- 24 Şubat 2017
- 1.293
- 1.461
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #66.121
Benimki başka bir konu ama senin oğlum kaç haftalık canım? Benimki hala 2,5 3 saatte bir uyanıyor gece o yüzden soruyorum.Bu gece sağım konusunda bende şöyle bir şey oldu. Benim oğlum gece 7-8 saat uyuduğu için ben 3 saat sonra kalkıp sağıyorum, 100 cc civarı süt çıkıyor, hiç sağmayıp sabah sağsığımda da 6-7 saat sonra 180-190 cc civarı süt çıkıyor. Sütümü sağmayıp oğlumu sabah emzirdiğimde meme ile doyuyor ama gece sağarsam sabah emzirdiğimde doymuyor mecbur mama takviyesi vermek yada gece sağdığım sütü ısıtarak vermek zorunda kalıyorum. Sabah ilk öğünde çok yemek istiyor haliyle geceden acıktığı için.
Gece üstüste bi hafta faşan sağdığımda sütümün artmadığını farkettim. Hep 80-100 arası çıktı. Su içmeme bağlı olarak değişiyordu rakam. E hani gece sağın süt artar diyorlardı bende neden artmadı. Birde sağdığımda sabah yine sağdığım sütü vermel zorunda kalacaksam neden sağıp ısıttığım sütü vereyimki direk emziririm daha iyi diyorum. Bi fikrin varmı bu konu hakkında canım?
Sabah 7 ye kadar ıkındı ve yapabildi
Gece uyumadik .Bir ara uyuduk o da facia gibiydi
Burnu tıkanıyor açıyorum hep .Gece cok kotu bir sey oldu
İnşallah hemen düzelir. İnsan üzülüyor öyle pişik görünce.Aa öyle mi canım, zaten bi kere sürdüm sonra sudocrem sürdüm dünden beri yapmadığı için birszcık toparladı
Ay okudum da, çok geçmiş olsun, inşallah bir daha olmaz öyle. Rabbim korusun yavrularımızı.Sabah 7 ye kadar ıkındı ve yapabildi
Gece uyumadik .Bir ara uyuduk o da facia gibiydi
Burnu tıkanıyor açıyorum hep .Gece cok kotu bir sey oldu
Geçmiş olsun canım. Rabbim korusun tüm bebekleri. Benim oğlumda da dün bu tarz bişey oldu. Geçen de eşimin yanındayken olmuş. Hıçkırık tuttu pusete koyup mutfağa yanıma götürmüştüm. Hıçkırırken nefesini veya tükürüğünü ayarlayamadı mı ne oldu anlamadım. Birden hareketi bıraktı ağzı öğürüp kusacak gibi açıldı gözleri kocaman oldu kıpkırmızı. Hemen kucağıma aldım sırtına vurdum çevirdi nefesini öğürür gibi oldu kusmadı. Çocuk 2 saniyede ne hale geldi resmen. Çok korktum ben de. Yanımızdan ayırmamak gerek gerçekten
Çok geçmiş olsun cnm, sütü veya tükürdüğünü çevirmemiş olabilir ,doktora giderseniz haber ver durumdan cnm
Canım çok geçmiş olsun Allahım korusun meleklerimizi. Ya neden oluyor böyle bende korkuyorm artk yanımda da yatmıyor tedirgin oluyorum sizden böyle duydukça. İnşallah bidaha olmaz Allah korusun
Geçmiş olsun cnm Allah korusun yavrularimizi bende çok korkuyorum. Benimkinin boğazına bazen tükürüğü kaçıyor nefesi kesiliyor. Gece bende uyuyunca korkuyorum ya bişey olurda çocuğuma kalkamazsam uykudan diye
Allah korusun canım niye oyle oldu ki.. Ya bu bebeler amma hassas.. Valla 3 ayfır yaşlandım yeminle
Geçmiş olsun canım boğazım kurudu acaba
Balgam tükürük filan da boğaza birikebiliyor canım Allah korusun geçmiş olsun , daha da olmaz inşallah. Dün benimki de serum fizyolojikte tıkandıçok hassaslar Allah'ım evlatlarımızı korusun.
geçmiş olsun canım berbat bi duygu... Boğazına balgam falan biriktiyse ondandır burnu tıkanıyor diyordun.
Dün biz iyiydik şükür çekip temizledikçe resmen aspiratörün ucu doluyor. Ama hala dolu genzi hala dolu.
Amin canim sağolAy okudum da, çok geçmiş olsun, inşallah bir daha olmaz öyle. Rabbim korusun yavrularımızı.
Sağıma alışmamış memeden bebeğin içtiği kadar süt çıkmazmış ve memenin süt tutma kapasitesi varmış benim bebeğime hiç mama vermiyorum uzun zamandır da sağmıyodum deneyeyim bi dedim 20 dk sağdığımda 100ml çıktu power pump yaptım 130 anca çıktı ve sadece memeyle kilo alıyorBu gece sağım konusunda bende şöyle bir şey oldu. Benim oğlum gece 7-8 saat uyuduğu için ben 3 saat sonra kalkıp sağıyorum, 100 cc civarı süt çıkıyor, hiç sağmayıp sabah sağsığımda da 6-7 saat sonra 180-190 cc civarı süt çıkıyor. Sütümü sağmayıp oğlumu sabah emzirdiğimde meme ile doyuyor ama gece sağarsam sabah emzirdiğimde doymuyor mecbur mama takviyesi vermek yada gece sağdığım sütü ısıtarak vermek zorunda kalıyorum. Sabah ilk öğünde çok yemek istiyor haliyle geceden acıktığı için.
Gece üstüste bi hafta faşan sağdığımda sütümün artmadığını farkettim. Hep 80-100 arası çıktı. Su içmeme bağlı olarak değişiyordu rakam. E hani gece sağın süt artar diyorlardı bende neden artmadı. Birde sağdığımda sabah yine sağdığım sütü vermel zorunda kalacaksam neden sağıp ısıttığım sütü vereyimki direk emziririm daha iyi diyorum. Bi fikrin varmı bu konu hakkında canım?
K kertenkelebek48 canım sen hangi danışmanla görüştün bu arada[/QUOTE
izmiremzirmedanismani Seda hanım la çok tatlı bir kadın bulunduğun şehirde bir başka danışmana da yönlendirebilir eğer görüşürsen ya da Facebook grupları emzirme sanatında da yardımcı olurlar
Doğru soyluyosun cnm ben geceleri 2 saatte bir kalktığım için sürekli bakiyorum ben uyuyorsam eşim bakiyor şu dönemleri bi atlatabilseydik Allah'ın izni ile.Sagolun kızlar .Ben normalde de surekli yanımda tutuyorum .Bazen acaba abartiyor muyum diye de düşünüyorum. Hatta dun eger uyusaydi besigine koyacaktim .Ama gece boyu uyanıktı. Bu olay oldugunda da wc ye kalkacaktim .2 dk daha bekleyeyim derken oldu. Varmis bir hayir .Iyi ki gitmemisim .Cunku esim de cok öksürdüğü icin salonda yatmisti .Sizi tedirgin etmek icin söylemiyorum. Ama bebeginiz uyuyor olsa da gece kalkıp sık sık bakmakta fayda var.Kafasinin yana dönük olması da tek basina ise yaramiyor demek ki .
Benimki başka bir konu ama senin oğlum kaç haftalık canım? Benimki hala 2,5 3 saatte bir uyanıyor gece o yüzden soruyorum.
Çok geçmiş olsun canım gözünü bir dakika ayırmaya gelmiyor bebişler. Bizimki de ilk 40 gün tükürüğünü yutamamıyor tıkanıyordu eşimle nöbet tutuyorduk başındaKizlar oglum gece de rahatsizdi bir ara uyudu bir saat .Sonra uyandi emzirdim. Ama hala gaz yüklüydü. Elleri kollari hareketliydi .Yanimda yatiyordu .Bir anda hareketler kesildi basimi yastıktan bir kaldirdim .Nefesi kesilmis 3 saniye falan nefes alamadı. Ben kucağıma alinca oksurmeye basladi .Cok korktuk .Bugun aksam dr a götüreceğiz. Tam @Shezofren88 senin olay aklima geldi.
Sağıma alışmamış memeden bebeğin içtiği kadar süt çıkmazmış ve memenin süt tutma kapasitesi varmış benim bebeğime hiç mama vermiyorum uzun zamandır da sağmıyodum deneyeyim bi dedim 20 dk sağdığımda 100ml çıktu power pump yaptım 130 anca çıktı ve sadece memeyle kilo alıyor
senin sütün benden çok mama verdiğin halde öyleyse
şöyle düşün 3 saatte 100ml 7 saatte 180 ml sağmışsın ilk sağımdan 3 saat sonra bir daha sağsan ya da emzirsen en az bi 100 daha çıkacaktı ama 7 saatte 180 çıktı diyorsun. Süt tutma kapasitesi bu oluyor. Yani arttığını anlamak sağarak çok da mümkün değil. Sütün yeterli olduğunun kanıtı gram alışı ve çişli bez takibi dedi başka yolu yok
Doymadığını nasıl anladın kilo alımında sıkıntı mı vardı? Emerken ağlayıp kavga ettiği içinse o çok normal eğer biberon varsa o kolay akışı istiyorlarmış bu çakal juniorlar
Bir de benimki de sadece gece uyuyor ve uzun ama ben maksimum 4. Saatte emziriyorum yanımda yatırıyorum hiç uyandırmadan ağzına değdiriyorum emiyo bu şekilde gece ssağım yapmama gerek kalmıyor ama süt yetersizse tamamen boşalması için sağıp boşaltmam gerekiyordu
Ayy umarım açıklayabildim kafam karman çorman yavru kedi buldum bir yandan onla uğraşıyorum
Sagol canim .Size de gecmis olsun .Insallah düzelir bir mudahaleye gerek kalmadan .Rabbim her birini korusun .Çok geçmiş olsun canım gözünü bir dakika ayırmaya gelmiyor bebişler. Bizimki de ilk 40 gün tükürüğünü yutamamıyor tıkanıyordu eşimle nöbet tutuyorduk başında
Doktor kontrolünden döndük. Yine canım sıkıldı. Kalça geriliği hala devam ediyor. üçüncü aydan normalleşir demişlerdi ama bir gelişme yok. Bu haftaiçi çocuk ortopedistine gidiceğiz. İnşallah içimizi ferahlatan şeyler söyler
Aynen canım ben geçen gece WC kalktım bizimki yastıktan kendini kaldırıp yatağa yüz üstü dönmüş ağlamaya başladı ama boğuk geliyo sesi nasıl çıktığımi yanına kostugumu anlatamam çok korktum saniyelik yaniSagolun kızlar .Ben normalde de surekli yanımda tutuyorum .Bazen acaba abartiyor muyum diye de düşünüyorum. Hatta dun eger uyusaydi besigine koyacaktim .Ama gece boyu uyanıktı. Bu olay oldugunda da wc ye kalkacaktim .2 dk daha bekleyeyim derken oldu. Varmis bir hayir .Iyi ki gitmemisim .Cunku esim de cok öksürdüğü icin salonda yatmisti .Sizi tedirgin etmek icin söylemiyorum. Ama bebeginiz uyuyor olsa da gece kalkıp sık sık bakmakta fayda var.Kafasinin yana dönük olması da tek basina ise yaramiyor demek ki .
Benimkilerde aynı 4 aylik oldular hala bacaklar kurbağa gibi duruyor çoğu zaman.Arkadaşlar bebeğim hala uyurken, yatarken bacaklarını kurbağa gibi yapıyor endişeleniyorum bacakları eğri olursa diye
Aynen canım ben geçen gece WC kalktım bizimki yastıktan kendini kaldırıp yatağa yüz üstü dönmüş ağlamaya başladı ama boğuk geliyo sesi nasıl çıktığımi yanına kostugumu anlatamam çok korktum saniyelik yani
Sanada gecmis olsun dikkat etmek lazim Allah korusun
Mesela süt mü yememem lazım nasıl anlarız ki? Siz hangi çocuk doktoruna gidiyorsunuz canım? 3. Ay kontrolü var bu hafta sorcam doktora. Size ne dedi doktorunuz neye alerjisi olduğunu nasıl anladınız?İnşlh değildir cnm, çok zormuş valla hiçbileyi yiyemez oldum. Bizde hiçbir sıkıntı yoktu, gazı da bizce normaldi, çünkü çocuk gazdan dolayı hiç ağlamaz, ıkınır kendi çıkarırdı gazını. Sadece son dönem çok iştahsızlaştı.kakası mukuslu bile değildi ve biz hiç şüphelenmedik, kalanın normal görüntüsünün öyle olduğunu düşündük. Kakası uzuyordu biraz, böyle bezin arasında birbirine değdirip çektiğinde. İstersen Bi kaç gün yediklerinle birlikte kakayı kontrol et bakalım
Cnm süt, yoğurt, peynir, çikolata ve yumurta yemiyorum şu anda. %90süt alerjisi oluyormuş çünkü. Test yapılmadı çünkü test sonucu doğru çıkmayabiliyormuş, deneme yanılma yöntemini uyguluyoruz şu anda. Ve kaka dan anladı Dr muz. Bizim Dr un polikliniği yok cnm, yoğun bakım hastası olduğumuz için özel bakıyor bize. Cnm kalanın fotosunu çek, ya da randevudan önce yaparsa koy poşete götür. Bezi kakanın üstüne değdirip çektiğinde kaka da uzama oluyor muMesela süt mü yememem lazım nasıl anlarız ki? Siz hangi çocuk doktoruna gidiyorsunuz canım? 3. Ay kontrolü var bu hafta sorcam doktora. Size ne dedi doktorunuz neye alerjisi olduğunu nasıl anladınız?
Canim sagol size de gecmis olsun .Yastik kullanma istersen .Bebeklerde onerilmiyor.Aynen canım ben geçen gece WC kalktım bizimki yastıktan kendini kaldırıp yatağa yüz üstü dönmüş ağlamaya başladı ama boğuk geliyo sesi nasıl çıktığımi yanına kostugumu anlatamam çok korktum saniyelik yani
Sanada gecmis olsun dikkat etmek lazim Allah korusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?