2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sesimizi duyunca rahatlıyolar ♡ kıyamam kuzulara.

Bende süt varda noluyo canım . emmiyo ki bebişim bugun yarın tamamen kesilir olan iki damla sütte .

Bu bebeklerin çok değişik huyları var çıldırmamak elde değil, umarım sonunda uyumuşsunuzdur

Günaydın kızlar
Bencede şu an yaşadığımız şey aşı kaynaklı değil. Zaten benim okuduğum kadarıyla 3-4 ay meme reddinin en sık karşılaşıldığı aymış. Geçici bi süreç. Çevreye ilgileri arttı renkler şekiller insanlar ilgilerini çekiyor. Benim kızımda kendini yay gibi geriyor ağzına memeyi alıyor çıkartıyor alıyor çıkartıyor ağlıyor memeye gelince, memeyi kapatınca daha çok ağlıyor ama ağzında da tutup emmiyor bu yaşta oyun mu yaptı anlamadım ki meme uçlarım sızlıyor artık zor bela dikkatini memeye kaydırarak emziriyorum ama pes etmeyin bu bi süreç kısa süre sonra eskisi gibi memeye aşkla bakarlar umarım.

Gunaydin. Gece her saat sancidan kıvranıp uyandi oglum. En son uyandığında saat 5 ti.Hala uyutmaya calisiyorum hala uyuyamadi.Ovalamaktan gözleri kizardi.Ellerini tutunca da sinirleniyor .Uyutmak ve uyumak istiyorum .
Allah kolaylık versin inşaAllah canım hep aklımda sen varsın benim büyük sıpa gibi senin minnoş.Ama geçecek senin tek sıkıntın aslinda yalnız bakıyor olman Rabbim sana güç kuvvet versin kuzucuğa da booool uyku......

Benimkiler de soruyor aman aştım artık onları söylüyorum. Babaannesi sonuçta merak ediyor. Boşuna kendimizi strese sokuyoruz takmamaya çalış.
O bebek anne sütü almıyordur ama yine de çok fazla gibi geldi bana. Ve kork günlük bebeğe bence hiçbir doktor bu kadar mama verilmesini onaylamaz. Sen de bebeğinin doyup doymadığını çişli bezlerinden anlarsan. 5-6 tane çişli bez alıyorsan bir günde doyuyordur.

Aa öyle mi canım hiç bilmiyordum evet süper olur. Peki o zamana kadar bozulmaz mı? Ben 3 ay diye bişiyorum ömrünü buzlukta
Onu hiç düşünmemiştim :) buzluk ömrü 3 aydı evet. Derin dondurucun varsa orada sakla ziyan olmasın en azından.

Maşallah ne güzel. Ben de eltimle komşuyum ama ne hamileyken ne doğumdan sonra bir gün çağırmadı ben de bunu çok içerlemiştim. İnsan nezaketen bir kez davet eder. Her görüşmemizde de durumumu anlatıyorum yani iş yapamıyorum yemek yiyemiyoruz falan diye. Sadece ihtiyacın olursa çağır gelirim dedi bir kere. Onda da gece çok ağlamıştım meme reddinden dolayı sanırım sesimi duydu da ertesi gün öyle bir mesaj atmıştı. Allah dostluğunuzu daim etsin.
Bebek memeyi bırakırsa memeler süt üretmez canım devam etmek istiyorsan emzirmek için çabalamalısın

Günaydın kızlar atak konuşulmuş biz de dün itibariyle atak haftasına girmiş bulunuyoruz 35 güncük sürecekmiş ama benim oğlum 1 hafta önceden girdi gibi mutlu da olsa mutsuz da olsa çığlık atıyor daha fazla ilgi daha da fazla ilgi istiyor gündüz uykusu zaten problemliydi değişen bişey olmadı ama geceleri çok sık uyanmazdı uyanır oldu.
Bu atakla ilgili belirtiler şunlarmış;
Şimdiye kadar muhtemelen bebeğinizin sıçrama davranışlarını tespit etmiş ve bu evrelerde daha sık ağladığını, huysuzluk yaptığını ve ilgi istediğini fark etmiş olmalısınız. Üç ana davranış olarak da bilinen bu genel özellikler her bir sıçramada görülebilir.

Bebeğiniz bu sıçramayı yaparken şunları da fark edebilirsiniz:

• Bebeğinizin başının daha sık desteklenmesi gerekir.
• Bebeğiniz daha fazla ilgi ister, hatta bunu talep eder.
• Bebeğinizin ruh halinde keskin değişimler görülür.
• Bebeğiniz meme emerken daha fazla vücut teması ister.
• Bebeğiniz alışık olduğunuz "cesaretini" kaybetmiş ya da içe kapanık görünür.

Bebeğinizin sıçramaları onun için daha yoğun hale gelmeye başladığından, bu sürecin sizin için de daha zor bir hal aldığını düşünebilirsiniz. Onun mızmızlanmalarına sinirlenmeniz çok normaldir. Kimi zaman ‘yeter artık’ diye düşünebilir ve kendinizi bu davranışları bir an önce atlatması için yalvarırken bulabilirsiniz. Merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Aslında ebeveynlerin hissettikleri bu duygular bebeğinizin bir sıçramadan geçtiğinin sinyalleridir. Bebeğiniz için kolay olmasa da sıçrama çok yakında sona erecektir. Derin bir nefes alın ve 10’a kadar sayın - gerçekten yardımcı olduğunu göreceksiniz!

Bizim çişli bezlerimiz yeterli canım. O gün o bebeği öyle görünce acaba doymuyor mu dedim bi an ama geçti :)

Eklentiler

• 8622A74B-32B8-44EE-9578-85614099EAF7.webp
    39,5 KB · Görüntüleme: 51
  • 90951602-B507-4C92-8D18-98B3405193F3.webp
    40,4 KB · Görüntüleme: 47
Gunaydin. Gece her saat sancidan kıvranıp uyandi oglum. En son uyandığında saat 5 ti.Hala uyutmaya calisiyorum hala uyuyamadi.Ovalamaktan gözleri kizardi.Ellerini tutunca da sinirleniyor .Uyutmak ve uyumak istiyorum .
Kanguruya denediniz mi ? Benim sıpada sizinki gibi bi bebek kanguruya koydum biraz dolaştık evde uyudu şimdi ben ayakta hala tabi

Bizimkinde de var çok şapşik
Canım naptın edsyi azaltabildin mi
Maşallah onlara :)
Yok canım azaltamadım. Dediğin gibi hortumu mamadan çıkartıp sinirlenene kadar bekliyorum sonra tekrar mama veriyorum ama mama azaltmak benim için hayal gibi sabah 1-2 kere 90 yerine 60 cc mama vereyim dedim 2 saat ağladı ailemin yanındayım şimdi onu anca kendi evime geçince yapabilirim. Kalabalık evde çocuğu ağlatma moduna giriyorlar ne yazık ki..

canim sen rotayi yaptirsam mi diye kararsiz kalmistin, seni o yuzden etiketledim dr.lar tavsiye ediyor diye.
4gün kaldı canım yaptıracağız inşallah mızmızlanırsa da yapacak bişey yok. Gece delirtti beni ben sinir oldukça gülüyo o gülünce bende gülüyorum kahkaha atıyoruz tövbe ya

Bu bebeklerin çok değişik huyları var çıldırmamak elde değil, umarım sonunda uyumuşsunuzdur
4buçuğa geliyodu yatırdım uyudu 6da uyandı 7 8 9 10 derken öyle geçti şimdi uyudu canım

Demiştim ki ağlıyo atak haftası mı ne ki ya 31temmuz

Bu arada artık kızım uyuturken ben eee ee dedikce eee demeye başladı. Başta tesadüf sandım ama 3tür yapıyor bunu. Tesadüfse bile çok tatlı
Evet canım benim oğlumda 20 gündür falan yapıyor hatta videosunu çektim. İlk başta bende tesadüf sanmıştım ama değişmiş :) çok tatlılar ya yepyeni birer dünya, nefes... taptaze. Çok aşığım galiba ben:)

Hee bide ne yaptın çocuğa diyorlar dövdüm gerzeğim ben çünkü 24 saat ona bakan ben değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…