2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Oturaklılar var da, ben de araştırıyorum.. Belki bilen vardır aramızda

Benim de eşim terazi :) boğa burcu iyidir sıcaktır, öfkelenmesin yeter ki :)

Terazi sevdiğini gözetir değerli kılar şanslısınız , benim eşim boğa burcu iyidir hoştur ama çok saçma öfkelenmeleri vardır , neyseki alıştım artık ciddiye almıyorum yada bende ona uyuyorum

Uyanik kalma süresi dinlenme oluyor mu sende? Uyuduğu an yikiliyorum da ben o da 30 dkcik sürüyor.
Uyanıkken kendi takılabiliyor mu
Ah olmuyor maalesef, gaz çıkarma ile uğraşıyorum, o sırada tekrar uykusu geliyor zaten. Eşime gelince ona veriyorum, o sırada da hızlıca yemek yapıp etrafı topluyorum. Oyuncakta dururken de karnımı doyuruyorum.

Yaa bak bilmiyordum bunu peki o dr.dan fiyat aldın mı? Bu medipol ve central aynıydı daha pahalıysa bana iki bebekle ağır gelir
1400 dediler nakitte 1250 yaparlarmis. Muayne kan tahlili fln dahil. Allahtan girer girmez adam ben genel anestezi yaparim dedi de direk ciktim muayne ucreti odemedim.
Acun un survivor doktoru... Fiyat alırsan bize de aktarır mısın canım az da almaz o ama bakalım merak ettim.
Evet evet survivordaki doktor. Megerse genel cerrahmis 20 binden fazla sunneti varmis. Tanidik tavsiyesiyle buldum. 1500 lira vermisler dr + hastane. Acibademin kendisi 2200 civarindaydi sanirim aramistim orayi.

Biraz daha sıksalar doğum ücretine denk gelecek bu ne boyle

Senden haber bekliyorum o zaman, bizde 5 kasımda 5. Ay kontrolüne gideceğiz eğer başka bir yer bulamazsak central kozyatağında hemen gün alacağım. 1450+muayene demişlerdi en son.

canım neden genel anestezi istemiyorsun? ben bebeğin kolunun bacağının tutulmasına dayanamam gibi geliyor o yüzden hiç istemesem de genel anesteziye bi tık daha yakınım galiba

canım neden genel anestezi istemiyorsun? ben bebeğin kolunun bacağının tutulmasına dayanamam gibi geliyor o yüzden hiç istemesem de genel anesteziye bi tık daha yakınım galiba
Canim bebegin solunumunun durdurulup bogazina oksijen borusu sokulmasi, eline damar yolu acilmasi fln gozumun onune geldikce geriliyorum. Ben kendimden bile tirsip spinal sezeryan olmustum. Sakinlestirici surup + lokal uyusturmayla sarhos modunda en azindan kendi nefes alip verse daha iyi gibi geliyor.

Biraz daha sıksalar doğum ücretine denk gelecek bu ne boyle
Aynen oyle. Cocuk olayi zaafimiz oldugu icin canini birak git deseler tamam diyeceksin.

günaydın kızlar.. geçmiş mesajları tam okuyamadan yazıyorum. bizim dönememi denk geldi nedir etraf uyku danışmanı uyku koçu dolmuşprofillerinde de maşallah reklamlardan geçilmiyor kendilerinden danışmanlık aldıktan sonra bebekleri mışıl mışıl uyuyan annelerin teşekkür mesajları nasıl yaptıklarına dair bir paylaşım yok. başka bir anneyi yetersiz hisettiren herhangi bir bilgi paylaşımına direkt negatif bakıyorum artık zaten bu kişilerin danışmanlık fiyatları da bi hayli yüksekmiş. neyse hepimiz kendi çapımızda araştırıyoruz okuyoruz bu uyku eğitimi için bişiler. bence en önemlisi deneyim paylaşma bundan sonra uyku eğitimi ile ilgili okuduklarımızı şahsi tecrübe ve kanaatlerimizi de buradan paylaşalım mı..
ben de fırsat buldukça meşhurlar meşhuru tracy hogg kitabını okudum sonlara gelmek üzereyim bi kere bence kitap çok güzel bilgiler içeriyor ama düzeni çok karmaşık. yeme uyku aktivite vs diye bölümlere ayrılmış her bölümde de her yaş grubunu inceliyor. iyice dağışmasın diye baştan sona atlamadan okumak istedim ama kendimi çoğu zaman farklı yaş gruplarının sorunları ile ilgili şeyleri okumaya çalışırken buldum ki şu an vakit darlığımızda bu gereksiz. neyse aklımda kalanlar ve şahsi kanaatlerim şunlar:
bu ablanın dediklerine göre beslenme ve uyku tamamen bağlantılı. aç çocuk gece uyanır ya da alışkanlık edindiği için uyanır. aç çocuk gece zırt pırt uyanmasın diye gündüz karnını iyi doyurmak gerekir akşama doğru da 5 7 9 ve 11 de besin yüklemesi yapılsın ki sabah 6-7 ye kadar aralıksız uyusun. bu 11 deki öğün bebeği tam uyandırmadan uykusus arasında yapılmalı. biberonla beslenenler daha avantajlı çünkü her öğün kaç cc yediği belli bu çocuk aç mı endişesi yok ha bi de gündüz öğünlerini de zırt pırt değl 4 saatte biir verin diyor (bizimkilerin yaş grubu için) ilk 3-4 ay şş pat yöntemii sonra yatır kaldır yöntemi diyor (bu yöntemleri ayrıca inceleyebilirsiniz google da bolca var) bebeği uyuturken meme sallama vs. gibi şeylere alıştırmayın diyor ha bi de rutinler var hepinizce malum.
bana kalırsa meme alan bebekler için bu kadar steril yöntemler çok zor özellikle de ilk 6 ay. zaten beveklerin güven sorunsalı da var memede rahatlama huzur bulma vs. bizimki de mesela sadece memede uyur. başka türlü uyumaz. annemin inat edip zorla sallamalarında bile uyusa dahi yarım saaate uyanıyor. bu ileride belki başıma bela olacak ama şu an için başka türlü uyuması mümkün değil hem de kıyamıyorum daha çok küçük belki biraz daha etrafa ilgisi artarsa ve ek gıdaya başlarsa memeden ayırmak için çabalayabilirim uykuya geçerken ama sancılı olacağı şimdiden belli. eski foumlardan baktım biraz memesiz uyuma için aşama aşama ayırın diyenler var. tüm yöntemleri yalayıp yutup pes edip çocuk 1 yaşına geldikten sonra hiç bir şey yapmadan kendi kendine uyumayı öğretenler var. benim anladığım teoride her şey çok güzel ama pratikte her bebek birbirinden çok farklı günleri bile birbirini tutmuyor. benim önümdeki en büyük sorun memede uyuma bence. belki bi gün bi gece benim işim çıktı ve başkasının uyutması gerekti memesiz uyumayı öğrenmesi lazım. bunu nasıl yapacağımı şu an için bilmiyorum. bi de ek gıdaya geçince gündüz karnı daha çok doyarsa gece uyanması bi tık azalır diye umut ediyorum ama yaşayıp göreceğiz inşallah. çok uzun yazdım imla hatalarını düzeltmeye de vaktim olmadığı için böyle gönderiyorum kusura bakmayın

benim arkadaşım anestezi uzmanı doktor, sünnetlerde bebeklere solunum borusu takmadıklarını sadece havayla bayılttıklarını söylemişti. belki de her hastane ve her doktorun yöntemi farkldıır. senin dediğin gibiyse ben de istemem. ama 3 aydan sonra lokal yapılmıyor diye aklımda kalmış yine de yapanlar vardır belki. sakinleştirici şurup lokal daha iyi tabi bu durumda

shealemon gunaydin canim. Evet maalesef bu sorunu gunumuz anneleri yaşayınca cok guzel bir sektor kurdular .Parayi kiriyorlar tabiri caizse .Ben bir cogunu takip ediyorum. Puf noktalari es geciyorlar .Ama detayli paylaşanlar var .Bunlardan biri baldan anne digeri bebekveuyku sayfalari .Hatta kitabi cikti bebekveuyku sayfa sahibinin .Siparis verdim okuyacağım. Ama herkes kitaptan okusun,satilsin diye bilgileri gizlemiyor.Anlattigi seylerin videolari var.Cocukla izleyemeyecegim icin kitabi tercih ettim .
Irlandali anne var.Hepsini anlattigini düşünmüyorum. Karmasik onune koyup zorlanirsaniz destek verebilirim deyip kestirip atiyor .Ne zaman baldan annenin basari mesajlarini okusam kendime guvenim geliyor .
Deneyim lerimizi paylaşabiliriz evet .Her bebek farkli mizaçta. Belki kendi dogru tekniğimizi bulurken zorlanacagiz ama sonunda rahat edecegimizi dusunuyorum.Benim derdim bebeğim ben olmadan bagimsiz uyusundan çok kaliteli ve ayinin gerektirdigi kadar uyusun .Mesela 2 saat gece uykusu cok cok az .Evet gaz engel buna .Ama daha kolay uyumasini saglarsam zamanı artırabilirim .Memede uyumasi da dezavantaj. Emdikce gaz geri yukleniyor.Ama 3.ay meme reddinin en cok oldugu aymış. Bu nedenle baska yontem denemek meme reddine yol acabilirmis .Ben 4un bitmesini bekliyorum o yuzden

Günaydın kızlar. Sizin bebekleriniz de dönmeye başladı mı? 103 günlüğüz biz 90 günlükten beri dönüyoruz önce kolu altında kalıyordu kurtaramıyordu şimdi onu da kurtarıyor. Oyun halısına yatırıyorum anında dönüyor yüzüstü bide zafer kazanmış gibi gülmeye başlıyor. İstiyorum ki yatsın oyuncaklara baksın ama yok dönüp halının üzerindekş şekilleri inceliyor anca.

Bunlar sünnet fiyatı mı kızlar? İstanbuldaydanız sünnette yatış olmuyor ben olsam kocaelide konak hastanesinde çocuk cerrahı aykut bey var ona gelir yaptırırım bu paraları verene kadar. 650 lira konakta sünnet belli sendikalara falan da indirim var. Biz 580 e yaptırmıştık. Zaten kalmıyorsunuz 1 hafta sonra da 1 kere kontrolvar o kadar

Offf kızlar oğlum aşırı ağlıyor ya işteyim şuanda babası ne mama verebiliyor ne uyutabiliyor çok ağladığı için beni de arayıp bağırıp çağırıyor sürekli kanser olucam o olucak

canim bez cok kalin mi bir de islaklik gostergesi var mi?

Yukselenim de yengec, oglum da yengec artik babasi dusunsun sen yukselenden dengelemişsin en azindan canim. Ben de duygusalimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…