- 7 Temmuz 2008
- 1.229
- 2.305
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #69.961
Güzelmiş fikir verir çeşitlilik iyidir. Bende aşağıdaki kitabı aldım ama tabi okuyabilirsem bu aralar pek fırsat vermiyorlar.Kizlar bunlari alip okuyacam .Size de fikir olsun
Eki Görüntüle 2202416
MaşallahAy inşallah :) hamilelikte 30 kilo almıştım, artık nasıl yediysemtekrar öyle deli gibi yemek istiyorum
Olabilir. Çıkarsam dışarı ( son günlerin en komik esprisi bu cümle benim için)Fotoğraflarda kitabın ismi yazıyor aklına gelirse bir kitapçıdan bakarsın ,detaylı anlatmamış 4-5 sayfa yer vermiş diye sadece kendimle ilgili olan kısmına baktım .
Ben kaliteli bir uykunun bebek gelişimi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bebeklerimden biri kendi kendine uyuyabiliyor bir şey yapmama gerek kalmadı ama diğeri uykuya dalamıyor. Uykusu geliyor ama uyuyamadığı için agresifleşiyor ve daha az uyuyor diğerine göre. Bu yüzden ona uykuya dalmayı benim öğretmem lazım. Ağlatmadan, okuduklarımla yapmaya çalılacağım bence bu kadar kesin ön yargılı olmamak lazım. Birde bunun İleriki yaşları var. Ben kendim uyku konusunda çok sıkıntılıyım. Kendimi bildim bileli uykuya dalamam, sürekli uyanırım vs vs Belki de bu yüzden bebeklerimin güzel uyku alışkanlıkları olsun istyorum.bizim doktorumuz da karşi canim. Ben kitap vs okumadim, once doktorumuza danismak istedim, tamam deseydi o ise girisecektim. Kesinlikle hayir dedi. Memede uyuyor işte, hicbir sakincasi yok uyusun dedi
cocugumla evdeyim 0-12 ay guzel ama icindekileri sen zaten biliyor olabilirsin canim. Ama 12-24 ayi yeni cikti, daha kapsamli gibi duruyor, onu almadim henuzKizlar bunlari alip okuyacam .Size de fikir olsun
Eki Görüntüle 2202416
tabi bebege gore degisen bir durum. Baksana ikizlerde bile ikisinin de farkli ozellikleri var. Biz doktorla her seferinde bir 30 40 dk sorduklarimi konusuyoruz canim. Sevdigim, guvendigim arastirmaci bir insan. Bu konuda da fikirlerini onemsiyorum. Bir de oglumu taniyorum artik, hiştle pispisla uyutmaya calisana kadar emerek uyusun =)Ben kaliteli bir uykunun bebek gelişimi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bebeklerimden biri kendi kendine uyuyabiliyor bir şey yapmama gerek kalmadı ama diğeri uykuya dalamıyor. Uykusu geliyor ama uyuyamadığı için agresifleşiyor ve daha az uyuyor diğerine göre. Bu yüzden ona uykuya dalmayı benim öğretmem lazım. Ağlatmadan, okuduklarımla yapmaya çalılacağım bence bu kadar kesin ön yargılı olmamak lazım. Birde bunun İleriki yaşları var. Ben kendim uyku konusunda çok sıkıntılıyım. Kendimi bildim bileli uykuya dalamam, sürekli uyanırım vs vs Belki de bu yüzden bebeklerimin güzel uyku alışkanlıkları olsun istyorum.
Titizlenmekte çok haklısın canım tedbir al sonra tevekkül et demişler. Benim de içime sinmiyor çocuk boşta gidince indirim görsem ben de şimdiden alırdım koltuk 2. Elleri bile britax romer çok pahalı tutumlu anneye baktım gerçi oradaki fiyat politikasına da ayrı sinir oluyorum 3-4 yıl kullanılmış şeylere sıfıra yakın fiyat koyuyorlar 2. El almanın anlamı olmuyorPardon canım yanlış hatırlamışım :)
Benim eşim deli araba kullanır, gerçi ona da gerek yok trafik magandaları malum. Birde benim çok sevdiğim bi arkadaşımın kızı malesef araç içinden kaza anında fırladığı için melek olduo yüzden oto koltuğuna çok titizlendim, allah işe yaradığını göstermesin.
Araştırdım ADAC çarpışma testinden geçmiş olması, (ki bu testten geçen markalar zaten BRİTAX RÖMER, BESAFE, MAXİ COSİ, CYBEX ve jokerde satılan GB diye bi marka)
yan korumaları ve siyah köpük olması vs. Çok daha iyi modeller vardı ama fiyatlar inanılmaz. Bunu da indirimde bulunca aldık hemen. Oturma kısmı da geniş gibi 18 kg yi geçince de kullanır dedi satış temsilcisi falan. 4 yıl kullanır diye paraya kıydık. Biz tedbirini alalım da, takdir allahın..
Teşekkür ederim canım. Sert olacağım bundan sonraÇok geçmiş olsun cnminsanlar düşüncesiz biz katı olmalıyız. Bende sessiz kalıyorum bazen sonra çok pişman oluyorum.
Çok sağol canım inşallahOyy çok geçmiş olsun canım. İnşallah ciğerlere inmeden atlatırsınız..
Keşke benimkide emse uyusa onada razıyım. Hamakta, ayakta çarşafta sallıyorum uyumuyor napıcapımı şaşırdım çeke çeke benim uykuya dalma sorunumu almış daha şimdiden. üzülüyorum valla.tabi bebege gore degisen bir durum. Baksana ikizlerde bile ikisinin de farkli ozellikleri var. Biz doktorla her seferinde bir 30 40 dk sorduklarimi konusuyoruz canim. Sevdigim, guvendigim arastirmaci bir insan. Bu konuda da fikirlerini onemsiyorum. Bir de oglumu taniyorum artik, hiştle pispisla uyutmaya calisana kadar emerek uyusun =)
ben de sallamayi, kucakta pispislamayi denedim olmadi. Hatta bir donem meme reddi yapti, cok zor olmustu emmek istemiyor ama uyumak istiyordu. İnsallah daha iyi olurlar yaa.Keşke benimkide emse uyusa onada razıyım. Hamakta, ayakta çarşafta sallıyorum uyumuyor napıcapımı şaşırdım çeke çeke benim uykuya dalma sorunumu almış daha şimdiden. üzülüyorum valla.
ben 2 kere okudum o kitabi canim. Katilmadigim nokta, babanin bebek bakiminda rolu olmamasiydi, sadece 1 kisi bebegin bakimini saglasin demesiydi. Esler de yardim etmese halimiz ne olur, aksama kadar alt ust degistiriyoruz.Arkadaşlar pedagog Adem Güneş'in "güvenli bağlanma" adlı kitabını okuyorum. Konuya ilgi duydum çünkü bebekle aramıza koydugumuz mesafeler biraz kafama takılmaya başlamışı (zorunlu olanlar hariç diyebilirim). Ayrıca bebeğin güvenli bağlanmasının öneminden psikolog bir tanıdıgım da bahsetmişti. Henüz kitap bitmedi ama başlarda beni etkileyen bir kısmı sizinle paylaşmak istiyorum. Tabii diğer tüm görüşler gibi bu adamınki de sadece bir görüş fakat altyapısı sağlam görünen bir adam olduğu için dikkate değer bence. bilimsel diye sunulan hersey de aslen kısmen kanıtlanmş ve henüz aksi ispatlanmamış şeylerden ibarettir zaten, yani bilimselde de yanılma payı var. (özellikle de sanayi devrimi ile ortaya çıkıp, daha fazla işgücü sağlamak adına bilgi üreten psikoloji bilimi söz konusu ise)
Umarım faydalanırsınız, ayrıca görüşlerinizi de merak ediyorum konuyla ilgili.
Denedim canım defalarca, her seferi krizle sona erdi . Akşam üstüne doğru sürekli emip memede süt birikmemişse krizlere girdi oğlum memeyi almadı ve pes ettik, özellikle babası ağlatmadı, derken 14. Atakla da memeyi uykuyla özdeşleştirdi, uykusu yoksa memeyi almıyor, alınca da tekini emerken uyuyor zaten. Bende kalanı bazen sağıp bazen sağmıyorum. Teksem evde yemel falan yapıyorım yiyorum. Öyle olunca da uykusu yokken yine meme almayıp mama veriyorum mecbur, krizlere giriyor yay gibi atıyor kendini dayanamıyoruz. Pes ettim artık zaten ek gıdaya başlayacağıZ yakında diye.
Günaydın kızlar. Dün çok kötü bir gün geçirdim. Bebeğim iki kez boğulma tehlikesi geçirdi. Haftasonu eltimin çocuğundan kızıma öksürük geçti. Eltim buna rağmen çocuğumu öpmesine bişey demedi. Ben alınır diye bişey diyemedim severim eltimi normalde. Dün gündüz boğulma krizine girdi nefessiz kaldı bir şekilde atlattım. Akşam tekrar krize girdi ve dolu dolu kustu yavrum gözlerinden yaşlar gelene kadar. Nefes alamadı kıpkırmızı oldu. O kadar korktumki anlatamam . Acile götürdük ciğerine daha İnmemiş ama burnu tıkalı kalırsa bronşite dönebilirmiş ilaç verdi mecbur. Çok üzgünüm bebeğim birilerinin sorumsuzluğu yüzünden hasta oldu. Keşke öptürmeseydim çok pişmanım. Çok dikkat edin kimseye de öptürmeyin bebeklerinizi ne düşünürlerse düşünsünler.
Bebecruz daha insafli geliyor bana 2.el genelde ordan bakiyorum. Oyun halısını 70 e aldım tutumluannede 150 den aşağı yoktuTitizlenmekte çok haklısın canım tedbir al sonra tevekkül et demişler. Benim de içime sinmiyor çocuk boşta gidince indirim görsem ben de şimdiden alırdım koltuk 2. Elleri bile britax romer çok pahalı tutumlu anneye baktım gerçi oradaki fiyat politikasına da ayrı sinir oluyorum 3-4 yıl kullanılmış şeylere sıfıra yakın fiyat koyuyorlar 2. El almanın anlamı olmuyor
Ah ah bir bilsem. Gece hiç uyuyamadım, 6ya doğru uyudu. Onda da kıvrana kıvrana. En azından 5 6 saat uyuttum ayakta gezerek oturarak yatarak derken. Gazından uyandı, esneyip duruyor ama biliyorum geri uyuyamaz daha.Hey allam ya.. Çok sinir bozucu canım gerçekten de ya. Napıolarsa gece grce arrık
AdeM gunes ve bu kitabi pek cok yonden beni rahatsiz eden fikirler sundugu icin okumadim okumam ondan gelecek yarar gelmese de olur diye dusunuyorum.Arkadaşlar pedagog Adem Güneş'in "güvenli bağlanma" adlı kitabını okuyorum. Konuya ilgi duydum çünkü bebekle aramıza koydugumuz mesafeler biraz kafama takılmaya başlamışı (zorunlu olanlar hariç diyebilirim). Ayrıca bebeğin güvenli bağlanmasının öneminden psikolog bir tanıdıgım da bahsetmişti. Henüz kitap bitmedi ama başlarda beni etkileyen bir kısmı sizinle paylaşmak istiyorum. Tabii diğer tüm görüşler gibi bu adamınki de sadece bir görüş fakat altyapısı sağlam görünen bir adam olduğu için dikkate değer bence. bilimsel diye sunulan hersey de aslen kısmen kanıtlanmş ve henüz aksi ispatlanmamış şeylerden ibarettir zaten, yani bilimselde de yanılma payı var. (özellikle de sanayi devrimi ile ortaya çıkıp, daha fazla işgücü sağlamak adına bilgi üreten psikoloji bilimi söz konusu ise)
Umarım faydalanırsınız, ayrıca görüşlerinizi de merak ediyorum konuyla ilgili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?