- 23 Ağustos 2013
- 2.004
- 3.018
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #67.581
Valla ev pis, ben genelde açım , saç baş birbirine girdi. Dün eşim kv yardıma çağıralım dedi, o hüsran anında iyi fikir gibi geldi tamam dedim, aradı , haftaya gelecek fakaaaaaat şimdiden pişmanım. Bana akşam yorgunken şu kolunu keselim sana fazlalık yapmasın deseler ona bile evet diyeceğim.kızlar tek başına bebekle uğraşmak inanılmaz zor oluyor eve kendine bile vakit ayıramıyorsun ama öte yandan kafan rahat oluyor. insan kendi annesiyle bile çok uzun sğre kalınca gerginlikler oluyor bi de bebek büyütürken maşallah her kafadan birses çıkıyor biz onların annesi değilmişiz gibi herkes bizden iyi biliyor. o yüzden başkasının desteğiyle her kafadan ses çıkarak bebek büyütmek mi yoksa kendi kafana göre ama zorlanarak tek başına bebek büyütmek mi bilemedim. sizler ne diyorsunuz
Bizimki de öyle canım avazı çıktığı kadar bağırıyor kucağımda da sakinlesmiyor yani bagirmaktan sesi catallasti geçen gün kısılmışti düzeldi gene kisildi şimdi. Ergenliğe girmiş gibiKızlar 14. Atak haftasına gelmeyin, yok böyle bi şey, delirmek üzereyiz. Benim oğlanı bilirsiniz belki, sakin, uysal bi bebekti. Allahım sabahtan beri sürekli memnuniyetsiz ağlamalar, mızırdanmalar, başım çatlıyor. Sesini mi keşfediyor nedir sürekli ama sürekli bağırıyor, offff 5 haftada kafayl yerim ben böyle giderse
Oyun halısında daha çok piyano ile tekmeleyerek oynayan bebek artış dönencedeki oyuncakları tutuyor inceliyor
kızlar tek başına bebekle uğraşmak inanılmaz zor oluyor eve kendine bile vakit ayıramıyorsun ama öte yandan kafan rahat oluyor. insan kendi annesiyle bile çok uzun sğre kalınca gerginlikler oluyor bi de bebek büyütürken maşallah her kafadan birses çıkıyor biz onların annesi değilmişiz gibi herkes bizden iyi biliyor. o yüzden başkasının desteğiyle her kafadan ses çıkarak bebek büyütmek mi yoksa kendi kafana göre ama zorlanarak tek başına bebek büyütmek mi bilemedim. sizler ne diyorsunuz
Simdi de nasil götürecem o dert oldu :) neyse hayırlısı. Her gun yeni bir maceraTabii ki doktorunuza danışmadan uygun olmaz kakadan çıkar inşallah sorunu her neyse ikiniz de rahatlarsınız
Ay benimki tutamıyor .Maymunu melodili .Ondan ses cikmayinca deliriyor.Ben de elmle tutturup cektiriyorum .Gülüyor. Ama 3 5 gundur hakida birakip odadan çıktığımı anladi .Dalmazsa arkamdan kapiya bakıp bakıp agliyor .Biz harketli bir bebek olduğumuzdan çok önceleri başladı tutma kavrama işlerimiz hatta canı sıkılırda hemen almazsak halıdan hınçla tokatlıyor bile o zavallı oyuncakları
en son saat 1di ben ust degistiriyordum, sonra oda karanlik diye daha bakmadim. Sabaha karsi yine uyandi. Sizin nasil gecti gece =))Bizmkinin de eli ağzında malumnaptınız gece uyudu mu ? Benim arkadasta öyle derdi 40 dediler bekledm 3 ay dediler bekledm 6 ay dediler bekledm yok değişmedi diyordu. Değişende var illaki. Ama bizim bebelerde bi tuhaf napalım
Daha 1 gunlukken basladi bizim ki kp y.disinda oldugu icin .Hic izin vermedim inadina aradilar .Simdi de esim aramaya devam ediyor hem onu hem de haftada 2 3 kere gormesine ragmen kv yi .Ben de inadina onlarij duyacagi şekilde niye aradın askim çocuğa zarar veriyorsun ne kadar bencilsin diye bağırıyorum.Esim sus duyacaklar diye isaret ediyor .Ee duyuyorlar da insan bi düşünür bu kizin söylediğinde doğruluk payi var mi diye.Afilim92 telefonla görüntülü aramaya başta izin verdim. Şimdi geri adım atabilir miyim bilmiyorum. çok aptalca davrandım ya
dogru canim, malum bizim AnkaraÇok mantıklı ben de soğanı öyle deneyeyim yardımcı işini ben de düşünüyorum yüz küsür lira olur sanırım,, bir de yaşadığın şehire de bağlı olur ücret
Dünkü rezillikten sonra uyudu şükür havada yağmurlu kapalı içerisi çok aydınlık değilde erkenden kalkmadı :) hiç güvenmiyorum bu çocuğa artk heran hersey olabilir :))en son saat 1di ben ust degistiriyordum, sonra oda karanlik diye daha bakmadim. Sabaha karsi yine uyandi. Sizin nasil gecti gece =))
Tam gün 150-160 a geliyorlar. Yarım gün de yarısı olur herhaldedogru canim, malum bizim Ankara
aynen vallaDünkü rezillikten sonra uyudu şükür havada yağmurlu kapalı içerisi çok aydınlık değilde erkenden kalkmadı :) hiç güvenmiyorum bu çocuğa artk heran hersey olabilir :))
Simdi de nasil götürecem o dert oldu :) neyse hayırlısı. Her gun yeni bir macera
Ay benimki tutamıyor .Maymunu melodili .Ondan ses cikmayinca deliriyor.Ben de elmle tutturup cektiriyorum .Gülüyor. Ama 3 5 gundur hakida birakip odadan çıktığımı anladi .Dalmazsa arkamdan kapiya bakıp bakıp agliyor .
Evet katılıyorum. Bizimkinin ayaklar hic durmaz.Dogmadan belliydi. O kadar cok tekme atiyordu ki okulda masanin arkasindan çıkamıyordum. Hareketleri cok belli oluyordu .Canım benim kızım doğduğundan beri ellerini aktif kullanıyor , tabiki kavrama gücü çok zayıftı yeni dogduğunda ama elleriyle hafif herşeyi tutup yönetiyordu , bende bunu farkedip üstüne gittim ilerletti iyice :) her bebeğin farklı bir özelliği var :)
İlk yaziyi okurken tamamen senin yazdiklarini dusundum. Her kelimine katiliyorum.o zamanki yenidogan ve cocuk ölüm oranlari cok fazlaydi. Esimin babannesi 10 cocuk dogurmus 4u hayatta 6 si cocuk yaslarinda vefat etmis.
O zaman cocuklari olduren hastaliklar gunumuzde asi ile yok olma raddesine geldi.
Suanda da emmediginde memeye dondurmeye calisiyoruz, birlikte banyo yapmak, eds sistemini denemek gibi. Hemen aman emmiyor diye kimse hop 1 gunde mamaya baslamiyor sifirdan.
Ama eskiden bize inek sutu ile pirinc unlu sekerli mama veriliyordu emmezsek... Ki seker ve sut zaten belli donemde yasak.
Ben bu yaptiklarimizda bir kapitalistlik goremiyorum. Mesela cocugumu da yegenimin cocugunun kuculen kiyafetleriyle buyutuyorum, sadece ihtiyaclarini yeni aliyorum...
Ama gaz damlasini da almamazlik yapamaz kimse, cocugun sanciyla kivranirken uykusundan aglayarak uyanirken ikinmaktan fitik olmasini bekleyecek halimiz yok bence...
Ya da meme uclari kanarken lanolin krem almayayim diyemeyiz...
Dolayisiyla kapitalistlikle pek bagdastiramadim...
Meme reddi geçsin ilk isteğim o, ama kalıcı gibiAtak haftasında olan şey geçmiyo dabana duzelecek gbi gelmiyo yapışıp kalıyo
Bence bu istekleri olduğunda birine cevap er diğerine cevap verme, uyuyordu, ağlıyordu işim vardı vaktim kısıtlı pek bakamıyorum fln desen olabilir miAfilim92 telefonla görüntülü aramaya başta izin verdim. Şimdi geri adım atabilir miyim bilmiyorum. çok aptalca davrandım ya
o zamanki yenidogan ve cocuk ölüm oranlari cok fazlaydi. Esimin babannesi 10 cocuk dogurmus 4u hayatta 6 si cocuk yaslarinda vefat etmis.
O zaman cocuklari olduren hastaliklar gunumuzde asi ile yok olma raddesine geldi.
Suanda da emmediginde memeye dondurmeye calisiyoruz, birlikte banyo yapmak, eds sistemini denemek gibi. Hemen aman emmiyor diye kimse hop 1 gunde mamaya baslamiyor sifirdan.
Ama eskiden bize inek sutu ile pirinc unlu sekerli mama veriliyordu emmezsek... Ki seker ve sut zaten belli donemde yasak.
Ben bu yaptiklarimizda bir kapitalistlik goremiyorum. Mesela cocugumu da yegenimin cocugunun kuculen kiyafetleriyle buyutuyorum, sadece ihtiyaclarini yeni aliyorum...
Ama gaz damlasini da almamazlik yapamaz kimse, cocugun sanciyla kivranirken uykusundan aglayarak uyanirken ikinmaktan fitik olmasini bekleyecek halimiz yok bence...
Ya da meme uclari kanarken lanolin krem almayayim diyemeyiz...
Dolayisiyla kapitalistlikle pek bagdastiramadim...
Biz almadık oyun halısı. Alsa mıydım ki. Çok faydasını gordunuz muBiz harketli bir bebek olduğumuzdan çok önceleri başladı tutma kavrama işlerimiz hatta canı sıkılırda hemen almazsak halıdan hınçla tokatlıyor bile o zavallı oyuncakları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?