- 18 Mart 2010
- 242
- 302
- 303
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #66.021
Canım ben de emzirme danışmanıyla görüştüm ve mamayı bıraktım vazgeçme bebeğin bir memeyi emerken diğerini sağabilirsin normalden çok daha fazla süt geliyor inan ve memede durabildiği kadar dursun emzik yerine memeni ver onun dilinin değmeai bile artırıyor bir süre yapışık yaşayın inan çok uzun sürmeyecek artacaktır sütün bebeğin emmesinden başka hiçbir yiyecek içeçecek kar etmiyorYaşadığım meme reddini anlattım mamayı eds ile verdiğimi falan. İlk hedefin süt arttırma olduğunu söyledi. 2 saate bir 20şer dakika iki memeyi de Sağmamı söyledi. İlk etaptanyapabilirim diye düşündüm eve geldim baktım ki mümkün değil. En fazla beşer dakika sağabiliyorum. Çünkü çocuk durmuyor. Uyuduğu vakitleri kollasam ne yemek yiyebilirim ne birşey yapabilirim.
Ten tene temas, birlikte duş tavsiye etti.
Günde
2 rezene
Fındık
Medine hurması
İncir
Bol su tüketmemi istedi.
Sağdığım sütleri mamadan önce eds veya kaşıkla vermemi söyledi. Böylece mama miktarı azalacaktır dedi ama o kadar sağım yapamadığım için çok süt çıkmayınca ben dolapta soğutup birleştirdim bugün öğle maması yerine süt verdim ama verdiğim sütle doymadı mesela bir 30 da mama yaptım. Anladığım kadarıyla mama daha doyurucu ve buna alışmış benim oğlum.
Bir de mama azaltma işini gece ve sabah öğünlerinde yapma onlar en temel öğünler dedi. Günde 5-6 çişli bez almam gerektiğini söyledi.
Çocuk doktoruna da bir sürü para verdim gittim açıkçası sırf anne sütü destekçisi olduğu için. Dediğim gibi süt arttırıcı bir ilaç verdi süt arttırıcı çaylar tüket dedi. stün artmazsa mamayı azaltamayız dedi haliyle. Mamalarını 75 veriyordum 60 ver haftaymda kontrole gel dedi.
Benim fikrimi sorarsanız doktora ve danışmana gitmeden önce umutluydum mamayı bırakabileceğime. Ama sağdığım sütle çocuk doymuyor çünkü mamanın doyuruculuouna ve şişkinliğine alışmış. Anne sütü hem az geliyor mamaya göre gem de çabuk acıktırıyor ve tokluk hissi vermiyor. Anlayacağınız alışan için umut var mı bilemiyorum. En azından deneyeceğim. Ama kontrol süresi bitikten sonra tekrar gidemem sanırım çünkü oldukça pahalıilk 6 ayı bu şekilde geçirebilirsem iyi. Sonrasında ek Gıda falan işin içine girerse belki mama yerine ek Gıda girer ben de sütle devam ederim.
Eds ile vermeye zorla o şekilde de memeyi emecek ve o şekilde de süt artacakCanım ben de emzirme danışmanıyla görüştüm ve mamayı bıraktım vazgeçme bebeğin bir memeyi emerken diğerini sağabilirsin normalden çok daha fazla süt geliyor inan ve memede durabildiği kadar dursun emzik yerine memeni ver onun dilinin değmeai bile artırıyor bir süre yapışık yaşayın inan çok uzun sürmeyecek artacaktır sütün bebeğin emmesinden başka hiçbir yiyecek içeçecek kar etmiyor
Gecmis olsun canim .Maske varsa kullan .Bebegine gecmesin.Evet senin için zor mekezi olunca.
Ben şu anda acayip tıkanık vaziyetteyim boğazım da hafif acıyo hemen kendime zencefilli ballı limon karabiber Kant yaptim umarim işe yarar yaaaa oglumu opemiyorum korkudan offf
Ben çıkartmasam ac kalirim sanirim mecbur çıkarıyorum .Az once uyuttum camasir attim .Yemek yiyim derken 20.dk da uyandi .Isiticiyi da tasiyamiyorum .Yelek giydiriyorum .Aman canım dikkat et artmasın ben oturma odasından çıkarmamaya karar verdim başka türlü daha kötü olacak bi 10 güne kadar merkeziyi açarlar inşallah yoksa daha kötü olacak ısıtıcı da boğaz kuruluğu yapıyor buhar makinesi alıcam sanırım
Kızlar dün akşam oğlum 6 da uyudu arada mırın kırın etti almadım sustu taa gece 12 ye kadar. En uzun uyumasıydı arada aç mı diye korktum ama almadım. Sonra kendisi 12 de kalkınca bir emişi var homm hımm diye diye çok komikti. Sonra emdi uyudu 4.30 a kadar sonra 7 de kaka yaptı uyudu 8.30 da kaka yaptı uyudu 11e kadar uyuduk ikimizde böyle böyle.acaba 3 ayda uyku uzar doğru mu? İnş hep böyle olur. Birde kanal tedavisi oluyorum demiştim ya tedavim haftaya tamamlanacak geçici dolgu var şimdi ve dün gece aşırı ağrım oldu. Acaba hissetti de annemi üzmeyeyim mi dedi
Evet canım o çok kötü işte fark olması. Bizim tüm ev yerden ısıtmalı ama onda bile fark oluyor çünkü bazı odalar güneş görmüyor.. bizim minikler de çok hassas yaGeçmiş olsun kizlar. Cok tehlikeli bir mevsimdeyiz. Mesela bizim isitma hala acilmadi .Her gun sabaha karşı ısıtıcı açıyorum. Ama isiyi sabit tutmak cok zor oluyor .Ben mutfaga gidince oglumu da götürmek zorundayim.Hic uyumadigi icin hep kucagimda. Odalar arasi da isi farki oluyor.
Canım ben de emzirme danışmanıyla görüştüm ve mamayı bıraktım vazgeçme bebeğin bir memeyi emerken diğerini sağabilirsin normalden çok daha fazla süt geliyor inan ve memede durabildiği kadar dursun emzik yerine memeni ver onun dilinin değmeai bile artırıyor bir süre yapışık yaşayın inan çok uzun sürmeyecek artacaktır sütün bebeğin emmesinden başka hiçbir yiyecek içeçecek kar etmiyor
Yaşadığım meme reddini anlattım mamayı eds ile verdiğimi falan. İlk hedefin süt arttırma olduğunu söyledi. 2 saate bir 20şer dakika iki memeyi de Sağmamı söyledi. İlk etaptanyapabilirim diye düşündüm eve geldim baktım ki mümkün değil. En fazla beşer dakika sağabiliyorum. Çünkü çocuk durmuyor. Uyuduğu vakitleri kollasam ne yemek yiyebilirim ne birşey yapabilirim.
Ten tene temas, birlikte duş tavsiye etti.
Günde
2 rezene
Fındık
Medine hurması
İncir
Bol su tüketmemi istedi.
Sağdığım sütleri mamadan önce eds veya kaşıkla vermemi söyledi. Böylece mama miktarı azalacaktır dedi ama o kadar sağım yapamadığım için çok süt çıkmayınca ben dolapta soğutup birleştirdim bugün öğle maması yerine süt verdim ama verdiğim sütle doymadı mesela bir 30 da mama yaptım. Anladığım kadarıyla mama daha doyurucu ve buna alışmış benim oğlum.
Bir de mama azaltma işini gece ve sabah öğünlerinde yapma onlar en temel öğünler dedi. Günde 5-6 çişli bez almam gerektiğini söyledi.
Çocuk doktoruna da bir sürü para verdim gittim açıkçası sırf anne sütü destekçisi olduğu için. Dediğim gibi süt arttırıcı bir ilaç verdi süt arttırıcı çaylar tüket dedi. stün artmazsa mamayı azaltamayız dedi haliyle. Mamalarını 75 veriyordum 60 ver haftaymda kontrole gel dedi.
Benim fikrimi sorarsanız doktora ve danışmana gitmeden önce umutluydum mamayı bırakabileceğime. Ama sağdığım sütle çocuk doymuyor çünkü mamanın doyuruculuouna ve şişkinliğine alışmış. Anne sütü hem az geliyor mamaya göre gem de çabuk acıktırıyor ve tokluk hissi vermiyor. Anlayacağınız alışan için umut var mı bilemiyorum. En azından deneyeceğim. Ama kontrol süresi bitikten sonra tekrar gidemem sanırım çünkü oldukça pahalıilk 6 ayı bu şekilde geçirebilirsem iyi. Sonrasında ek Gıda falan işin içine girerse belki mama yerine ek Gıda girer ben de sütle devam ederim.
Bilseydim en başta alırdım ama şu an ekonomik olarak pek rahat bir dönemde değiliz o yüzden elindekiyle idare ediyorumilacın adı motilium sanırım bulantı ilacıymış yan etkisi süt indirmesiymiş. Hiç unutlu değildim ilaçtan ama içtiğim ilk gün göğsümden süt geldi açarken bende hiç böyle olmamıştı. Ama bugün ikinci gün öyle bir durum yok anlamadım ben bu işi. Malt içecekler de ilk gün işe yarıyor sonra normale dönüyor içsem de
Allah yardımcımız olsun bizimde aynıGecmis olsun canim .Maske varsa kullan .Bebegine gecmesin.
Ben çıkartmasam ac kalirim sanirim mecbur çıkarıyorum .Az once uyuttum camasir attim .Yemek yiyim derken 20.dk da uyandi .Isiticiyi da tasiyamiyorum .Yelek giydiriyorum .
Hamileyken faranjitim azmisti.O zaman almistik buhar makinesini.Iyi ki simdiye bırakmamışım. Yakında dogalgaz masrafi da eklenecek .Evimiz kira tek maasla nasil olcak bilmiyorum.
kantaron yağı iyi geliyor canımArkadaşlar bebeği çok fazla kaka yapıp da poposu nerdeyse yara gibi pişik olan var mı?? Çok kötü oldu bir sürü şey denedim iyi gelmiyor. Çünkü sürekli kaka yapıyor.. şuan açtım altını zeytinyağı sürdüm açık duruyor . Var mı onerebileceginiz birseyler??
Mama vermek istemiyordum ama gram alışı düşüktü doktora göre ama çok istemediğimden kafama göre veriyordum maksimum günde 5 kere sağdığım süt artı mama 60-80 arası veriyordum daha versem alıyordu duru yoktu ve daha 1,5 aylık felandı ara ara sağıyordum ben de düzenli değildi iki meme toplamı en fazla 60ml çıkıyordu.Canım gümde ne kadar veriyordun mamayı ve nasıl bıraktın anlatabilir misin rica etsem? Ben de günde 3kere 60 cc veriyorum mama. 2 saatte bir bazen saatte bir de emiyor beni. Mamadan önce ve sonrada emziriyorum. 92günlük olduk bu gün.mamayı nasıl bıraksam,bırakınca Sütüm yetecek mi oğluma kaygısı var bende. İlk zamanlar sağmıştım sonra bıraktım. Zaten 30cc den fazla da çıkmadı. Senin durumun nasıldı sağıyor muydun sen? Gerçi sağınca çıkan süt kriter değil ona bakmayın diyorlar ama insan etkileniyor tabiki.
Bende de öyle oluyor ne denediysem en fazla 2-3 gün fayda etti :)Bilseydim en başta alırdım ama şu an ekonomik olarak pek rahat bir dönemde değiliz o yüzden elindekiyle idare ediyorumilacın adı motilium sanırım bulantı ilacıymış yan etkisi süt indirmesiymiş. Hiç unutlu değildim ilaçtan ama içtiğim ilk gün göğsümden süt geldi açarken bende hiç böyle olmamıştı. Ama bugün ikinci gün öyle bir durum yok anlamadım ben bu işi. Malt içecekler de ilk gün işe yarıyor sonra normale dönüyor içsem de
Canım ben uzun zamandır kateterle veriyorum dediğin gibi bazen açıp bazen kısıyorumda mamayı ama bizim mama azalıcağına artıyorMama vermek istemiyordum ama gram alışı düşüktü doktora göre ama çok istemediğimden kafama göre veriyordum maksimum günde 5 kere sağdığım süt artı mama 60-80 arası veriyordum daha versem alıyordu duru yoktu ve daha 1,5 aylık felandı ara ara sağıyordum ben de düzenli değildi iki meme toplamı en fazla 60ml çıkıyordu.
Danışman geldi emzirme şeklime baktı problem yok dedi dil bağı da yok mememi sıktı sütte de sıkıntı yok doktorun halt etmesiyle mamaya başlamışız ve biberondan dolayı artık memeyi reddetmek üzereydi ama mamayı biranda da bırakamayız dedi neyse uzatmıyım eds ile 30luk mama hazırladık biberona hazırlayıp onun emziğinden çıkarırsan daha kolay olur memeyi emerken katateri de ağzına dilinin üstünde olacak şekilde soktuk arada kataterin ucunu yükseltip süt akımını durdurup az geliyor diye sinirlenirken hemen tekrar vererek memeyi de emmesini sağlıyorsun maksat sütün ara ara geldiğini ona öğretmek biberondaki kadar sık gelmediğini anlaması baktın verdiğin süt ya da mama yetmedi bir daha hazırla günde verdiğin mama miktarı kadar içemeycek zaten çünkü o mamayı biberon verine memenden de çektiği için belki daha fazla süt içecek bu şekilde bir kaç gün devam edersen mama tamamen biter. Sütünü de power pump denen yöntemle bir kaç gün günde yalnız 1 kere 20 dk sağ 20 dk dinlen 10 dk sağ 10 dk dinlen 10 dk sağ bu şekilde artıyor.
Sağım kriter değil bence de epeydir sağmıyordum dün sağdım ikisinden toplam ilk 20 dk 100 çıktı Power pump yaptım toplamda 130 oldu
Saatte bir emmesine gelince benim oğlum şu son haftaya kadar neredeyse sürekli mememdeydi kilo alışı iyi 7020 boyu iyi 69cm doymadığından değil keyfinden yakın olmak istediğinden de meme istiyorlar emiyor deli gibi sonra yarım saat kusuyor ama ondan daha mühim işim yok napayım diyorum ama benim şansım annem yanımda
Ay çok uzun oldu umarım işine yarar
Emzirme danışmanı 3 haftadan fazla verilmemesi gerektiğini söylemişti aynı bineron gibi onun akımı da alışıyormuş. Akımı daha uzun süreli kessen yavaştan. Emzik kullanıyor musun? Kilo alımı nasıl? Power pump yaptın mı? 2 saatten uzun ara veriyor musun?Canım ben uzun zamandır kateterle veriyorum dediğin gibi bazen açıp bazen kısıyorumda mamayı ama bizim mama azalıcağına artıyor5 kere 60 cc veriyordum şimdi 90 veriyorum mesela, biberonla vermemden tek farkı azda olsa o sırada sütümü alması ama benim artmıyor sütüm nedense belki daha versem alıcak ama çok kusuyor diye veremiyorum
arada daha fazla versen alır iştahlıysa benim obur 1 aylıkken 120 verdim yetmedi diye onu da içti emmenin üstüne sonra yer gök kusmuk olduCanım ben uzun zamandır kateterle veriyorum dediğin gibi bazen açıp bazen kısıyorumda mamayı ama bizim mama azalıcağına artıyor5 kere 60 cc veriyordum şimdi 90 veriyorum mesela, biberonla vermemden tek farkı azda olsa o sırada sütümü alması ama benim artmıyor sütüm nedense belki daha versem alıcak ama çok kusuyor diye veremiyorum
Bizim de yerden isitma .Normalde hic sevmiyordum ama bebekli evde cok ideal .Yerde istediği kadar emeklesin ,oynasin ..Üşüdü mü diye dusunmeyecegiz .Evet canım o çok kötü işte fark olması. Bizim tüm ev yerden ısıtmalı ama onda bile fark oluyor çünkü bazı odalar güneş görmüyor.. bizim minikler de çok hassas ya
Hindistan cevizi yagi.Arkadaşlar bebeği çok fazla kaka yapıp da poposu nerdeyse yara gibi pişik olan var mı?? Çok kötü oldu bir sürü şey denedim iyi gelmiyor. Çünkü sürekli kaka yapıyor.. şuan açtım altını zeytinyağı sürdüm açık duruyor . Var mı onerebileceginiz birseyler??
Amin .Dr a aksam gitmiştiniz demi ,hangi dr vardi acaba ?Allah yardımcımız olsun bizimde aynı
kantaron yağı iyi geliyor canım
Off senle ayni yerde olsam cok iyi arkadas olabilirdik.En azindan haftanin bir gunu beraber zaman gecirir cay kahve icerdik .Peh 2 saatte bir süt sağmakmış gelsin baksın sağayım. Akşama yemek yapacağım dolaptan malzemeyi çıkarma ve yıkama için 10 kez gel git yaptım. Hamakta yatıyor sallarsam gözleri kapalı durursam direkt çığlık, çayı 3 kez ısıttım en son içemeyeceğime karar verdim. Gayet insani bi ihtiyaç olduğu için tuvalete gittim mesela oda keyfi yerinde diye yoksa tutmaya alıştı bünye, hangi ara ağladı anlamadım tam yarım saatte devam etti. Süt sağ diyene anca gülerim bir bardak su getirsinde onu içeyim
Süt artirici ilacin adi ne cnm, bu ara benimde ihtiyacim artiracak çözümlere?13 temmuz doğumlu. Süt arttırıcı bir ilaç verdi çocuk doktoru. Emzirme danışmanı da sütü sağarak arttırmamı daha sonrasında da gündüz öğünlerini yavaş yavaş azaltmayı planladı 2 saatte bir 20şer dakika sağım yap dedi ama mümkün değilmiş 40 dakika çocukla kim ilgilenecek. Beşer dakika yapabilirsem şükür diyorum. İnternette okuduklarımızdan farklı birşey söylemedi açıkçası bakalım bir hafta sonra kontrol var
Haber et bana da canım
Ne güzel ,en sevdiğim yaz mevsimiKızlar hasta olanlara çok geçmiş olsun Allahım acil şifalar versin hepinize.. siz ısıtmadan konuşuyorsunz biz hala sıcaktan bunalıyoruz klima açıyorum aralıklı. Antalya sıcakları hala devam ediyor.. oğluma ne giydrceğimi şaşırıyorum herkes şapka bere yelek konuşuyor biz hala kısa kollu badylerle duruyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?