2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Tamam canım bakıyim ben de. En kısa zamanda alicam. Nasıl olsa elimizde var diye hiç arastirmamistim bu konuları iyi oldu söylediğin

Çok geçmiş olsun cnm ins toparlanır biran önce, en nefret ettiğim şey şapur supur bebek öpülmesi yahuu bu bebek öpülmez mikrop kapar hastalanır. Ne kadar anlayissiz insanlarımız var ben kimseye opturmuyorum. Alınanlar bile oluyor umrumda hiç değil. Benim çocuğum daha kıymetli sokakta bulmadım ben yavrumu.

Maşallah
Ben de çile çekmekten hamilelikte az aldım sayılır. Şimdi de hamilelik öncesinden bir kg azım. Çile + tatlı yerine diyet daha tercih edilesi sanki
Ben güzel hamilelik geçirdim. O günleri özlüyorum. Sadece vücudum su toplamıştı yoksa gezdim, sinemaya gittim, kafama ne estiyse onu yaptım ve bol bol yedim. 30 kilodan geriye ne kaldı dersen 1 hafta önce 3 kilo vardı ama sanırım artık o da yok. Oğlum kilolu kalmamı istemiyor sanırım. Benim yaptığım diyet de oğlumda alerji olduğunu düşündüğüm için yapıyorum. Süt ürünleri, yumurta, et ürünleri ve domates.

Dünkü uyuma sadece göstermelikmiş. Bu gece ne uyudu ne durdu. Sabah 6ya doğru uyuttum zar zor. 5 6 saat uykuda tutmayı başardım, huzursuzlanınca kalktım ayağa gezdim, arada oturdum, arada yattım. Öyle öyle uyudu biraz. En son gazdan uyandı ve sürekli esniyoruz. Bir o esniyor bir ben.

Çok geçmiş olsun. Inşallah biran önce iyileşir.

Keşke benimkide emse uyusa onada razıyım. Hamakta, ayakta çarşafta sallıyorum uyumuyor napıcapımı şaşırdım çeke çeke benim uykuya dalma sorunumu almış daha şimdiden. üzülüyorum valla.
Aynen keşke babasına çekseydi. Taşa yatsa uyur 5.dakikada bende ışık olmasın çıt çıkmasın ona rağmen elimi kolumu koyacak yer bulamam. Kolum yastığın üzerinde kalsa ağırlık hisseder dalamam kalmasa sıkıntı basar her türlü uyuyamam dün 45 dakika döndüm durdum eşim geldi 5 dk sonra horultu

Bu adamın bence saçma düşünceleri var ve her hareketi bağlanmaya yoruyor. Boşuna anneleri geriyor diye düşünüyorum. Şu attığın fotolarda anlatılan hikayede olduğu gibi... Annenin de bir " insan " olduğunu unutmuş resmen. Faydalanilacak yanları elbette vardır fakat bu kitabı okuyan başka kaynaklardan da güvenli bağlanma ile ilgili yazılar okumali tek kitaba tek düşünceye bağlı kalmak doğru degil

Ben henuz bitirmediğim için baba açısından değerlendirme şansım olmadı ama dediğin gibi ise mantıklı düşünüyorsun katılırım canım. Bu arada mesajdaki yorumunu da beğendim, bence buradaki diğer arkadaşlar da görse faydalanabilirler :)

Çok güzel uyurum koydummu kafamı dalarım :) yastığa 5 kala uyuyanlardanım :)

Tek kaynağa bağlı kalmamak konusunda katılıyorum canım. Henüz kitabı bitirmedim, benim de yüzde yüz katılmadığm noktalra var. Ama bazı düşüncelerinin üzerine düşünmeye değer bence. Bu sıralar çok fazla çocuk nasıl bizden bağımsız durur, uyur vs gibi bilgilere yogunlaşıldıgından bir de buradan bakmakta fayda var diye düşünüyorum.

Kızlar biz 4 aylık bitti sayılır sizce uçağa binebilir miyiz? Aranızda binenler oldu mu? Daha tam oturmadığı için koltukta nasıl kucağımıza alacağız mesela ?

Orada da site çok komisyon alıyor diye dışarıdan alışveriş yapalım diyorlar farklı fiyat verip e site üzerinden güvenilirlik kalmıyor o zaman da ama tutumlu annedeki satıcıların tavrı da hoşuma gitmiyor değişikler bana rastlamış olabilir belki bilmiyorum ama soruya zorla cevap vermeler sanki parayla değil de zorla veriyor gibi
Bebecruz daha insafli geliyor bana 2.el genelde ordan bakiyorum. Oyun halısını 70 e aldım tutumluannede 150 den aşağı yoktu

Psikoloji konusunda uzman değilim ama bu adamın yazdıklarına hiç katılmıyorum. Kuran’da bile evlatlarınızla imtihan edilirsiniz yazar bir anne ne kadar mükemmel olursa olsun evladı problemli olabilir. Ayrıca bu bir erkek olarak annenin geçirdiği ruhsal ve hormonal değişiklikler hakkında bu kadar tek taraflı konuşması bana mantıklı gelmiyor. Çok sevdiğim bi psikiyatr yazar vardır Gülcan Özer instagramdan da bakabilirsiniz annelere hiç bir zaman saçınızı süpürge etmeyin annelik tek kimliğiniz olmasın hayatta çok yönlü olun ki evladınızla dengeli bi hayat sürün der. Aksi takdirde evladı yetişkin olsa da ondan koparmayan ayrı birey olduğunu kabul edemeyen anne sendromu oluyor ki pek çoğumuzun kayınvalide problemi malum. Onun dışında anneler de insan onların da ihtiyaçları var bunalmaları yorulmaları kadar doğal ne olabilir bebeğin yaşadığı olumsuzlukların tek faturasının anneye kesilmesi ne kadar adil ?

Kızlar biz 4 aylık bitti sayılır sizce uçağa binebilir miyiz? Aranızda binenler oldu mu? Daha tam oturmadığı için koltukta nasıl kucağımıza alacağız mesela ?
3 aylikken 1bucuk saatlik yola gidip gelmistik. Hic sikinti olmadi. Normalde 2 yasinda cocugu kucakta kendine baglayarak goturebiliyosun bebege koltuk bileti kesmiyorlar. Ben biraz cakallik yaptim ana kucagini kabine soktum. Aaa olmuyomuydu tuhh fln diye ayak yaptim. Allahtan bos yer varmis hostesler ayarladi yanimdaki koltuga arabaya baglar gibi anakucagini bagladim oyle gittim geldim. Ana kucagini sokamazsan da inis kalkis sirasinda kucagina oturtturup baglarsin duz ucusta cozup kucagina yatirabilirsin.

Bence bu iyi birşey ama site fiyatı 130 idi ben pazarlık yapıp elden 70 e aldım:)

serenity16 okuduğum sayfa kadarına yorum yaparsam beğenmedim. Tuvalete bile gidemiyorken ben çocuğa bağlanamadıysam bağlanmanın anlamı değişmiş demektir. Gece 2 saat uyudum sürekli emip kustu çocuğun hırçınlığı anne yüzünden gibi bir yaklaşımı kabul etmem mümkün değil

Tabiki canım zaten bu forumda olmak bile çocuğuna özen gösterdiğinin bir göstergesi bence buradaki annelerin. Ben adamın yazdıklarında daha çok duygusal olarak sakinleşip kendini bırakma tavsiyesi gördüm. Ama bu buradakiler bunu yapmıyor, tek sorun bu demek değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…