2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benimki de aynısının laciverti, aynı şeyi söyledi biliyor musun... bir akrabamızın kızı bizimkiyle 2,5 ay farkı var. Uyku için değil de ağlarsa ağlasın durur dedi. O duruyomuş da bilmemne

Daha oğlumun kırkı yeni çıkmıştı ağlasınmış, hemen koşma diyor bana da. Daha yüz bulsa kolumu tutacak.. Hatta bir gün vermedi çocuğum onun kucağında ağlarken... Öyle insafsız ! Çayımı içeymişim. Oğlum zaten kolikti kırk çıkar çıkmaz gaz problemi başlamıştı.. Ben nasıl kıyarım geceleri ağlamaktan göbeği fıtık olmuş yavrumu.. Kadına kolik diyoruz biz de çocuk baktık diyor. Anlamıyor ki şikayet ediyorum sanıyor .

Aile hekimi mi oyle yaptı. Sen cabalayip gitmissin .Keske bir tahlil isteseydi .Benim B12 düştü mesela fark ediyorum kendi kendime. Gidip iğne yaptırmalıyım. Bebekle gidemiyorum. Kuzenimle görüşürsek o yapsın hemsire.
Eşim çalışıyor zaten canım akşam nöbeti istedi çocuğa bakabilmek için. Keşke ücretsize çıkabilsem ama olmuyor
Tüh ya.Boyle hepiniz yıpranıyor sunuz .Insallah babası ile uyum saglarlar.

Aynen canım bunu bana çok yakınım olan birisi tavsiye etti. Doğduğu günden itibaren hem de. Ağlasın sakın alma kucağına diyo. Yok artik
köşe yastigi mi bu, zaten kendini sakinlestirmeyi bilmiyorlar. Gorumcem ne diyor, anneye bagimli olurmus oglum
Halbuki huniyi ben taktim saniyordum, yanilmisim.

İlk zamanlar bana cok fazla "at şunu kenara" dediler. Esim olacak adam da etkileniyordu sozde iyiligimi istiyorlardi cunku yemek bile yiyemiyordum. Çocugun bana yapisik olmasini cok geç kabullendim ben o laflar yuzunden. iyi ki o yenidoganin mektubu isimli yaziyi buldum. Hergun okuyordum, benim bebegimi kucaklamama tek destek veren o yaziydi.

benim de gündüz düzene girdi gibi. sabah öğlen akşamüstü olmak üzere 3 uykumuz var. ama gece hala 2 saatte bir kalkıyorlar çarpı 2 olunca hiç gece olsun istemiyorum artık. uyanıdıkların da doğru düzgün yemiyorlar açlık değil yani, hep aynı saatte kalkıyorlar baya alışkanlık gibi. içlerinde çalar saat var sanki.

onlarin buyuttugu psikolojisi bozuk nesli de goruyoruz, kendi kv.min buyuttugu esim ve ablasi gibi... Kv diyor ki cocuklar saatlerce uyurdu, uyansa da sevsek diye beklerdik! Bebegin şekeri dusuyor, uyumuyor o bayiliyor dedim. Yenidogan 2 saatte bir beslenir dedim...
Aglayinca da susmuyor kimsede, kendi susturamiyor diye ben de meme versem bende de dursa bebek, olmaz mi dedi. İyi ben lohusalikta kafayi yemedim ya bu manyaklarla... Aglayinca susturabilirlerse kendilerini bir sey basarmis zannedecekler, o yuzden vermek istemiyorlar.

Ben depresyona girmek üzereydim o dönem . sütüm bile etkilendi hakkımı helal etmiyorum o süt durumu için. KV kaynım görümcem bir de ardına eşim kafayı yemek üzereydim. Çok korumacıymışım bebeği kimsenin kucağına vermemişim daha bir çok şey maddi manevi hemde. Uzun hikaye. Evime hiç gelmediler ki ilk hastaneden geldiğim gün dışında. Ayrıca memeden ayrılmayan çocuğu neden size vereyim boktan fikirlerinizi duymak için mi.
Kusura bakma canım çok doluyum bu konuda içimde hala yaradır.. Çok üzdüler beni. Hala kalbim sıkışır nefes alamam bazen.. belki de onların yüzünden panik atak oldum haberim yok. O kadar sıktım ki dişimi o dönem yaşadıklarıma.

cok iyi anliyorum canim
Allah'a havale hepsi
Yapacaklari 1 tas corba halbuki. O gereksiz.haset ceneleri hic susmadi ki.
Cok emiyor obez olacak diyorlarmis eşime. Bana diyor ki, sana da soylerlerse kafama.takma, he de gec.
Bana ayar verene kadar onlara ayar versene...
Sonra cocuk gece uyumuyor diyorsun açtir, mama ver sutun yetmiyordur diyorlar. 10 dk once obezdi hani?

Sanki dogum oncesi.kafada guzelce planlamislar soyleyecekleri pislikleri, o lohusalikta butun hepsini kustular. kv gelip yiyip icip oturmak istiyordu, bulasiklari kaldirmadan cekmis gitmis. Ben topluyordum. Ozelde dogum yapmami kiskandi, devlette doguranlarin cani yok mu vs dedi. Ki hastane masrafi ablamin dogum hediyesiydi, pașa oglunun parasi degildi(!) kadin iyilesmemi kiskandi, ben hemen neden ayaga kalkmisim, yatacakmisim, onlar bebege bakacakmis hem de 40 gun! Kadin ona ihtiyacim yok diye delirdi. Hergun evine giderken zaten bana.bu evde ihtiyac yok diyordu, gule gule demek yerine

bir de bu benden çekinmelerine ragmen(!) soyledikleri... Onceden baska.konularda susup oturmus birisi olsaydim daha neler diyeceklerdi yapacaklardi dusunemiyorum.

Hala kalbim sıkışır nefes alamam bazen.. belki de onların yüzünden panik atak oldum haberim yok. O kadar sıktım ki dişimi o dönem yaşadıklarıma.
lohusalikta insan cok.garip oluyor. Keske saclarini baslarini yolsaymişiz ama yapacak gucu bulamiyor insan o donemde... Simdi simdi kendimize geliyoruz...

Senin bebekteki uyumuyo ben kafayı yemek uzereym hep çığlık çığlıga uyumaya calisrken bide 2.disi cikario aceleci onunda etkisi var muhtemelen bitiklerdeym

Senin bebekteki uyumuyo ben kafayı yemek uzereym hep çığlık çığlıga uyumaya calisrken bide 2.disi cikario aceleci onunda etkisi var muhtemelen bitiklerdeym
diş mi? Oo Allah yardimcin olsun canim ya masallah erkenci çikmis kuzu. Kremi falan yok mu bunun, vardi sanki, arkadasim suruyordu bebegin dis etlerine, rahatlatiyordu

Yok canım dahiliye uzmanı dedi tahlil yaptı ama ben sonuçları göremedim , malum kapıtlar pahalı diye çıktı vermiyor, tahlil durumum iyi olabilir gerçi nelere baktı bilmiyorum da , lafı ağzıma tıkayıp adam akıllı dinlemeden iyisin iyi demesi zoruma gitti ya ben iyi hissetsem küçücük bebemi bırakıp hast köşelerinde işim ne ?

Uykusuzluk ve yorgunluk işte canım yaa bende de var bunlar :)

Kesinlikle canım , birde vitaminlerime bakılsın istemiştim çünkü gebeliktede olmustu balık yağı içince geçmişti, aslında dr’unda herkes gibi davranması can sıkıcı ,iyisin iyi diye diye 3 aylık olduk :) çok şükür, bir yerde yığılıp kalıcam bir gün

Ekranin fotosunu cekseydin keske .Daha sonra yeniden tahlil yaptırinca kiyas icin. E nabız dan bakamıyor musun ?

Doktoruna bugün 4.aydan sonra gaz problemi ortadan kalkar demiştiniz daha rahat olmasını bekliyordunuz ama bir düzelme yok dedim. 4. Ayda artık gazını çıkarmaya başlar seninki besin alerjisi ve reflüsü yönüyle değerlendirilecek yakın zamanda bir düzelme bekleme dedi. Tamamm oldu o zaman canım dicektimde neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…