- 18 Mart 2010
- 242
- 302
- 303
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #68.461
Canım ben araştırma hastanesinde çocuk cerraha sordum 4 yaşından önce sünnet yapmıyoruz dedi bir arkadaşım bebeğini üniversite hastanesinde yaptırdı. Telefonla sorabilirsen boşuna gitme benim hastanede işim vardı uğrayıp sordumŞimdi baktım da devlet Hastanesi'nde de 3 tane çocuk cerrahi var oraya gidicem muhtemelen. Genel anestezi almasını istemiyorum
14te misinizAynı benimki de acayip bağırıyor değişik değişik sesler çıkarıyor.. Tam ağlamak denemez ama garip işte :)) dün gece delirtti beni 3 sAatte zor uyuttum sonra da zırt pırt uyandı normalde 5 saat uyurfu deliksiz
Ayak ve kollarına egzersiz yapıyorum, aynanin karşısına geçip kulak burun göz diye sayıyorum. Yüzüstü sevmiyor ama emzirme yastığının üzerine koyup kafasını kaldırmasını sağlıyorum bazen ayaklarıyla tepinip yoruluyor. :) ayaklarının üzerine bastırıyorum bazen adım atıyor. Sürekli konuşuyorum oda bana karşılık veriyor. Bunlar aklıma geliyor.Kizlar bebeklerinizle nasil aktiviteler yapıyorsunuz?Merak ediyorum.
Canım biz seninle ayniyiz gerçektende öyle hiç ummadığın bir harektte bile acayip korkarak tepki veriyor ve farkli ağlıyor ivni için resmen.Ogullarima bile diyorum ki dalgın iken bir anda gitmeyin korkuyor kardesinz die aama onlarda yeni yeni alisiyor maalesef ki bazen unutuyorlarKızlar dün akşam o kadar elti stresinden sonra kuzenim çağırmıştı onlara gittik gelin kahvaltılık yiyelim dedi. Neyse gittik oturduk masaya ablam biraz dikkatsizdir aldı eline 3 5 tabak havadan lavaboya bir bıraktı bizimkide babasının onzunda uyukluyordu. Bir çığlık bastı ama nasıl ağlıyor yakasına da yapışmış eşimin korkudan. Hiç böyle ağlamamıştı sünnette bile. Sonra da sürekli mızmızlandı hıçuzursuz oldu kalktık sofradan eve geldik. Eşim de ablama kızdı zaten durmak istemedi. Bence atak da daha tedirgin ve korkak da oluyorlar 12. Haftadayız biz de
Canim kinedu diye bi uygulama var. Cocugun ayina gore gunde ucretsiz 2 tane aktivite veriyor. Ondan yapiyorum ben. Farkli becerilerini gelistiren aktiviteler oluyo.Kizlar bebeklerinizle nasil aktiviteler yapıyorsunuz?Merak ediyorum.
Canim halı da durduğu zamanın haricinde elimde cingirak ile şarkı söylüyorm,ellerini ve ayaklarini spor hareketleri yaptırıyorum şu anda bunları yapıyorm bende merak ediyorum başka şeyler yapan varmı acaba bizde fikir olurKizlar bebeklerinizle nasil aktiviteler yapıyorsunuz?Merak ediyorum.
Benim oğlum da da bunlar var uykuya bir şekilde dalıyor ama 15 dakika sonrası uyanıyor yarım saat sonra tekrar bir uyanıyor sürekli emziriyorum bende o anları atlatmaya çalışıyorum ama bazen bu gece on biri falan da bulduğu oluyor. Mesela arada uyanıyor uyumak istemiyor tekrar kucağa alıp gezdirip dolaştırıp yorup Ondan sonra uyutuyorum ben bu dönemde mamayı azaltmıştım ondan olduğunu düşünüyordum ama demek ki ataktan oluyor. Biz daha başındayız önümüzde koca bir ay var.Kızlar 14. Hafta atağı şu ana kadar olan en zor atak. Kızımın beklenen Doğum tarihi 25 hazirandı. Bir hafta geç doğdu yani 2 temmuz doğumlu. 3 haftadır çok mızmız. En kötü yanı gece uykusu çok düzenliyken birden bozuldu. Uykuya dalmakta çok zorlanıyor ve sık uyanıyor
Benim kızım mama içmiyor kesinlikle. Biberon kabul etmiyor. Gece bir kere uyanırdı şimdi 4 defa uyanıyor resmen.Benim oğlum da da bunlar var uykuya bir şekilde dalıyor ama 15 dakika sonrası uyanıyor yarım saat sonra tekrar bir uyanıyor sürekli emziriyorum bende o anları atlatmaya çalışıyorum ama bazen bu gece on biri falan da bulduğu oluyor. Mesela arada uyanıyor uyumak istemiyor tekrar kucağa alıp gezdirip dolaştırıp yorup Ondan sonra uyutuyorum ben bu dönemde mamayı azaltmıştım ondan olduğunu düşünüyordum ama demek ki ataktan oluyor. Biz daha başındayız önümüzde koca bir ay var.
Çığlıklarından fırsat bulursam eğer anakucağında dönencesinde oynatıyorum. Oyun halısına yüzüstü yatırıp halı üzerindeki farklı dokuları tek tek anlatarak dokunmasını sağlıyorum. Bebeğimin ilk zeka kartları diye bi set almıştım sırayla onları gösteriyorum. Dokun öğren serisinden kitaplar almıştım onlara bakıyoruz renkler ve iyi geceler kitabı ilgisini çekiyor.Kizlar bebeklerinizle nasil aktiviteler yapıyorsunuz?Merak ediyorum.
Bende böyle birşey var çok istikrarlı doldurmuyorum açıkçasıBayanlar bebek günlüğü tutan var mi aranizda? Ben gec kaldim almaya ama isin asli hic aklima gelmedi önerdiğiniz bi defter var mi? Netten bakıyorum karar veremedim bi türlü... disari cikip alma sansimda simdilik yokkk
canim ben dokun hisset kartlarini gosteriyorum, anlatiyorum, hayvanlarin sesini cikariyorum. Cocuk sarkilari soyluyorum. Sen neler yapiyorsun?Kizlar bebeklerinizle nasil aktiviteler yapıyorsunuz?Merak ediyorum.
Sabahları egzersiz yaptırıyorum kol ve bacaklarına. Çok hoşuna gidiyor ve gülüyor yaparken. Siyah beyaz kartları gösterip konuşuyorum. Çıngırak diş kaşıyıcı vs oyuncakları tutup bırakmasına ve dokularına elemesine yardım ediyorum. Yüzüstü yatmayı hiç sevmese de arada yatırıp hem gaz çıkarmasına hem de aynadan kendini görmesini sağlıyorum.sırt üstü yatarken ayaklarını hareket ettirip dikkatini çekiyorum. Havaya kaldırıp tutmaya çalışıyor o da. Yüzüme burnuma gözüme kulağıma dokundurup isimlerini söylüyorum. Kamyon aldın düdüğüne bastım bip oynuyorum onun yüzüne dokunarak. Çıngıraklı bileklik ve çorap almıştım onları takıyorum. Hoşuna gidiyor. Ce e yapıyorum. Sesli harfleri çıkarıyorum. Dinliyor beni. Onun çıkardığı sesleri taklit ediyorum gülüyor o da. Aklıma gelenler bunlar canım. Türlü türlü uydurma şarkıları da unutmayalım :)
Ayak ve kollarına egzersiz yapıyorum, aynanin karşısına geçip kulak burun göz diye sayıyorum. Yüzüstü sevmiyor ama emzirme yastığının üzerine koyup kafasını kaldırmasını sağlıyorum bazen ayaklarıyla tepinip yoruluyor. :) ayaklarının üzerine bastırıyorum bazen adım atıyor. Sürekli konuşuyorum oda bana karşılık veriyor. Bunlar aklıma geliyor.
Canim kinedu diye bi uygulama var. Cocugun ayina gore gunde ucretsiz 2 tane aktivite veriyor. Ondan yapiyorum ben. Farkli becerilerini gelistiren aktiviteler oluyo.
Canim halı da durduğu zamanın haricinde elimde cingirak ile şarkı söylüyorm,ellerini ve ayaklarini spor hareketleri yaptırıyorum şu anda bunları yapıyorm bende merak ediyorum başka şeyler yapan varmı acaba bizde fikir olur
Çığlıklarından fırsat bulursam eğer anakucağında dönencesinde oynatıyorum. Oyun halısına yüzüstü yatırıp halı üzerindeki farklı dokuları tek tek anlatarak dokunmasını sağlıyorum. Bebeğimin ilk zeka kartları diye bi set almıştım sırayla onları gösteriyorum. Dokun öğren serisinden kitaplar almıştım onlara bakıyoruz renkler ve iyi geceler kitabı ilgisini çekiyor.
Bende aynı şekilde arayışta dönüp dolaşıp doğum yaptığım hastanede yaptırmaya karar verdim, central hospital Kozyatağı canım lokal yapılıyor demislerdi ama sen yine ara sor çok hastane aradım bende koyverdim sonunda. Aslında medipol koşuyolu olabilirdi benim kuzenin çocuğu orada sünnet oldu çok rahat geçti herşey ama eşim central diye tutturdu doğumda çok memnun kaldık hastaneden o yüzden orada karar kıldık. Senin aklında varmı bir hastane peki?Kizlar kizlar. Bizim oglan 3bucuk aylik oldu. Sunnete niyetlendik ama genel anestezi olmasin istiyorum. İstanbul tercihen anadolu olmadi avrupa yakasinda lokalle sunnet eden hastane tavsiyeniz var mi??
Anne ciciyi bir ben mi yaptırıyorum diyordum kiAyy ne güzel şeyler yapıyorsunuz. Biz kucakta zıplayıp aynada kendimize bakıyoruz. Uçak oynuyoruz. Bütün odaları dolaşıyoruz. dön, kalk, tut ogretiyorum. Anne cici yapıyoruz.
Günaydın ve geliyorum kelimelerini biliyor. Başka da bişeye vaktim kalmıyor
Forse geçmiş olsun canım 4. Ay aşısı di mi? Bizde ateş yapmadı inşallah sizde de olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?