2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Eklentiler

• 01159E76-95D9-47D1-8631-31CFC32644B2.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 38
bizim doktorumuz da karşi canim. Ben kitap vs okumadim, once doktorumuza danismak istedim, tamam deseydi o ise girisecektim. Kesinlikle hayir dedi. Memede uyuyor işte, hicbir sakincasi yok uyusun dedi
Ben kaliteli bir uykunun bebek gelişimi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bebeklerimden biri kendi kendine uyuyabiliyor bir şey yapmama gerek kalmadı ama diğeri uykuya dalamıyor. Uykusu geliyor ama uyuyamadığı için agresifleşiyor ve daha az uyuyor diğerine göre. Bu yüzden ona uykuya dalmayı benim öğretmem lazım. Ağlatmadan, okuduklarımla yapmaya çalılacağım bence bu kadar kesin ön yargılı olmamak lazım. Birde bunun İleriki yaşları var. Ben kendim uyku konusunda çok sıkıntılıyım. Kendimi bildim bileli uykuya dalamam, sürekli uyanırım vs vs Belki de bu yüzden bebeklerimin güzel uyku alışkanlıkları olsun istyorum.

tabi bebege gore degisen bir durum. Baksana ikizlerde bile ikisinin de farkli ozellikleri var. Biz doktorla her seferinde bir 30 40 dk sorduklarimi konusuyoruz canim. Sevdigim, guvendigim arastirmaci bir insan. Bu konuda da fikirlerini onemsiyorum. Bir de oglumu taniyorum artik, hiştle pispisla uyutmaya calisana kadar emerek uyusun =)

Titizlenmekte çok haklısın canım tedbir al sonra tevekkül et demişler. Benim de içime sinmiyor çocuk boşta gidince indirim görsem ben de şimdiden alırdım koltuk 2. Elleri bile britax romer çok pahalı tutumlu anneye baktım gerçi oradaki fiyat politikasına da ayrı sinir oluyorum 3-4 yıl kullanılmış şeylere sıfıra yakın fiyat koyuyorlar 2. El almanın anlamı olmuyor

Keşke benimkide emse uyusa onada razıyım. Hamakta, ayakta çarşafta sallıyorum uyumuyor napıcapımı şaşırdım çeke çeke benim uykuya dalma sorunumu almış daha şimdiden. üzülüyorum valla.

Arkadaşlar pedagog Adem Güneş'in "güvenli bağlanma" adlı kitabını okuyorum. Konuya ilgi duydum çünkü bebekle aramıza koydugumuz mesafeler biraz kafama takılmaya başlamışı (zorunlu olanlar hariç diyebilirim). Ayrıca bebeğin güvenli bağlanmasının öneminden psikolog bir tanıdıgım da bahsetmişti. Henüz kitap bitmedi ama başlarda beni etkileyen bir kısmı sizinle paylaşmak istiyorum. Tabii diğer tüm görüşler gibi bu adamınki de sadece bir görüş fakat altyapısı sağlam görünen bir adam olduğu için dikkate değer bence. bilimsel diye sunulan hersey de aslen kısmen kanıtlanmş ve henüz aksi ispatlanmamış şeylerden ibarettir zaten, yani bilimselde de yanılma payı var. (özellikle de sanayi devrimi ile ortaya çıkıp, daha fazla işgücü sağlamak adına bilgi üreten psikoloji bilimi söz konusu ise)
Umarım faydalanırsınız, ayrıca görüşlerinizi de merak ediyorum konuyla ilgili.

Eklentiler

• 19.webp
    64,6 KB · Görüntüleme: 61
  • 20.webp
    56,2 KB · Görüntüleme: 53
  • 21.webp
    63,8 KB · Görüntüleme: 52
  • 22.webp
    66,2 KB · Görüntüleme: 58
  • 23.webp
    67,2 KB · Görüntüleme: 51
  • 24.webp
    64,2 KB · Görüntüleme: 50
  • 25.webp
    59,6 KB · Görüntüleme: 55
Keşke benimkide emse uyusa onada razıyım. Hamakta, ayakta çarşafta sallıyorum uyumuyor napıcapımı şaşırdım çeke çeke benim uykuya dalma sorunumu almış daha şimdiden. üzülüyorum valla.
ben de sallamayi, kucakta pispislamayi denedim olmadi. Hatta bir donem meme reddi yapti, cok zor olmustu emmek istemiyor ama uyumak istiyordu. İnsallah daha iyi olurlar yaa.

ben 2 kere okudum o kitabi canim. Katilmadigim nokta, babanin bebek bakiminda rolu olmamasiydi, sadece 1 kisi bebegin bakimini saglasin demesiydi. Esler de yardim etmese halimiz ne olur, aksama kadar alt ust degistiriyoruz.

Ama onun disinda, kitabi bebek dogunca tekrar okudugumda, kendimi sorguladim, faydasini gordugum yonleri oldu kendi adima.

Cocuk doktoruna da sordum bu baglanma konusunu. Anneyi gorunce ve anne kucagina alinca rahatliyorsa susuyorsa guvenli baglanmistir dedi. Babasiyla ilk 3 yilda kuracagi iliski cok onemli dedi. Babalar da o sevgiyi, ilgiyi vermeli.

Aynu sebeplerden bende pes ettim ama bunu kimse anlamıyor herkes devam etseydin emerdi aç kalsa mecbur emecekti diyor ,yaşamayan bilmiyor yani ben seni çok iyi anlıyorum canım o bebek mosmor olana kadar ağladıkça insan çaresiz kalıyor..

Geçmiş olsun canım çok üzüldüm

Bebecruz daha insafli geliyor bana 2.el genelde ordan bakiyorum. Oyun halısını 70 e aldım tutumluannede 150 den aşağı yoktu

C Cersei92 reflüsü yüzünden başında nöbet tuttuğum için korkunu çok iyi anlayabiliyorum. Geçmiş olsun tez zamanda toparlar inşallah. Ben yabancilara zaten vermiyorumda kendi ailemden nefret ediyorum bu konuda söylüyorum kızıyorlar umursamıyorum sonra yine başa dönüyoruz. Şap şap öpüp duruyorlar ellerini yüzünü sinir oluyorum

Hey allam ya.. Çok sinir bozucu canım gerçekten de ya. Napıolarsa gece grce arrık
Ah ah bir bilsem. Gece hiç uyuyamadım, 6ya doğru uyudu. Onda da kıvrana kıvrana. En azından 5 6 saat uyuttum ayakta gezerek oturarak yatarak derken. Gazından uyandı, esneyip duruyor ama biliyorum geri uyuyamaz daha.

AdeM gunes ve bu kitabi pek cok yonden beni rahatsiz eden fikirler sundugu icin okumadim okumam ondan gelecek yarar gelmese de olur diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…