2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Do

Doğuma 3 hafta kala ayrıldım ve beklenenden 2 gün önce doğum yaptım

O zaman işe başladığın tarih doğrudur canım. Analık izni 112 gün. Hafta olarak sayma gün olarak say. Analık izni dört ay diyorlar ama ayı 28 gün olarak hesaplamışlar. Ne mantıkla yapılmış anlamadım ama neyse.

Aynen 16 hafta hesaplamışlar 4 dolu ay değil ..

Benimki de çok üstüne açıyor canım ben de sık sık kontrol ediyorum ama ince ve penye battaniye örtüyorum öbür triko battaniye örtünce kesinlikle istemiyor yani üst üste örtünce

Bizmkide çok açıyor yarım kundak yapıyorum ayaklarıyla tekmeleye tekmeleye yere düşürüyor bulunduğun şehir soğuk mu

Benim kızım da üstünü çok açıyordu ince bi penye battaniyeyi kollarının altına kadar çekip belini kapatacak şekilde sarıyodum o şekilde açamıyodu ayrıyetten üstünü de örtüyodum o örtüyü yine açıyodu ama en azından beli açılmamış oluyodu artık alıştı açmıyor üstünü

Sekil bozuklugu olmus muydu peki?

Bizim doktor kilo alıyorsa kusması önemli değil diyor ama bilemiyorum ki
hiç kusmayan çocuk ilk defa kusuyorsa bir şey diyemem benimki her gün sürekli kustugu için doktor öyle demis olabilir

Bizim doktor kilo alıyorsa kusması önemli değil diyor ama bilemiyorum ki
hiç kusmayan çocuk ilk defa kusuyorsa bir şey diyemem benimki her gün sürekli kustugu için doktor öyle demis olabilir
Geçen kızımı kontrole götürdüğümde peynir kesiği gibi kustugunu söyledim o sıkıntı değil fışkırtarak kusuyor mu dedi evet dedim süreklimi diye sordu arada yapıyor bazen günde birkez yaptığıda oluyor dedim. Sürekli yaparsa bakariz dedi bizim dengesiz doktor kadına sınır oluyorum kafasına geçiresim geliyor gerzegin neyse ki başka doktor buldum.

Kizlar 1 geceligine annemlere geldk.Benimki 1 saatlik yolda sadece 20 dk uyudu .Kalabalik aileyiz .Kucaktan kucaga gezdi .Gayet ciddi .Emzirmek icin ayri odaya geçtim. Orada gulemedikleri icinde kalmis .Bir gülüyor ,esyalari incelemekten ememedi
.En son 40 günlüktü buradan gittigimizde .

Ya dr ne kadar onemli .Hamileyken 3.seferde bulmustum dogru doktoru .Cocuk doktorunu tek seferde bulduk memnunuz cok sukur. Ama hastanede dönüşümlü çalışıyorlar .Bazen gececi oluyor .Başka dr a gidiyoruz .Allah hepimizi dogru ,işinin ehli doktorlarla karşılaştırsin .

Her zaman mukuslu değildi, bazen yeşil oluyordu. Karnında gurultu da bayağı oluyor. 2 aydır çok çok huysuz. 6 ay ya da 1 yılda geçer dedi doktor ama damla ile ne duruma geleceğiz çok merak ediyorum ben de.

Mayisiyor da tam dalma esnasında dalmak için her şeyi yapıyor. Aynen bizimki de hava kapalı olunca daha çok uyuyor muhtemelen ışık az olduğu için
Çok tatlılar eminim, şu an en tatlı zamanları.. Keşke imkan olsa da burada dertleştiğimiz gibi yan yana da arada sırada buluşsak
Evet keşke bulusabilsek ya da watsapp grubu dicem foto paylaşmak için ama o da yasakmış zaten. En azından fotoları görebiseydik keşke. Burda genele acik
İlk zamanlar emzik almıyor diye hatırlıyorum emzik almaya mı başladı
Zorla aldırdım emziği de hala daha sıkıntılı. Emzik ağzında yoksa uykuya geçmiyor asla. Ama uyuyana kadar belki 20 defa atıyor emziği. Ağlayıp mizildaninca esneyince söylenince veya elleriyle yüzünü ovusturunca emzik düşüyor. Bazen de hiç ağzını açmıyor nasıl iş anlamadım.
En fazla iki saat uyumali kısmıni 3 sanıyordum tracy hog öyle yazmis çünkü. Rutin kismini da bir türlü oturtamadim ona yoğunlasayim madem. Bizimki akşam 8-9 arasi uyuyup sabah 7-8 arası uyanıyor. Gerçekten uykusunu iyi alınca gündüz de yarım saat felaket uykusunu uzatmayı basardigimda çok mutlu bir bebek oluyor. Sen de bakicinla iyi konuş bu konuları çünkü benim haftalarca uğraştığım sallamayi kesme eğitimim annemin ve eşimin elbirliği ile bozulmak üzere!
Yükleyip siz gördükten sonra silebilsek bende hem bebeğimi göstermek hemde sizinkileri görmek isterdim ama burda kalacak olması kötü..
Aynen canım hem benimkinin komik hallerini paylaşmak istiyorum hem de sizin anlattıklarınız anları görmek istiyorum bebislerinizin her şeyini merak ediyorum. Eee o kadar hikayelerini dinliyoruz

Ya benim kadın doğum uzmanı doktorum çok iyiydi çok memnundum adam hastalarına kendi özel numarasını veriyordu gece kac olursa olsun arayın diyordu bize. Mesela aradık bakmadi mi gece kendi dönerdi bize sibel bişey mi oldu diye. Bu doktor numarasını vermiyor hastanenin kartını veriyor ulan zaten hastaneyi aramak istesem netten bakar ararim gerzek. Illallah ettik eşimde bende işi paraya dökmüş salak kadın. Geçen 4. Ayda kan ilacı başlanacak dedi kan ilacı yazdı bide diyoki sağlık ocaklarının verdikleri paraben içeriyor bu ilacı alırsın dedi. Sağlık ocağındaki hemşireye sordum yok ne parabeni herkes kullaniyor dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…