- 15 Aralık 2017
- 578
- 982
- 23
- 42
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #68.581
Canin bizde yaklaşıyoruz 14.haftaya ve şimdiden etkilerini giruyorum sanki 3 gündür gece uyanınca çok aglamadan uykuya dalan bebek gitti yerine fal tasi gibi gozler c8glik çığlığa bir çocuk geldi pofffffffMerhaba 14. Hafta
Gece 3te bagirarak uyandik. Tam olarak inga-eee seklinde
Rotayı dün yaptırdık biz. 3ayı geride bıraktık şükür. Ek gıda konusunda bilgi alırsan bana da söylermisinbenim bebeğimde 3. ayını dolduracak bu hafta sonunda geçen hafta sağlık ocağında eve bana da aynısını dedi. sen çalışıyorsun 1 ay sonra yavaştan başlarsın ek gıdaya dedi. yoğurt suyuyla başla dedi. 3 gün kuralında bahsetti ama çok anlamadım. salı günü aşısı var tekrar sorucam ek gıdaya geçişi nasıl yapıcaz diye
aynen oyle valla. Bebegin buyumesi icin, annenin dinlenmek ve ona daha faydali olmak icin, babanin işe gitmek icin uyumasi gerek.Benin ilk oğlum 12 yaşında ve ben o 3yasina gelene kadar çalıştım ama hiç kabullenmedi işe gitmemi... Üst katimda görümcem var ve o bakti 3yasina gelince isten ayrıldım.İkinci oğlum da çalışmadığım icin daha sakin bir çocuktu yanimda yatirdim 2 yaşına kadar ve hic güven problemi yaşamadık ama büyük oğlum bensiz kimsede duramazdı çünkü onunla böyle bir bağ kuramamıştik yani bir şekilde zaten ayri yatacaklari zaman da gelecek ve bu günler bir daha yaşanmayacak hiç kasmaya gerek yok şu anda 3.bebegimde benimle yatıyor
su akar yolunu bulur bize şu anda katı kurallar değil sakin kafa dinlenmiş vücut lazım
ay evet bana da oyle diyen oldu. Hatta dun arkadasim gelmisti, aman dikkat edin falan dedi de gece ruyama girdi yine hamileymisimDöner canım yakın zamanda ama dönünce de dert. Sürekli balında bekliyosun nereye döneceği belli değil. Biz dinlenmeyi unutalım bence. Bide 2. Çocuk soruyorlar bana hııı şimdi bende onu düşünüyordum hemen. Hemen yapmalıymışım ikisi büyürmüş.
benimki gece ilk kez uyuyacaginda da cok zor daliyor canim. Beyaz gurultuden nefret ettim ama onun da faydasi oluyor.Canin bizde yaklaşıyoruz 14.haftaya ve şimdiden etkilerini giruyorum sanki 3 gündür gece uyanınca çok aglamadan uykuya dalan bebek gitti yerine fal tasi gibi gozler c8glik çığlığa bir çocuk geldi pofffffff
Maaşallah ona. Bizimkinde aparat olduğundan anlayamıyorum ama altını açarken sağa sola ayağından destekle dönmeye çalışıyor.Günaydın kızlar. Sizin bebekleriniz de dönmeye başladı mı? 103 günlüğüz biz 90 günlükten beri dönüyoruz önce kolu altında kalıyordu kurtaramıyordu şimdi onu da kurtarıyor. Oyun halısına yatırıyorum anında dönüyor yüzüstü bide zafer kazanmış gibi gülmeye başlıyor. İstiyorum ki yatsın oyuncaklara baksın ama yok dönüp halının üzerindekş şekilleri inceliyor anca.
Esin sakin kalamiyor .Onun tum siniri ,stresi bebege gececek. Zaten zor bir bebek .O çalışsa sen ucretsize ciksan olmuyor mu ?Bu devirde odare cok zor ama boyle de insan ne evde huzurlu olur ne iste.Aç ve uykusu var canımbiliyorum oğlumu annem de bakamiyordu tam olarak zaten o kadar nazlı ve ne istediği anlaşılmıyor ki bir tek ben cozebilirim. Diyelim ki acikti ve mama 5 dk geç kaldı. Önceden hiç belirti vermeyip sonra dünyayı yıkıyor ve inat edip içmiyor. Güçsüzlük ten bayılana kadar da ağlıyor. Tam içerken ağzından biberon çıktı diyelim gene çığlık çığlığa. Gören sanar ki doydu da bıraktı ama yok binbir emek sakinleştirip tekrar icirmem gerek. Öyle yapmasam açlıktan ağlamaya devam cunku. Veya uykusu var ama az uyudu kendi uyandı müthiş bir enerjiyle. Ben biliyorum ki az uyuduğu için her şeye ağlayacak. Bir başkası bunu bilip ona göre davranamiyor. Böyle türlü türlü huyları var. Babası da o kadarını anlayamiyor Afilim92
Okuyunca yazarım canim .Henuz gelmedi.bende duydum bu kitabı almak istiyorum. birde bu çocuk aç diye bir kitap varmış. ek gıdaya geçince yapılabilecek yemek tarifleri varmış. ikisini de satan bir site bulamadım bakıp duruyorum. kitap eline ulaşınca buraya yazarmısın yorumlarını bende almak istiyorum. uykuyla ilgili baldan anne diyede var onuda takip ediyorum
canim bez cok kalin mi bir de islaklik gostergesi var mi?
sağlık ocağına gittikten sonra söylerim 3. aydan sonra uyku düzeni oluşturma ve ek gıdaya geçiş öncelikli konularım :)Rotayı dün yaptırdık biz. 3ayı geride bıraktık şükür. Ek gıda konusunda bilgi alırsan bana da söylermisin
geçenlerde sabaha karşı benim kızımda kustu büyük insan gibi. sonra burnu akmaya başladı gece ilgilenmezler diye acile götürmedim. keyfi yerindeydi ateşide yoktu sonra doktora götürdüm. doktor önce gazdan kusmuştur dedi. burnu aktı sonra dedim ağzına baktı geniz akıntısı çıktı şimdi antibiyotik kullanıyoruz.bizim kız ikidir fışkırarak kusuyor doktora sordum enfeksiyon olabilir dedi ama muayene kapalı acile gidelim dedim ama eşimde keyfi yerinde gülüyor oynuyor ağlamıyor ateşi yok boşuna gitmeyelim kan alacaklar canı yancak diyor napsam
Anneme göre hepsi para tuzağı bizim zamanımızda uyku eğitimi emzirme danışma mı vardı sizin bu pimpirikliliğinizi kullanıyorlar diyor. Bazen hak veriyorum çocuk deyince akan sular duruyor zaten. Biz gece uykusu düzenini 2aydır koruyoruz. Tracy ablamızın dediği gibi sabah kalkma saatine göre uyutmaya başladık akşam 7 ile 7buçuk arası yatıyor gece 11 ile 12 arası uyandırmadan karnını doğuruyorum saat 4 gibi uyanıyor emiyor sonra 2 saatlik bir uykumuz var genelde 6ile 7buçuk arası uyanıyor güne başlıyoruz . Gündüz uykumuz hala düzene girmedi ama ne zaman 3aylık olduk o da hafiften düzelmeye başladı. 4kez gündüz uykusuna yatıyor 40dk kadar. Sallayarak uyuyor düzen otursun onu da bırakacağım.canim cok guzel yazmissin. ben o uyku sayfalarini okudukca ve kendi cocugumu uyutup uyutup o geri uyandikca sinirleniyorum. O yuzden biraktim hepsini.
Bizimki de sadece memede ve benimle birlikte uyuyor. Keske sallanarak uyusaydi en azindan babasi uyuturdu haftasonlari. Gunduz sadece kucakta+emerek uyuyor. Dogdugundan beri boyle neredeyse.
O guven olayini yabana atmamak lazim o yuzden sana hak veriyorum. Cocuk doktorumuzu cok severim ve guvenirim, adam bebegin senden farkli bir birey oldugunu fark ediyor ve kaygi duyuyor dedi 2.ay kontrolunde. Ne zaman ve ne kadar isterse emecek dedi, sonradan kusuyor mesela, sorun degilmis. Ve doktor uyku egitimi icin, herkesin vücudunun bir ritmi vardir, gaz sorunu bitince o da ritmini yakalar dedi.
Oyle ilk 3 ay gecti diye her sey 1 gunde 1 anda degismiyor. İnsan mucize beklemek istiyor oysa =) bir de ben de video izledim baya, aglatma konusu da var. Bizimki ben tuvalete gidip gelene kadar bile aglayan bir bebek... Aglatabilecegimi sanmiyorum. Onun yerine varsin benimle uyusun. Arkadasimin 2 cocugu da oyle buyudu, sonucta ebediyyen o sekilde kalmiyor durum =))
Uyku düzeni kolay kolay oluşur mu. İnşallah yasağlık ocağına gittikten sonra söylerim 3. aydan sonra uyku düzeni oluşturma ve ek gıdaya geçiş öncelikli konularım :)
Ben de oluruna bıraktım uyku konusunda..çocuğa aktivite ile oyun ile yorunca beslenince bir huzursuzluğu yoksa gaz vs gibi uyumak istiyor zaten. Yorgunluk gördüğüm anda alıyorum kucağa veya eşim alıyor uyutmak için. Uyuyor da.. sadece şu 12 hafta atağından beri ve 15. Atak ile dengeler değişti gece yatınca çok uyanıyor ve sürekli emmek istiyor. O yüzden uyuması 11-12 yi buluyor. Yani hiç kasmadan daha iyi.Benin ilk oğlum 12 yaşında ve ben o 3yasina gelene kadar çalıştım ama hiç kabullenmedi işe gitmemi... Üst katimda görümcem var ve o bakti 3yasina gelince isten ayrıldım.İkinci oğlum da çalışmadığım icin daha sakin bir çocuktu yanimda yatirdim 2 yaşına kadar ve hic güven problemi yaşamadık ama büyük oğlum bensiz kimsede duramazdı çünkü onunla böyle bir bağ kuramamıştik yani bir şekilde zaten ayri yatacaklari zaman da gelecek ve bu günler bir daha yaşanmayacak hiç kasmaya gerek yok şu anda 3.bebegimde benimle yatıyor su akar yolunu bulur bize şu anda katı kurallar değil sakin kafa dinlenmiş vücut lazım
Dönüyordur muhtemelen canım kalça aparatı vardı di mi ne dedi en son doktorunuzMaaşallah ona. Bizimkinde aparat olduğundan anlayamıyorum ama altını açarken sağa sola ayağından destekle dönmeye çalışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?