- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #69.981
Tamam canım bakıyim ben de. En kısa zamanda alicam. Nasıl olsa elimizde var diye hiç arastirmamistim bu konuları iyi oldu söylediğinPardon canım yanlış hatırlamışım :)
Benim eşim deli araba kullanır, gerçi ona da gerek yok trafik magandaları malum. Birde benim çok sevdiğim bi arkadaşımın kızı malesef araç içinden kaza anında fırladığı için melek olduo yüzden oto koltuğuna çok titizlendim, allah işe yaradığını göstermesin.
Araştırdım ADAC çarpışma testinden geçmiş olması, (ki bu testten geçen markalar zaten BRİTAX RÖMER, BESAFE, MAXİ COSİ, CYBEX ve jokerde satılan GB diye bi marka)
yan korumaları ve siyah köpük olması vs. Çok daha iyi modeller vardı ama fiyatlar inanılmaz. Bunu da indirimde bulunca aldık hemen. Oturma kısmı da geniş gibi 18 kg yi geçince de kullanır dedi satış temsilcisi falan. 4 yıl kullanır diye paraya kıydık. Biz tedbirini alalım da, takdir allahın..
Çok geçmiş olsun cnm ins toparlanır biran önce, en nefret ettiğim şey şapur supur bebek öpülmesi yahuu bu bebek öpülmez mikrop kapar hastalanır. Ne kadar anlayissiz insanlarımız var ben kimseye opturmuyorum. Alınanlar bile oluyor umrumda hiç değil. Benim çocuğum daha kıymetli sokakta bulmadım ben yavrumu.Günaydın kızlar. Dün çok kötü bir gün geçirdim. Bebeğim iki kez boğulma tehlikesi geçirdi. Haftasonu eltimin çocuğundan kızıma öksürük geçti. Eltim buna rağmen çocuğumu öpmesine bişey demedi. Ben alınır diye bişey diyemedim severim eltimi normalde. Dün gündüz boğulma krizine girdi nefessiz kaldı bir şekilde atlattım. Akşam tekrar krize girdi ve dolu dolu kustu yavrum gözlerinden yaşlar gelene kadar. Nefes alamadı kıpkırmızı oldu. O kadar korktumki anlatamam . Acile götürdük ciğerine daha İnmemiş ama burnu tıkalı kalırsa bronşite dönebilirmiş ilaç verdi mecbur. Çok üzgünüm bebeğim birilerinin sorumsuzluğu yüzünden hasta oldu. Keşke öptürmeseydim çok pişmanım. Çok dikkat edin kimseye de öptürmeyin bebeklerinizi ne düşünürlerse düşünsünler.
Ben güzel hamilelik geçirdim. O günleri özlüyorum. Sadece vücudum su toplamıştı yoksa gezdim, sinemaya gittim, kafama ne estiyse onu yaptım ve bol bol yedim. 30 kilodan geriye ne kaldı dersen 1 hafta önce 3 kilo vardı ama sanırım artık o da yok. Oğlum kilolu kalmamı istemiyor sanırım. Benim yaptığım diyet de oğlumda alerji olduğunu düşündüğüm için yapıyorum. Süt ürünleri, yumurta, et ürünleri ve domates.Maşallah
Ben de çile çekmekten hamilelikte az aldım sayılır. Şimdi de hamilelik öncesinden bir kg azım. Çile + tatlı yerine diyet daha tercih edilesi sanki
Çok geçmiş olsun. Inşallah biran önce iyileşir.Günaydın kızlar. Dün çok kötü bir gün geçirdim. Bebeğim iki kez boğulma tehlikesi geçirdi. Haftasonu eltimin çocuğundan kızıma öksürük geçti. Eltim buna rağmen çocuğumu öpmesine bişey demedi. Ben alınır diye bişey diyemedim severim eltimi normalde. Dün gündüz boğulma krizine girdi nefessiz kaldı bir şekilde atlattım. Akşam tekrar krize girdi ve dolu dolu kustu yavrum gözlerinden yaşlar gelene kadar. Nefes alamadı kıpkırmızı oldu. O kadar korktumki anlatamam . Acile götürdük ciğerine daha İnmemiş ama burnu tıkalı kalırsa bronşite dönebilirmiş ilaç verdi mecbur. Çok üzgünüm bebeğim birilerinin sorumsuzluğu yüzünden hasta oldu. Keşke öptürmeseydim çok pişmanım. Çok dikkat edin kimseye de öptürmeyin bebeklerinizi ne düşünürlerse düşünsünler.
Aynen keşke babasına çekseydi. Taşa yatsa uyur 5.dakikada bende ışık olmasın çıt çıkmasın ona rağmen elimi kolumu koyacak yer bulamam. Kolum yastığın üzerinde kalsa ağırlık hisseder dalamam kalmasa sıkıntı basar her türlü uyuyamam dün 45 dakika döndüm durdum eşim geldi 5 dk sonra horultuKeşke benimkide emse uyusa onada razıyım. Hamakta, ayakta çarşafta sallıyorum uyumuyor napıcapımı şaşırdım çeke çeke benim uykuya dalma sorunumu almış daha şimdiden. üzülüyorum valla.
Bu adamın bence saçma düşünceleri var ve her hareketi bağlanmaya yoruyor. Boşuna anneleri geriyor diye düşünüyorum. Şu attığın fotolarda anlatılan hikayede olduğu gibi... Annenin de bir " insan " olduğunu unutmuş resmen. Faydalanilacak yanları elbette vardır fakat bu kitabı okuyan başka kaynaklardan da güvenli bağlanma ile ilgili yazılar okumali tek kitaba tek düşünceye bağlı kalmak doğru degilArkadaşlar pedagog Adem Güneş'in "güvenli bağlanma" adlı kitabını okuyorum. Konuya ilgi duydum çünkü bebekle aramıza koydugumuz mesafeler biraz kafama takılmaya başlamışı (zorunlu olanlar hariç diyebilirim). Ayrıca bebeğin güvenli bağlanmasının öneminden psikolog bir tanıdıgım da bahsetmişti. Henüz kitap bitmedi ama başlarda beni etkileyen bir kısmı sizinle paylaşmak istiyorum. Tabii diğer tüm görüşler gibi bu adamınki de sadece bir görüş fakat altyapısı sağlam görünen bir adam olduğu için dikkate değer bence. bilimsel diye sunulan hersey de aslen kısmen kanıtlanmş ve henüz aksi ispatlanmamış şeylerden ibarettir zaten, yani bilimselde de yanılma payı var. (özellikle de sanayi devrimi ile ortaya çıkıp, daha fazla işgücü sağlamak adına bilgi üreten psikoloji bilimi söz konusu ise)
Umarım faydalanırsınız, ayrıca görüşlerinizi de merak ediyorum konuyla ilgili.
Ben henuz bitirmediğim için baba açısından değerlendirme şansım olmadı ama dediğin gibi ise mantıklı düşünüyorsun katılırım canım. Bu arada mesajdaki yorumunu da beğendim, bence buradaki diğer arkadaşlar da görse faydalanabilirler :)ben 2 kere okudum o kitabi canim. Katilmadigim nokta, babanin bebek bakiminda rolu olmamasiydi, sadece 1 kisi bebegin bakimini saglasin demesiydi. Esler de yardim etmese halimiz ne olur, aksama kadar alt ust degistiriyoruz.
Ama onun disinda, kitabi bebek dogunca tekrar okudugumda, kendimi sorguladim, faydasini gordugum yonleri oldu kendi adima.
Cocuk doktoruna da sordum bu baglanma konusunu. Anneyi gorunce ve anne kucagina alinca rahatliyorsa susuyorsa guvenli baglanmistir dedi. Babasiyla ilk 3 yilda kuracagi iliski cok onemli dedi. Babalar da o sevgiyi, ilgiyi vermeli.
Aynen keşke babasına çekseydi. Taşa yatsa uyur 5.dakikada bende ışık olmasın çıt çıkmasın ona rağmen elimi kolumu koyacak yer bulamam. Kolum yastığın üzerinde kalsa ağırlık hisseder dalamam kalmasa sıkıntı basar her türlü uyuyamam dün 45 dakika döndüm durdum eşim geldi 5 dk sonra horultu
Tek kaynağa bağlı kalmamak konusunda katılıyorum canım. Henüz kitabı bitirmedim, benim de yüzde yüz katılmadığm noktalra var. Ama bazı düşüncelerinin üzerine düşünmeye değer bence. Bu sıralar çok fazla çocuk nasıl bizden bağımsız durur, uyur vs gibi bilgilere yogunlaşıldıgından bir de buradan bakmakta fayda var diye düşünüyorum.Bu adamın bence saçma düşünceleri var ve her hareketi bağlanmaya yoruyor. Boşuna anneleri geriyor diye düşünüyorum. Şu attığın fotolarda anlatılan hikayede olduğu gibi... Annenin de bir " insan " olduğunu unutmuş resmen. Faydalanilacak yanları elbette vardır fakat bu kitabı okuyan başka kaynaklardan da güvenli bağlanma ile ilgili yazılar okumali tek kitaba tek düşünceye bağlı kalmak doğru degil
Ben başka birşeyini okumadım henüz. Ne gibi düşünceleri var mesela?AdeM gunes ve bu kitabi pek cok yonden beni rahatsiz eden fikirler sundugu icin okumadim okumam ondan gelecek yarar gelmese de olur diye dusunuyorum.
Bebecruz daha insafli geliyor bana 2.el genelde ordan bakiyorum. Oyun halısını 70 e aldım tutumluannede 150 den aşağı yoktu
40 günlükken binen tanıdıklar var. İniş kalkışlarda emzirmek öneriliyor bir onu biliyorumKızlar biz 4 aylık bitti sayılır sizce uçağa binebilir miyiz? Aranızda binenler oldu mu? Daha tam oturmadığı için koltukta nasıl kucağımıza alacağız mesela ?
Arkadaşlar pedagog Adem Güneş'in "güvenli bağlanma" adlı kitabını okuyorum. Konuya ilgi duydum çünkü bebekle aramıza koydugumuz mesafeler biraz kafama takılmaya başlamışı (zorunlu olanlar hariç diyebilirim). Ayrıca bebeğin güvenli bağlanmasının öneminden psikolog bir tanıdıgım da bahsetmişti. Henüz kitap bitmedi ama başlarda beni etkileyen bir kısmı sizinle paylaşmak istiyorum. Tabii diğer tüm görüşler gibi bu adamınki de sadece bir görüş fakat altyapısı sağlam görünen bir adam olduğu için dikkate değer bence. bilimsel diye sunulan hersey de aslen kısmen kanıtlanmş ve henüz aksi ispatlanmamış şeylerden ibarettir zaten, yani bilimselde de yanılma payı var. (özellikle de sanayi devrimi ile ortaya çıkıp, daha fazla işgücü sağlamak adına bilgi üreten psikoloji bilimi söz konusu ise)
Umarım faydalanırsınız, ayrıca görüşlerinizi de merak ediyorum konuyla ilgili.
3 aylikken 1bucuk saatlik yola gidip gelmistik. Hic sikinti olmadi. Normalde 2 yasinda cocugu kucakta kendine baglayarak goturebiliyosun bebege koltuk bileti kesmiyorlar. Ben biraz cakallik yaptim ana kucagini kabine soktum. Aaa olmuyomuydu tuhh fln diye ayak yaptim. Allahtan bos yer varmis hostesler ayarladi yanimdaki koltuga arabaya baglar gibi anakucagini bagladim oyle gittim geldim. Ana kucagini sokamazsan da inis kalkis sirasinda kucagina oturtturup baglarsin duz ucusta cozup kucagina yatirabilirsin.Kızlar biz 4 aylık bitti sayılır sizce uçağa binebilir miyiz? Aranızda binenler oldu mu? Daha tam oturmadığı için koltukta nasıl kucağımıza alacağız mesela ?
Bence bu iyi birşey ama site fiyatı 130 idi ben pazarlık yapıp elden 70 e aldım:)Orada da site çok komisyon alıyor diye dışarıdan alışveriş yapalım diyorlar farklı fiyat verip e site üzerinden güvenilirlik kalmıyor o zaman da ama tutumlu annedeki satıcıların tavrı da hoşuma gitmiyor değişikler bana rastlamış olabilir belki bilmiyorum ama soruya zorla cevap vermeler sanki parayla değil de zorla veriyor gibi
Bizimki kendisi oturur pozisyona geliyor ve geriye yaslanmak da istemiyor.Kızlar biz 4 aylık bitti sayılır sizce uçağa binebilir miyiz? Aranızda binenler oldu mu? Daha tam oturmadığı için koltukta nasıl kucağımıza alacağız mesela ?
Tabiki canım zaten bu forumda olmak bile çocuğuna özen gösterdiğinin bir göstergesi bence buradaki annelerin. Ben adamın yazdıklarında daha çok duygusal olarak sakinleşip kendini bırakma tavsiyesi gördüm. Ama bu buradakiler bunu yapmıyor, tek sorun bu demek değilserenity16 okuduğum sayfa kadarına yorum yaparsam beğenmedim. Tuvalete bile gidemiyorken ben çocuğa bağlanamadıysam bağlanmanın anlamı değişmiş demektir. Gece 2 saat uyudum sürekli emip kustu çocuğun hırçınlığı anne yüzünden gibi bir yaklaşımı kabul etmem mümkün değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?