- 18 Ekim 2017
- 6.690
- 40.832
- 548
- 34
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #68.561
Evet abartmis durumdalar. 2 kere gitgel 1 depodan fazla benzin yakar gene ayni hesaba gelir.Bunlar sünnet fiyatı mı kızlar? İstanbuldaydanız sünnette yatış olmuyor ben olsam kocaelide konak hastanesinde çocuk cerrahı aykut bey var ona gelir yaptırırım bu paraları verene kadar. 650 lira konakta sünnet belli sendikalara falan da indirim var. Biz 580 e yaptırmıştık. Zaten kalmıyorsunuz 1 hafta sonra da 1 kere kontrolvar o kadar
Benim tosba yuzustu yatmaktan nefret ettigi icin hic donmeye niyeti yok. Yuzustu koyuyorum bari geri sirt ustu donsun diye. Anca aglayip yaygara yapiyor. Ben de oturma egzersizlerine agirlik veriyorum. 5 kasimda 4 aylik olcak. Hani bu emeklemeyen ama popo ustu kaykilarak hareket eden bebelerden biri olcak sanirim.Günaydın kızlar. Sizin bebekleriniz de dönmeye başladı mı? 103 günlüğüz biz 90 günlükten beri dönüyoruz önce kolu altında kalıyordu kurtaramıyordu şimdi onu da kurtarıyor. Oyun halısına yatırıyorum anında dönüyor yüzüstü bide zafer kazanmış gibi gülmeye başlıyor. İstiyorum ki yatsın oyuncaklara baksın ama yok dönüp halının üzerindekş şekilleri inceliyor anca.
Seni takipteym cnm basladigini gormustum yazdigini. Iyi dayaniosun seninkid3 zor bi bebisBen başladım canım. Sabah 6 da kalkıp gece 12 de yatıyorum. saat 8 e kadar popom koltuk yüzü görebilirse seviniyorum. Şuanda burnum kanıyor az önce tansiyonum fırladı galiba
Senin bebiş nasıl sen nasilsin
Bakcak kmsemde yok benm ben bakmak zorundaym ucretsize cikmadanda ne kadar uzatsam kardr diye dusundum izinlermde duruo daha onlarida kullancamKendi odasinda mi yatiyor ?Eger hep oyle oluyorsa telsiz kullan.Insan ne kadar hassas olsa da yorgunken duymayabilir kuzum ya.
Ben en son agustosta maas aldim.Keske heyet raporuna ugrassaydim .1 maas 1 maas .Ama maalesef hastaneye ayıracak vakit bulamadim.Esim de ozel sektorde surekli izin alamiyor.Okulun açıldığı gun bitti iznim.O kadar şanssizim.
NasilYarDiyeyim amin canim amin.Sen bir de ise gidiyorsun demi o kafayla .Cok zor gercekten .
Ben de bu aksam yalnizim yeni uyuttum.Aksam yemegi yiyecegim .Bu saatte de yemek yenmez .Cayla atistircam sanirim .Gücüm yok zaten sodra kurmaya .Parmak uclarimda yürüyorum .Illa ki bir sakarlık yapiyorum.
Kadin fogum doktorum bir kereye mahsus verdi cnmBenim de iznim 8 ekimde bitti hemen işe başladım. Zaten yarım gün çalışıyorum annem geldi bebeğime bakıyor şimdilik sorunum yok da annem yılbaşına kadar burda sonra bakalım ne yapacaz. Heyet raporunu nasıl aldın canım?
canim cok guzel yazmissin. ben o uyku sayfalarini okudukca ve kendi cocugumu uyutup uyutup o geri uyandikca sinirleniyorum. O yuzden biraktim hepsini.günaydın kızlar.. geçmiş mesajları tam okuyamadan yazıyorum. bizim dönememi denk geldi nedir etraf uyku danışmanı uyku koçu dolmuşprofillerinde de maşallah reklamlardan geçilmiyor kendilerinden danışmanlık aldıktan sonra bebekleri mışıl mışıl uyuyan annelerin teşekkür mesajları nasıl yaptıklarına dair bir paylaşım yok. başka bir anneyi yetersiz hisettiren herhangi bir bilgi paylaşımına direkt negatif bakıyorum artık zaten bu kişilerin danışmanlık fiyatları da bi hayli yüksekmiş. neyse hepimiz kendi çapımızda araştırıyoruz okuyoruz bu uyku eğitimi için bişiler. bence en önemlisi deneyim paylaşma bundan sonra uyku eğitimi ile ilgili okuduklarımızı şahsi tecrübe ve kanaatlerimizi de buradan paylaşalım mı..
ben de fırsat buldukça meşhurlar meşhuru tracy hogg kitabını okudum sonlara gelmek üzereyim bi kere bence kitap çok güzel bilgiler içeriyor ama düzeni çok karmaşık. yeme uyku aktivite vs diye bölümlere ayrılmış her bölümde de her yaş grubunu inceliyor. iyice dağışmasın diye baştan sona atlamadan okumak istedim ama kendimi çoğu zaman farklı yaş gruplarının sorunları ile ilgili şeyleri okumaya çalışırken buldum ki şu an vakit darlığımızda bu gereksiz. neyse aklımda kalanlar ve şahsi kanaatlerim şunlar:
bu ablanın dediklerine göre beslenme ve uyku tamamen bağlantılı. aç çocuk gece uyanır ya da alışkanlık edindiği için uyanır. aç çocuk gece zırt pırt uyanmasın diye gündüz karnını iyi doyurmak gerekir akşama doğru da 5 7 9 ve 11 de besin yüklemesi yapılsın ki sabah 6-7 ye kadar aralıksız uyusun. bu 11 deki öğün bebeği tam uyandırmadan uykusus arasında yapılmalı. biberonla beslenenler daha avantajlı çünkü her öğün kaç cc yediği belli bu çocuk aç mı endişesi yok ha bi de gündüz öğünlerini de zırt pırt değl 4 saatte biir verin diyor (bizimkilerin yaş grubu için) ilk 3-4 ay şş pat yöntemii sonra yatır kaldır yöntemi diyor (bu yöntemleri ayrıca inceleyebilirsiniz google da bolca var) bebeği uyuturken meme sallama vs. gibi şeylere alıştırmayın diyor ha bi de rutinler var hepinizce malum.
bana kalırsa meme alan bebekler için bu kadar steril yöntemler çok zor özellikle de ilk 6 ay. zaten beveklerin güven sorunsalı da var memede rahatlama huzur bulma vs. bizimki de mesela sadece memede uyur. başka türlü uyumaz. annemin inat edip zorla sallamalarında bile uyusa dahi yarım saaate uyanıyor. bu ileride belki başıma bela olacak ama şu an için başka türlü uyuması mümkün değil hem de kıyamıyorum daha çok küçük belki biraz daha etrafa ilgisi artarsa ve ek gıdaya başlarsa memeden ayırmak için çabalayabilirim uykuya geçerken ama sancılı olacağı şimdiden belli. eski foumlardan baktım biraz memesiz uyuma için aşama aşama ayırın diyenler var. tüm yöntemleri yalayıp yutup pes edip çocuk 1 yaşına geldikten sonra hiç bir şey yapmadan kendi kendine uyumayı öğretenler var. benim anladığım teoride her şey çok güzel ama pratikte her bebek birbirinden çok farklı günleri bile birbirini tutmuyor. benim önümdeki en büyük sorun memede uyuma bence. belki bi gün bi gece benim işim çıktı ve başkasının uyutması gerekti memesiz uyumayı öğrenmesi lazım. bunu nasıl yapacağımı şu an için bilmiyorum. bi de ek gıdaya geçince gündüz karnı daha çok doyarsa gece uyanması bi tık azalır diye umut ediyorum ama yaşayıp göreceğiz inşallah. çok uzun yazdım imla hatalarını düzeltmeye de vaktim olmadığı için böyle gönderiyorum kusura bakmayın
canim 6 gun kaldi diyordun, disari cikarsa veya arabayla gezdirse belki susar?Offf kızlar oğlum aşırı ağlıyor ya işteyim şuanda babası ne mama verebiliyor ne uyutabiliyor çok ağladığı için beni de arayıp bağırıp çağırıyor sürekli kanser olucam o olucak
Canim sen evdeyken babasi ilgilense sen uzaktan izlesen .Belki bir seyleri yanlis yapıyordur. Oglun o yuzden de durmuyor olabilir. Evet seni aramasi normal de ama babayi da taniyor bebekler .Belki esin gezdirmiyor oturdugu yerden bakmaya calisiyor. Belki yuksek sesle konusup bebegi strese sokuyor. Ne bileyim. Eksiklerini sen bilirsin aslinda izlesen.Offf kızlar oğlum aşırı ağlıyor ya işteyim şuanda babası ne mama verebiliyor ne uyutabiliyor çok ağladığı için beni de arayıp bağırıp çağırıyor sürekli kanser olucam o olucak
Bizimki dönüyor cnm tek bırakmıyorum.Günaydın kızlar. Sizin bebekleriniz de dönmeye başladı mı? 103 günlüğüz biz 90 günlükten beri dönüyoruz önce kolu altında kalıyordu kurtaramıyordu şimdi onu da kurtarıyor. Oyun halısına yatırıyorum anında dönüyor yüzüstü bide zafer kazanmış gibi gülmeye başlıyor. İstiyorum ki yatsın oyuncaklara baksın ama yok dönüp halının üzerindekş şekilleri inceliyor anca.
Aç ve uykusu var canımcanim 6 gun kaldi diyordun, disari cikarsa veya arabayla gezdirse belki susar?
Yaa yerim onu zıplaya zıplaya gider:) benimkinde sırtüstü durma gibi bişey yok uyurkende yüzüstü yatırıyorum halıya saniyesinde yüzüstü dönüyor hatta dizleriyle hareket ede ede halıdan çıkvak nerdeyse. Almasa mıydım diyorum halıyı kendimce.Evet abartmis durumdalar. 2 kere gitgel 1 depodan fazla benzin yakar gene ayni hesaba gelir.
Benim tosba yuzustu yatmaktan nefret ettigi icin hic donmeye niyeti yok. Yuzustu koyuyorum bari geri sirt ustu donsun diye. Anca aglayip yaygara yapiyor. Ben de oturma egzersizlerine agirlik veriyorum. 5 kasimda 4 aylik olcak. Hani bu emeklemeyen ama popo ustu kaykilarak hareket eden bebelerden biri olcak sanirim.
Sana ne hakla bağırıyor onu anlamadım. Keyfindenmi bırakıyorsun çocuğu ikinizede baksın sende ücretsize ayrıl çocuğuna bak o zaman. Beceriksiz ama herseye söylenen erkek tayfasına ifrit oluyorum kocam olacakda dahilOfff kızlar oğlum aşırı ağlıyor ya işteyim şuanda babası ne mama verebiliyor ne uyutabiliyor çok ağladığı için beni de arayıp bağırıp çağırıyor sürekli kanser olucam o olucak
Bizimki dönmüyor ya öyle tostik bi çocukta değil hareketten ziyade oyuncaklara bağırıyorYaa yerim onu zıplaya zıplaya gider:) benimkinde sırtüstü durma gibi bişey yok uyurkende yüzüstü yatırıyorum halıya saniyesinde yüzüstü dönüyor hatta dizleriyle hareket ede ede halıdan çıkvak nerdeyse. Almasa mıydım diyorum halıyı kendimce.
bende hep kendime 1 ekimde işe başlıyacam diyodum. meğerse 28 eylülde işe başlamam gerekmiş.raporumun fotosunu çekmiştim silinmiş. neyseki işyerine ziyerete gitmiştim öyle öğrendim. sonra 1 hafta yıllık izin aldım. kendimi hazırlamak için. 8+5 13 hafta ediyor. bir ay 4 hafta diye hesaplayınca yanılıyoruz.Bugün işe başlamam gerekiyormuş işyerimden aradılar şok oldum hep 3 ay 1 haftalıkken diye hesapladım daha 1 haftam var diye duruyorum sonra raporu bi açtım gerçekten bugünmüş aktarma yapınca 3 ay 1 haftaya gelmiyo mu kızlar işe başlama ben mi yanlış biliyorum
Canım biz cuma icin randevu aldık 3.5 ayligiz ve lokal olacak kısmetse...Yani gözümde buyumuyor degil ama bence lokal daha iyi genel anestezi bende küçük bir bebek icin Allah mecbur etmesin de çok ağır....Ne kadar erken sunnes okadar erken iyileşme ve çocuğun gelisimg açısından da daha iyibenim arkadaşım anestezi uzmanı doktor, sünnetlerde bebeklere solunum borusu takmadıklarını sadece havayla bayılttıklarını söylemişti. belki de her hastane ve her doktorun yöntemi farkldıır. senin dediğin gibiyse ben de istemem. ama 3 aydan sonra lokal yapılmıyor diye aklımda kalmış yine de yapanlar vardır belki. sakinleştirici şurup lokal daha iyi tabi bu durumda
benim bebeğimde 3. ayını dolduracak bu hafta sonunda geçen hafta sağlık ocağında eve bana da aynısını dedi. sen çalışıyorsun 1 ay sonra yavaştan başlarsın ek gıdaya dedi. yoğurt suyuyla başla dedi. 3 gün kuralında bahsetti ama çok anlamadım. salı günü aşısı var tekrar sorucam ek gıdaya geçişi nasıl yapıcaz diyeOğlum 2.ay aşısından sonra iştahı azalmıştı kilo az almıştır diyodum ama 1200gr almış 1ayda. Dün sağlık ocağına gittik iyi dedi hemşire. Mama aldığı için önümüzdeki ay yavaş yavaş ek gıdaya başla evde mayaladığın yoğurttan ver flan dedi. Sen ne düşünüyosun ek gıda konusunda
Döner canım yakın zamanda ama dönünce de dert. Sürekli balında bekliyosun nereye döneceği belli değil. Biz dinlenmeyi unutalım bence. Bide 2. Çocuk soruyorlar bana hııı şimdi bende onu düşünüyordum hemen. Hemen yapmalıymışım ikisi büyürmüş.Bizimki dönmüyor ya öyle tostik bi çocukta değil hareketten ziyade oyuncaklara bağırıyor
bende duydum bu kitabı almak istiyorum. birde bu çocuk aç diye bir kitap varmış. ek gıdaya geçince yapılabilecek yemek tarifleri varmış. ikisini de satan bir site bulamadım bakıp duruyorum. kitap eline ulaşınca buraya yazarmısın yorumlarını bende almak istiyorum. uykuyla ilgili baldan anne diyede var onuda takip ediyorumKizlar bebekveuyku sayfasını takip ediyor musunuz bilmiyorum .Ama uyku konusunda benim gibi problem yaşayanlara bir kitap önerim var .Bebeğiniz Uykuyu Çok Sevecek
Ben siparis verdim henüz elime ulasmadi .Ama kitabi okuyup basarili olan annelerin yorumlarına dayanarak aldim .Cok satanlar listesindeymis.
Bu demek oluyor ki yalniz degiliz .Pes etmek yok .
Benin ilk oğlum 12 yaşında ve ben o 3yasina gelene kadar çalıştım ama hiç kabullenmedi işe gitmemi... Üst katimda görümcem var ve o bakti 3yasina gelince isten ayrıldım.İkinci oğlum da çalışmadığım icin daha sakin bir çocuktu yanimda yatirdim 2 yaşına kadar ve hic güven problemi yaşamadık ama büyük oğlum bensiz kimsede duramazdı çünkü onunla böyle bir bağ kuramamıştik yani bir şekilde zaten ayri yatacaklari zaman da gelecek ve bu günler bir daha yaşanmayacak hiç kasmaya gerek yok şu anda 3.bebegimde benimle yatıyor su akar yolunu bulur bize şu anda katı kurallar değil sakin kafa dinlenmiş vücut lazımcanim cok guzel yazmissin. ben o uyku sayfalarini okudukca ve kendi cocugumu uyutup uyutup o geri uyandikca sinirleniyorum. O yuzden biraktim hepsini.
Bizimki de sadece memede ve benimle birlikte uyuyor. Keske sallanarak uyusaydi en azindan babasi uyuturdu haftasonlari. Gunduz sadece kucakta+emerek uyuyor. Dogdugundan beri boyle neredeyse.
O guven olayini yabana atmamak lazim o yuzden sana hak veriyorum. Cocuk doktorumuzu cok severim ve guvenirim, adam bebegin senden farkli bir birey oldugunu fark ediyor ve kaygi duyuyor dedi 2.ay kontrolunde. Ne zaman ve ne kadar isterse emecek dedi, sonradan kusuyor mesela, sorun degilmis. Ve doktor uyku egitimi icin, herkesin vücudunun bir ritmi vardir, gaz sorunu bitince o da ritmini yakalar dedi.
Oyle ilk 3 ay gecti diye her sey 1 gunde 1 anda degismiyor. İnsan mucize beklemek istiyor oysa =) bir de ben de video izledim baya, aglatma konusu da var. Bizimki ben tuvalete gidip gelene kadar bile aglayan bir bebek... Aglatabilecegimi sanmiyorum. Onun yerine varsin benimle uyusun. Arkadasimin 2 cocugu da oyle buyudu, sonucta ebediyyen o sekilde kalmiyor durum =))
Bende düşünmüyorum kesinlikleDöner canım yakın zamanda ama dönünce de dert. Sürekli balında bekliyosun nereye döneceği belli değil. Biz dinlenmeyi unutalım bence. Bide 2. Çocuk soruyorlar bana hııı şimdi bende onu düşünüyordum hemen. Hemen yapmalıymışım ikisi büyürmüş.
cok haklisin ne diyim. Bizim kadar anlamalari imkansiz tabi. ama 6 gun diyordun sanirim 3 gun falan kalmistir, ya sabir canim, o da geçer. Erkekler panik oluyor, bizim gibi degil.Aç ve uykusu var canımbiliyorum oğlumu annem de bakamiyordu tam olarak zaten o kadar nazlı ve ne istediği anlaşılmıyor ki bir tek ben cozebilirim. Diyelim ki acikti ve mama 5 dk geç kaldı. Önceden hiç belirti vermeyip sonra dünyayı yıkıyor ve inat edip içmiyor. Güçsüzlük ten bayılana kadar da ağlıyor. Tam içerken ağzından biberon çıktı diyelim gene çığlık çığlığa. Gören sanar ki doydu da bıraktı ama yok binbir emek sakinleştirip tekrar icirmem gerek. Öyle yapmasam açlıktan ağlamaya devam cunku. Veya uykusu var ama az uyudu kendi uyandı müthiş bir enerjiyle. Ben biliyorum ki az uyuduğu için her şeye ağlayacak. Bir başkası bunu bilip ona göre davranamiyor. Böyle türlü türlü huyları var. Babası da o kadarını anlayamiyor Afilim92
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?