- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #67.541
Benim doğduğundan beri uyumadığı için. Gece o uyurken bile uyuyamıyorum, kucağımda uyuyor, bıraksam anında ağlıyor. Kucağımda onunla uyuyayım yeter ki uyuyayım diyorum, anında uyanıyor, gazı geliyor.Bir zamanlar o saatlerde uyuması beni çok umutlu kılmıştı ama bu fazla uzun sürmedi
Telefonla doktora ulaşabilmek çok önemli bence. Ben aklıma bir şey takıldıkça arıyorum.@Forse Bülent Baştürk'e telefonla ulaşıp soru sorabiliyoruz yani, benim öyle bir dr.a ihtiyacım var ama Toprak hastanesi bana çok uzak. Yinede belki giderim çok teşekkürler.
Doğduğu ilk iki buçuk ay öyleydi sonra azaldı, bilirim gerçekten çok zor, omuzdan başka bir yerde uyumazdı uyudu diye yatağa bırakırken ağlardı, umarım sizin de bir an önce bu durum geçer. Kızım şimdi atak haftasında ekstra huysuz, uykusuz ve meme reddi yapıyor, meme istemeyince üzüldüm ve sütüm azaldı, nereden çıkıyor atak matakBenim doğduğundan beri uyumadığı için. Gece o uyurken bile uyuyamıyorum, kucağımda uyuyor, bıraksam anında ağlıyor. Kucağımda onunla uyuyayım yeter ki uyuyayım diyorum, anında uyanıyor, gazı geliyor.
Ben yardımsız yapamam yani ikiz olmasalar tek olsa bile yapamazdım heralde. Aşırı rahat, yavaş bir hatunum. Bende sinir oluyorum bazen ama kulaklarımı tıkıyorum artık. Yani tartıya koyunca yardım almak ağır basıyor. Arada kahve içmeye çıkabiliyorum, ne bilim kitap okumaya başladım gene. Kendime zaman ayıramazsam çok mutsuz olurum. Ama işte karakter meselesi ben gamsız bir tip olduğum için daha çok yardıma gelenleri çatlatıyorumdur :)kızlar tek başına bebekle uğraşmak inanılmaz zor oluyor eve kendine bile vakit ayıramıyorsun ama öte yandan kafan rahat oluyor. insan kendi annesiyle bile çok uzun sğre kalınca gerginlikler oluyor bi de bebek büyütürken maşallah her kafadan birses çıkıyor biz onların annesi değilmişiz gibi herkes bizden iyi biliyor. o yüzden başkasının desteğiyle her kafadan ses çıkarak bebek büyütmek mi yoksa kendi kafana göre ama zorlanarak tek başına bebek büyütmek mi bilemedim. sizler ne diyorsunuz
Bizde de tam tersi memeye asiri duskunluk gelisti. İse gidiyorum diye beni mi ozluyor acaba? İlla agzinda meme olacak baska turlu uyumuyor. Memede uyuttuktan sonra kendi besiginde de uyumuyor. Buyuk yatakta benim yanimda olacak beyefendi. Saat 8de onunla beraber yatiyorum bi noktada ben de siziyorum. 2 gibi uykum kacinca kalkip evi topluyorum.Doğduğu ilk iki buçuk ay öyleydi sonra azaldı, bilirim gerçekten çok zor, omuzdan başka bir yerde uyumazdı uyudu diye yatağa bırakırken ağlardı, umarım sizin de bir an önce bu durum geçer. Kızım şimdi atak haftasında ekstra huysuz, uykusuz ve meme reddi yapıyor, meme istemeyince üzüldüm ve sütüm azaldı, nereden çıkıyor atak matak
Bu sabah 6 da bebislerin ikiside uyandı ve gece 2 saatte bir emmişlerdi bu saate kadar ağlayıp kucak istediler. Şimdi uyuttum ve kendi başıma oturup ağlayıp durdum. Buna rağmen iki bebekle bile kendi kendime daha rahatım. Ama annem yardım etsin isterdim ben hep k.v. ile olduğumdan tek olmayı tercih ediyorum.kızlar tek başına bebekle uğraşmak inanılmaz zor oluyor eve kendine bile vakit ayıramıyorsun ama öte yandan kafan rahat oluyor. insan kendi annesiyle bile çok uzun sğre kalınca gerginlikler oluyor bi de bebek büyütürken maşallah her kafadan birses çıkıyor biz onların annesi değilmişiz gibi herkes bizden iyi biliyor. o yüzden başkasının desteğiyle her kafadan ses çıkarak bebek büyütmek mi yoksa kendi kafana göre ama zorlanarak tek başına bebek büyütmek mi bilemedim. sizler ne diyorsunuz
Evet bende öyleydim şimdi şimdi kitap oluyor bazen elimde k.v. gelince garip garip bakıyor daha ancak koca kitaplığın bana ait olduğunu yeni anladı ama bir suç işliyormuşum gibi hissettiriyor. O bebek oyalarken ben kendimle ilgilenemiyorum kendi annem olsa yapabilirim ama yabancı işte.Ben yardımsız yapamam yani ikiz olmasalar tek olsa bile yapamazdım heralde. Aşırı rahat, yavaş bir hatunum. Bende sinir oluyorum bazen ama kulaklarımı tıkıyorum artık. Yani tartıya koyunca yardım almak ağır basıyor. Arada kahve içmeye çıkabiliyorum, ne bilim kitap okumaya başladım gene. Kendime zaman ayıramazsam çok mutsuz olurum. Ama işte karakter meselesi ben gamsız bir tip olduğum için daha çok yardıma gelenleri çatlatıyorumdur :)
14. Atak haftasından iyi geceler :)
Sanki oyuncaklarla kavga ediyor. Bakalım bu atak bitince ne bekliyor bizi. Ben artık uyuyan bir bebek istiyorum.
Biz gece 3 te uyandik .Az once rota asisi yaptırmaya gittik .Gelirken uyudu .Valla montuyla yatirdim .Yeter ki uyusun uyaninca hemen degistiririm ustunu.Benim stresimden de etkileniyo biliyorum. Bağırmıyorum mesela normal ses tonuyla kızdığımda hemen büzüyo dudağını. Balla 3gündür bitiğim çocuk uyurdu ben keyfiye 2de uyurdum ama şimdi girdm yatağa. Evde boş bi tlfn var pış pış indirdm surekli açık beynm sulandı pışpış eşliğnde uyuyacağm mızmızlanıp duruyo beşiğin kablo bağlamış eşim bi yandan sallıyorum bi yandan da ne kadar uyursam artk sabah isyan dolu msj yazmak istemiyorum buraya hepimizin bebişleri mışıl mışıl uyusun inşallah
En cok radyasyon arama esnasinda yayiliyor .Ve beyin tümörüne sebep Allah korusun. Yuz kere uyardim ama anlamıyorlar. Hadi onu .gectim cocuk ekrana niye bakiyor ve ses dinliyor. Ya su an tv ve telefon bebeklerin beyninin en buyuk dusmani.Zekanin en hızlı gelistigi donem törpüleniyor.Bizim kv sırf bunun için akıllı telefon aldı. Ben de sevdiği için hoşgörüyorum ama abartmamak kaydıyla
Canim degisik damlalar denedik .En iyi s.simplex geldi .Ona devam ediyoruz .Gece 3 te uyandik.Ben de hemen kahvalti yapip yatcam ama 10 dk ya uyanir .Ben de toprak hastanesi Bülent Baştürk'e gidiyorum .çok ilgili doktor, bayramda da soru sordum kolikle ilgili watsapptan cevapladı sağolsun. Bugün de gittik bazı şikayetlerimiz vardı ve mama için de kademeli azaltın dedi. Oğlumda boyun kası kısalığı ve egzama çıktı boyun için egzersiz ve egzama için de kremler verdi. Çok sakin bir doktor ve anne babayı çok rahatlatıyor ben memnunum, belki düşünürsünüz canım..
1600 km yol gittik geldik arabayla.,. ağlamadı değil ama çözümler tükenmez canım, cesaret gerekiyor ve bir dizi tedbirler(mama sıcak su oyuncak vs yanında hep hazır olmalı). Bazen markete gitmeye fırsat bulamıyorsun ama malesef bebekle dışarı çıkmak ayrı bir çaba., Sizinkiler iki tane olduğu için yardımsız zaten olmaz. Eşin veya bakıcı ile çıkabilirsin sanırım çok küçükler henüz.
Benim de hep foto paylaştığımda yavrum çok ağlıyordu. Baba ve babaanne nazarı çok değdi, özellikle baskın karakterlerin nazarı çok değiyor.. Nazara inanmazdım ama bu kadar çok tesadüf olmaz.
Canım gaz için damlalar var doktoruna danışsan yazık hep uykusuzluk çekiyor bebeğin .. büyüme için uykuda lazım yavrucaklara. Ayrıca sen de çok yıpranıyorsun.. Bizim oğlan da gaz sancısı çok çekti biogaia ve sabsimplex beraber kullandım iyi geldi bunlar.
Kuzum sen git göz muayenesi ol, araya da bebeği sıkıştır . alt tarafı bir ışıkla baktı doktor katarakt benzeri perde var mı diye. Ben öyle yaptım bi taşla iki kuş :))
çocuk uyuyordu uyanmaz diye ona kayıt almadım dedim doktor da gerek yok bakayım dedi baktı ışıkla sonra 6. Ay gibi bir daha gelirsiniz dedi. Napiyim zaten arpacığım vardı onu göstermiş bir de muayene olmuş oldum :)
Evet cnm yardım eden çok önemli. Annemle birbirimize girsekte annem sonuçta. Yardımcı zaten maaşlı elemanım yani içinden söyleniyordur :) senin kv ekstra cins ama kitabını oku ruhunu arada dinlendir. Söylemesi kolay biliyorum ama takmamak kilit kelime.Evet bende öyleydim şimdi şimdi kitap oluyor bazen elimde k.v. gelince garip garip bakıyor daha ancak koca kitaplığın bana ait olduğunu yeni anladı ama bir suç işliyormuşum gibi hissettiriyor. O bebek oyalarken ben kendimle ilgilenemiyorum kendi annem olsa yapabilirim ama yabancı işte.
Bu yüzden ikk bebekle tek olmayı göze alabiliyorum.
Canım benim oğlum bir ara çok gazlıydı hem maflor hem relactaz verdi doktor sonra geçince relactazı bıraktımmaflor bitince de biogaia başladım her gün sabah 5-6 gibi epey acı çekip kıvranıp gaz ve kaka yapıyordu ve çok kusuyordu bir kaç gündür mukuslu ve yeşil kaka yapınca dün düzenli bir şekilde her emzirmede relactaz verdim çok kusmadı bu sabah kıvranmadı ve kaka da normaldi tesadüf mü bilemiyorum ama bugün de deneyeceğim belki senin oğlunda da işe yararKizlar oglum ilk kez mukuslu kaka yapti. Laktoz intoleransı olabilir mi ?Tahlil icin dr 20 dk da getirmeniz gerek dedi. Pek mümkün değil ama olur da aksam tekrarlarsa nasil götürüyoruz tahlile kakayi?
rota agizdan veriliyor ya, bence dr.a bir sor canim, belki onunla alakasi vardir? Cunku 3.ay dolmus ilk defa yapti diyorsun, intolerans olsa simdi mi ortaya cikardi? Hep oyle olmaz miydi?Kizlar oglum ilk kez mukuslu kaka yapti. Laktoz intoleransı olabilir mi ?Tahlil icin dr 20 dk da getirmeniz gerek dedi. Pek mümkün değil ama olur da aksam tekrarlarsa nasil götürüyoruz tahlile kakayi?
Ben göğsümü sağıyorum sonra sağdığım sütü eds ile veriyorum böylece bebek göğsümden sütü içiyor hem de göğüs boşaldığı ve bebek emmeye devam ettiği için daha fazla süt mesajı veriyor. Ben mamayı da bu şekilde veriyorum yoksa benimki de öyleydi sonra hiç almamaya başladı. Çözümü böyle buldum memeye geri döndük.Evet az gelse de devam etmek istiyorum gğn içinde sürekli emzirmek istiyorum ama emme memeyi görünce ağlama kafayı geri çevirme ile sonuçlanıyor, böyle yapıncs sağıyorum ama zor oluyor emse daha iyi
Dr a her gittigimde baska bir sey onerir misiniz gaz icin diyorum.Baska bir sey deneme bagirsak florasini alt ust etmeyelim diyor. Hos 3 4 tane damla denedik zaten.Yaa gecen gittigimizde test istedi.Ama benimki evde yapmıştı kaka .Bekleyemedik .Aksam yaparsa jet hızıyla goturcemCanım benim oğlum bir ara çok gazlıydı hem maflor hem relactaz verdi doktor sonra geçince relactazı bıraktımmaflor bitince de biogaia başladım her gün sabah 5-6 gibi epey acı çekip kıvranıp gaz ve kaka yapıyordu ve çok kusuyordu bir kaç gündür mukuslu ve yeşil kaka yapınca dün düzenli bir şekilde her emzirmede relactaz verdim çok kusmadı bu sabah kıvranmadı ve kaka da normaldi tesadüf mü bilemiyorum ama bugün de deneyeceğim belki senin oğlunda da işe yarar
Ama aşıyi yeni yaptirdik .Hemen etki eder mi ki kakasina ?rota agizdan veriliyor ya, bence dr.a bir sor canim, belki onunla alakasi vardir? Cunku 3.ay dolmus ilk defa yapti diyorsun, intolerans olsa simdi mi ortaya cikardi? Hep oyle olmaz miydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?