2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar bebeklerinizle nasil aktiviteler yapıyorsunuz?Merak ediyorum.
ben çocuk şarkıları söylüyorum kızıma portakalı soydum... mini mini bir kuş .... gibi kendi uydurduğum sözlerde var sonra gaz egzersizi yapıyorum. bacaklarını karnına doğru ittirirken 1 2 3 diye sayıyorum sesli çok hoşuna gidiyor. kucağımda durcuk yapıyoruz basmaya çalışıyor bazen dizlerini büküyor o zamanda sayıyorum 1 2 3 diye daha çok yapmak istiyor. ayna karşısında oynuyoruz. çıngıraklarını tutmaca yapıyoruz artık kıyafet ıslak mendil kutusunu da veriyorum tutmak istiyor. oyun halısında oyuncakların yerlerini değiştiriyorum bazı oyuncakları elini değdirebilecek şekilde asıyorum tutmaya çalışıyor.

Laktoz enzimi olan ilacı kullanmaya başladık ama dün gece çıldırdı, bu kadar çıldırdığı olmuyordu. Acaba o ilaç gazlaro çıkmaya zorluyor da ondan mı öyle oldu anlamadım ama ne yapsam mutlu olmadı. Geziyoruz ağlıyor, oyuncakta oyuncaklara vuruyor bir yandan mızır mızır, sallanıyoruz beraber ağlıyor, meme teklif ediyorum sanki zehir vermek istemişim gibi ağlıyor. Durduramadım, biraz eşim uğraştı. En son 2 3 saat geçti, ayakta emzirerek uyuttum. Ondan sonra yatağına yüzüstü yatırdım, bir süre öyle uyumuşuz, baktım uyanacak sesler yapıyor, hemen aldım memeye geri uyudu. Öyle uyuduk beraber. Şimdi de son demleri yaşıyoruz. Uyanmak istemiyor ama sancısı var, kucağımda hafif hafif sallıyorum. Ay büyüsünler artık da bitsin gazıydı, laktoz intoleransıydı, ne sorunları varsa artık.

Kolum koptu kucaktan inince çığlık çığlığa ağlıyor sezaryenden sonra bel ağrısı kaldı hayatmda bel ağrısı çekmiş değildim ben kucakta tut tut kolum ağrıdı bel bi yandan kulağımın dibinde çığlık atması kafa kalmadı bugun çok zor geçiyo

biz 118 günlük olduk dönmüyor sadece elinden tutup gel kızım dediğimde yana dönüyor desteklersem tamamen dönüyor

Cnm o bel ağrısı beni de mahvediyor Bı iş yapsam doğrulamıyorum Allah yardım etsin hepimize

Cnm o bel ağrısı beni de mahvediyor Bı iş yapsam doğrulamıyorum Allah yardım etsin hepimize
Aynen 1buçuk yasında oğlu var arkadasın oda dıyor hâlâ ağrıyor diye hiç geçmycek sanırım. Spora baslamak istiyorum eskiden yaptğm çoğu şeyi yapamycam galiba özellikle ters mekik :/ ataklar bi geçseydi gerçi o zamanda diş başlycak. Amin canım Allah yardım etsin hepimize gerçekten

Cnm bıraz zaman lazım sanırım ben kızımda çok çabuk toparladım şimdi daha zor oldu böyle giderse belim hiç kolay değil işim valla

Ne güzel, bence sevinmelisin. Benimki poposunu kaldırıp da dönemiyor. Bazen yan dönüyor o kadar.

İyi ki şüphelenmişsin canım.. Bence de sütünle devam et gittiği yere kadar kafana da hiç takma

Bebeği ağlatarak uyutma vs ile ilgili kızlar belki faydanıza olur.

Dr.Paul M. Fleiss and Frederick Hodges (Sweet Dreams)

Bebekler ve küçük çocuklar hislerine aklı başında yaratıklardan daha çabuk kapılırlar. Bir çocuk onun yardım isteyen ağlayışlarına neden aldırmadığınızı anlayamaz. Bebeğinizin ağlayışlarına aldırmamak, en iyi niyetle bile olsa, onu terk edilmiş olduğu duygusuna sürükleyebilir. Bebeklerin biyolojik ihtiyaçlara uyduğunu uyku "uzman"ları göz ardı ya da inkar ederler. Ağlamasına aldırış edilmeyen bir bebeğin en sonunda uykuya dalacağı doğrudur, ama ilk başta gece uyanmasına sebep olan problem çözümlenmemiş olacaktır.
Aileler bebeğin hasta olmadığını veya fiziksel bir rahatsızlığı olmadığını kontrol etseler dahi, bebeği almadıkları, şefkatli bir biçimde davranmadıkları, teskin etmedikleri, veya tekrar uykuya dalana kadar bakım yapmadıkları sürece esas ve buna eşlik eden duygusal stres baki kalacaktır.
En duyarlı ve şefkatli yaklaşım çocuğunuzun ağlayışına anında cevap vermektir. Kendinize ebeveyn olduğunuzu hatırlatın, ve bebeğinize güven vermek, yatıştırmak ebeveyn olmanın en memnun edici sorumluluklarından biridir. Yanlız başınıza bebeğinizin hayatını aydınlatma ve korku ve üzüntüyü engelleme gücüne sahip olduğunuzu bilmek çok güzel bir duygudur.

Kate Allison Granju (Attachment Parenting)

Bebekler insandır, son derece aciz, savunmasız ve başkasına bağımlı insanlardır. Bebeğiniz ona sevgiyle bakacağınıza güvenir. Ağladığı zaman, bir işaret veriyordur -nasıl yapacağını bildiği tek şekilde-, onun yanında olmanıza ihtiyacı vardır.
Korku ve ızdırapla ağlamanın nasıl hissettirdiğini bilirsiniz. Korkunç bir duygudur. Ve bu bebeğiniz için de farklı değildir. Bebeğiniz ağladığında- ne sebeple olursa olsun- fiziksel bir değişiklik yaşar. Kan basıncı artar, kasları gerilir, ve küçük bedeninde stres hormonları dolaşır.
Ağlatarak uyutma eğitimine konu olan bebekler bazen sonunda bitkin düştüklerinde derin bir uykudaymış gibi görünebilirler. Bunun sebebi bebek ve çocukların sıklıkla, bir travma yaşadıktan sonra derin bir şekilde uyumasıdır. Bu derin uyku, yöntemin (ağlatma) faydası olarak görülmekten ziyade pek çok rahatsız edici kusurundan biridir.

The No-Cry Sleep Solution (Elizabeth Pantley)

Gece yarısı uyanan bir bebeği tasvir ediyor:
Sessizliğin anlamsız dehşetiyle uyanır, hareketsizlik. Bağırır. Başından ayağına kadar istek, arzu ve tahammül edilemez sabırsızlıkla tutuşmaktadır. Nefesini tutar ve bağırır, kafası sesle dolup zonklayana kadar bağırır. Çenesi ağrıyıp boğazı acıyana kadar bağırır. Ağrıya daha fazla tahmmül edemez ve hıçkırıkları güçsüzleşir ve durur. Dinler. Yumruklarını açar ve kapatır. Kafasını bir o yana bir öteki yana çevirir. Hiç birşey yardım etmez. Dayanılmazdır. Tekrar ağlamaya başlar, ama bu incinmiş boğazı için çok fazladır; kısa süre sonra durur. Ellerini oynatır ve tekmeler atar. Durur, katlanabilir, düşünemez, umut edemez. Dinler. Sonra tekrar uykuya dalar.

Benim kızım da aynı şekilde tepkiler veriyor aç ama dakik olmalısın, uykusu var ve hemen uyutmalısın geç kaldığında daha çok ağlıyor şimdi ne durumdasınız eve gitmişsindir gerçi

Bu yazıya katılıyorum uzun süre ağlatmak bana çok vicdansızca geliyor

Uykusuzluk ve yorgunluk işte canım yaa bende de var bunlar :)

Eşim çalışıyor zaten canım akşam nöbeti istedi çocuğa bakabilmek için. Keşke ücretsize çıkabilsem ama olmuyor

kiyamam ben onlara. Boyle uyuyana kadar hic uyumasin daha iyi. Kv ilk taburcu oldugumuz gun dedi ki, bilmem kim bebegini koyuyor besige, aglayip aglayip uyuyor. Bunu 3 gunluk bebege yapmami tesvik ediyor akilsiz.
Bir de gozunden yaş geliyor ya, hic kiyilir mi

Aynen canım bunu bana çok yakınım olan birisi tavsiye etti. Doğduğu günden itibaren hem de. Ağlasın sakın alma kucağına diyo. Yok artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…