- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #67.361
Sesimizi duyunca rahatlıyolar ♡ kıyamam kuzulara.Topikce meme reddine girdiniz galibapes etmeyin kızlar. Keşke sütüm olsa da ondan dert yansam ben de.
Az önce oğluşumu beşiğine koydum karşısındaki koltuğa oturdum dandini dandini ninni söyledim. Bana gülümseyerek uyudu. Sanki 2 saat önce 40 dk boyunca siddetli aglayarak uyku öncesi beni yiyip bitiren bebek o değilmiş gibi
Bu bebeklerin çok değişik huyları var çıldırmamak elde değil, umarım sonunda uyumuşsunuzdurÇıldıracağım 6dan 10a kadar uyutmaya çalıştık yetmedi 1de başladı hâlâ direniyo bide ışık açık kalsın istiyo baka baka yatacak. Uyuyo ışığı kapatınca basıyo feryadı. Karanlıkta salla salla yok illa ışık açılacak. Açınca sesi kesiliyo. Yarım Kundak yapıyorum ıkına ıkına çabalayıp ellerini çıkartıyo yeminle bu gece kafayı yiyecem şapka takıyorum ağlıyo kafasını çevire çevire suratına geliyo şapka . Sinirimden çatladım salona geldim tüm ışıkları açtım uzandık kanepeye boş boş bakıyoruz tavana. Açtım kundağınıda. Doya doya kemirsin elini. Doya doya baksın ışık açık duracağım öyle uyumak yok ikimizedeaçlıktan ölüyorum biyandan noluyo bu çocuğa sakinken duruyo duruyo bişy çıkartıyo offffffffffff
canim sen rotayi yaptirsam mi diye kararsiz kalmistin, seni o yuzden etiketledim dr.lar tavsiye ediyor diye.Ben rota daha yaptırmadım canım. Reddi ona bağlamadım zaten.
Allah kolaylık versin inşaAllah canım hep aklımda sen varsın benim büyük sıpa gibi senin minnoş.Ama geçecek senin tek sıkıntın aslinda yalnız bakıyor olman Rabbim sana güç kuvvet versin kuzucuğa da booool uyku......Gunaydin. Gece her saat sancidan kıvranıp uyandi oglum. En son uyandığında saat 5 ti.Hala uyutmaya calisiyorum hala uyuyamadi.Ovalamaktan gözleri kizardi.Ellerini tutunca da sinirleniyor .Uyutmak ve uyumak istiyorum .
Benimkiler de soruyor aman aştım artık onları söylüyorum. Babaannesi sonuçta merak ediyor. Boşuna kendimizi strese sokuyoruz takmamaya çalış.Kiz hic aklima gelmedi .Biri illa ki kilo sorar .O zaman bunu soyliycem .
Kv de her dr a gittigimizde kilo soruyo .Hamileyken de soruyordu .Karnimdaki cocugun kilosunu ne yapcaksa .Gecen gun giciklik olsun diye soylemedim .Sey diyor .Zayif ya endise ediyorum kilo almamis mi diye .Ama hic alakasi yok .
O bebek anne sütü almıyordur ama yine de çok fazla gibi geldi bana. Ve kork günlük bebeğe bence hiçbir doktor bu kadar mama verilmesini onaylamaz. Sen de bebeğinin doyup doymadığını çişli bezlerinden anlarsan. 5-6 tane çişli bez alıyorsan bir günde doyuyordur.Kızlar bebeklerinize kaç cc ve günde kaç kere mama veriyorsunuz? Bugün bi mevlüte gittik bebek 40 günlük 3 saatte bir 120 cc mama alıyor. Benim kızım o zamanlar günde 3-4 kere 30 en fazla 60 içti. Şimdide 3.5 aylık günde 5 kere 90 cc içiyor. Bendende pek süt çıkmıyor sanmıyorum çıktığını. Çocuk aç kalıyor olabilir mi diye tereddüte düştüm yine yine yenideeenn
Onu hiç düşünmemiştim :) buzluk ömrü 3 aydı evet. Derin dondurucun varsa orada sakla ziyan olmasın en azından.Aa öyle mi canım hiç bilmiyordum evet süper olur. Peki o zamana kadar bozulmaz mı? Ben 3 ay diye bişiyorum ömrünü buzlukta
Maşallah ne güzel. Ben de eltimle komşuyum ama ne hamileyken ne doğumdan sonra bir gün çağırmadı ben de bunu çok içerlemiştim. İnsan nezaketen bir kez davet eder. Her görüşmemizde de durumumu anlatıyorum yani iş yapamıyorum yemek yiyemiyoruz falan diye. Sadece ihtiyacın olursa çağır gelirim dedi bir kere. Onda da gece çok ağlamıştım meme reddinden dolayı sanırım sesimi duydu da ertesi gün öyle bir mesaj atmıştı. Allah dostluğunuzu daim etsin.Yaaa kızlar allah herkese benimkisi gibi komşu versin. Komşum kahvaltı hazırlamış 36 haftalık hamile o da ben bebekle yapamıyorum ve süt diyetindeyim diye süt ürünü de koymamış masaya canım çeker diye . Gittim bir güzel karnımı doyurdum allah herkese öyle komşu nasip etsin.
Bebek memeyi bırakırsa memeler süt üretmez canım devam etmek istiyorsan emzirmek için çabalamalısınMemeyi nasıl bıraktı hiç mi almadı bu esnada sütünü sağarak mı verdin, kızım da birkaç gündür meme reddinde dört aylık oldu, bırakacak mı diyorum sütüm az ama var yine de bırakırsa ne olacak sütüme
Bizim çişli bezlerimiz yeterli canım. O gün o bebeği öyle görünce acaba doymuyor mu dedim bi an ama geçti :)Benimkiler de soruyor aman aştım artık onları söylüyorum. Babaannesi sonuçta merak ediyor. Boşuna kendimizi strese sokuyoruz takmamaya çalış.
O bebek anne sütü almıyordur ama yine de çok fazla gibi geldi bana. Ve kork günlük bebeğe bence hiçbir doktor bu kadar mama verilmesini onaylamaz. Sen de bebeğinin doyup doymadığını çişli bezlerinden anlarsan. 5-6 tane çişli bez alıyorsan bir günde doyuyordur.
Onu hiç düşünmemiştim :) buzluk ömrü 3 aydı evet. Derin dondurucun varsa orada sakla ziyan olmasın en azından.
Maşallah ne güzel. Ben de eltimle komşuyum ama ne hamileyken ne doğumdan sonra bir gün çağırmadı ben de bunu çok içerlemiştim. İnsan nezaketen bir kez davet eder. Her görüşmemizde de durumumu anlatıyorum yani iş yapamıyorum yemek yiyemiyoruz falan diye. Sadece ihtiyacın olursa çağır gelirim dedi bir kere. Onda da gece çok ağlamıştım meme reddinden dolayı sanırım sesimi duydu da ertesi gün öyle bir mesaj atmıştı. Allah dostluğunuzu daim etsin.
Bebek memeyi bırakırsa memeler süt üretmez canım devam etmek istiyorsan emzirmek için çabalamalısın
Meme ucunda beyazlık olan sizdiniz di mi şöyle bir bilgi var@Shezofren88 canım kolonya alkol içeriyor ya emzirirken sorun olmuyordur dimi? Bende yarn gideym bari cerraha mı gitsem kadın doğumcuya mı bilemedm
Bizimkinde de var çok şapşikBu arada artık kızım uyuturken ben eee ee dedikce eee demeye başladı. Başta tesadüf sandım ama 3tür yapıyor bunu. Tesadüfse bile çok tatlı
Kanguruya denediniz mi ? Benim sıpada sizinki gibi bi bebek kanguruya koydum biraz dolaştık evde uyudu şimdi ben ayakta hala tabiGunaydin. Gece her saat sancidan kıvranıp uyandi oglum. En son uyandığında saat 5 ti.Hala uyutmaya calisiyorum hala uyuyamadi.Ovalamaktan gözleri kizardi.Ellerini tutunca da sinirleniyor .Uyutmak ve uyumak istiyorum .
Maşallah onlara :)Bizimkinde de var çok şapşik
Canım naptın edsyi azaltabildin mi
4gün kaldı canım yaptıracağız inşallah mızmızlanırsa da yapacak bişey yok. Gece delirtti beni ben sinir oldukça gülüyo o gülünce bende gülüyorum kahkaha atıyoruz tövbe yacanim sen rotayi yaptirsam mi diye kararsiz kalmistin, seni o yuzden etiketledim dr.lar tavsiye ediyor diye.
4buçuğa geliyodu yatırdım uyudu 6da uyandı 7 8 9 10 derken öyle geçti şimdi uyudu canımBu bebeklerin çok değişik huyları var çıldırmamak elde değil, umarım sonunda uyumuşsunuzdur
Evet canım benim oğlumda 20 gündür falan yapıyor hatta videosunu çektim. İlk başta bende tesadüf sanmıştım ama değişmiş :) çok tatlılar ya yepyeni birer dünya, nefes... taptaze. Çok aşığım galiba ben:)Bu arada artık kızım uyuturken ben eee ee dedikce eee demeye başladı. Başta tesadüf sandım ama 3tür yapıyor bunu. Tesadüfse bile çok tatlı
Hee bide ne yaptın çocuğa diyorlar dövdüm gerzeğim ben çünkü 24 saat ona bakan ben değilimMaşallah onlara :)
Yok canım azaltamadım. Dediğin gibi hortumu mamadan çıkartıp sinirlenene kadar bekliyorum sonra tekrar mama veriyorum ama mama azaltmak benim için hayal gibi sabah 1-2 kere 90 yerine 60 cc mama vereyim dedim 2 saat ağladıailemin yanındayım şimdi onu anca kendi evime geçince yapabilirim. Kalabalık evde çocuğu ağlatma moduna giriyorlar ne yazık ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?