- 14 Aralık 2017
- 789
- 1.251
- 113
- 40
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #69.941
Benimki 4 ayı doldurmak üzere bi kaç kere denedim uykuya dalmak üzereyken koymayı hemen uyanıp içli içli ağladı sabırla şşş pat yaptım ama nafile sanırım ek gıdaya geçip dış dünyaya ilgileri alınca biraz radikal direkt yatır kaldıra geçeceğiz4 .ay dolunca ben deneyeceğim. Ilk basta uyur uyumaz yatağa birakip pispisliyorsun .Sonra uykuya gecmek uzereyken koyup yine pispisliyorsun ,en son uyanikken koyup pispisliyorsun .Bu sekilde uygulanıyor diye biliyorum. Şş pat ı da asamali kesiyorsun.
Ya da bunlari hic yapmadan direk yatir kaldir ,sandalye vs uyku metotlarini kullaniyorsun .Ama emerek uyuyan bebekler daha fazla direnc gosterdigi için ben ilk yazdığımi deneyecegim.
Ac ve uyumak istiyor .Ee emmeden uyuyamiyor maalesef .Uykusuzluk ve açlıkla ekstra bir hircinlik basliyor anlamiyorum ben .Bugün aksam zor olur .
tabi ki canim, senin gibi hissetmemis olan yoktur bence. Kim ozlemez saatlerce miskin miskin uyuyup 10 saat kahvalti cay keyfi yapmayi. Bir de biz her cikan filme giderdik, migrostan alisveris yapinca sinema bileti 10 tl.ydi. E kisin da yapacak pek bir aktivite yok zaten.aynı durumdayım kendimi bundan sonra sinemaya bir daha gidemeyecek gibi hissediyorumannemle ne zaman dışarı bişi yemeye veya içmeye gitsek gittiğimiz yerde içine cin kaçıyor gibi mızmızlanıp sürekli meme istiyor aç olmasa da. dışarılarda emzirmek çile örtüden nefret ediyor açıyor. her yerde emzirme odası olmuyor zaten kolum kopuyor sandalye üstünde emzirince falan da amacı karın doyurmak olmadığı için verimli de olmuyor. dış mekanlar şöyle dursun ev harici gittiğim bir kaç ev ziyaretinde bile hiç tat alamadım. mecburen dişçiye cildiyeciye falan gidiyorum bu aralar bıraktığımda bi iki saat sonra döndüğümde ağlıyor. geçen annemi otogardan almaya gittim babası ile toplamda 1.5 saat durdu evde ortalığı yıkmış babası telefon üstüne telefon açtı gel diye trafikte tıkalı kaldığımız için yol geçmek bilmedi yaşadığım stresi ben bilirim. buldum bu durum bazen sinirlerimi bozuyor eski hayatımı özlüyorum uçağa binmeyi seyahat etmeyi kaygısız bir şekilde sokaklarda dolaşmayı istediğim saatte yatıp uykumu almayı falan allah yokluklarını göstermesin onların sevgisi hiç bir şeyle ölçülmez tabi ama bugünlerde çok bunalmış hissediyorum kendimi benim gibi olan var mı
bizim doktorumuz da karşi canim. Ben kitap vs okumadim, once doktorumuza danismak istedim, tamam deseydi o ise girisecektim. Kesinlikle hayir dedi. Memede uyuyor işte, hicbir sakincasi yok uyusun dedikızlar araştırırken bir yerde denk geldim bu uyku eğitimi olayına bazıları bebekler öğrenilmiş çaresizlikten dolayı mecbur kaldıkları için uyuyor demişler böyle bakınca olaya içim acıdı püff googla da uyku eğitimi öğrenilmiş çaresizlik yazınca bi sürü şey çıktı
Peki o ne zaman kesmek gerektiğini düşünüyor en biletim mesela olur da bi gece ayrı yatmamız gerekti başkası uyutacak çıldırır bizimkibizim doktorumuz da karşi canim. Ben kitap vs okumadim, once doktorumuza danismak istedim, tamam deseydi o ise girisecektim. Kesinlikle hayir dedi. Memede uyuyor işte, hicbir sakincasi yok uyusun dedi
Ben araştırdm da biraz bu aylarda böyle oluyormus ben bebek takip programı indirdim canım saniye saniye ne kadar emdigini uyuduğunu takip ediyorum çünkü 3cocuk ev v.s derken kafam çok yoğun aklımda tutamıyorum en azından şimdi bakıp psikolojik olarak rahat ediyorum en azındanŞu bikaç gündür benimkinin de emmesi azaldı ya.. 2-3 dk emip bırakıyor ki emmeyi çok seven bir bebek.. Uğraştırıp duruylr, oraya buraya bakınıyor, geriyor kendini ittiriyor memeden.. Niye ben de anlamadım bazen de hiç bişey olmamış gibi emiyor güzel güzel. Ama emmiyor bu diyip bıraksam bi daha denemesem hiç emmicek
Bişey olma canım ya burnundadir yine ya midesindedir. Bizimkinin kusmugundan kaç kere sümük çıktı :) biraz iğrenç oldu ama rahatla diye soyliyim dedimKızlar bişi soracağım bizimkinin burnu tıkanınca sf sıktım yatırdığımda pislikler dışarı çıktı ama almaya fırsat olmadan hepsini geri çekti içine gitti midesine mi gitti acaba böyle bi durumla karşılaştınız mı
Benim bildiğim damak tadi oluşup tatlara eğilim göstermesin diye ilk yoğurt ile başlanıyor meyveler tatli old7gu için diğer gıdalara karşı bebekler daha sonra tepki verip yemeyebiliyor bizim Dr böyle açıklama yapmisti diğer çocuklar da.Meyve olarak ta suyu tavsiye edilmiyor cam rendede pure şeklinde verilmeli l..Valla bu doktorların hangisine inanmak lazım acaba bize ılk elma suyuyla başlayın demişti kızımda portakal mandalina gibi turunçgiller alerjen oldugu için 1 yaşında demişlerdi listeleri karşılastıralım herkes ek gıdaya geçince bizim daha üç ay var gerçi :) :) :)
Rahatladım walla sağol canım annelik iye iğrenç diye bişi yok wallaBişey olma canım ya burnundadir yine ya midesindedir. Bizimkinin kusmugundan kaç kere sümük çıktı :) biraz iğrenç oldu ama rahatla diye soyliyim dedim
aynen, bizimki de hic baska sekilde uyumadi. Yasayip gorecegim artik. Arkadasimin 3 cocugu var, bu kadar kafana takma, biraz buyusun, bir bakacaksin ki oyun oynarken uyuyup kalmis diyor. Ben de oluruna biraktim. Ek gidayla da degisir belki huylariPeki o ne zaman kesmek gerektiğini düşünüyor en biletim mesela olur da bi gece ayrı yatmamız gerekti başkası uyutacak çıldırır bizimki
Sende mi bu dertten muzdarip oldun bu ayda olurmuş canım.stres içindyim kaç gündür ya miss gibi emmek varken elini cok çok emiyor mmmm mmmm diye söylenerek uyuyo offfffSabahin altisinda kalkip iki kere kaka yapti. Sonra uyumadi .8e kadar esim oynadi.O gitti emzirip uyutayim dedim .Cildiriyor ,emmiyor .Meme düşkünü bir bebek 2 3 gundur beni cok sasirtiyor .Elini emerek icini ceke ceke uyudu kucagimda .Karninin ac olduğunu düşünüyorum. Neden emmiyor yaa .
Evet dun ve onceki gun biraz nazlanip aliyordu .Ben de onemsemedim .Kafama takinca cok stres oluyorum .Bugun direniyor ve agliyor. 1 saat agladi elini emerek uyudu .Ve meme tiryakisi emmeden asla uyumaz .O kadar cok bagirdi ki içi gecti .10 15 dk ya uyanip yeniden bagirmaya bsslar .Ac çünkü. Esim sagip ver diyor ya da mama.Ee mamayi daha 2 hafta once bıraktık yeniden bulasmak istemiyorum. Sagsam da kasikla verince tükürüyor. Biberon versem meme reddini desteklemis olurumSende mi bu dertten muzdarip oldun bu ayda olurmuş canım.stres içindyim kaç gündür ya miss gibi emmek varken elini cok çok emiyor mmmm mmmm diye söylenerek uyuyo offfff
Aynen canim bizde oyleyiz emzik biberon vermek reddi tetikliyor büyük oğlum bu dönemlerde beni bırakmıştı ilk annelik tecrübesizliği ve gereksiz dış etken kişilerinden dolayı o yizden de cok uzuldugum halde gerekirse aç kalsin bir müddet ama mama ve emziği vermicem bu bir süreç ve geçecekEvet dun ve onceki gun biraz nazlanip aliyordu .Ben de onemsemedim .Kafama takinca cok stres oluyorum .Bugun direniyor ve agliyor. 1 saat agladi elini emerek uyudu .Ve meme tiryakisi emmeden asla uyumaz .O kadar cok bagirdi ki içi gecti .10 15 dk ya uyanip yeniden bagirmaya bsslar .Ac çünkü. Esim sagip ver diyor ya da mama.Ee mamayi daha 2 hafta once bıraktık yeniden bulasmak istemiyorum. Sagsam da kasikla verince tükürüyor. Biberon versem meme reddini desteklemis olurum
Çok geçmiş olsun cnmGünaydın kızlar. Dün çok kötü bir gün geçirdim. Bebeğim iki kez boğulma tehlikesi geçirdi. Haftasonu eltimin çocuğundan kızıma öksürük geçti. Eltim buna rağmen çocuğumu öpmesine bişey demedi. Ben alınır diye bişey diyemedim severim eltimi normalde. Dün gündüz boğulma krizine girdi nefessiz kaldı bir şekilde atlattım. Akşam tekrar krize girdi ve dolu dolu kustu yavrum gözlerinden yaşlar gelene kadar. Nefes alamadı kıpkırmızı oldu. O kadar korktumki anlatamam . Acile götürdük ciğerine daha İnmemiş ama burnu tıkalı kalırsa bronşite dönebilirmiş ilaç verdi mecbur. Çok üzgünüm bebeğim birilerinin sorumsuzluğu yüzünden hasta oldu. Keşke öptürmeseydim çok pişmanım. Çok dikkat edin kimseye de öptürmeyin bebeklerinizi ne düşünürlerse düşünsünler.
Arabamız var canım hatta araba epey bı güvenlikli ama bebek oto koltugumuz eski işteşimdi 5 aydır güvenliksiz oto koltuğu mu kullanıyormuşum ben yani? Hem de 2 bin km yol yaptım bebekle. İnanamiyorum
Günaydın kızlar. Dün çok kötü bir gün geçirdim. Bebeğim iki kez boğulma tehlikesi geçirdi. Haftasonu eltimin çocuğundan kızıma öksürük geçti. Eltim buna rağmen çocuğumu öpmesine bişey demedi. Ben alınır diye bişey diyemedim severim eltimi normalde. Dün gündüz boğulma krizine girdi nefessiz kaldı bir şekilde atlattım. Akşam tekrar krize girdi ve dolu dolu kustu yavrum gözlerinden yaşlar gelene kadar. Nefes alamadı kıpkırmızı oldu. O kadar korktumki anlatamam . Acile götürdük ciğerine daha İnmemiş ama burnu tıkalı kalırsa bronşite dönebilirmiş ilaç verdi mecbur. Çok üzgünüm bebeğim birilerinin sorumsuzluğu yüzünden hasta oldu. Keşke öptürmeseydim çok pişmanım. Çok dikkat edin kimseye de öptürmeyin bebeklerinizi ne düşünürlerse düşünsünler.
kısa mesafeyse bağlamıyorum ama uzunsa muhakkak bağlıyorum canım çok zor olmuyor bağlarken ama bağlıyken bebeği çıkaramıyorum mecburen emniyet kemerinide açıyorumKızlar peki her seferinde ana kucağını emniyet kemeriyle sabitlemek zor olmuyor mu? Bebeği oradan almak için emniyet kemerini çözmek lazım ? Ben mi beceremedim ki
canım diş kaşıntısı olabilir mi bizimki iki gündür canavar gibi hem memeyi ısırıyor hemde ısıracak yer arıyor omzum elim kendi eli ne bulursa ağzındaSabahin altisinda kalkip iki kere kaka yapti. Sonra uyumadi .8e kadar esim oynadi.O gitti emzirip uyutayim dedim .Cildiriyor ,emmiyor .Meme düşkünü bir bebek 2 3 gundur beni cok sasirtiyor .Elini emerek icini ceke ceke uyudu kucagimda .Karninin ac olduğunu düşünüyorum. Neden emmiyor yaa .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?