- 8 Ocak 2008
- 1.819
- 3.595
- 333
- 48
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #68.621
Benimki de aynısının laciverti, aynı şeyi söyledi biliyor musun... bir akrabamızın kızı bizimkiyle 2,5 ay farkı var. Uyku için değil de ağlarsa ağlasın durur dedi. O duruyomuş da bilmemnekiyamam ben onlara. Boyle uyuyana kadar hic uyumasin daha iyi. Kv ilk taburcu oldugumuz gun dedi ki, bilmem kim bebegini koyuyor besige, aglayip aglayip uyuyor. Bunu 3 gunluk bebege yapmami tesvik ediyor akilsiz.
Bir de gozunden yaş geliyor ya, hic kiyilir mi
Aile hekimi mi oyle yaptı. Sen cabalayip gitmissin .Keske bir tahlil isteseydi .Benim B12 düştü mesela fark ediyorum kendi kendime. Gidip iğne yaptırmalıyım. Bebekle gidemiyorum. Kuzenimle görüşürsek o yapsın hemsire.Müthiş dalgınlık ve sersemlik var dr gittim zaman yaratıpta..belki bi vitamin eksiktir diye , kafanı sakin tut iyisin dedisadece bu oysaki ben idrar tahlili vericem diye wc girip kabı kullanmayı bile unutmuştum ama iyiyim iyi sorun yok.
Tüh ya.Boyle hepiniz yıpranıyor sunuz .Insallah babası ile uyum saglarlar.Eşim çalışıyor zaten canım akşam nöbeti istedi çocuğa bakabilmek için. Keşke ücretsize çıkabilsem ama olmuyor
köşe yastigi mi bu, zaten kendini sakinlestirmeyi bilmiyorlar. Gorumcem ne diyor, anneye bagimli olurmus oglumAynen canım bunu bana çok yakınım olan birisi tavsiye etti. Doğduğu günden itibaren hem de. Ağlasın sakın alma kucağına diyo. Yok artik
benim de gündüz düzene girdi gibi. sabah öğlen akşamüstü olmak üzere 3 uykumuz var. ama gece hala 2 saatte bir kalkıyorlar çarpı 2 olunca hiç gece olsun istemiyorum artık. uyanıdıkların da doğru düzgün yemiyorlar açlık değil yani, hep aynı saatte kalkıyorlar baya alışkanlık gibi. içlerinde çalar saat var sanki.Anneme göre hepsi para tuzağı bizim zamanımızda uyku eğitimi emzirme danışma mı vardı sizin bu pimpirikliliğinizi kullanıyorlar diyor. Bazen hak veriyorum çocuk deyince akan sular duruyor zaten. Biz gece uykusu düzenini 2aydır koruyoruz. Tracy ablamızın dediği gibi sabah kalkma saatine göre uyutmaya başladık akşam 7 ile 7buçuk arası yatıyor gece 11 ile 12 arası uyandırmadan karnını doğuruyorum saat 4 gibi uyanıyor emiyor sonra 2 saatlik bir uykumuz var genelde 6ile 7buçuk arası uyanıyor güne başlıyoruz . Gündüz uykumuz hala düzene girmedi ama ne zaman 3aylık olduk o da hafiften düzelmeye başladı. 4kez gündüz uykusuna yatıyor 40dk kadar. Sallayarak uyuyor düzen otursun onu da bırakacağım.
onlarin buyuttugu psikolojisi bozuk nesli de goruyoruz, kendi kv.min buyuttugu esim ve ablasi gibi... Kv diyor ki cocuklar saatlerce uyurdu, uyansa da sevsek diye beklerdik! Bebegin şekeri dusuyor, uyumuyor o bayiliyor dedim. Yenidogan 2 saatte bir beslenir dedim...Benimki de aynısının laciverti, aynı şeyi söyledi biliyor musun... bir akrabamızın kızı bizimkiyle 2,5 ay farkı var. Uyku için değil de ağlarsa ağlasın durur dedi. O duruyomuş da bilmemne
Daha oğlumun kırkı yeni çıkmıştı ağlasınmış, hemen koşma diyor bana da. Daha yüz bulsa kolumu tutacak.. Hatta bir gün vermedi çocuğum onun kucağında ağlarken... Öyle insafsız ! Çayımı içeymişim. Oğlum zaten kolikti kırk çıkar çıkmaz gaz problemi başlamıştı.. Ben nasıl kıyarım geceleri ağlamaktan göbeği fıtık olmuş yavrumu.. Kadına kolik diyoruz biz de çocuk baktık diyor. Anlamıyor ki şikayet ediyorum sanıyor .
Ben depresyona girmek üzereydim o dönem . sütüm bile etkilendi hakkımı helal etmiyorum o süt durumu için. KV kaynım görümcem bir de ardına eşim kafayı yemek üzereydim. Çok korumacıymışım bebeği kimsenin kucağına vermemişim daha bir çok şey maddi manevi hemde. Uzun hikaye. Evime hiç gelmediler ki ilk hastaneden geldiğim gün dışında. Ayrıca memeden ayrılmayan çocuğu neden size vereyim boktan fikirlerinizi duymak için mi.köşe yastigi mi bu, zaten kendini sakinlestirmeyi bilmiyorlar. Gorumcem ne diyor, anneye bagimli olurmus oglum
Halbuki huniyi ben taktim saniyordum, yanilmisim.
İlk zamanlar bana cok fazla "at şunu kenara" dediler. Esim olacak adam da etkileniyordu sozde iyiligimi istiyorlardi cunku yemek bile yiyemiyordum. Çocugun bana yapisik olmasini cok geç kabullendim ben o laflar yuzunden. iyi ki o yenidoganin mektubu isimli yaziyi buldum. Hergun okuyordum, benim bebegimi kucaklamama tek destek veren o yaziydi.
cok iyi anliyorum canimBen depresyona girmek üzereydim o dönem . sütüm bile etkilendi hakkımı helal etmiyorum o süt durumu için. KV kaynım görümcem bir de ardına eşim kafayı yemek üzereydim. Çok korumacıymışım bebeği kimsenin kucağına vermemişim daha bir çok şey maddi manevi hemde. Uzun hikaye. Evime hiç gelmediler ki ilk hastaneden geldiğim gün dışında. Ayrıca memeden ayrılmayan çocuğu neden size vereyim boktan fikirlerinizi duymak için mi.
Kusura bakma canım çok doluyum bu konuda içimde hala yaradır.. Çok üzdüler beni. Hala kalbim sıkışır nefes alamam bazen.. belki de onların yüzünden panik atak oldum haberim yok. O kadar sıktım ki dişimi o dönem yaşadıklarıma.
lohusalikta insan cok.garip oluyor. Keske saclarini baslarini yolsaymişiz ama yapacak gucu bulamiyor insan o donemde... Simdi simdi kendimize geliyoruz...Hala kalbim sıkışır nefes alamam bazen.. belki de onların yüzünden panik atak oldum haberim yok. O kadar sıktım ki dişimi o dönem yaşadıklarıma.
Allah yardimcilari olsun... Hatice Kubra Tongar hep diyor ya, evlada sukredilir, sabredilmez... hakli...Hani bebelerimiz uyumuyor ,gazi oluyor,cok agliyor,yemek yiyemiyor ve uyuyamiyoruz ya...bdv de okudugum yazı beni derinden sarsti ve halime sukrettim . Okumak isteyen olursa
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/melegimle-zorlu-surec.1095286/
Olmuyor canım .açık yaraya mikrop giriyor illa ... senin gücün yokken nasıl olsun...lohusalikta insan cok.garip oluyor. Keske saclarini baslarini yolsaymişiz ama yapacak gucu bulamiyor insan o donemde... Simdi simdi kendimize geliyoruz...
Senin bebekteki uyumuyo ben kafayı yemek uzereym hep çığlık çığlıga uyumaya calisrken bide 2.disi cikario aceleci onunda etkisi var muhtemelen bitiklerdeymaynen oyle valla. Bebegin buyumesi icin, annenin dinlenmek ve ona daha faydali olmak icin, babanin işe gitmek icin uyumasi gerek.
İnatlasinca daha mutlu olmuyoruz ki. Uyutup park yatagina daha koyamadan gozunu açiyor. Doktor radar var, senin kokunu alamayinca boyle yapiyor diyor.
Hamileyken kullandığım regennesis max kullandımEmziren anneler hangi vitamin haplarini kullaniyorsunuz
diş mi? Oo Allah yardimcin olsun canim ya masallah erkenci çikmis kuzu. Kremi falan yok mu bunun, vardi sanki, arkadasim suruyordu bebegin dis etlerine, rahatlatiyorduSenin bebekteki uyumuyo ben kafayı yemek uzereym hep çığlık çığlıga uyumaya calisrken bide 2.disi cikario aceleci onunda etkisi var muhtemelen bitiklerdeym
Ocean omega3 kullanıyorum. B12 eksigim var.Dodex yaptırcam firsat bulunca.Emziren anneler hangi vitamin haplarini kullaniyorsunuz
Aile hekimi mi oyle yaptı. Sen cabalayip gitmissin .Keske bir tahlil isteseydi .Benim B12 düştü mesela fark ediyorum kendi kendime. Gidip iğne yaptırmalıyım. Bebekle gidemiyorum. Kuzenimle görüşürsek o yapsın hemsire.
Tüh ya.Boyle hepiniz yıpranıyor sunuz .Insallah babası ile uyum saglarlar.
Uykusuzluk ve yorgunluk işte canım yaa bende de var bunlar :)
Ekranin fotosunu cekseydin keske .Daha sonra yeniden tahlil yaptırinca kiyas icin. E nabız dan bakamıyor musun ?Yok canım dahiliye uzmanı dedi tahlil yaptı ama ben sonuçları göremedim , malum kapıtlar pahalı diye çıktı vermiyor, tahlil durumum iyi olabilir gerçi nelere baktı bilmiyorum da , lafı ağzıma tıkayıp adam akıllı dinlemeden iyisin iyi demesi zoruma gitti ya ben iyi hissetsem küçücük bebemi bırakıp hast köşelerinde işim ne ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?