- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #67.181
sadece anne sutu mu aliyor?Merhaba sevgili anneler, birşey danışmak istiyorum sizlere.. Kızım,temmuz başında doğdu, ve bir süredir kaka düzeni değişti,en son 6 gün olacak yapmadı. İlk defa bu kadar uzadı arası.. Zeytinyağı verdim bir kaşık yok,poposuna hafifçe zeytinyağı surdum,yok,yağla masaj yaptım karnına,yok.. sıcak suyla küvet,yok.. gaz çıkarıp duruyor ama kaka yok. Sizde normali nedir? Böyle olan var mı aranızda acaba?
Demli kopkoyu çayla geçicek benim delirmenin esigindeyimBugun nasıl gececek merak ediyorum eşim eve gelince beni koltuğa yığılmış bebeği de ağlarken bulabilir :)
sizin icin zor bir durum canim. Buyukler genelde pek laftan anlamiyor.Uykusuz bir geceden merhaba
Sizler bebişler yüzünden uyuyamıyorsunuz ben bir kez daha babam sayesinde sinirden. Saat 4:20 ,ben 1:30dan beri sinir ve gerginlik halinden cin gibi uyanığım ...
Babam yine flört derdinde, ve bebek görmeye geleceğim kisvesi altında benim evimde. İki gün kalacaktı üçe uzattı...Benim kendime halim yok, bir de 2,5 aylık bebekle gelmiş bana görüştüğü kadın onu dedi bunu dedi bunları anlatıyor, tersliyorum artık bu sefer eşimi esir alıyor, o da dinliyor garibim.
Geldiği cumartesi günü bebeğin doktr randevusu vardı, müsait olmadıgımızı anlasın diye söyledim yine de geldi o gün. Zira akşamında kadınla buluşma ayarlamış meğer. Pazar sabahı eşim uyuyor ben bebekle ugrasıyorum, evde de sigara içmeyi yasakladım. Simit alacağım diye çıktı bekle bekle gelmez. Eşim uyandı, kahvaltı hazırladı, ben cocugu uyuttum, artık geri uyanacak aç aç bekliyorz sabah 11de beyfendi gelsin diye. Oturmuş simitçide çay içiyormuş biz arayınca yola çıktı. Bizim kahvaltı yalan oldu, bogazımıza dizildi tabi .. Tüm gün de sigara kokan üstünü değiş bebegi öyle sev diye uyarmak zorunda kaldım, kaçak göcek yine bildigini okudu. Bir de sinir bozucu espriler yapıp kendince eglenmek gibi bir huyu vardır ondan da geri durmadı.
Gelelim öğleden sonra ve akşama.. Meger akşam kadının babası ile tanışacakmış. Ama kadın babama ne adres ne saat vermiş tam oalrak. Babamsa gündüz 3 itibariyle iki dirhem bir çekirdek giyindi, takım falan (Ben çocuk için tshirt degistirtemiyorum). Biz de işimiz vardı avmye çıkacaktık. Siz çıkın ben de çıkarım sonra ordan da yola çıkar eve dönerim dedi. Hatta bize de kadının babasına gidelim ona destek olalım (!) bebek kucagımızda diye ısrar etti tabiki gitmedik. Akşam 8, eve geldik, bavulları bi yerde kıyafetleri öbür odada... belli ki geri gelecek ve bze bunu bir mesajla bile söylemiyor. O saatten sonra 4-5 defa aradım telefona da çıkmadı. Gece 11, çocuk uyuyor, hoppp bizim zil çaldı.Eşim fırladı yerinden açtı tabiki babam. Neden zil çaldın anahtarın var diyorum, geç değil ki saat diyor. Meyve yiyorduk ayıtpr söylemsi, baba şunu ister misin sana da soyayım diyorum, sen once kadınla ilgili görüşlerini söyle diyor (not: milyonlarca defa söyledim daha önce). Geldi o saatte hala kendi macerasını anlatmaya çalıştı bize, dinlemedik artık odamıza geçtik. Ama delirdim resmen. bu yüzden düşünüyorum düşünüyorum uyku tutmuyor, zira babam geçmişte defarklı şekillerde çok çektirdi bize. Baba diye sırtımızı dönmüyoruz hala ama gerçekten yüzünü göresim yok, bebekli evi kendi meselesi için otel niyetine kullanıyor.Dogumdan buyana bu üçüncü. Birşey de diyemiyorum içimde patlıyor resmen...
Buraya içimi dökmek istedim.. Lütfen kusura bakmayın kızlar, anlatmasam deliricem. Gerginligim çocuga geçmesin diye de baska odaya gectim onu da kamera ile takip ediyorum şu an...
ben de açim bu saat oldu daha kahvalti edemedim.çok uykum var
gel beraber yapalim daha bir sey yiyemedim.Uykusuzluğun verdiği kafaya dayanarak bir önceki mesajımıdemlicaykeyfi yaparak günü bitireceğim diye güncelliyorum
emzik/biberon aliyor muydu canim. Oyleyse meme reddi gibi gorunuyor. Onlari vermemeye calisKızlar herkeste sıkıntılı durumlar var anlaşılan. Allah yardımcımız olsun
Benim oğlanda kendini yay gibi gerip çılgın gibi bağırma ve ağlama başladı birkaç haftadır??
Memeyi almıyor ağzına daha doğrusu koluma yatırırken daha çığlığı basıyor kafayı geri itip kendini yay gibi yapıyor. Kundak yapıp vermeye çalışıyorum memeyi yine zorlanıyor. Hopluyor zıplıyor sesler çıkarıp dikkatini dağıtıp ağzına tıkıyorum memeyi. Emmeye başlıyor sonra. Uyku öncesi gibi yapıyor sanki bunu.hiç böyle yapmaz her zaman alırdı memeyi. Var mi böyle bi durum yaşayan kızlar?? Emzirmek işkence oluyor resmen deliler gibi ağlıyor çocuk. Her zaman değil bazen yapıyor nedeni anlayamıyorum.
Gaz olur mu sizce? Ayakları karnına çekmez mi gaz olsa?
Bende emzirme yastığında emzirirken tek elle yiyorum :)gel beraber yapalim daha bir sey yiyemedim.
Raporlar bitince bende böyle olacağımBugün işteyken eşim aradı. Nolur gel kurtar beni diye ciddi ciddi yalvardı. Uyutamamis mama da icirememis. Neyse ki yarım gün
Of bu doktorlar tek ağızdan konuşsa ne iyi olurdu ya. Bizimki de diyor ki 9. aya kadar bebeklerde fizyolojik kansızlık olur o yüzden demir takviye etmek lazım. 9. ayda tahlille bakarız. Verdiğimiz doz da tedavi edici doz değil önleyici dozBugün 4. Ay aşılarını olduk. Demir kullanılmasını söyledi hemşire. Doktorumu aradım. Önümüzdeki ay kan tahlili yapıp ona göre demir vericem dedi. Değerleri iyise boşu boşuna almasın takviye dedi, çünkü demir gaz ve bağırsak soru u yapabiliyormuş, ağır bir takviyeymiş yani. Ay benimkilerden biri zaten ağlak kolikliği yeni yeni azaldı umarım kullanmama gerek kalmaz.nevesta81 cnm sen başlamıştın kullanmaya gaz yaptı mı?
geçmiş olsun canım benimde aynı genel cerrahiye gittim bi bezi kolonyayla iyice ıslat üstünde kuruyana kadar beklet dedi antibiyotik verdi bide göğüsgöğüs ucu için kremYine göğsüm tıkandı taş gibi oldu oğlum emiyor ama açılmadı çok canım yanıyor neler yapmadm akşamdan beri uyku yok duşa giriyorum sağıyorum yok yok açılmıyor.. oğlumu emzirmekten gaz bombasına döndü yavrum bide onu çıkarmakla uğraşacak..yarım bardak rezene beni ne hale getrdi
maşallahh küçük adama :)Kızlar çok heyecanlandım az önce benim oğlanlardan biri oyun halısında sırt üstünden karnının üstüne döndü.
Bizimde yaklaşık öyle canım 3-4 saatte bi 90 cc içiyor çok verince kusuyor. Ama bebekte içiyor ve kusmuyor çok şaşırdım dün.Kesinlikle çok yiyor. Çocuğa yazık edecekler 3 ya da 4 saatte bir 90 cc içiyor benim kız, gece hiç mama vermediğim icin sabah 9 yada 10 gibi 120 cc ile başlıyorum. 10 günde 400 gr almıştı doyuyor yani. Biberon ağlaması bizdede var 500 versem içer sonra kusar. Bu arada 1 hafta sonra 4 aylık olacak
Oyy maşallah ona :) iyice hareketlenicekler yakında gözümüzü ayıramıycaz :))Kızlar çok heyecanlandım az önce benim oğlanlardan biri oyun halısında sırt üstünden karnının üstüne döndü.
Yok canım kusmuyor bende çok şaşırdım :) bizimki 90 veriyorum yine de kusuyorhani yenidogan bebegin midesi zeytin kadardikusmuyor muymus peki bizimki hala sagma makinasi gibi emip kusuyor
Bende öyle :)Ben baya 40 güne kadar 30 cc ile aç bırakmışım çocuğumu
Eşin böyle böyle kıymetini iyice anlıycak el üstünde tutucak seni :))Bugün işteyken eşim aradı. Nolur gel kurtar beni diye ciddi ciddi yalvardı. Uyutamamis mama da icirememis. Neyse ki yarım gün
Bazen benim kızımda yapıyor hatta bi kere kızım uyumuycak mısın dedim kız sıçradı ağlamaya başladı korktu içi dalmış sanırım :)12.atak haftasında gözleri açık uyumak varmıydıkaç dkdr gözleri açık uyuyor gibi nefes alıyor sabit bir şekilde bende öyle bakıyorum
Çok teşekkür ederim :)Ben eczaneden almıştım cnm 1ay kadar oldu...
Senin bebekte sıkıntı yaptı mı peki demir?Of bu doktorlar tek ağızdan konuşsa ne iyi olurdu ya. Bizimki de diyor ki 9. aya kadar bebeklerde fizyolojik kansızlık olur o yüzden demir takviye etmek lazım. 9. ayda tahlille bakarız. Verdiğimiz doz da tedavi edici doz değil önleyici doz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?