- 22 Ekim 2011
- 1.824
- 1.060
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #67.561
2-4-12 aylik 3 doz dedi dr bize? Ya da yaşından sonra tek doz ama benim önerim aylık yapılması dediBize 12 aylıkken menenjit aşısı denmişti ben zamanını öyle biliyordum.
Biz haftada en az 2 gün kv gitmemize rağmen akşamları eşim aratıyor görüntülü :) ben kendi annemi de arıyorum.Afilim92 , kızlar görüntülü görüşme isteği bizde de yaşandı, ben de, yok bilmiyorum deyip çıktım ama her aradığında yok mu sende, nasıl yok deyip duruyor :) aynı şehirde oturuyoruz neyin görüntülüsü
ayy amin ya. Basta inanmak istemiyordum atak olayina ama her tarihte cocukta degisiklik oluyor mutlaka... duzene oturdu diye bir sey yok yani.Bizi bu ataklar yaşlandıracak :)
14. Atağa biz de girdik.
Yanından ayrılınca konuşmazsan ağlıyor, hemen dönmezsen ağlıyor. Çok ilgi istiyor ve sürekli konuşuyor sesler çıkarıp baya muhabbet ediyor. Sanırım bu atak sonrası dönecek çocuğum çünkü geçen gün oyun halısının kenarına tutunup dönme denemeleri yaptı. Daha önceden de son ses ağlama denemeleri yapıp 12.hafta atağına girmiştik.
Allah kolaylık versin kızlar hepimize :)
aynen canim. Kusarken iyi, ustunu degistirirken sanki eziyet ediyorum gibi aglar. Gunde 10 ust degisiyordur, kurutup kirutup geri giydiriyorum, yikamaya kalksam 100 tane kilik kiyafet almam lazimYa gece gece güldüm sayende. İyi fikirmiş alezden tulum :) benimki de kusuyor, üstünü değiştirmeye çalışınca da çığlık atıyor. Hasta olmasın diye ben de ağız mendillerinden koyuyorum içine.
haftada 1 gun yarim gunluk yardimci alsak aslinda bize yeter. Mesela pazar gununden biz yemek yapsak. Carsamba da yardimci gelip yapsa, bizim ev kutu gibi, ben 30 dk.da supuruyorum, artan zamanda da utu yapsa bana yeter de artar aslinda.kızlar tek başına bebekle uğraşmak inanılmaz zor oluyor eve kendine bile vakit ayıramıyorsun ama öte yandan kafan rahat oluyor. insan kendi annesiyle bile çok uzun sğre kalınca gerginlikler oluyor bi de bebek büyütürken maşallah her kafadan birses çıkıyor biz onların annesi değilmişiz gibi herkes bizden iyi biliyor. o yüzden başkasının desteğiyle her kafadan ses çıkarak bebek büyütmek mi yoksa kendi kafana göre ama zorlanarak tek başına bebek büyütmek mi bilemedim. sizler ne diyorsunuz
İki ucu b.klu değnek derler yakızlar tek başına bebekle uğraşmak inanılmaz zor oluyor eve kendine bile vakit ayıramıyorsun ama öte yandan kafan rahat oluyor. insan kendi annesiyle bile çok uzun sğre kalınca gerginlikler oluyor bi de bebek büyütürken maşallah her kafadan birses çıkıyor biz onların annesi değilmişiz gibi herkes bizden iyi biliyor. o yüzden başkasının desteğiyle her kafadan ses çıkarak bebek büyütmek mi yoksa kendi kafana göre ama zorlanarak tek başına bebek büyütmek mi bilemedim. sizler ne diyorsunuz
dr.a sormakta fayda var bence cunku asi agizdan veriliyor, oradan sindirim sistemine etki edecek ya o açidan dusundum.Dr a her gittigimde baska bir sey onerir misiniz gaz icin diyorum.Baska bir sey deneme bagirsak florasini alt ust etmeyelim diyor. Hos 3 4 tane damla denedik zaten.Yaa gecen gittigimizde test istedi.Ama benimki evde yapmıştı kaka .Bekleyemedik .Aksam yaparsa jet hızıyla goturcem
Ama aşıyi yeni yaptirdik .Hemen etki eder mi ki kakasina ?
Olabilir canım ben 3 aylık kontrolde sormuştum zamanını geçirdim diye 12. ay demiştir belkide.2-4-12 aylik 3 doz dedi dr bize? Ya da yaşından sonra tek doz ama benim önerim aylık yapılması dedi
o zamanki yenidogan ve cocuk ölüm oranlari cok fazlaydi. Esimin babannesi 10 cocuk dogurmus 4u hayatta 6 si cocuk yaslarinda vefat etmis.Kizlar cahilligime verin lutfen bisey sorcam bu 50 100 yil once hatta asirlar once bebekler nasil buyutuluyodu.. kaka tahlilleri sut sagma makineler gumus gogus kapaklari falan... cok tuccarlarin eline dustukki ??? Benim nacizhane fikrim cok kafarmya takmayin. Eskidende kusardi bebekler bazen emmezdi anneler sutun eksimisdir sirtini usutmussundur der gecerdi bi kac gunede hersey duzelirdi... Bu kapitalizm carkindan mumkun mertebe uzak durmaya cabalamaliyiz diye dusunuyorum kendi fikrim tabiki
o zamanki yenidogan ve cocuk ölüm oranlari cok fazlaydi. Esimin babannesi 10 cocuk dogurmus 4u hayatta 6 si cocuk yaslarinda vefat etmis.
O zaman cocuklari olduren hastaliklar gunumuzde asi ile yok olma raddesine geldi.
Suanda da emmediginde memeye dondurmeye calisiyoruz, birlikte banyo yapmak, eds sistemini denemek gibi. Hemen aman emmiyor diye kimse hop 1 gunde mamaya baslamiyor sifirdan.
Ama eskiden bize inek sutu ile pirinc unlu sekerli mama veriliyordu emmezsek... Ki seker ve sut zaten belli donemde yasak.
Ben bu yaptiklarimizda bir kapitalistlik goremiyorum. Mesela cocugumu da yegenimin cocugunun kuculen kiyafetleriyle buyutuyorum, sadece ihtiyaclarini yeni aliyorum...
Ama gaz damlasini da almamazlik yapamaz kimse, cocugun sanciyla kivranirken uykusundan aglayarak uyanirken ikinmaktan fitik olmasini bekleyecek halimiz yok bence...
Ya da meme uclari kanarken lanolin krem almayayim diyemeyiz...
Dolayisiyla kapitalistlikle pek bagdastiramadim...
100 yıl öncesine giderseniz ortalama insan ömrü de şimdikine göre çok kısaymış çünkü ilaçlar ameliyatlar vs. yokmuş. allah korusun sevdiğiniz biri hastalansa ameliyata ihtiyacı olsa aman 100 yıl önce ameliyat mı vardı neneelrimiz yaşayıp gidiyordu mu dersiniz? ayrıca çok değil 10 yıl önce bile bebek ölümleri çok yaygındı. insanlar sorunlara çözüm buluyor diye çözümler tu kaka olamaz. ayrıca kimse silah zoruyla alışveriş yapmıyor kafanıza yatmayan şeyi almazsınız olur biter. kapitalizm de nereden baktığınıza bağlı şu an piyasada 50 tane bebek bezi varsa ve biz fiyatyına kalitesine bilememnesine göre istediğimiz bezi seçme şansına sahipsek bu da serbest piyasa sayesinde. sonuçta 100 yıl önce bunlar da yoktu :)Kizlar cahilligime verin lutfen bisey sorcam bu 50 100 yil once hatta asirlar once bebekler nasil buyutuluyodu.. kaka tahlilleri sut sagma makineler gumus gogus kapaklari falan... cok tuccarlarin eline dustukki ??? Benim nacizhane fikrim cok kafarmya takmayin. Eskidende kusardi bebekler bazen emmezdi anneler sutun eksimisdir sirtini usutmussundur der gecerdi bi kac gunede hersey duzelirdi... Bu kapitalizm carkindan mumkun mertebe uzak durmaya cabalamaliyiz diye dusunuyorum kendi fikrim tabiki
Çok mantıklı ben de soğanı öyle deneyeyim yardımcı işini ben de düşünüyorum yüz küsür lira olur sanırım,, bir de yaşadığın şehire de bağlı olur ücretayy amin ya. Basta inanmak istemiyordum atak olayina ama her tarihte cocukta degisiklik oluyor mutlaka... duzene oturdu diye bir sey yok yani.
Yeni duzenimizin adi duzensizlik
aynen canim. Kusarken iyi, ustunu degistirirken sanki eziyet ediyorum gibi aglar. Gunde 10 ust degisiyordur, kurutup kirutup geri giydiriyorum, yikamaya kalksam 100 tane kilik kiyafet almam lazim
haftada 1 gun yarim gunluk yardimci alsak aslinda bize yeter. Mesela pazar gununden biz yemek yapsak. Carsamba da yardimci gelip yapsa, bizim ev kutu gibi, ben 30 dk.da supuruyorum, artan zamanda da utu yapsa bana yeter de artar aslinda.
Tek basimayim da ne oluyor, dun mesela yemek yapamadim, bulasik mak 2 gun temizleri bosaltamadim, utuyu esim yapti, dun kahvaltiyla durdum aksama kadar. Bebekler firsat vermeyince vermiyor.
Ama tek elle kitabimi okuyabiliyorum, ya da bebis simdilik kafasini cevirip bakmadigi icin dizi izliyorum internetten.
Kv burada oldugunda yemek yapip getirse oturmaya gelmis oluyor. Cayi corbasi ikrami derken kim kime yardim ediyor. İnsan kalkar bir isin ucundan tutar...
Sadece dogum zamani 20 gun ablam kaldi, ona da sunu getir, camasiri as demezsen kalkip yapmiyordu. Diyince yapiyordu neyse ki
Boyle yarim gunluk yardimciya ne kadar vermek gerekir sizce kizlar? Yapacagi 3 cesit yemek, utu (5 gomlek), 3+1 ama kisin salonu kullanmadigim evi supurmek
Not: hizlica yemek yapabilmek icin fazla miktarda sogani rondodan gecirip, kilitli posete koyup, yayvan sekilde buzluga attim, kirip kirip kullaniyorum, ince tabaka olmasi lazim. Tavsiye ederim, zamandan kazandirdi.
3.ayda yalnızca rota yaptırdınız dimi bizim ayın 20si cumartesiye denk geliyo pazartesi yaptırırız heraldeBiz gece 3 te uyandik .Az once rota asisi yaptırmaya gittik .Gelirken uyudu .Valla montuyla yatirdim .Yeter ki uyusun uyaninca hemen degistiririm ustunu.
En cok radyasyon arama esnasinda yayiliyor .Ve beyin tümörüne sebep Allah korusun. Yuz kere uyardim ama anlamıyorlar. Hadi onu .gectim cocuk ekrana niye bakiyor ve ses dinliyor. Ya su an tv ve telefon bebeklerin beyninin en buyuk dusmani.Zekanin en hızlı gelistigi donem törpüleniyor.
Canim degisik damlalar denedik .En iyi s.simplex geldi .Ona devam ediyoruz .Gece 3 te uyandik.Ben de hemen kahvalti yapip yatcam ama 10 dk ya uyanir .
Bizmkinin de eli ağzında malumMememin ucu ilk dogum yaptigim zamanlardaki gibi acimaya basladi ya.
Uyumuyor da, 12. atak haftasindayiz herhalde.
Ayni seninki gibiZK_ASK etrafi izlemek istiyor bu saatte. Actim isigi, bir yandan da soyleniyor...
Biktim artik bu gaz sorunundan. An itibariyla 90 gunluk oldu. Hani 3 ayda geciyordu? 3 aydir safak sayiyordum, bosu bosunaymis. Hatta son iki haftadir gaz problemi azalacagina tavan yapti.
Elleri agzindan cikmiyor=kusmak=ust degistirmek
Sonunda alezden tulum diktirecegim bu cocuga
Benimde 3 ay oldu canim bugun ... dr 3-5-12 . Ay olarak tekrar duzenledi aylari... az once yaptirdim allah utandırmasın. . Insallah sorun olmaz yavrumdaOlabilir canım ben 3 aylık kontrolde sormuştum zamanını geçirdim diye 12. ay demiştir belkide.
Atak haftasında olan şey geçmiyo daBi ara dokuz buçukta uyurdu sonra ne olduysa bozuldu şimdi de atak haftası hem de uzun ve çok fırtınalı atak haftası, çok daha zorluyor uykuya geçmek için
Kızlar 14. Atak haftasına gelmeyin, yok böyle bi şey, delirmek üzereyiz. Benim oğlanı bilirsiniz belki, sakin, uysal bi bebekti. Allahım sabahtan beri sürekli memnuniyetsiz ağlamalar, mızırdanmalar, başım çatlıyor. Sesini mi keşfediyor nedir sürekli ama sürekli bağırıyor, offff 5 haftada kafayl yerim ben böyle giderse
Kusarsa bosa gider .Cok kotu olur .Babamiz arayacakti hastaneyi cevap bekliyorum .Zorla uyuttum derin nefes bile alamiyorum .Sol kolum basinin altinda uyustu :)dr.a sormakta fayda var bence cunku asi agizdan veriliyor, oradan sindirim sistemine etki edecek ya o açidan dusundum.
Buarada bizimki asiyi kesin kusacak yaa kusmadigi bir an yok ki... Yaptirmadan once soracagim ben de dr.a.
Damlalari 10 dk kusmasa yeter demisti
Evet götürecek adam yok .20 dk dedi ama imkansiz ki zaten yol 40 45 dk .Ee orda da yapmasını beklemek icin sabahlamak lazim .Of ne zormus.Afilim92 bize 40 dk dediler kaka için su an yaptı ama götürecek insan yok kap verdiler kapalı cumartesi babasi olunca bakacağız artık
Evet 4.ayda 2 tane.3.ayda yalnızca rota yaptırdınız dimi bizim ayın 20si cumartesiye denk geliyo pazartesi yaptırırız heralde
Tabii ki doktorunuza danışmadan uygun olmaz kakadan çıkar inşallah sorunu her neyse ikiniz de rahatlarsınızDr a her gittigimde baska bir sey onerir misiniz gaz icin diyorum.Baska bir sey deneme bagirsak florasini alt ust etmeyelim diyor. Hos 3 4 tane damla denedik zaten.Yaa gecen gittigimizde test istedi.Ama benimki evde yapmıştı kaka .Bekleyemedik .Aksam yaparsa jet hızıyla goturcem
Ama aşıyi yeni yaptirdik .Hemen etki eder mi ki kakasina ?
Bizi bu ataklar yaşlandıracak :)
14. Atağa biz de girdik.
Yanından ayrılınca konuşmazsan ağlıyor, hemen dönmezsen ağlıyor. Çok ilgi istiyor ve sürekli konuşuyor sesler çıkarıp baya muhabbet ediyor. Sanırım bu atak sonrası dönecek çocuğum çünkü geçen gün oyun halısının kenarına tutunup dönme denemeleri yaptı. Daha önceden de son ses ağlama denemeleri yapıp 12.hafta atağına girmiştik.
Allah kolaylık versin kızlar hepimize :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?