı
Şurup verdi canım. Tozdu daha doğrusu sulandırdım. Bi belirti yoktu aslında çok ağlıyordu kilo az gibi geliyordu bana kontrole gitmiştim doktor batın ultrason ve idrar tahlili istedi canım.
Canım çiftli pompa alabilirsen zamandan tasarruf edersin daha kolay olur. Umarım işe yarar bende çok istiyorum ama günde 5 kere 90 cc veriyorum çok zor geliyor şu an bırakmak. Bu arada süt artırıcı ne ilacı verdi?

Bilseydim en başta alırdım ama şu an ekonomik olarak pek rahat bir dönemde değiliz o yüzden elindekiyle idare ediyorum ilacın adı motilium sanırım bulantı ilacıymış yan etkisi süt indirmesiymiş. Hiç unutlu değildim ilaçtan ama içtiğim ilk gün göğsümden süt geldi açarken bende hiç böyle olmamıştı. Ama bugün ikinci gün öyle bir durum yok anlamadım ben bu işi. Malt içecekler de ilk gün işe yarıyor sonra normale dönüyor içsem de

teşekkürler canım bizimkide yüksek ihtimal o yüzden oldu oturma odasında ısıtıcı çalışıyor mutfağa falan götürünce yelek giydiriyorum ama yinede alacağını almış

teşekkürler canım bizimkide yüksek ihtimal o yüzden oldu oturma odasında ısıtıcı çalışıyor mutfağa falan götürünce yelek giydiriyorum ama yinede alacağını almış
Ya aslinda benimki de rahatsiz .Burnu hep tıkalı. Sf kullanıyorum aspiratorle cekiyorum ama fayda etmiyor.Normalde kusmaz .1 haftadir sabahlari kusuyor .Uykusunun icinde de agzinda kotu bir tat var gibi yuzunu buruşturuyor.

Evet senin için zor mekezi olunca.
Ben şu anda acayip tıkanık vaziyetteyim boğazım da hafif acıyo hemen kendime zencefilli ballı limon karabiber Kant yaptim umarim işe yarar yaaaa oglumu opemiyorum korkudan offf

Kızlar biz 80 günlük olduk galiba yeni bi atak dönemi bizi bekliyor çünkü kızım sürekli karnını doyurup uyuyor ve ne zaman böyle olsa sonraki günler hep cazzz hep isyannnn fırtına öncesi sessizlik gibi korkuyorummm

Anladım canım sen bilirsin. İçerikleri aynıymış diye okudum ben de o yüzden dedim

Ya aslinda benimki de rahatsiz .Burnu hep tıkalı. Sf kullanıyorum aspiratorle cekiyorum ama fayda etmiyor.Normalde kusmaz .1 haftadir sabahlari kusuyor .Uykusunun icinde de agzinda kotu bir tat var gibi yuzunu buruşturuyor.
Aman canım dikkat et artmasın ben oturma odasından çıkarmamaya karar verdim başka türlü daha kötü olacak bi 10 güne kadar merkeziyi açarlar inşallah yoksa daha kötü olacak ısıtıcı da boğaz kuruluğu yapıyor buhar makinesi alıcam sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…