2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar cahilligime verin lutfen bisey sorcam bu 50 100 yil once hatta asirlar once bebekler nasil buyutuluyodu.. kaka tahlilleri sut sagma makineler gumus gogus kapaklari falan... cok tuccarlarin eline dustukki ??? Benim nacizhane fikrim cok kafarmya takmayin. Eskidende kusardi bebekler bazen emmezdi anneler sutun eksimisdir sirtini usutmussundur der gecerdi bi kac gunede hersey duzelirdi... Bu kapitalizm carkindan mumkun mertebe uzak durmaya cabalamaliyiz diye dusunuyorum kendi fikrim tabiki

Biz haftada en az 2 gün kv gitmemize rağmen akşamları eşim aratıyor görüntülü :) ben kendi annemi de arıyorum.

ayy amin ya. Basta inanmak istemiyordum atak olayina ama her tarihte cocukta degisiklik oluyor mutlaka... duzene oturdu diye bir sey yok yani.
Yeni duzenimizin adi duzensizlik
aynen canim. Kusarken iyi, ustunu degistirirken sanki eziyet ediyorum gibi aglar. Gunde 10 ust degisiyordur, kurutup kirutup geri giydiriyorum, yikamaya kalksam 100 tane kilik kiyafet almam lazim
haftada 1 gun yarim gunluk yardimci alsak aslinda bize yeter. Mesela pazar gununden biz yemek yapsak. Carsamba da yardimci gelip yapsa, bizim ev kutu gibi, ben 30 dk.da supuruyorum, artan zamanda da utu yapsa bana yeter de artar aslinda.

Tek basimayim da ne oluyor, dun mesela yemek yapamadim, bulasik mak 2 gun temizleri bosaltamadim, utuyu esim yapti, dun kahvaltiyla durdum aksama kadar. Bebekler firsat vermeyince vermiyor.
Ama tek elle kitabimi okuyabiliyorum, ya da bebis simdilik kafasini cevirip bakmadigi icin dizi izliyorum internetten.

Kv burada oldugunda yemek yapip getirse oturmaya gelmis oluyor. Cayi corbasi ikrami derken kim kime yardim ediyor. İnsan kalkar bir isin ucundan tutar...
Sadece dogum zamani 20 gun ablam kaldi, ona da sunu getir, camasiri as demezsen kalkip yapmiyordu. Diyince yapiyordu neyse ki

Boyle yarim gunluk yardimciya ne kadar vermek gerekir sizce kizlar? Yapacagi 3 cesit yemek, utu (5 gomlek), 3+1 ama kisin salonu kullanmadigim evi supurmek

Not: hizlica yemek yapabilmek icin fazla miktarda sogani rondodan gecirip, kilitli posete koyup, yayvan sekilde buzluga attim, kirip kirip kullaniyorum, ince tabaka olmasi lazim. Tavsiye ederim, zamandan kazandirdi.

İki ucu b.klu değnek derler ya affına sığınarak böyle demek istiyorum. Ama tek olmak dediğin gibi daha iyi en azından kendi bildiğini uyguluyorsun.

dr.a sormakta fayda var bence cunku asi agizdan veriliyor, oradan sindirim sistemine etki edecek ya o açidan dusundum.
Buarada bizimki asiyi kesin kusacak yaa kusmadigi bir an yok ki... Yaptirmadan once soracagim ben de dr.a.

Damlalari 10 dk kusmasa yeter demisti

o zamanki yenidogan ve cocuk ölüm oranlari cok fazlaydi. Esimin babannesi 10 cocuk dogurmus 4u hayatta 6 si cocuk yaslarinda vefat etmis.

O zaman cocuklari olduren hastaliklar gunumuzde asi ile yok olma raddesine geldi.

Suanda da emmediginde memeye dondurmeye calisiyoruz, birlikte banyo yapmak, eds sistemini denemek gibi. Hemen aman emmiyor diye kimse hop 1 gunde mamaya baslamiyor sifirdan.

Ama eskiden bize inek sutu ile pirinc unlu sekerli mama veriliyordu emmezsek... Ki seker ve sut zaten belli donemde yasak.

Ben bu yaptiklarimizda bir kapitalistlik goremiyorum. Mesela cocugumu da yegenimin cocugunun kuculen kiyafetleriyle buyutuyorum, sadece ihtiyaclarini yeni aliyorum...

Ama gaz damlasini da almamazlik yapamaz kimse, cocugun sanciyla kivranirken uykusundan aglayarak uyanirken ikinmaktan fitik olmasini bekleyecek halimiz yok bence...

Ya da meme uclari kanarken lanolin krem almayayim diyemeyiz...

Dolayisiyla kapitalistlikle pek bagdastiramadim...

Asi konusuna hic itirazim yok.Elzem seyleri almamak tabiki dusunulemez lakin bi bakin etrafiniza derim yok yere harcanan paralarin miktarlari dudak ucuklatiyo. Cahillik olduktan sonra bu donemdede var . Sizin gibi cabalayan anneler sonuna kadar anneligin hakki veriyo ama cahilkigin eskisi yenisi yok. Sozum ne eskiden cocuguna pirinc unlu helle yedirene nede sindi mama yedirene... Sadece bi suzgecten gecirmeliyiz diye dusunuyorum aldiklarimizi almaya zorlandiklarimizi onumuze koyduklarini. Annelerin hassasiyetini kullanipta 3 5 gram sabuna sampuana 30 40 tl istemeler .. yok bebek bilmem nesi yok su olceri ... Eskide giydirirz yenide aliriz ama resmen bir sektor olusmus durumda . Adida yenidogan anne babalarini soyma sektoru....

100 yıl öncesine giderseniz ortalama insan ömrü de şimdikine göre çok kısaymış çünkü ilaçlar ameliyatlar vs. yokmuş. allah korusun sevdiğiniz biri hastalansa ameliyata ihtiyacı olsa aman 100 yıl önce ameliyat mı vardı neneelrimiz yaşayıp gidiyordu mu dersiniz? ayrıca çok değil 10 yıl önce bile bebek ölümleri çok yaygındı. insanlar sorunlara çözüm buluyor diye çözümler tu kaka olamaz. ayrıca kimse silah zoruyla alışveriş yapmıyor kafanıza yatmayan şeyi almazsınız olur biter. kapitalizm de nereden baktığınıza bağlı şu an piyasada 50 tane bebek bezi varsa ve biz fiyatyına kalitesine bilememnesine göre istediğimiz bezi seçme şansına sahipsek bu da serbest piyasa sayesinde. sonuçta 100 yıl önce bunlar da yoktu :)

Çok mantıklı ben de soğanı öyle deneyeyim yardımcı işini ben de düşünüyorum yüz küsür lira olur sanırım,, bir de yaşadığın şehire de bağlı olur ücret

3.ayda yalnızca rota yaptırdınız dimi bizim ayın 20si cumartesiye denk geliyo pazartesi yaptırırız heralde

Bizmkinin de eli ağzında malum naptınız gece uyudu mu ? Benim arkadasta öyle derdi 40 dediler bekledm 3 ay dediler bekledm 6 ay dediler bekledm yok değişmedi diyordu. Değişende var illaki. Ama bizim bebelerde bi tuhaf napalım

Bi ara dokuz buçukta uyurdu sonra ne olduysa bozuldu şimdi de atak haftası hem de uzun ve çok fırtınalı atak haftası, çok daha zorluyor uykuya geçmek için
Atak haftasında olan şey geçmiyo da bana duzelecek gbi gelmiyo yapışıp kalıyo

Eyvah eyvah işimiz var desene ..

Kusarsa bosa gider .Cok kotu olur .Babamiz arayacakti hastaneyi cevap bekliyorum .Zorla uyuttum derin nefes bile alamiyorum .Sol kolum basinin altinda uyustu :)
Afilim92 bize 40 dk dediler kaka için su an yaptı ama götürecek insan yok kap verdiler kapalı cumartesi babasi olunca bakacağız artık
Evet götürecek adam yok .20 dk dedi ama imkansiz ki zaten yol 40 45 dk .Ee orda da yapmasını beklemek icin sabahlamak lazim .Of ne zormus.
3.ayda yalnızca rota yaptırdınız dimi bizim ayın 20si cumartesiye denk geliyo pazartesi yaptırırız heralde
Evet 4.ayda 2 tane.

Tabii ki doktorunuza danışmadan uygun olmaz kakadan çıkar inşallah sorunu her neyse ikiniz de rahatlarsınız

Bizimde bu 12. Hafta atağında deli gibi ağlamalarımız var bildiğin zorluyor kendini kaç oktav sese çıkarım diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…