- 8 Ocak 2008
- 1.819
- 3.595
- 333
- 48
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #68.081
Yaa dertleşiyoruz işte ne güzel .. Bizi kim dinler bu kadar??? Eşler bile bıkıyo baksanıza. Çok anlatınca duymazdan geliyor benimki..Yalnız burası da olmasa herhalde huni takacak duruma gelirdim. Buraya yazıp içimi boşaltmak, aynı sorunları yaşayan kişilerin olduğunu bilmek rahatlatıyor. Siz olmasanız dertten anlayan bulamazdım. İyi ki varsınız ya
Aynen canım gündüz bikaç saat uyuduğunda ben de işlerimi hallediyorum uyuyamıyorum. Zaten uyanacağını bilmk de uyuyamamam için ayrı bşr sebep.. Evet canım yurtdışındayım. Yalnız bakıyorum maalesef ama alıştım artık 5 saat uykuyla durp her gün yemek yapıp camaşır yıkaıp serip 2 günde bir süpğrge tutmaya evin her işi bende.. Eşim çalışıyor diye hiç bileye elini sürmüo arada yardım ediyor da devamlılığı olmadığı için pek bir anlam ifade etmiyorBen de aynen.. gece her kalktığımda en az 1 saat oyalanıyorum. 2 kez kalkınca da her gün 4-5 saat uykuylayım. Artık gözlerime vurdu. Gece olunca oğlan normal zamanda uyuyunca da ben uyumak istemiyorum kendime zaman ayırdığım tek an o çünkü ;gece vakti.
Sen yurt dışındaydın değil mi yanlış hatırlamıyorum? Yalnız mı bakıyorsun sende.
Zor oluyor valla erkekler kadınlar gibi düşünmüyor. Benim eşim yardım ediyor çocukla da ilgileniyor ama normal yani babası sonuçta severken ilgileniyor zaten.Aynen canım gündüz bikaç saat uyuduğunda ben de işlerimi hallediyorum uyuyamıyorum. Zaten uyanacağını bilmk de uyuyamamam için ayrı bşr sebep.. Evet canım yurtdışındayım. Yalnız bakıyorum maalesef ama alıştım artık 5 saat uykuyla durp her gün yemek yapıp camaşır yıkaıp serip 2 günde bir süpğrge tutmaya evin her işi bende.. Eşim çalışıyor diye hiç bileye elini sürmüo arada yardım ediyor da devamlılığı olmadığı için pek bir anlam ifade etmiyor
Çok geçmiş olsun canım nasıl oldu bebiş? Gittiniz mi doktora ?Kizlar aglayarak yaziyorum.Allah beni kahretmesin
Havlu koymustum gaz cikarmak icin ve biraz sicakmis hafif kizarmis ve dokununca çığlık çığlığa agliyor.Ben cok agliyor diye esimi aramistim gelince dr a götürelim dedi .Ama ben bez degistirirken gördüm yeni fark ettim. esime söyleyemiyorum 7 sulalesine ulasir.O gelmeden ne yapabilirim nolur acil yardim edin .Hametan sürdüm .Dr a götürürsek kesin ogrenecek napayım ben
Eşime kesinlikle beze değmesin demişler. Biz buzdolabı poşeti koyup bezin üstüne öyle denedik önce. Pek başarılı olamadık. Sonra eşim eczaneden değişik bir poşet tarzı bir şey aldı. Fotoğrafını atacaktım ama yükleyemedim buraya. İnternette idrar torbası bebek yazınca çıkıyor. Ondan alıp popo kısmına yapıştırdık. Onun içine doldu kakanın bir kısmı.Öyle birşey demediler bana ya nasıl olacakki ya
Bize bi kap verdiler o kadar ayrıntı hiç belirtmediler bi internete dalayımEşime kesinlikle beze değmesin demişler. Biz buzdolabı poşeti koyup bezin üstüne öyle denedik önce. Pek başarılı olamadık. Sonra eşim eczaneden değişik bir poşet tarzı bir şey aldı. Fotoğrafını atacaktım ama yükleyemedim buraya. İnternette idrar torbası bebek yazınca çıkıyor. Ondan alıp popo kısmına yapıştırdık. Onun içine doldu kakanın bir kısmı.
Yanık için silverdin var ama bebeğe olur mu bilmiyorum canım. Acısını alması için de anestol olabilir ama o da uygun mu bilmiyorumKizlar aglayarak yaziyorum.Allah beni kahretmesin
Havlu koymustum gaz cikarmak icin ve biraz sicakmis hafif kizarmis ve dokununca çığlık çığlığa agliyor.Ben cok agliyor diye esimi aramistim gelince dr a götürelim dedi .Ama ben bez degistirirken gördüm yeni fark ettim. esime söyleyemiyorum 7 sulalesine ulasir.O gelmeden ne yapabilirim nolur acil yardim edin .Hametan sürdüm .Dr a götürürsek kesin ogrenecek napayım ben
Ben de henüz olmadım emziriyor musun emzirenlerde hemen olmayabiliyormuşBenmde kizm 3.5 aylktan fazla oldu adet olmadm hemen olanda var aylarca olmayanda ama doktorum bana korunun nolur nolmaz sütün korumaz demisti
Geçmiş olsun hametan onu iyi edecek bir merhem baskabir şey suremezsin zaten ne diyeyim esin gelene kadar sajinlesis belki
Afilim92 cnm çok geçmiş olsun arada oluyo istemeden de olsa hep tecrübe hanemize yazılıyor
Sudocrem cok ıyı geliyo varsa evde
Afilim92 üzülme sakin ol sabaha bile kalmaz geçer. Hametan iyi gelir arkadaşların dediği gibi, bende beklemeden ısıtıp badisi üzerinden koyuyordum bi ara kızardığıda oluyordu ama hiç öyle çığlık falan atmadı. Canını acıtacak kadar yakmış olamazsın arada kıyafeti var
Çok geçmiş olsun canım nasıl oldu bebiş? Gittiniz mi doktora ?
Yanık için silverdin var ama bebeğe olur mu bilmiyorum canım. Acısını alması için de anestol olabilir ama o da uygun mu bilmiyorum
Eşim geçen gün çok yorgunum diyor, gözlerinden uyku akıyor. Çok mu yoruldun iş yerinde dedim, hayır doğru düzgün uyuduğumuz mu var, 6 saat uyku ile duruyorum dedi. Ben şok oldum. Ben aralıksız 2 saat uyuduğum zaman şükrediyorum.Yaa dertleşiyoruz işte ne güzel .. Bizi kim dinler bu kadar??? Eşler bile bıkıyo baksanıza. Çok anlatınca duymazdan geliyor benimki..
İyi ki barsınız gerçekten de..
@Afilim92 geçmiş olsun canım
Sen neye çağırmıssın o ne yapıyor annelerimiz de bi ruhaf olmaya başladı gerçekten. Nasıl geçti peki6 gibi benimde misafirim gelicek tek kişi arkadaşım, evimi birşey götürüyor hiç misafirlik değil anneme dedimki sen gel çocuğu uyurken hamakta salla ben diğer odaları süpürüp sileyim. Tuvalet banyoyu halledeyim uyanınca sen bak salonu halledeyim. Uyuyan çocuğun başında tam yarım saat gayet sesli tonda telefonla konuştu. Uyarıyorum git diyo el isaretiyle sinirli sinirli sanırsın devlet meselesi çocuğun öğle uykusu hiç oldu. Şunu kayınvalide yapsa aklını alırım dua etsin annem yani resmen sabrımı sınıyorlar
Çok haklısın. Annelik kolay değil. Cennet boşuna serilmemiş ayakları altına. Üç kuruş maaş için bile insanların canı çıkıyor Cennet basit değilki elbet zorlukları olacak psikolojik maddi manevi her anlamda zorlandığımız dönem. Ama Allah dağına göre veriyor. Şükürler olsun ki Allah bizi anneliğe layık gördü. Şevkatinden merhametinden verdi. 3 ayı atlattık çoğumuz. Kışıda çıkardık mı beraber oynayacağımız günlerde gelecek inşallah güzel bişekilde laf söz dinleyen saygılı evlatlar yetiştirebiliriz inşallah. Bi evlat kolay yetişmiyor. Her seferinde annelerimizin ve evlatlarımızın kıymetini bilmek lazım. Çok zorlansakta sinirlerimiz yıpransa da elimizden gelen bişey yok. Bi kaç ay önce doğum için gün sayarken vakit geçmiyor diyorduk yatakta dönemiyoduk bile. Çok şükür büyüyoruz şimdi sağlıkla büyütmek nasip olsun. ♡Amin. Inşallah ya. Bazen çok sinirleniyorum uykusuzluk ve onun sürekli mızırdanıp ağlamasından ama sonra diyorum canı yanıyor ve dünyaya gelmeyi o istemedi, biz istedik onu, o kadar uğraştık. Bize nasip etti Allah, iyi bakmam gerekiyor ona.
Çoğu benim yakınlarım misafirlerin ama ailesi hiç arayıp sormayıp oğulları 1 ay benim evde otel gibi kalınca üstüne bide böyle gelecekleri tutunca çok sinirliyim. Ve eltim oğlu kalıyor bi kere bile aramadı sağol canım bebekle seni yorduk falan yok.
Kıyamam...
Kız 2 saat uyudu ben o ara işleri bitirdim. Ağlayarak uyandı sakinleştirmek için emzirdim sonra annem 15 dk oyaladı salonu hallettim. Mama yaptım yedirdim altını değiştim arkadaş geldi. Aldıklarımı servis etti çayları koydu. Kızı güldürdü falan :) sonra bizimki mod değişti yine yarım saate zırlama moduna geçti oda uykusu geldi kaçmasın dedi kalktı. Totalde yarım saat oturmuştur:)Sen neye çağırmıssın o ne yapıyor annelerimiz de bi ruhaf olmaya başladı gerçekten. Nasıl geçti peki
Eşim kucağına alıp yıkıyor bayadır ama ben daha hiç cesaret edemedim. Bebeklerin kulağına kolay kolay su kaçacağını sanmıyorum. Ben 2 günde bir yıkıyoruk valla iki bebek uzun sürüyor. Bir sefer sadece su diğerinde şampuanlı. Doktor haftada iki kereden fazla şampuan yapma demişti.Ayy ben haşir huşur 4 kova dokuyorum. Bizimki saçlı da biraz iyi durulanmasi için. İnşallah bişey olmaz. Hatta azıcık daha büyüsün kova taşımaktan yoruldum kucağıma alıp duşa gircem
Az ve öz ne güzel :) bizmkilerin çocuk dursaydı daha otururlardı da baktılar çocuk dolapları açıyo çayı çekirdeği döküyo kalkalım dediler 1 saat oluyo gideli. Ayy sen zayıfladın mı diyo biride. 1ay önce görmüştü beni, İlaç gibi geldi vallaKız 2 saat uyudu ben o ara işleri bitirdim. Ağlayarak uyandı sakinleştirmek için emzirdim sonra annem 15 dk oyaladı salonu hallettim. Mama yaptım yedirdim altını değiştim arkadaş geldi. Aldıklarımı servis etti çayları koydu. Kızı güldürdü falan :) sonra bizimki mod değişti yine yarım saate zırlama moduna geçti oda uykusu geldi kaçmasın dedi kalktı. Totalde yarım saat oturmuştur:)
Kesinlikle haklısın. Annelik hiç kolay değil. İş olsa istifa edebilirsin ama annelik öyle değil ki. Bir insan kolay da yetişmiyor. Iyi bir insan olsun diye uğraşıyoruz ama çok zor her şeyiyle. Bir şekilde bu zor günler de geçecek elbet ama en önemlisi iyi, ahlaklı, saygılı olarak yetiştirmek. Inşallah iyi evlatlar yetiştirebiliriz.Çok haklısın. Annelik kolay değil. Cennet boşuna serilmemiş ayakları altına. Üç kuruş maaş için bile insanların canı çıkıyor Cennet basit değilki elbet zorlukları olacak psikolojik maddi manevi her anlamda zorlandığımız dönem. Ama Allah dağına göre veriyor. Şükürler olsun ki Allah bizi anneliğe layık gördü. Şevkatinden merhametinden verdi. 3 ayı atlattık çoğumuz. Kışıda çıkardık mı beraber oynayacağımız günlerde gelecek inşallah güzel bişekilde laf söz dinleyen saygılı evlatlar yetiştirebiliriz inşallah. Bi evlat kolay yetişmiyor. Her seferinde annelerimizin ve evlatlarımızın kıymetini bilmek lazım. Çok zorlansakta sinirlerimiz yıpransa da elimizden gelen bişey yok. Bi kaç ay önce doğum için gün sayarken vakit geçmiyor diyorduk yatakta dönemiyoduk bile. Çok şükür büyüyoruz şimdi sağlıkla büyütmek nasip olsun. ♡
Evet canım evin pis olması çok rahatsız ediyor bir de bebek oldu mu ekstra titizlik başladı ben de herşey batıyor.. Ne güzel canım şanslısın. Benim eşim makinalarla çalışıyor geldiğinde baya pis oluyor her gün de yıkanmak istemediği için çocuğu da bazı günler kucağına alamıyor.. Bişey demek de istemiyorum kendi bilir.. Artık herkese kaf anlatmaktan bıkkınlık geldiZor oluyor valla erkekler kadınlar gibi düşünmüyor. Benim eşim yardım ediyor çocukla da ilgileniyor ama normal yani babası sonuçta severken ilgileniyor zaten.
Bugün ev süpürülecekti yalan oldu. Büyük ihtimal yarın ben yapıcam, gözüme batıyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?