- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #66.201
Diş etleri kaşınmaya başlayınca elini kulağına götürüp kulağıyla oynuyormus birde 3 parmağını birden ağzına sokuyor oda dis etleri kasindigi içinmiş yani böyle ağlama krizleri olacakmış.Ben de onu kullaniyorum.Eger cok fazlaysa banyo sabunuyla yikiyorum hemen cikiyor.Onemli olan bekletmeden islem uygulamak.
Elini kulagina götürünce ne oluyormuş ki .Benimki daha kulagini kesfetmedi
Aynen öyle canim. Aç biliyorum çok bekletmedim de sinirlendirmedim hiç. Burnu açık. Pamukçuk yok. Her zaman içtiği mama. Kucağıma alıyorum hevesleniyo ağzını açıyor ama sonrası yok. Diliyle itiyor kafa oradan oraya ağlamaya başlıyor. 45 dk uğraştım biberonu alması için. Şimdi de 30 dk en kolay uykuya geçişi olan sabah uykusu için uğraştım. En kolayı 30 dk düşün. 100 kere emzik koydum ağzına 30 dk boyunca eee, sallama, üzerini örtme. Ayaklarıyla ısrarla üstünu açıyo bu soğukta. Üzeri kusmuktan tukrukten sırılsıklam zaten. 30 dk sonra da ağlayarak uyanacak maalesef.@kızılcık benim kızım da biberonu alırken zorluk çıkarıyor ya da içerken elimi ittirşyor, kafasını sağa sola çeviriyor aç olduğunu bildiğim halde böyle, kusma durumu bizde de var, bolca salya, baloncuk yapmalar da önlük yetiştiremiyorum
Bana doktor calpol verdi içinde 6 Aydan küçük bebeklere verilmez yazıyor zaten. Ama doktor aşıy götürürken ver dedi yuh dedim. Biraz ateşin yükselmesi lazım gerçekten o virüsle savaşmayı öğrenmesiniçin vücudun. Böyle geleneksel kafadaki doktorlar bence alışılagelmiş şeyleri söylüyorlar. Senin doktor doğru olanı söylemiş.Kızlar biz perşembe günü 4. Ay aşılarımızı olduk. 2.ay olanla aynı aşılar ama bu sefer gece biraz ateş yaptı 37.7 yi gördüm ve yarım paranox fitil verdim bebislere. Çok şükür hemen etki etti ama sizde dikkat edin çoğunuzun 4.ayı yaklaşıyor.
Bu arada 3 kere farklı dr.lara sordum calpol şurup verme olayını 6. Aya kadar sadece yarım fitil ver dediler eğer yinede 37.5 i görürsen hemen hastaneye git dediler. Yani 6 aya kadar calpol tarzı bir ilaç önermiyoruz dediler ama burada hep calpol duyuyorum, size dr.mu yazdı?
Benimki de bir ara kulaklarını saçlarını çok çekiyordu ama şu an biraz azaldı sadece uykusu geldiğinde elini kulaklarına götürüyor. Acaba dediğin gibi dişle alakalı olabilir mi? Ben uykusu geldiği için diye düşünüyordum.Iyi aksamlar kızlar benim kiz gülerken birden ağlama krizlerine girdi, hemen hastaneye gittik sukurler olsun bişey çıkmadı. Doktor 3 aydan sonra dişleri kaşınmaya başlıyor o yüzden böyle ani ağlama krizleri olur dedi. Kulağını çekiyormu diye sordu evet dedim, bide parmaklarını emiyor dedim. Rahatlaması için fitil verdiler.
Ben e bebekten hem 3-6 ay hem de 6-9 ay aldım canım. 3-6 olanlar 62 oluyor sanırım. Baktım ki tam oldu bir de ayaklı tulum. Yani hafif uzasa çocuk giyemeyecek. Biraz büyük gelmesi de mantıklı geldi. 6-9 olanları da giydiriyorum dediğin gibi büyük ama en azından diğerine göre daha çok giyebilecek. Ben öyle düşündüğümden büyük aldım yani. Benim oğlumu da 65 ölçmüş doktor nasıl ölçtü anlamadım oysa ki 61 cm. Kilosunu tartarken gördüm onu da fazla yazmış. Normalde bezden dolayı azaltırlar ama anlamadım gitti :)Kızlar oğlumu 62cm ölçtü doktor. 60 ölçüyorum bende evde. Şimdi kışlık kıyafet alıcam 3-6 ay 56-62 cm yazıyor. Dün civilden aldım 68cm yazanlar çok büyük geldi. Gidip değiştiricem. Şimdi soobeden alıyım çıtçıtlı diyorum 62mi 68mi karar veremiyorum. Siz ne alıyorsunuz? Bazen farklı markalarda 62 yazanların da ölçüsü aynı olmuyor.
Bende uykuyla alakalı sanıyordum ama diş etleri kaşınmaya başladığı için kulağını çekiyormuş.Bana doktor calpol verdi içinde 6 Aydan küçük bebeklere verilmez yazıyor zaten. Ama doktor aşıy götürürken ver dedi yuh dedim. Biraz ateşin yükselmesi lazım gerçekten o virüsle savaşmayı öğrenmesiniçin vücudun. Böyle geleneksel kafadaki doktorlar bence alışılagelmiş şeyleri söylüyorlar. Senin doktor doğru olanı söylemiş.
Benimki de bir ara kulaklarını saçlarını çok çekiyordu ama şu an biraz azaldı sadece uykusu geldiğinde elini kulaklarına götürüyor. Acaba dediğin gibi dişle alakalı olabilir mi? Ben uykusu geldiği için diye düşünüyordum.
Ben e bebekten hem 3-6 ay hem de 6-9 ay aldım canım. 3-6 olanlar 62 oluyor sanırım. Baktım ki tam oldu bir de ayaklı tulum. Yani hafif uzasa çocuk giyemeyecek. Biraz büyük gelmesi de mantıklı geldi. 6-9 olanları da giydiriyorum dediğin gibi büyük ama en azından diğerine göre daha çok giyebilecek. Ben öyle düşündüğümden büyük aldım yani. Benim oğlumu da 65 ölçmüş doktor nasıl ölçtü anlamadım oysa ki 61 cm. Kilosunu tartarken gördüm onu da fazla yazmış. Normalde bezden dolayı azaltırlar ama anlamadım gitti :)
Amin canım cümlemize. Kendi doktoruna danışmadan bir şey yapma. Biz ilk ay takmıştık gelişme gösterdi demişlerdi. Doktor değiştirdik Prof diye ama bilemedim sanki faydası oluyordu ara bezin. haftaiçi ortopedist görecek muhtemelen palvik bandaj uygulancak. Onunda kullanımı çok zormuş haftada bir sadece banyo için çıkacak. Yavrumu onun içinde düşündükçe çok üzülüyorum. Allahtan tedavi edilebilir bir şey. Ama ben çok yıprandım. Tüp bebek tedavisi, böbrek problemi benim ameliyat derken bir de kalça geriliği hepsi üstüste geldi. Doyasıya sevincimi yaşayamadım doktor doktor geziyorum.
Artık hiç uyuyamaz oldum. Çocuğun gazı bitmiyor. Çıkartmak için uğraşıyorum, eskisi gibi kolay da çıkmıyor, çıksa da bitmiyor. Zar zor uyutup kucağımda tutmam, uyanacak gibi olursa pış pışlamam, bir şekilde rahatlatmam gerekiyor ki uykuya devam etsin. Daha ne kadar kötü olabilir derken her gün daha da kötü oluyor.
Dis etleri aylar once basliyor kasinmaya .Bi rahat yok :))Diş etleri kaşınmaya başlayınca elini kulağına götürüp kulağıyla oynuyormus birde 3 parmağını birden ağzına sokuyor oda dis etleri kasindigi içinmiş yani böyle ağlama krizleri olacakmış.
Hep bir tik büyük giydiriyorum .Yani dogali bir sey almadim hepsini hamileyken almistim .Ama giydirdiklerim öyle. Ilk yikamada cekiyor.Kızlar oğlumu 62cm ölçtü doktor. 60 ölçüyorum bende evde. Şimdi kışlık kıyafet alıcam 3-6 ay 56-62 cm yazıyor. Dün civilden aldım 68cm yazanlar çok büyük geldi. Gidip değiştiricem. Şimdi soobeden alıyım çıtçıtlı diyorum 62mi 68mi karar veremiyorum. Siz ne alıyorsunuz? Bazen farklı markalarda 62 yazanların da ölçüsü aynı olmuyor.
109 günlük, kucağımda uyusa yine iyi. Emsin diye ayakta zıplıyorum, yoksa ağlıyor. Kucağımda sakince emip uyuduğu günleri özledim. O zaman en azından oturduğum yerden ben de uyuyordum. Şimdi uyuyana kadar zıp zıp, uyuyor oturunca ağrısı başlıyor, tekrar ayakta zıp zıp. Alıştığı için de değil he böyle olması. Gerçekten canı yanıyor. Kendini paralıyor, kıpkırmızı oluyor, o kadar terliyor ki anlatamam. Bazen gaz çıkartıp rahatlıyor uykusuna devam ediyor. Nasıl bir sancısı varsa bazen ayakta bile durmuyor, o kadar ağlıyor ki, bazen oyuncağına koyup ben de ağlıyorum. Aralıksız 1 saat uyuduğum hiç olmuyor artık. Oturduğum yerde o kucağımda bile mümkün olmuyor çünkü ne zaman uyuyacak olsam sancısı girip kıvranıyor. Çok yoruldum artık. Ayakta duracak halim yok.Bebeğin ne kadarlık bilmiyorum biz 82 günlük olduk bizde de kucakta uyuma geri döndü malesef , bir ağrısı var sanki , kucakta rahatlıyor.
Saol canım. Evet ya, oyun havası bile oynadık :)
Aynen cnm büyüyene kadar rahat yok :)Dis etleri aylar once basliyor kasinmaya .Bi rahat yok :))
Hep bir tik büyük giydiriyorum .Yani dogali bir sey almadim hepsini hamileyken almistim .Ama giydirdiklerim öyle. Ilk yikamada cekiyor.
@kızılcık benim kızım da biberonu alırken zorluk çıkarıyor ya da içerken elimi ittirşyor, kafasını sağa sola çeviriyor aç olduğunu bildiğim halde böyle, kusma durumu bizde de var, bolca salya, baloncuk yapmalar da önlük yetiştiremiyorum
Ben varım. Biberonla vermiyorum ama, ayakta zıplaya hoplaya emziriyorum. Ağlıyor bayağı ama biberon meme reddi olayını artırır korkuma yapmıyorum. Gerçi meme reddi değil de bir acısı var diye düşünüyorum ben, çünkü ağlayıp kulaklarına vuruyor, kıpkırmızı kesiliyor. Çok kötü oluyor yani. Bir sürü şey yani. Seninki de canı yanıyor gibi yapıyor mu?Kızlar bebeğim bugün .itibariyle 3 aylık oldu iki gündür memeyi reddediyor sütü sağıp biberonda veriyorum mecburen bu hem çok yorucu oluyor hemde sütüm azalıyor böyle bir sorun yaşayan var mı geçici bir şey mi bilen var mı
Ben varım. Biberonla vermiyorum ama, ayakta zıplaya hoplaya emziriyorum. Ağlıyor bayağı ama biberon meme reddi olayını artırır korkuma yapmıyorum. Gerçi meme reddi değil de bir acısı var diye düşünüyorum ben, çünkü ağlayıp kulaklarına vuruyor, kıpkırmızı kesiliyor. Çok kötü oluyor yani. Bir sürü şey yani. Seninki de canı yanıyor gibi yapıyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?